Σημαντικό: Τα φετινά 40άρια συνοδευόντουσαν από πολύ ξηρή ατμόσφαιρα ενώ στο παρελθόν, σχεδόν πάντοτε, οι κάυσωνες χαρακτηριζόντουσαν από υψηλή υγρασία και αρκετά συχνά αφρικανική σκόνη.πατησιωτης έγραψε: 17 Αύγ 2021, 12:36Kαλοκαίρια με τόσες μέρες πάνω από 40 βαθμούς δύσκολα.Έχουμε φθάσει στο σημείο να λένε οι μετεωρολόγοι έρχεται πτώση θερμοκρασίας στις 37 και αυτό να λέγεται καλύτερες συνθήκες.Αλλά εγώ θυμάμαι ότι πάνω από 35 το λέγανε καύσωνα.Και τώρα αν πας στο meteo θα δεις ότι αλλάζουν χρώμα στις θερμοκρασίες πάνω από 35.Beria έγραψε: 17 Αύγ 2021, 12:32 Έχουν υπάρξει αντίστοιχα ξηρά καλοκαίρια τα τελευταία 40 χρόνια, πάντως
Δεν είχαμε τόσες φωτιές που να μην σβήνονται
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη-Μέχρι την Πλατεία οι φλόγες
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη-Μέχρι την Πλατεία οι φλόγες
-
BlastFromThePast
Η δασική υπηρεσία που σίγουρα στελέχωσε η κυβέρνηση.nostromos έγραψε: 17 Αύγ 2021, 15:18ποιος να τις καθαρίσει ..? δεν μιλάμε για κανένα Άλσος ...μιλάμε για δάσος αχανές με πεύκα 30 ετωνsharp έγραψε: 17 Αύγ 2021, 15:09Κι αυτές γιατί δεν τις είχαν καθαρίσει;nostromos έγραψε: 17 Αύγ 2021, 12:47
από αυτά που είδα στην Εύβοια αλλά και κόσμο ντόπιο που μίλησα δεν θυμούνται το δάσος στεγνότερο ...μιλάμε πάντα για το υπόστρωμα...έριχνε μπροστά μας ελικόπτερο βολή εξαφάνιζε τις φλόγες αλλά από κάτω δεν έσβηνε ...μιλάμε για μισό μέτρο ξέρες πευκοβελόνες μέχρι το χωμα
Α συγγνώμη, τα χρήματα τα έδωσαν στον ΣΚΑΙ.
ζαιόδεντρα.Green Dragon έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:29sharp έγραψε: 17 Αύγ 2021, 11:03 Μετά τους διάφορους άλλους που μάς φταίνε, τώρα τα βάλαμε και με τα πεύκα![]()
![]()
Τα πεύκα είναι γτπ δέντρα.Green Dragon έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:29sharp έγραψε: 17 Αύγ 2021, 11:03 Μετά τους διάφορους άλλους που μάς φταίνε, τώρα τα βάλαμε και με τα πεύκα![]()
![]()
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
αντε τώρα να τους πείσεις οτι δεν είμαστε το ίδιο μποτάκι
σε πρόλαβα πάντως.
σε πρόλαβα πάντως.
Δεν είμαι φαν του καπνιστου κρέατος και γενικά των καπνιστών προϊόντων, οπότε πες ότι έχασα.Awesomatic έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:26Σε προκαλώ σε μονομαχία! Αυτό δεν θα περάσει έτσι!
Αλλά επειδή μιλάμε για δέντρα το δίκαιο είναι να μονομαχήσουμε σε cook-off με κρέας καπνιστό στο ξύλο![]()
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
vagabondo έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:46 ...
Δεν είμαι φαν του καπνιστου κρέατος και γενικά των καπνιστών προϊόντων,...
Και σε είχα και σε εκτίμηση για τα φαγιά που έφτιαχνες,και τώρα ξεστομίζεις αυτή τη κουβέντα;;;
Πως βάσταξε η καρδιά σου μαύρε να μιλήσεις έτσι;
(Οκ ακόμη σε εκτιμάω για τα φαγιά που φτιάνεις,αλλά πως ξεστράτισες και δεν θες τα καπνιστά καλύτερα να μην το μάθω ποτέ.)
OANNHSEA αυτό θα το αφήσεις έτσι?vagabondo έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:22Το πεύκο δεν κάνει τόσο πυκνή σκιά, που να είναι απαγορευτική για την ανάπτυξη άλλων φυτών.Awesomatic έγραψε: 17 Αύγ 2021, 12:40
Μερικώς άσχετη η θερμαντική αξία. Οκ ενδιαφέρει για το θερμικό φορτίο σε μια πυρκαγιά αλλά μόνο γι αυτό.
Για τα άλλα είσαι λάθος. Η πυκνή σκιά του πεύκου και η ολική κάλυψη του εδάφους από τις βελόνες εμποδίζουν την ανάπτυξη άλλων φυτών. Αν πας σε οποιοδήποτε μέρος με πεύκα θα παρατηρήσεις ότι στην ακτίνα γύρω τους που πέφτουν οι βελόνες ίσως έχει μερικά σκόρπια χόρτα και αυτό είναι. Σε μέρη με πιο κοντή βλάστηση που οι βελόνες καθαρίζονται θα παρατηρήσεις πως εκεί που ξεκινάει η ζώνη του πεύκου το έδαφος είναι γυμνό ενώ τριγύρω μπορεί να έχει πυκνό χορτάρι. Στις πόλεις αυτό μπορεί να το παρατηρήσει κανείς σε πάρκα
Έχω ανεβάσει φωτογραφία από πευκοδάσος οπου μπορείς να δεις και άλλα φυτά.
viewtopic.php?f=24&t=33261&p=2070242#p2070242
Σε περιπτωσεις που δεν υπαρχουν άλλα φυτά, πιθανόν να οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας, δηλαδή εδάφους.
Φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογοι σπόροι. Δεν μπορεί η βελανιδιά να φυτρώσει απ το πουθενά.
Ποιά άλλα φυτά; Αφού λες πως το πεύκο σκοτώνει τα άλλα φυτά.Awesomatic έγραψε: 17 Αύγ 2021, 12:40
Τώρα σε ότι αφορά την εκμετάλλευση της φωτιάς. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω πρέπει να υπολογίσεις ότι τα πεύκα μεγαλώνουν πιο γρήγορα από άλλα δέντρα και η φωτιά ενεργοποιεί την ρίψη σπόρων από τα κουκουνάρια. Οπότε μόλις το πύρινο μέτωπο περάσει και έχει εξουδετερώσει τα άλλα φυτά, τα πεύκα είναι τα πρώτα που θα μεγαλώσουν. Για αυτά η φωτιά δεν είναι καταστροφή αλλά ευκαιρία.![]()
Τέλος πάντων, η ρήψη των σπόρων ενεργοποιείται από τα ώριμα κουκουνάρια. Αν πάει κάνεις σε πευκοδάσος το καλοκαίρι, μπορεί να ακούσει το κρακ-κρακ από το άνοιγμα των κουκουναριων. Δεν χρειάζεται να περάσει η πύρινη λαίλαπα. Το ότι τα πεύκα αναπτύσσονται γρήγορα μετά από φωτιά, είναι ένα άλλο συν τους.
Δωξα τω Θεώ που υπάρχουν τα πεύκα.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Με πειράζουν.waldorf έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:55vagabondo έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:46 ...
Δεν είμαι φαν του καπνιστου κρέατος και γενικά των καπνιστών προϊόντων,...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Και σε είχα και σε εκτίμηση για τα φαγιά που έφτιαχνες,και τώρα ξεστομίζεις αυτή τη κουβέντα;;;
Πως βάσταξε η καρδιά σου μαύρε να μιλήσεις έτσι;
(Οκ ακόμη σε εκτιμάω για τα φαγιά που φτιάνεις,αλλά πως ξεστράτισες και δεν θες τα καπνιστά καλύτερα να μην το μάθω ποτέ.)
Αν βρεθώ σε τραπέζι που έχει οτιδήποτε καπνιστό, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε, αλλά 2-3 κομμάτια, έτσι για την γεύση.
Occasio facit furem
Από πότε αλλάζουν οι ΔΥ όταν αλλάξει η κυβέρνηση;
-
BlastFromThePast
Από τότε που πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτονται -αν καλύπτονται- από προσωρινές συμβάσεις.sharp έγραψε: 17 Αύγ 2021, 18:55Από πότε αλλάζουν οι ΔΥ όταν αλλάξει η κυβέρνηση;BlastFromThePast έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:31Η δασική υπηρεσία που σίγουρα στελέχωσε η κυβέρνηση.nostromos έγραψε: 17 Αύγ 2021, 15:18
ποιος να τις καθαρίσει ..? δεν μιλάμε για κανένα Άλσος ...μιλάμε για δάσος αχανές με πεύκα 30 ετων
Αλλά φαίνεται η ΝΔ τα ρουσφέτια της τα βόλεψε όλα σε υπουργεία, γι' αυτό και τα ρεκόρ μετακλητών, και ό,τι περίσσεψε το έσπρωξε σε ΜΜΕ.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μια χαρά δέντρα είναι, δεν φταίνε τα δέντρα για τους πυρομανείς που αφήνει ελεύθερους το κράτος ν' αλωνίζουν, ούτε για την πακιστανίλα που εισέβαλλε στην χώρα και τώρα μας καίει.sys3x έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:34Τα πεύκα είναι γτπ δέντρα.Green Dragon έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:29sharp έγραψε: 17 Αύγ 2021, 11:03 Μετά τους διάφορους άλλους που μάς φταίνε, τώρα τα βάλαμε και με τα πεύκα![]()
![]()
BlastFromThePast έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:31Η δασική υπηρεσία που σίγουρα στελέχωσε η κυβέρνηση.
δεν ξέρω που τα έδωσαν τα χρήματα...ξέρω ότι για να καθαριστεί δάσος.απο πευκοβελονες απαιτείται στρατός ολόκληρος...κάθε τετραγωνικό χιλ δεν ξέρω πόσους τόνους βγάζει ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Μία φορά καθαρίσαμε γύρω γύρω από το σπίτι ενός φίλου που είναι τίγκα στα πεύκα και βγάλαμε χαλαρά 15+ σακούλες πεύκο βελόνες (δεν το είχε καθαρίσει ποτέ).nostromos έγραψε: 17 Αύγ 2021, 20:53BlastFromThePast έγραψε: 17 Αύγ 2021, 17:31Η δασική υπηρεσία που σίγουρα στελέχωσε η κυβέρνηση.nostromos έγραψε: 17 Αύγ 2021, 15:18
ποιος να τις καθαρίσει ..? δεν μιλάμε για κανένα Άλσος ...μιλάμε για δάσος αχανές με πεύκα 30 ετων
δεν ξέρω που τα έδωσαν τα χρήματα...ξέρω ότι για να καθαριστεί δάσος.απο πευκοβελονες απαιτείται στρατός ολόκληρος...κάθε τετραγωνικό χιλ δεν ξέρω πόσους τόνους βγάζει ...
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ρε παιδιά εκκενώνουν και στην Ισπανία, απαράδεκτο:

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 853 Απαντήσεις
- 22908 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique