Κάτι σαν το ιππικό στα παλιά γουέστερν δηλαδή που φτάνει την τελευταία στιγμή για να βοηθήσει τους πολιορκημένους από τους Ινδιάνους?Antigeist έγραψε: 17 Ιουν 2019, 14:54 Είδα τον Περτίνακα στο νήμα και είπα να τον βοηθήσω γιατί δεν είχε συμπαραστάτη...
Αν θυμάμαι καλά, που μάλλον θυμάμαι, πάντα θεωρούσες το phorum ένα μέρος που "συχνάζουν" 15χρονα. Αλλά πάλι μπορεί να κάνω και λάθος...Antigeist έγραψε: 17 Ιουν 2019, 14:54 ...
Δεν "περιφρόνησα" ποτέ το phorum. Τώρα καφενείο μπορεί να είναι πράγματι αλλά έχει τη διασκέδασή του...
...
Αν και τώρα τελευταία έχω σημαντικά "αραιώσει" τις επισκέψεις μου, για προσωπικούς λόγους και προτεραιότητες, εγώ πάντα "σύχναζα" σε αυτό εδώ το "καφενείο". Δεν είχα την ¨αριστοκρατική" συμπεριφορά κάποιων άλλων...
Ας μιλήσουμε για "κουλαμάρες" χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον ίδιο το Σμερδαλέο ως παράδειγμα.Antigeist έγραψε: 17 Ιουν 2019, 14:54 ...
Σε έστειλε πακέτο ο Σμερδ επειδή έλεγες εκείνα τα κουλά;
...
Κατ' αρχάς, νομίζω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως ο καθένας από εμάς που γράφει κάτι στο διαδίκτυο έχει την ευθύνη για αυτά που γράφει. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ο οποιοσδήποτε που διαβάζει κάτι έχει την ευθύνη για αυτά που καταλαβαίνει. Και για να μην μπούμε σε καμμία απ' ευθείας αντιπαράθεση Μπούα - Σμερδαλέου θα χρησιμοποιήσουμε μία ανάρτηση του Σμερδαλέου για ένα επιχείρημα του Noel Malcolm με το οποίο ασχολήθηκε σε μία από τις αναρτήσεις του blog του με τον τίτλο Προπαγανδιστική ψευδογλωσσολογία (Φεβρουάριος 2014).
Στην συγκεκριμένη ανάρτηση ο Σμερδαλέος ασχολείται με την "αποδόμηση" (σύμφωνα με τον ίδιο φυσικά) ενός κορυφαίου επιχειρήματος που ανέπτυξε ο Noel Malcolm στο (κατα τον Σμερδαλέο προπαγανδιστικό) έργο του “Kososo: a Short History”.
Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς με τον Noel Malcolm και τις προσεγγίσεις του στα ιστορικά θέματα των Βαλκανίων, εκείνο που ακόμη και ένας πρωτοετής (ακαδημαικός) φοιτητής (ακόμη και αν δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος με την γλωσσολογία) αντιλαμβάνεται από την ανάγνωση του επιχειρήματος είναι πως ο Noel Malcolm έχει 100% δίκιο και ακόμη πως το επιχείρημα του, αν πραγματικά ισχύει η αρχική υπόθεση, είναι πραγματικά ιδιοφυές. Αυτό όμως δεν το κατάλαβε, ούτε στο ελάχιστο, ο Σμερδαλέος. Αντίθετα, αν διαβάσει κανείς την ανάρτηση του, θα καταλάβει πως, διαβάζοντας το κείμενο του N. Malcolm, ο Σμερδαλέος κατάλαβε κάτι εντελώς διαφορετικό και άσχετο με αυτό που πραγματικά έγραψε/ανέπτυξε ο N. Malcom. Και με τον τρόπο αυτό ο Σμερδαλέος διέπραξε πράγματι μία "κουλαμάρα", η οποία ωστόσο έχει την δική της χρησιμότητα.
Ας έλθουμε τώρα και στις επαφές Μπούα-Σμερδαλέοου. Προσωπικά έχω πολλές φορές αντιληφθεί πως, σε ένα μεγάλο βαθμό, ο Σμερδαλέος δεν έχει πλήρη εικόνα των θεμάτων που χειρίζεται. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις δεν έχει καν την παραμικρή ιδέα για αυτά. Αυτό, με την σειρά του, τον οδηγεί σε λάνθασμένες (αλλά με τον τρόπο τους χρήσιμες) εκτιμήσεις και αυτές μπορεί κανείς εύκολα κανείς να τις "αναδείξει", όπως π.χ. στην περίπτωση που αναφέρθηκε παραπάνω. Ωστόσο, έχοντας πεί αυτό, δεν παύει να ισχύει πως ακόμη και με τον, πολλές φορές ιδιαίτερο, δικό του τρόπο ο Σμερδαλέος, αναδεικνύει κάποια θέματα και βοηθάει κάποιους να αποφεύγουν κάποιες παγίδες, πέφτοντας όμως ο ίδιος σε αυτές.
Και θα αφήσουμε εδώ το θέμα "κουλαμάρες"...