!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο θεός έφερε τις πυρκαγιές

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Ο θεός έφερε τις πυρκαγιές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 20:59
Nandros έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 20:56Μόνο που εδώ μέσα πάρα πολλοί τον υποστήριξαν και κάτι σημαίνει αυτό!
Σημαίνει ότι προφανώς και για να έχει τη θέση που έχει, έχει κοινό. Σαν την πολιτική είναι. Δεν καταλαβαίνω, γιατί σου φαίνεται κάτι περίεργο.
Έχεις δίκιο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί σκατόψυχοι γύρω μας. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros

Σουβλίτσα έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 21:02 Και τί είμαι εγώ για να τους φέρω?
Μποτάκι των αντιχριστιανών με 0.30?
Αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά όχι του παρόντος! :roll:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Nandros

sharp έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 21:05
Nandros έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 20:56
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 20:43Kαλά δεν έμεινε έτσι, βγήκαν και τον έκραξαν και από την εκκλησία. Δε σημαίνει ότι εξέφρασε τη γνώμη της "εκκλησίας" μαζικά. Υπάρχουν και αυτοί που διαφώνησαν.
Μόνο που εδώ μέσα πάρα πολλοί τον υποστήριξαν και κάτι σημαίνει αυτό!
Έτσι νομίζεις εσύ. Από τον φανατισμό και τις παρωπίδες δεν μπορείς να διαβάσεις τι λένε, παρά διακρίνεις μόνο κόκκινες και μπλε σημαίες. Θυμίζεις ιεροεξεταστή στο Μεσαίωνα ή δικαστή στην Γερμανία του Χίτλερ. Ακριβώς όλα όσα κατηγορείς και δήθεν σε ενοχλούν, εκφράζεις με την συμπεριφορά σου και με αυτά που γράφεις.
Αυτά που βλέπεις στον καθρέπτη σου μην τα προβάλεις στους άλλους, φανατικέ χριστιανέ!

Όσο για τους φανς του σκατόψυχου βρωμόσιου, το έγραψα ήδη: Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί σκατόψυχοι γύρω μας. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Καλά, ας αφήσουμε την wiki, αν γνωρίζει κάποιος και έχει αποσπάσματα να παρουσιάσει ας το κάνει, πχ απο τα Μεταφυσικά του,
*το "it has been suggested" δεν μου αρκεί, ούτε η wiki μου αρκεί

Αν κάνω λάθος εγώ, να παραδεχθώ το λάθος μου και να ζητήσω συγγνώμη από την ψυχή και την υστεροφημία του Βολταίρου που διέσυρα.

Βρήκα από έναν παλιό σελιδοδείκτη πρόχειρα, μια κριτικη του στο διαδίκτυο (δεν ξέρω/θυμάμαι τι τεκμηρίωση έχει ή πόσο αξιόπιστη ανάλυση είναι).
Εδώ γινεται λόγος για αναφορές ρατσιστικές του Βολταίρου στην "Μεταφυσική" του, εκτός άλλων πραγμάτων που υποστηρίζει φιλοσοφικά + τις βιολογικες επιστημονικές αποδοχές της εποχής του οι οποίες μπορεί και να οδηγούν την σκέψη σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν έχω μελετήσει ικανοποιητικά το έργο του.

...Voltaire's daring is evident in his willingness to entertain the possibility of human extinction. (The main underlying target is clearly the Biblical narrative with its claim of sole descent from Adam.) But he does so by assuming racial diversity. Given that he is entertaining the (possible) extinction of human races this makes sense.

While the essay breathes the atmosphere of progress of Moderns over Ancients, I don't think that in this essay the point is to assert the superiority of whites** -- after all, the whole essay is an attack on the foolishness of Plato -- , and he is silent on the relative status of whites and blacks. That silence is somewhat surprising because he is a terrible racist toward blacks elsewhere, especially in his Traité de métaphysique!** But even in this essay Voltaire does introduce what we may call fetishistic and exotic images of the so-called Kaffirs and Samoyeds (I think the latter are meant to refer to Siberian tribes).+ If one takes rhetoric and aesthetics seriously, one wonders if those that wish to promote Voltaire and his Enlightenment are seduced by such imagery...

http://digressionsnimpressions.typepad. ... acism.html
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Σουβλίτσα έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 21:32 Καλά, ας αφήσουμε την wiki, αν γνωρίζει κάποιος και έχει αποσπάσματα να παρουσιάσει ας το κάνει, πχ απο τα Μεταφυσικά του,
*το "it has been suggested" δεν μου αρκεί, ούτε η wiki μου αρκεί

Αν κάνω λάθος εγώ, να παραδεχθώ το λάθος μου και να ζητήσω συγγνώμη από την ψυχή και την υστεροφημία του Βολταίρου που διέσυρα.

Βρήκα από έναν παλιό σελιδοδείκτη πρόχειρα, μια κριτικη του στο διαδίκτυο (δεν ξέρω/θυμάμαι τι τεκμηρίωση έχει ή πόσο αξιόπιστη ανάλυση είναι).
Εδώ γινεται λόγος για αναφορές ρατσιστικές του Βολταίρου στην "Μεταφυσική" του, εκτός άλλων πραγμάτων που υποστηρίζει φιλοσοφικά + τις βιολογικες επιστημονικές αποδοχές της εποχής του οι οποίες μπορεί και να οδηγούν την σκέψη σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν έχω μελετήσει ικανοποιητικά το έργο του.

...Voltaire's daring is evident in his willingness to entertain the possibility of human extinction. (The main underlying target is clearly the Biblical narrative with its claim of sole descent from Adam.) But he does so by assuming racial diversity. Given that he is entertaining the (possible) extinction of human races this makes sense.

While the essay breathes the atmosphere of progress of Moderns over Ancients, I don't think that in this essay the point is to assert the superiority of whites** -- after all, the whole essay is an attack on the foolishness of Plato -- , and he is silent on the relative status of whites and blacks. That silence is somewhat surprising because he is a terrible racist toward blacks elsewhere, especially in his Traité de métaphysique!** But even in this essay Voltaire does introduce what we may call fetishistic and exotic images of the so-called Kaffirs and Samoyeds (I think the latter are meant to refer to Siberian tribes).+ If one takes rhetoric and aesthetics seriously, one wonders if those that wish to promote Voltaire and his Enlightenment are seduced by such imagery...

http://digressionsnimpressions.typepad. ... acism.html

Ξέρει δε σε τιμάει καθόλου ότι για να υπερασπιστείς τις χυδαιότητες ενός παπά γυρνάς τη συζήτηση στο αν ο Βολταίρος ήταν ρατσιστής. Κανοικά θα την έλεγα και στον Νανδρο που τσιμπάει αλλά...είναι ο Νανδρος,φυσικά και θα τσιμπούσε
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Δεν υπερασπίζομαι κανέναν παπά με την αναφορά στον Βολταίρο, στον Νάνδρο απαντώ για τα περι δουλείας για την οποία έκανε ο ίδιος συγκεκριμένη αναφορά, και κακού χριστιανισμού και καλού διαφωτισμού

Με την σειρά μου να σου πω, πως αυτο που κάνεις δεν σε τιμά εσένα, καθόλου μα καθόλου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 31 Ιούλ 2018, 21:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Nero

Σουβλίτσα έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 21:47 Δεν υπερασπίζομαι κανέναν παπά με την αναφορά στον Βολταίρο, στον Νάνδρο απαντώ για τα περι δουλείας, κακού χριστιανισμού και καλού διαφωτισμού

Με την σειρά μου να σου πω, πως αυτο που κάνεις δεν σε τιμά εσένα, καθόλου μα καθόλου
Δεν φταίω εγώ,δεν είμαι φωτισμένος
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Παραδέξου οτι είπες μεγάλη παπαριά και οτι ήσουν ιδιαίτερα προσβλητικός Νερο

Εντάξει, να δεχθώ έστω, για να σε βγάλω από την δυσκολη θέση, οτι δεν διάβασες τίποτα από ό,τι προηγήθηκε...
Nero

Σουβλίτσα έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 21:49 Παραδέξου οτι είπες μεγάλη παπαριά και οτι ήσουν ιδιαίτερα προσβλητικός Νερο

Εντάξει, να δεχθώ έστω, για να σε βγάλω από την δυσκολη θέση, οτι δεν διάβασες τίποτα από ό,τι προηγήθηκε...
το παραδέχομαι.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Είδες πόσο εύκολο είναι να βρεις την φώτιση?!
Άβαταρ μέλους
Nandros

Σουβλίτσα έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 21:47Δεν υπερασπίζομαι κανέναν παπά με την αναφορά στον Βολταίρο, στον Νάνδρο απαντώ για τα περι δουλείας για την οποία έκανε ο ίδιος συγκεκριμένη αναφορά, και κακού χριστιανισμού και καλού διαφωτισμού

Αφού πρώτα προσπάθησες να αρνηθείς ότι η θρησκεία σου στήριξε την δουλεία, μου φέρνεις τώρα τον Βολταίρο σαν επιχείρημα υπέρ της δουλείας που στήριξε η θρησκεία σου.
Κατάλαβα ...!
.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Περιμένω να μου απαντήσεις γιατί ο Παύλος στην επιστολή του είναι σαφής κατήγορος των των δουλεμπόρων και του δουλεμπορίου
Nero

passive aggressiveness,thy name is Σουβλίτσα
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

passive aggresiveness?! :lol:

βρε, δεν λες καλά που δεν με έχει δείρει ακόμη ο Νάνδρος κι εγώ κάθομαι και κάνω "συζήτηση"? :P
αυτή είναι η στάση κάποιου βασικά που δέχεται μονίμως επίθεση (δεν μιλάω για εμένα, ως πρόσωπο τώρα, μιλάω για τις θέσεις) με στοχευμένο, μη αντικειμενικό και επιλεκτικό περιεχόμενο και προσπαθεί να αποδείξει το ψέμα και την διαστροφή

τουλάχιστον, έτσι με βλέπω εγώ

Νερο, σε βλέπω πολύ προσβλητικό απόψε, δεν ξέρω τί να υποθέσω
Nero

Σουβλίτσα έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:09 passive aggresiveness?! :lol:

βρε, δεν λες καλά που δεν με έχει δείρει ακόμη ο Νάνδρος κι εγώ κάθομαι και κάνω "συζήτηση"? :P
αυτή είναι η στάση κάποιου βασικά που δέχεται μονίμως επίθεση (δεν μιλάω για εμένα, ως πρόσωπο τώρα, μιλάω για τις θέσεις) με στοχευμένο, μη αντικειμενικό και επιλεκτικό περιεχόμενο και προσπαθεί να αποδείξει το ψέμα και την διαστροφή

τουλάχιστον, έτσι με βλέπω εγώ

Νερο, σε βλέπω πολύ προσβλητικό απόψε, δεν ξέρω τί να υποθέσω
αυτό ακριβώς
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”