Dwarven Blacksmith έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:44
Δεν έχει άδικο που διεκδικεί με αυτό τον τρόπο την αποφυλάκιση του. Καλή έκβαση εύχομαι. Στο κάτω-κάτω ας αλλάξουν το νόμο να εκτίουν όλοι την πλήρη ποινή, να μην μπορεί κανείς να πει για αυθαιρεσία.
Το να διεκδικεί αυτός με κάθε τρόπο την αποφυλάκισή του το καταλαβαίνω. Το να εύχεσαι καλή έκβαση όχι και τόσο. Εννοείς ότι δεν θα ήθελες να καταλήξει από την απεργία πείνας; Ούτε κι εγώ. Αλλά θα επιθυμούσες πχ να αφεθεί ελεύθερος;
Για πιο λόγο θα ήθελε κάποιος να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας άνθρωπος που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια και που είναι έτοιμος να παρανομήσει σε πρώτη ευκαιρία;
ΥΓ. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από την υπόθεση και ίσως υπάρχει κάτι που σε κάνει να αντιμετωπίζεις με συμπάθεια. Εκτός κι αν διαβάζω τελείως λάθος αυτό που γράφεις.
Καλή έκβαση σημαίνει να μην καταλήξει, ναι. Φαίνεται ότι είμαι γουρλής γιατί ενώ δεν είχα κάνει ούτε ένα ποστ 37 σελίδες, τοποθετήθηκα τη μέρα που έληξε.
Ελεύθερος θα κυκλοφορεί έτσι κι αλλιώς, έτσι δεν είναι; Το μόνο ερώτημα είναι το πότε. Εγώ δεν έχω κανένα κανόνα στην κεφάλα μου ότι στα τόσα χρόνια είναι ασφαλές, στα τόσα όχι. Λίγο αυθαίρετα είναι αυτά έτσι κι αλλιώς. Οπότε το κριτήριο μου είναι να μην αδικηθεί σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Γενικά μιλώντας τώρα, είμαι υπερ αυστηρότερων ποινών, δεν συμπαθώ τα λούμπεν στοιχεία, ούτε και τους αναρχικούς.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Dwarven Blacksmith έγραψε: 29 Ιούλ 2022, 15:44
Δεν έχει άδικο που διεκδικεί με αυτό τον τρόπο την αποφυλάκιση του. Καλή έκβαση εύχομαι. Στο κάτω-κάτω ας αλλάξουν το νόμο να εκτίουν όλοι την πλήρη ποινή, να μην μπορεί κανείς να πει για αυθαιρεσία.
Το να διεκδικεί αυτός με κάθε τρόπο την αποφυλάκισή του το καταλαβαίνω. Το να εύχεσαι καλή έκβαση όχι και τόσο. Εννοείς ότι δεν θα ήθελες να καταλήξει από την απεργία πείνας; Ούτε κι εγώ. Αλλά θα επιθυμούσες πχ να αφεθεί ελεύθερος;
Για πιο λόγο θα ήθελε κάποιος να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας άνθρωπος που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια και που είναι έτοιμος να παρανομήσει σε πρώτη ευκαιρία;
ΥΓ. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από την υπόθεση και ίσως υπάρχει κάτι που σε κάνει να αντιμετωπίζεις με συμπάθεια. Εκτός κι αν διαβάζω τελείως λάθος αυτό που γράφεις.
Γιατί όσοι δηλώνουν αθώοι όπως ο λιγναδης, δείχνουν καμία μεταμελεια; εδώ όταν βγήκε, πουλούσε και μουρη, ενώ καταδικαστηκε. Μεταμελεια μπορεί να δείξει ο άλλος και μετά από μια μέρα, αυτό δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να κάνει την ποινή που αντιστοιχεί στο έγκλημα. Οταν έχεις ένα σύστημα που σπάει τα ισόβια ακόμα και για ρατσιστές φονιάδες, λόγω "συννομου/εντιμου βίου", και ο άλλος μπορεί να βγει στα 7 χρόνια, το να βάζεις πρώτο θέμα τον άλλον που είναι 9 χρόνια μέσα για ληστείες, είναι γελοίο.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:10
Αν θέλουν να αλλάξουν κάτι, να αλλάξουν πρώτα τα γελοία ελαφρυντικά που δίνουν σε φονιάδες, με αποτέλεσμα να βγαίνουν έξω ακόμα και σε 7 χρόνια. Κατά τα λοιπά, κανεις δεν κάνει ακριβώς την ποινή του πουθενά, σε κανένα νομικό σύστημα. Εκτός αν μειώσουν πολύ τις ποινές.
Αφού η γενική τάση είναι να τους κρατάνε όσο πιο λίγο γίνεται. Για αυτό και τα ελαφρυντικά και όλες οι ανοησίες που ακούμε κάθε τόσο.
Αν θέλουν να αλλάξουν κάτι, να αλλάξουν πρώτα τα γελοία ελαφρυντικά που δίνουν σε φονιάδες, με αποτέλεσμα να βγαίνουν έξω ακόμα και σε 7 χρόνια. Κατά τα λοιπά, κανεις δεν κάνει ακριβώς την ποινή του πουθενά, σε κανένα νομικό σύστημα. Εκτός αν μειώσουν πολύ τις ποινές.
Πίπες. Ο Μπρέιβικ μόλις πήρε πούτσα στην αίτησή του για αποφυλάκιση, που είχε δικαίωμα γιατί εξέτισε τα 10 υποχρεωτικά χρόνια της ποινής του. Το δικαστήριο αποφάσισε να πάει να γαμηθεί το υπανθρωπάριο και να ψοφήσει στην φυλακή για πάντα (πέρα από τα 21 χρόνια που έφαγε, το δικαστήριο μπορεί να του χώσει άλλα τόσα στο τέλος της ποινής του, αν θεωρήσουν ότι είναι ακόμα απειλή για την κοινωνία).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:13
Ελεύθερος θα κυκλοφορεί έτσι κι αλλιώς, έτσι δεν είναι; Το μόνο ερώτημα είναι το πότε. Εγώ δεν έχω κανένα κανόνα στην κεφάλα μου ότι στα τόσα χρόνια είναι ασφαλές, στα τόσα όχι. Λίγο αυθαίρετα είναι αυτά έτσι κι αλλιώς. Οπότε το κριτήριο μου είναι να μην αδικηθεί σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Από τα λίγα που έχω δει και διαβάσει μου φαίνεται ότι το ερώτημα για αυτόν δεν είναι πότε θα βγει αλλά πόσο γρήγορα θα συλληφθεί για κάποια νέα παράνομη δραστηριότητα. Και ο συγκεκριμένος δε στήνει πυραμίδες και στοιχήματα. Πάλι αίμα θα χυθεί.
ΥΓ. Ειλικρινά θα ευχόμουν να μπορούσε να αλλάξει κατεύθυνση και να χαρεί τη ζωή του γιατί και νέος είναι και ικανός φαίνεται. Δεν δίνω πιθανότητες για κάτι τέτοιο.
Αφού η γενική τάση είναι να τους κρατάνε όσο πιο λίγο γίνεται. Για αυτό και τα ελαφρυντικά και όλες οι ανοησίες που ακούμε κάθε τόσο.
Εξαρτάται από την υπόθεση όπως βλέπουμε. Για τους δολοφόνους του λουκμαν, που σκότωσαν έναν άνθρωπο επειδή πήγαινε στον δρόμο με ένα ποδήλατο, έσπασαν τα ισόβια στα 21 και με το 1/3 είχαν δικαίωμα να βγούνε στα 7. Δεν ξέρω αν συνέβη, γιατί πρέπει να καταδικαστηκαν και στη δική της χα.
Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε συνολική ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:13
Καλή έκβαση σημαίνει να μην καταλήξει, ναι.
Ποιος να καταλήξει, μωρέ; Αν η φωτογραφία που μπήκε σε προηγούμενη σελίδα είναι δική του, φαίνεται ότι έτρωγε μια χαρά. Εγώ δυο μέρες δεν είχα όρεξη να φάω λόγω ιού και έχασα 1 κιλό κι αυτός με 70 μέρες χωρίς είναι ίδιος με πριν;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:06
Ας το επιχειρήσει η νδ και θα δούμε αν θα πάρει. Γιατί αν είναι να γεμίζουν τα νοσοκομεία επειδή κάνουν αποσυμφόρηση στις φυλακές, κάπου έλεος.
Ξεχάστε το. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν έχουν αναλάβει πολιτικό κόστος σε πολύ λιγότερο ζόρικα θέματα.
Θα πας σε προεκλογική χρονιά να ανακοινώσεις νέες φυλακές σε κάποια περιοχή; Χαρά που θα κάνουν οι ντόπιοι κάτοικοι και πολιτευτές...
Ας το κάνουν μετά τις εκλογές. Στην τελική, ας αυστηροποιήσει τις ποινές χωρίς τις παπαριές των αναστολών, που αν δεν σκοτώσεις ή τραυματίσεις βαριά, είσαι έξω και ας πήξουν ακόμη περισσότερο οι υπάρχουσες φυλακές, μέχρι να γίνουν άλλες.
Και εσύ τι πιστεύεις ότι θα προτιμούσαν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής αν τους πρότειναν να αποφασίσουν μεταξύ φυλακής στην περιοχή τους που θα χώνουν μέσα όλους τους παραβατικούς στα πέριξ ή τους ίδιους παραβατικούς να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή τους;
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:21
Ας το κάνουν μετά τις εκλογές. Στην τελική, ας αυστηροποιήσει τις ποινές χωρίς τις παπαριές των αναστολών, που αν δεν σκοτώσεις ή τραυματίσεις βαριά, είσαι έξω και ας πήξουν ακόμη περισσότερο οι υπάρχουσες φυλακές, μέχρι να γίνουν άλλες.
Και εσύ τι πιστεύεις ότι θα προτιμούσαν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής αν τους πρότειναν να αποφασίσουν μεταξύ φυλακής στην περιοχή τους που θα χώνουν μέσα όλους τους παραβατικούς στα πέριξ ή τους ίδιους παραβατικούς να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή τους;
Δεν θα αυστηροποιήσει ποινές γιατί δεν έχει που να τους βάλει. Κανένας κάτοικος δεν θα αισθανθεί πιο ασφαλής όταν του πουν ότι στην περιοχή του θα φτιαχτεί φυλακή. Θα θεωρήσει ότι τον ρίχνουν και θα μαζευτούν τα αποβράσματα όλης της χώρας εκεί. Σωστό ή λάθος έτσι θα σκεφτεί και θα ζει με τον κίνδυνο να ξεφύγει κάποιος δραπέτης και να μπουκάρει σπίτι του.
Μακάρι να έχετε δίκιο. Χρόνια γράφω εδώ και στο παλιό ότι χρειάζονται φυλακές. Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ουσιαστικό.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:14
Οταν έχεις ένα σύστημα που σπάει τα ισόβια ακόμα και για ρατσιστές φονιάδες, λόγω "συννομου/εντιμου βίου", και ο άλλος μπορεί να βγει στα 7 χρόνια, το να βάζεις πρώτο θέμα τον άλλον που είναι 9 χρόνια μέσα για ληστείες, είναι γελοίο.
Επίσης γελοίο είναι να μη διευκρινίζεται ποτέ η διαφορά μεταξύ του "απλού" ληστή και του "ιδεολόγου" ληστή.
Πρέπει ή δεν πρέπει να μετράει το πολιτικό στοιχείο;
Γιατί υπάρχουν και κάποιοι παπάρες που δηλώνουν "πολιτικοί κρατούμενοι" λες και συνελήφθησαν για... τις ιδέες τους και όχι γιατί έκαναν ένα ή περισσότερα εγκλήματα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2022, 00:21
Δεν θα αυστηροποιήσει ποινές γιατί δεν έχει που να τους βάλει. Κανένας κάτοικος δεν θα αισθανθεί πιο ασφαλής όταν του πουν ότι στην περιοχή του θα φτιαχτεί φυλακή. Θα θεωρήσει ότι τον ρίχνουν και θα μαζευτούν τα αποβράσματα όλης της χώρας εκεί. Σωστό ή λάθος έτσι θα σκεφτεί και θα ζει με τον κίνδυνο να ξεφύγει κάποιος δραπέτης και να μπουκάρει σπίτι του.
Μακάρι να έχετε δίκιο. Χρόνια γράφω εδώ και στο παλιό ότι χρειάζονται φυλακές. Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ουσιαστικό.
Και μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει ό,τι και να λέμε. Αλλά επειδή όντως οι περισσότεροι έχουν κουραστεί, το πράγμα θα πάει όπως πάει και απλώς θα αυξηθούν οι περιπτώσεις αυτοδικίας.
Προσωπικώς, δεν έχω πλέον κανένα ηθικό ενδοιασμό γι' αυτό και το έχω ξεκαθαρίσει. Όσο μετράει η δική μου ζωή κλπ για το κάθε ούγκανο που θα μου επιτεθεί απροκάλυπτα, ακριβώς τόσο μετράει και για μένα η δική του υπόσταση. Και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη.
Από εκεί και πέρα, το τι θα πουν κάτι παπαροπασιονάριες όπως η Έλενα ή κάτι παπαροτσέλιγκες όπως ο Δαπέργολας και τα καλλιτεχνικά παραφερνάλια μελοτραπαριά, ουδόλως μ' ενδιαφέρει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 30 Ιούλ 2022, 00:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οταν έχεις ένα σύστημα που σπάει τα ισόβια ακόμα και για ρατσιστές φονιάδες, λόγω "συννομου/εντιμου βίου", και ο άλλος μπορεί να βγει στα 7 χρόνια, το να βάζεις πρώτο θέμα τον άλλον που είναι 9 χρόνια μέσα για ληστείες, είναι γελοίο.
Επίσης γελοίο είναι να μη διευκρινίζεται ποτέ η διαφορά μεταξύ του "απλού" ληστή και του "ιδεολόγου" ληστή.
Γιατί υπάρχουν και κάποιοι παπάρες που δηλώνουν "πολιτικοί κρατούμενοι" λες και συνελήφθησαν για... τις ιδέες τους και όχι γιατί έκαναν ένα ή περισσότερα εγκλήματα.
Όταν για ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΉ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ, το χειροτερο είδος δηλαδή, να σε σφάξουν για κάτι που είσαι, τρως 7 χρόνια φυλακή, η κουβέντα για ληστές τραπεζών ιδεολόγων η μη, μου φαίνεται γραφική.
Όταν για ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΉ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ, το χειροτερο είδος δηλαδή, να σε σφάξουν για κάτι που είσαι, τρως 7 χρόνια φυλακή, η κουβέντα για ληστές τραπεζών ιδεολόγων η μη, μου φαίνεται γραφική.
Ε και λοιπόν; Ο καθένας μας αντιμετωπίζει τον παράγοντα γραφικότητα/ηλιθιότητα κλπ με τη δική του οπτική.
Επ' ευκαιρία, τι γνώμη έχεις γι' αυτό το κειμενάκι;
Θα το ξαναπούμε για ακόμη μια φορά και θα το επαναλάβουμε όσες φορές και αν χρειαστεί: το κράτος δεν επιτρέπεται να ποινικοποιεί την ιδεολογία των κρατουμένων, να ποινικοποιεί το φρόνημά τους και να εφαρμόζει επιλέκτικά τον νόμο. Η απεργία πείνας και η διακινδύνευση της ίδιας τους της ζωής αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτουν οι κρατούμενοι/ες για να ακουστούν και να αποκτήσουν ορατότητα μέσα στη συνθήκη στέρησης της ελευθερίας που τους έχει επιβληθεί.
Να σου πω, αν το προσεγγίσεις καλλιτεχνικά βγάζει νόημα. Έστω ότι ξεκινάει ένας θίασος για αρπαχτή παραστάσεων σε κάποιες πόλεις με το ίδιο θεατρικό έργο που είχαν και πέρσι (σκηνικά, φωτιστικά, κείμενα, σκηνοθεσία τα πάντα όλα) και αντιλαμβάνονται μετά την τρίτη παράσταση, ότι είναι ψιλοψόφια τα πράγματα (με την καλή την έννοια) και δεν τραβάει για παραπάνω.
Ε, αν βαρεθούν να περιμένουν οι Βαλκυρίες τον κάθε ήρωα που έχει τον απέθαντο, και κάνουν συνέχεια κύκλους πάνω απ' τ' αλώνια που παλεύει με το Χάρο, περιμένοντας το σήμα για προσγείωση, κάποια στιγμή κουράζονται τα έρμα τα άλογα και την κάνουν για άλλα μέρη. Νο Βαλκυρίες, νο συγκυρίες. Του χρόνου πάλι.