Και συ δίκασες, που δείχνει ότι και οι 2 πλευρές έχουν δίκαια. Και οι 2 πρέπει να κάνουν πίσω. Αλλά διαφωνώ σε περισσότερα σημεία.Jolly Roger_ έγραψε: 19 Σεπ 2024, 16:57Spoiler
σε αχυράνθρωπο απαντάς, μου φαίνεται, λες και δεν ήσουν παρών πριν ένα μήνα στη συζήτηση - δεν θυμάμαι αν ήταν στο νήμα δολοφονίας Χανίγια ή αλλού - ότι είμαι υπέρ του να έχουν οι Εβραίοι το κράτος τους εκεί που το έχουν, κι αν θέλουν να το έχουν για τα 7 εκατομμύρια Εβραίους μόνο, να το έχουν στα σύνορα του 1967 και ούτε μισή σπιθαμή παρακάτω (και όχι, δεν είναι υπαρξιακό ζήτημα αν θα πετάει στρακαστρούκες στα ανατολικά προάστια του Τελ Αβίβ κάποιος τρελός από τα υψώματα της Δυτικής Όχθης, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας), αν πάλι θέλουν ποτάμι-θάλασσα, να το έχουν το κράτος τους ως διεθνική συνομοσπονδία μαζί με τα 7 εκατομμύρια ντόπιων. Και tech heaven και απαρτχάιντ μαζί μακροπρόθεσμα δεν γίνεται, και δεν το λέει καμιά παροιμία, το λέει η ιστορία η ίδια.Chilloutbuddy έγραψε: 19 Σεπ 2024, 16:19Δε νομίζω. Έχω διαβάσει τον Οριενταλισμό του Έντουαρντ Σαϊντ, τους Καταραμένους της Γης του Φραντζ Φανόν, την ακαδημαϊκή θεωρία του Settler Colonialism, και όσο και να με βομβαρδισεις με θεωρητισμούς και παροιμίες, το πρότζεκτ του Ισραήλ για μένα θα είναι πάντα ανθρωπιστικό πρότζεκτ, γιατί; Γιατί κανένας δεν ήθελε να πάει στην έρημο της Παλαιστίνης να βοσκάει γίδες, οι Εβραίοι όταν άρχισαν τα πογκρόμ θέλανε να πάνε εκεί που ηθελε να πάει όλος ο κόσμος: στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία. Και εκεί πήγαιναν, όσο και να ούρλιαζαν οι Σιωνιστές απ'τις ταράτσες ήδη επί 20 χρόνια ότι πρέπει να πάνε στην Παλαιστίνη. Διάβασε λοιπόν κι εσύ την ιστορία της μετανάστευσης στη Δύση, πού πήγαιναν οι Εβραίοι, πότε ακριβώς η Δύση έκλεισε τις πόρτες στους Εβραίους, και γιατί, διάβασε και τα πογκρόμ στις μουσουλμανικές χώρες, και θα ξεκαθαρίσει λίγο ίσως ποιός και πόσοι ήταν ιμπεριαλιστές με επιλογές και πόσοι ήταν πρόσφυγες που πήγαιναν όπου έβρισκαν να γλιτώσουν. Και μετά δες και λίγο γύρω σου στο ίντερνετ πόσο γουστάρει ο κόσμος σήμερα, το 2024, να κατηγορεί τους εβραιους για οποιαδήποτε θεωρία συνωμοσίας του καυλώσει, και θα δεις ότι ο λόγος που είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η χώρα δεν έχει εκλείψει καθόλου.Jolly Roger_ έγραψε: 19 Σεπ 2024, 15:36 Καλά όλα αυτά, δικέ μου, αλλά, ξες, όσο κι αν είναι πανέμορφο το κορίτσι, είναι παντρεμένο μ' άλλον.
το να είναι ένας λαός θύμα σε μια χώρα, από πότε ακριβώς σημαίνει ότι δεν είναι θύτης σε μια άλλη; Πογκρόμ ο τσάρος ναι, πογκρόμ οι Αιγύπτιοι ναι, θύματα οι Εβραίοι σ' αυτές τις χώρες ναι, αλλά γιατί αυτό θα πρέπει να μας κάνει να τους απαλλάξουμε από την αντικειμενική αλήθεια ότι στην Παλαιστίνη έκαναν εποικισμό σε μέρος με γηγενείς κατοίκους; Ρε συ, ποιον Φανόν και Σαΐντ μου λες, ο Χερτσλ κι ο Νορντάου τότε που δεν ήταν ντροπή να το πεις, το λέγανε στην ψύχρα, αποικισμό πάμε να κάνουμε ΚΑΙ να γλιτώσουμε απ' τον αντισημιτισμό. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι ότι ο Άραβας δεν είναι Ινδιάνος του 1500. Όσο δεν το βάζουν στη γκλάβα τους αυτό και συνεχίζουν να τού φέρονται ως τέτοιον, θα θερίζουν εβδόμες Οκτώβρη, και δεν θα είναι αντισημίτης όποιος τούς το επισημαίνει αυτό.
και όχι, δεν είναι εν έτει 2024 ο αντισημιτισμός μεγαλύτερο πρακτικής φύσης πρόβλημα από οποιοδήποτε άλλο ρατσισμό στη Δύση, επειδή ο Νικολάκης ο Φουέντες γράφει μαλακίες στο Χ του Μασκ. Ο Εβραίος που ζει στο Μπρούκλιν είναι ασύγκριτα ασφαλέστερος από τον Εβραίο της Ιερουσαλήμ που θα του σκάσει στη μούρη η ρουκέτα. Safe haven από τον αντισημιτισμό ήταν η Παλαιστίνη το 1933, αν όμως λέμε ότι είναι το 2024 υποτιμάμε τη βασική ανθρώπινη νοημοσύνη.
και πάλι επταπλάσιοι από τους τότε μη-γηγενείς (το 1947) και ισόποσοι το 1948. Ήδη παντρεμένο ήταν το κορίτσι λοιπόν, δεν το πάντρεψε η Ούνρα ούτε ο Αραφάτ.όταν λοιπόν πάρθηκε αυτή η απόφαση οι Παλαιστίνιοι δεν ήταν 7 εκατομμύρια, ήταν το 1/10 από αυτό.
Και ξεχνάς ότι η Βρετανία είχε αποκεφαλίσει το 1936-39 την ηγεσία των Παλαιστινίων - χωρίς να κάνει το ίδιο ποτέ στην ηγεσία των σιωνιστών γιατί ο Μπάλφουρ το 1917 δεν είχε προβλέψει "national homeland" για τους ντόπιους, μόνο γι' αυτούς που ήθελε να διώξει από το νησί του - και είχε μείνει ο Χουσεϊνί, τον οποίο διατηρούσαν οι Βρετανοί αν και θα μπορούσαν να τον δικάσουν στη Νυρεμβέργη ως συνεργάτη ναζί. Και εν πάση περιπτώσει, αν πρέπει ολόκληρες γενιές Παλαιστινίων να πληρώνουν επ' αόριστον την απόφαση μιας παλαιστινιακής ηγεσίας χωρίς την παραμικρή φωτισμένη αστική τάξη, με φεουδάρχες και φελάχους προβατάρηδες, τότε θα έπρεπε κι η Ελλάδα να έχει μείνει για μια ζωή στα σύνορα Αμβρακικού-Παγασητικού, αφού αυτό υπέγραψαν οι άρχοντές μας το 1830.
καλά, ας μην δούμε τώρα πώς έγιναν εκατομμύρια κι οι άλλοι, με τη Μοσάντ να βάζει βόμβες στη Βαγδάτη το 1951 για να δημιουργήσει στους εκεί Εβραίους που ως τότε ζούσαν σαν βασιλιάδες το κλίμα "θα σας σφάξουν τα ορκ οπότε ελάτε εδώ". Και στο κάτω-κάτω, αν το Ισραήλ έμενε στα σύνορα του '67 δεν θα είχε τώρα να φοβάται 7 εκατομμύρια ανθρώπινες βόμβες (σιωνιστική ορολογία και όχι δική μου), αλλά μόνο τους 200.000 Ισραηλινούς Άραβες του 1948 που κι αυτοί γίνανε 2.000.000 (δεκαπλασιασμός) χωρίς να υπάρχει σε αυτούς Ούνρα ή Αραφάτ (άρα κάτι δεν στέκει στο επιχείρημά σου).Εκατομμύρια γίνανε μετά, όταν ανακάλυψαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ότι λέγονται Παλαιστίνιοι, όταν για πολιτικούς λόγους ανακάλυψαν ότι τάχαμου θέλουν κράτος με γραμμές στην έρημο και όχι Χαλιφάτο όπως θέλουν οι θεωρητικοί τους πατέρες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
Απλά, ο Χιλέλ Νώυερ, η Εϊνάτ Γουίλφ και ο Τζόναθαν Κονρίκους που μπορεί να διαβάζεις και να σού παραθέτουν αυτά τα επιχειρήματα, δεν είναι λιγότερο ψεύτες και εθνόκαυλα καθάρματα από τον Αλί Φαγιάντ ή τον Μαχντί Χασάν (λέω τους πιο μορφωμένους "μετριοπαθείς" εθνικιστές κι απ' τις δυο μεριές, το αντίστοιχο ισχύει για τους τρελούς Μπεν Γκβιρ και Σινουάρ πχ) επειδή οι μεν τυχαίνει να είναι απόγονοι θυμάτων του Ολοκαυτώματος και οι άλλοι όχι.Κάπως έτσι το έχω καταλάβει εγώ, αλλά αν κάνω λάθος ευχαρίστως να ακούσω.
Πχ ναι πρέπει οι Ισραηλινοί να γυρίσουν στα σύνορα του 67, αλλά πρέπει και οι Παλαιστίνιοι να παραιτηθούν από το "δικαίωμα" επιστροφής των δισέγγονων τους να πούμε. Τι μαλακία είναι αυτή, κανένας πρόσφυγας στην Γη δεν το έχει αυτό το προνόμιο, το οποίο εδώ ισοδυναμεί με άλωση του Ισραήλ.
Α και εννοείται να αφαιρέσουν οποιαδήποτε αναφορά σε εξάλειψη του Ισραήλ έτσι;
Το τρίτο που διαφωνώ ΕΝΤΕΛΩΣ όμως, είναι αυτό που λες για "αποίκους". Ρε φίλε, δεν είχαν που να πάνε οι Εβραίοι όλης της Γης και συ μας λες ότι αποικήσαν όπως οι Αμερικάνοι τους Ινδιάνους; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Ναι, οι αρχηγοί τους είχαν IQ > 180 και σχεδιάζανε κιμπούτς οπλισμένα και ξέρωγω πρόσληψη μόνο Ισραηλινών και τέτοια, αλλά ξέρεις κάτι; Καλά κάνανε. Αν εσύ εκείνη την εποχή ήσουν Εβραίος, θα εναπόθετες την τύχη σου για άαααλλη μια φορά στα χέρια ενός άλλου λαού, εκεί που μόλις σε είχαν πογκρομιάσει όλοι οι λαοί της υφηλίου, ως την επόμενη φορά;
Όχι βέβαια, μεταξύ μας μιλάμε, ας είμεθα ειλικρίνεις. Ναι, σε κάποιο σημείο οι bullied γίνανε ξεκάθαρα bullies. Αλλά πιο πριν, ας μην λέμε μαλακίες για "αποίκους", κανονικοί πρόσφυγες ήτανε.
(και btw από πότε είναι κακή η παράνομη μετανάστευση προσφύγων για αριστερά άτομα; -- Αυτό το απαντάς αν είσαι αριστερός, δεν ξέρω)