https://www.globaltimes.cn/page/202304/1289464.shtml

https://worldpopulationreview.com/

Α, δεν ξέρω. Αυτή το είπε. Μπορώ να φανταστώ πολλά για ανταγωνισμό σε αναδυόμενες αγορές ή σε σπάνιες πρώτες ύλες ή ακόμα και την πρόσφατη στήριξη στον Πούτιν. Ούτε είναι ξεκάθαρο σε τι αναφέρεται το "more than socking". Τι στον κόρακα δεν ήξερε που πήγε και το έμαθε/είδε εκεί;Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 16:48 Να πάρουν χαμπάρι τι; Σε ποιο θέμα είναι systemic rival της ΕΕ η Κίνα;
Αυτή το είπε κι εσύ το είπες αυτονόητο.ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:04Α, δεν ξέρω. Αυτή το είπε. Μπορώ να φανταστώ πολλά για ανταγωνισμό σε αναδυόμενες αγορές ή σε σπάνιες πρώτες ύλες ή ακόμα και την πρόσφατη στήριξη στον Πούτιν. Ούτε είναι ξεκάθαρο σε τι αναφέρεται το "more than socking". Τι στον κόρακα δεν ήξερε που πήγε και το έμαθε/είδε εκεί;Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 16:48 Να πάρουν χαμπάρι τι; Σε ποιο θέμα είναι systemic rival της ΕΕ η Κίνα;
Αυτό που αναφέρομαι εγώ είναι η ευκολία με την οποία αφέθηκε να αντιγραφεί τεχνογνωσία δεκαετιών όταν από τις αρχές του αιώνα κατασκευάζονταν Γερμανικά αυτοκίνητα, και όχι μόνο, εκεί. Τους είχε πιάσει τότε μια βιασύνη να κλείσουν πρώτοι συμφωνίες και να πάρουν ό,τι μερίδιο μπορούσαν από αυτό που φαινόταν ότι θα γίνει η Κίνα τις επόμενες δεκαετίες, από την μεγάλη εσωτερική αγορά της.
Τι δικλίδες ασφαλείας έβαλαν τότε για να προστατέψουν πατέντες και έρευνα σχεδόν ενός αιώνα; Ειδικά όταν ήταν γνωστό ότι εκεί αντιγράφεται οτιδήποτε συστηματικά.
Ε, τώρα θα παίζουν κατενάτσιο και θα κάνουν ότι μπορούν να αποκλείσουν την εισαγωγή αυτοκινήτων από την Κίνα στην Ευρώπη αλλά σιγά. Τα περισσότερα εξαρτήματα και στα δικά τους αμάξια από εκεί προέρχονται. Και ήδη η αλλαγή του στόλου σε ηλεκτρικά θα πρέπει να τους έχει τσούξει. Μονόροδα, πατίνια και το τρίκυκλο που πήρε γνωστός μου από εκεί.
ευλογη η απορία
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, το αφήγημα περί πληθυσμού ως κλειδί για το μέλλον είναι άμεσα συνδεδεμένο με το οπτιμιστικό αφήγημα ότι αργά ή γρήγορα όλοι αναπτύσσονται, η φτώχεια μειώνεται,κοκ.Orion22 έγραψε: 20 Απρ 2023, 16:52 bye bye baby![]()
[img]https://i.postimg.cc/qRLQZWzt/Scre ... .png[/img]
άλλο αυτό που γράφεις,Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:15Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, το αφήγημα περί πληθυσμού ως κλειδί για το μέλλον είναι άμεσα συνδεδεμένο με το οπτιμιστικό αφήγημα ότι αργά ή γρήγορα όλοι αναπτύσσονται, η φτώχεια μειώνεται,κοκ.Orion22 έγραψε: 20 Απρ 2023, 16:52 bye bye baby![]()
[img]https://i.postimg.cc/qRLQZWzt/Scre ... .png[/img]
Είναι η λεγόμενη θρησκεία του line go up. Αλλά αν βγάλεις την Κίνα απ'αυτά τα διαγράμματα των λαμπρών τρεντς, line barely moves. Για να το πούμε αλλιώς. Η Λατινική Αμερική που όλο αναπτύσσεται και όλο στα ίδια μένει, δεν είναι εξαίρεση, είναι ο κανόνας.
Κοίταξε. Όταν η Volkswagen και μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία φτιάξουν ένα παρόμοιο αυτοκίνητο, ναι μιλάς για ανταγωνισμό. Όταν όμως η Κίνα στηρίξει Πούτιν και κρατήσει ο πόλεμος στην αυλή της Ευρώπης 3-4 χρόνια ακόμα με τις τιμές της ενέργειας ψηλά ενώ η Κίνα προμηθεύεται αέριο από την Ρωσία σε πολύ χαμηλότερη τιμή, τότε δεν έχεις απλά εμπορικό ανταγωνισμό. Έχεις στρατηγικές συμμαχίες που σε πλήττουν συνολικά (άσχετη κουβέντα εδώ αν έχεις κάνει και εσύ λάθη για να είσαι σε αυτή τη θέση).
Εννοείται ότι πήραν το μερτικό τους από την πίτα της Κίνας. Αυτό που νομίζω εγώ είναι ότι λειτούργησαν αρκετά κοντόφθαλμα βάζοντας μπροστά τα βραχυχρόνια κέρδη και αδιαφορώντας για τις μακροχρόνιες συνέπειες.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:11 Προσωπικά πιστεύω ότι η Μπερμποκ είναι η εξαίρεση και δεν θα γίνουν τα τέρατα που λες για αποκλεισμό εισαγωγών. Όπως είπε και η ΦνΛ, η αποσύνδεση από την Κίνα δεν είναι βιώσιμη επιλογή. (Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια της). Και προχτές ήταν εκεί ο BMWας και έβγαζε λόγο στα Κινέζικα για τα νέα τους αμάξια και τις γραμμές παραγωγής. Αυτόν να πιστεύεις και όχι τις γενικολογες κλάψες, μια χαρά το πήραν το μερτικο τους οι αστοί από την πίτα της Κίνας.
Θα σου πω τι πιστεύω. Παραμένω Ευρωπαϊστής, μην ξεχνάμε.ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:23Κοίταξε. Όταν η Volkswagen και μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία φτιάξουν ένα παρόμοιο αυτοκίνητο, ναι μιλάς για ανταγωνισμό. Όταν όμως η Κίνα στηρίξει Πούτιν και κρατήσει ο πόλεμος στην αυλή της Ευρώπης 3-4 χρόνια ακόμα με τις τιμές της ενέργειας ψηλά ενώ η Κίνα προμηθεύεται αέριο από την Ρωσία σε πολύ χαμηλότερη τιμή, τότε δεν έχεις απλά εμπορικό ανταγωνισμό. Έχεις στρατηγικές συμμαχίες που σε πλήττουν συνολικά (άσχετη κουβέντα εδώ αν έχεις κάνει και εσύ λάθη για να είσαι σε αυτή τη θέση).
Εννοείται ότι πήραν το μερτικό τους από την πίτα της Κίνας. Αυτό που νομίζω εγώ είναι ότι λειτούργησαν αρκετά κοντόφθαλμα βάζοντας μπροστά τα βραχυχρόνια κέρδη και αδιαφορώντας για τις μακροχρόνιες συνέπειες.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:11 Προσωπικά πιστεύω ότι η Μπερμποκ είναι η εξαίρεση και δεν θα γίνουν τα τέρατα που λες για αποκλεισμό εισαγωγών. Όπως είπε και η ΦνΛ, η αποσύνδεση από την Κίνα δεν είναι βιώσιμη επιλογή. (Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια της). Και προχτές ήταν εκεί ο BMWας και έβγαζε λόγο στα Κινέζικα για τα νέα τους αμάξια και τις γραμμές παραγωγής. Αυτόν να πιστεύεις και όχι τις γενικολογες κλάψες, μια χαρά το πήραν το μερτικο τους οι αστοί από την πίτα της Κίνας.
Τι θα είναι όμως η Γερμανία αν χάσει την βιομηχανική της κυριαρχία; Ούτε κανέναν τεράστιο λαό έχει, ούτε τρελές πρώτες ύλες, ούτε στρατό φόβητρο. Θυμάσαι πως συσπείρωνε όλες σχεδόν τις ΕΕ χώρες στους χειρισμούς που αφορούσαν το Ελληνικό μνημόνιο. Ε, ας ξεχάσει αυτό τον ηγετικό ρόλο σιγά σιγά και ας προσαρμοστεί σε αυτό που έρχεται.
σωστές οι παρατηρήσεις (στο σποιλερ) αλλά δεν νομίζω πως αφορουν στενά αυτό που ειχε στο μυαλό της (ναι -οκ) η μπέρμποκ.ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:23Τι θα είναι όμως η Γερμανία αν χάσει την βιομηχανική της κυριαρχία; Ούτε κανέναν τεράστιο λαό έχει, ούτε τρελές πρώτες ύλες, ούτε στρατό φόβητρο. Θυμάσαι πως συσπείρωνε όλες σχεδόν τις ΕΕ χώρες στους χειρισμούς που αφορούσαν το Ελληνικό μνημόνιο. Ε, ας ξεχάσει αυτό τον ηγετικό ρόλο σιγά σιγά και ας προσαρμοστεί σε αυτό που έρχεται.Spoiler
Κοίταξε. Όταν η Volkswagen και μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία φτιάξουν ένα παρόμοιο αυτοκίνητο, ναι μιλάς για ανταγωνισμό. Όταν όμως η Κίνα στηρίξει Πούτιν και κρατήσει ο πόλεμος στην αυλή της Ευρώπης 3-4 χρόνια ακόμα με τις τιμές της ενέργειας ψηλά ενώ η Κίνα προμηθεύεται αέριο από την Ρωσία σε πολύ χαμηλότερη τιμή, τότε δεν έχεις απλά εμπορικό ανταγωνισμό. Έχεις στρατηγικές συμμαχίες που σε πλήττουν συνολικά (άσχετη κουβέντα εδώ αν έχεις κάνει και εσύ λάθη για να είσαι σε αυτή τη θέση).
αψογος στο πρώτο κομμάτι,Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:55Θα σου πω τι πιστεύω. Παραμένω Ευρωπαϊστής, μην ξεχνάμε.Spoiler
ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:23Κοίταξε. Όταν η Volkswagen και μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία φτιάξουν ένα παρόμοιο αυτοκίνητο, ναι μιλάς για ανταγωνισμό. Όταν όμως η Κίνα στηρίξει Πούτιν και κρατήσει ο πόλεμος στην αυλή της Ευρώπης 3-4 χρόνια ακόμα με τις τιμές της ενέργειας ψηλά ενώ η Κίνα προμηθεύεται αέριο από την Ρωσία σε πολύ χαμηλότερη τιμή, τότε δεν έχεις απλά εμπορικό ανταγωνισμό. Έχεις στρατηγικές συμμαχίες που σε πλήττουν συνολικά (άσχετη κουβέντα εδώ αν έχεις κάνει και εσύ λάθη για να είσαι σε αυτή τη θέση).
Τι θα είναι όμως η Γερμανία αν χάσει την βιομηχανική της κυριαρχία; Ούτε κανέναν τεράστιο λαό έχει, ούτε τρελές πρώτες ύλες, ούτε στρατό φόβητρο. Θυμάσαι πως συσπείρωνε όλες σχεδόν τις ΕΕ χώρες στους χειρισμούς που αφορούσαν το Ελληνικό μνημόνιο. Ε, ας ξεχάσει αυτό τον ηγετικό ρόλο σιγά σιγά και ας προσαρμοστεί σε αυτό που έρχεται.
Η ΕΕ έχασε πολλά τρένα. Δεν έφτιαξε δικούς της ιντερνετικούς κολοσσούς. Οι Google και οι Amazon κάνανε κατάληψη. Τα τσιπς, τα έχασε από την αρχή, με τιμητική αναφορά στην ASML βέβαια και τους Γερμανικούς φακούς στα components.
Αν είναι σήμερα δεύτερης κλάσης καπιταλιστική δύναμη*, είναι επειδή έχασε όχι από την Κίνα αλλά από τις ΗΠΑ. Η δε Γερμανία έκανε μια αξιοθαύμαστη συνειδητή προσπάθεια να κρατήσει την κατασκευαστική της βάση. Μάλιστα έκανε και στροφή και άρχισε να εξάγει στην Κίνα μέσα παραγωγής. Καλά όλα αυτά. Διαβρώνεται η βάση της; Φυσικά, εδώ τώρα αρχίζει να διαβρώνεται και της Κίνας, όπως η παραγωγή ρουχισμού που φεύγει. Από ένα σημείο και μετά χρειάζεται αυτή η συνειδητή προσπάθεια να να τη διατηρήσεις.
Η Κίνα είναι systemic rival των ΗΠΑ, για ένα λόγο, ότι οι ΗΠΑ δεν ανέχονται σοβαρούς ανταγωνιστές. Η ΕΕ δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες, οπότε δεν έχει systemic rivals. Και γι αυτά που λες με τη Ρωσία, ούτε η ΕΕ τον ξεκίνησε τον πόλεμο, ούτε η Κίνα. Κατηγόρησε τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ καλύτερα. Ακόμα και τώρα η Ρωσία αποφεύγει να κατονομάσει την ΕΕ ως αντίπαλο και λέει απλά ότι μας χειρίζονται οι Αμερικανοί. Επιλογές λοιπόν υπάρχουν, δεν θέλω αδιέξοδα και δάκρυα. Αν ισχύουν όσα λέγονται για σχέδιο Γαλλίας-Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου, τι θα κάνεις; Θα ταχθείς με το μέρος τους ή θα μείνεις με τους Ατλαντιστές;
* ασχέτως που για άλλους λόγους 1000 φορές καλύτερα Ευρώπη
Ούτε εγώ θέλω δάκρυα. Λέω απλά ότι κάποια πράγματα θα είναι συνέπειες αυτών που έκαναν ή δεν έκαναν κάποιες δεκαετίες πριν. Δεν θα έπρεπε να σοκάρεται τώρα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:55 Επιλογές λοιπόν υπάρχουν, δεν θέλω αδιέξοδα και δάκρυα.
Να δούμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου και να σου πω. Σε ανθρώπινο επίπεδο οτιδήποτε σταματήσει την εκεί τρέλα είναι θετικό. Επειδή όμως έχουμε και μια Τουρκία απέναντι, σε εθνικό επίπεδο καταλαβαίνω πως κάποια πράγματα μπορεί και να βλάψουν.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:55 Αν ισχύουν όσα λέγονται για σχέδιο Γαλλίας-Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου, τι θα κάνεις; Θα ταχθείς με το μέρος τους ή θα μείνεις με τους Ατλαντιστές;
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Οτιδήποτε ζορίσει μια οικονομική υπερδύναμη, θα προκαλέσει πολύ περισσότερους κλυδωνισμούς στην τρύπια βάρκα μας. Ούτε διάλυση της Ευρώπης θέλω, ούτε διάλυση της Γερμανίας επειδή έχω απωθημένα από τα μνημόνια.Orion22 έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:57 αλλιώς αυτό που βλέπεις να έρχεται για αυτούς και ανησυχείς ετοιμάσου να το αντιμετωπίσεις στο πολλαπλάσιο.
ναι, my badST48410 έγραψε: 20 Απρ 2023, 18:15Πάντως η αναφορά της Ανναλένας σε σοκ έγινε αναφορικά με το ταξίδι της εκεί. Αυτό καταλαβαίνω διαβάζοντας το παραπάνω και γιαυτό αναρωτιέμαι τι δεν ήξερε που έμαθε εκεί. Μπορεί βέβαια να πρόκειται απλώς για μία έκφραση άνευ ουσίας που έχει στόχο το ακροατήριό της.Spoiler
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Οτιδήποτε ζορίσει μια οικονομική υπερδύναμη, θα προκαλέσει πολύ περισσότερους κλυδωνισμούς στην τρύπια βάρκα μας. Ούτε διάλυση της Ευρώπης θέλω, ούτε διάλυση της Γερμανίας επειδή έχω απωθημένα από τα μνημόνια.Orion22 έγραψε: 20 Απρ 2023, 17:57 αλλιώς αυτό που βλέπεις να έρχεται για αυτούς και ανησυχείς ετοιμάσου να το αντιμετωπίσεις στο πολλαπλάσιο.
Καταλαβαίνω αυτό που λες για την ανατίναξη του αγωγού. Πρέπει να είχαν δεκαετίες να αισθανθούν ανασφαλείς σε τέτοιο βαθμό.
A, δηλαδη η κυβέρνηση της καπιταλιστικης Taiwan θα κυβερνά στην ενωμενη Κίνα, και εκει που πριν υπήρχε κουμουνιστική κυβέρνηση;Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2023, 18:36 Μάλλον κατάλαβε με χρονοκαθυστέρηση ότι όποιος πηγαίνει εκεί να κάνει κυρήγματα στις κάμερες αντί για διάλογο με τους ομολόγους του, απλά χάνει το χρόνο του.
Οι ίδιοι οι Κινέζοι πάντως, αποφεύγουν να θίξουν τη Γερμανίδα, προτιμώντας όταν μιλάνε για ακραίες φωνές να δείχνουν κάτι Πολωνούς. Λογικό.
EU undergoes ‘adjustment period’ on China policy, seeking balance
Επίσης αυτό που της είπε ο Κινέζος ότι εμείς στηρίξαμε την ειρηνική ενοποίηση της Γερμανίας, βάλτε κι εσείς πλάτη για την ειρηνική ενοποίηση της Κίνας (με την Ταϊβάν), μπορεί κι αυτό να τη σόκαρε. Το πιο πιθανό ούτε να της είχε περάσει από το μυαλό ότι υπάρχουν ομοιότητες.