!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Χρυσό μετάλλιο.

Πολύ τυρί τριμμένο επάνω, σα χιονισμένη η μακαρονάδα.
3
4%
Παραβρασμένα ζυμαρικά.
27
32%
Τυρί επάνω σε μακαρονάδα με θαλασσινά ή ψάρια.
5
6%
Ψωμί να συνοδεύει μακαρόνια.
20
24%
Carbonara με έναν τόνο κρέμα γάλακτος.
4
5%
Carbonara με κρέμα και ό,τι άλλο φανταστείς, ως και πιπεριές.
3
4%
Μακαρονάδα φούρνου με ψημένο τυρί και μανιτάρια.
1
1%
Χρήση κουταλιού.
17
20%
Κολύμπι στη σάλτσα.
4
5%

Σύνολο ψήφων: 84

Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης »

Αγις έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:43 Σε δεκα λεπτα εχεις ετοιμη πχ ΜπριΤζολαρα η Μπιφτεκάρα στο τηγάνι + σαλάτα λάχανοκαροτο κ εσεις μου ασχολειστε με μανεστρικά κ ζυμες .
Πιο χαμηλα δεν εχει ισως μονο τον # Akis
άσε που λαχανοκαρότο (optional κόκκινη γλυκιά πιππεριά) το κόβεις μια φορά, το βάζεις σε (πυρεξ) τάπερ* και έχεις φρέσκια σαλάτα για μέρες, μόνο το σέλινο πρέπει να το κόβεις φρέσκο για να μην κατσιάζει. έχω βρει την υγειά μου όλο τον χειμώνα, τρώω σαλάτα τρεις φορεές τη μέρα, ακόμα και με το πρωινό καμμιά φορά.

*ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο ψυγείο μετά το κόψιμο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης την 13 Μαρ 2019, 15:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Cecily Anne έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:55 Α... Δεν κυματίζει η ξανθιά μπούκλα πάνω στη σανίδα του σερφ. :011:
έχει καρχαρίες εδώ, δεν κάνουμε μαλακίες :D
αν δεν είμαι μεσόγειο δε βάζω στη θάλασσα ούτε δάχτυλο
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:37Έλα από δώ να κλάψεις μαζί μας. Πας σε τυπική καφετέρια που τρώει ο κόσμος μεσημέρι και έχει βασικά τρία φαγητά να διαλέξεις (συνήθως κάποιο ριζότο - σοβάς για να κολλάς τούβλα, κάτι σε τάχαμου δήθεν Κινέζικο φτιαγμένο από Λιβανέζο μάγειρα, και κάποιο ψητό πτώμα παναγία βόηθα να χωνέψω και σήμερα), συν τα στάνταρ στην ξεχωριστή βιτρίνα που τα έχει όλη μέρα: μπέργκερ, τηγανιτά ντιμ σιμ, τηγανητές πατάτες με το πατόφτυαρο, και για τους μερακλήδες κάτι λουκάνικα αγνώστου προελεύσεως). Και σου φτιάνει ένα πιάτο τίγκα μέχρι πάνω ζωή να'χουμε και έχει κι ένα ψυγείο να διαλέξεις τι χρώμα νερό με ζάχαρη θες, και ένα τραπεζάκι με περιοδικά που σου λένε ποιός παίχτης του κρίκετ παντρεύτηκε. Και παίρνεις το πιάτο σου και το νερό με τη ζάχαρη και πας στο τραπέζι το οποίο έχει πάνω το εξής ένα αντικείμενο: πλαστικό πηρούνι τυλιγμένο με μισή χαρτοπετσέτα που μόλις την ξετυλίξεις φτάνει να σκουπίσεις ένα δάχτυλο, και βοσκάς. Και αν νιώθεις αρκετά ήρωας και θες και καφέ βγαίνει ο Λιβανέζος από την κουζίνα (ο ίδιος που έφτιαξε το ριζότο) και σου φτιάχνει και καπουτσίνο με τρία λίτρα γάλα μέσα. Σάχτηκες.
Εγώ σήμερα, θα φύγω σε λίγη ώρα για διάλειμμα, θα πάω σε ασιατικό με και καλά βιετναμέζικες σπεσιαλιτέ, θα φάω μια μερίδα κανονική για ανθρώπους, με ένα ποτήρι νερό, θα δώσω στο περίπου 8 ευρώ, δεν είναι να κλαις. Αλλιώς υπάρχει ο χασάπης που κάνει ΟΚ κρέατα ψητά, αλλά στα χρεώνει το λιγότερο 13 ευρώ τη μερίδα, -παιδική κάνει τόσο- και μετά κάτι Τούρκοι με βρώμικα ντονέρ -ούτε ένα ελληνικό γυράδικο. Για δεν πας σε κανέναν Έλληνα;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:58
Cecily Anne έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:55 Α... Δεν κυματίζει η ξανθιά μπούκλα πάνω στη σανίδα του σερφ. :011:
έχει καρχαρίες εδώ, δεν κάνουμε μαλακίες :D
αν δεν είμαι μεσόγειο δε βάζω στη θάλασσα ούτε δάχτυλο
Με έχουν καταστρέψει οι ταινίες ρε γμτ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 13 Μαρ 2019, 16:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:57
Αγις έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:43 Σε δεκα λεπτα εχεις ετοιμη πχ ΜπριΤζολαρα η Μπιφτεκάρα στο τηγάνι + σαλάτα λάχανοκαροτο κ εσεις μου ασχολειστε με μανεστρικά κ ζυμες .
άσε που λαχανοκαρότο (optional κόκκινη γλυκιά πιππεριά) το κόβεις μια φορά, το βάζεις σε (πυρεξ) τάπερ* και έχεις φρέσκια σαλάτα για μέρες, μόνο το σέλινο πρέπει να το κόβεις φρέσκο για να μην κατσιάζει. έχω βρει την υγειά μου όλο τον χειμώνα, τρώω σαλάτα τρεις φορεές τη μέρα, ακόμα και με το πρωινό καμμιά φορά.

είμαι ελεεϊνός τεμπέλης, κάθε δεύτερο-τρίτο βράδυ μετά τη δουλειά σταματάω σουπερμάρκετ και παίρνω αυτές τις σακούλες μιχ φρέσκη σαλάτα κομμένη και πλυμμένη και αυτό είναι όλο. Την περνάω άλλο ένα χέρι πλύσιμο, λίγο λάδι, λίγη παρμεζάνα ανάλογα τα κέφια και τέλος
Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:37
Cavaliere έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:19 Στην Ιταλία τα μεσημέρια σερβίρουν κυρίως menù fisso, από τις 12,00 ως τις 14,00. Είναι για το διάλειμμα των εργαζομένων και περιλαμβάνει πρώτο, δεύτερο, γαρνιτούρα, νερό, 1/4 κρασί, κι έναν εσπρέσο. Κοστίζει από 12, ως 13 ευρώ περίπου. Συμφέρει ακόμα και να πάρεις ένα πρώτο κι ένα σαλατικό, πάλι θα χορτάσεις. Και σου μειώνουν την τιμή.
Έλα από δώ να κλάψεις μαζί μας. Πας σε τυπική καφετέρια που τρώει ο κόσμος μεσημέρι και έχει βασικά τρία φαγητά να διαλέξεις (συνήθως κάποιο ριζότο - σοβάς για να κολλάς τούβλα, κάτι σε τάχαμου δήθεν Κινέζικο φτιαγμένο από Λιβανέζο μάγειρα, και κάποιο ψητό πτώμα παναγία βόηθα να χωνέψω και σήμερα), συν τα στάνταρ στην ξεχωριστή βιτρίνα που τα έχει όλη μέρα: μπέργκερ, τηγανιτά ντιμ σιμ, τηγανητές πατάτες με το πατόφτυαρο, και για τους μερακλήδες κάτι λουκάνικα αγνώστου προελεύσεως). Και σου φτιάνει ένα πιάτο τίγκα μέχρι πάνω ζωή να'χουμε και έχει κι ένα ψυγείο να διαλέξεις τι χρώμα νερό με ζάχαρη θες, και ένα τραπεζάκι με περιοδικά που σου λένε ποιός παίχτης του κρίκετ παντρεύτηκε. Και παίρνεις το πιάτο σου και το νερό με τη ζάχαρη και πας στο τραπέζι το οποίο έχει πάνω το εξής ένα αντικείμενο: πλαστικό πηρούνι τυλιγμένο με μισή χαρτοπετσέτα που μόλις την ξετυλίξεις φτάνει να σκουπίσεις ένα δάχτυλο, και βοσκάς. Και αν νιώθεις αρκετά ήρωας και θες και καφέ βγαίνει ο Λιβανέζος από την κουζίνα (ο ίδιος που έφτιαξε το ριζότο) και σου φτιάχνει και καπουτσίνο με τρία λίτρα γάλα μέσα. Σάχτηκες.
σε σχέση με αυτο, η δικιά μας καντίνα είναι φαγάκι της μαμάς :D

το καταλαβαίνω όταν είναι εθνική αργία αλλά οχι για μας, οπότε η καντίνα είναι κλειστή και το γραφείο ανοιχτό.

ε, εκεί είναι δικαιολογία και ξεκάρφωμα να πας στην παμπ μεσημεριάτικα για μπέργκερ ή λιγδερή shephard's pie.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:50
είναι φτηνά ρε, η μπριζόλα είναι ακριβή. Και τα φρέσκα λαχανικά επίσης.
Φτηνιάρικα είναι - χωρις ουσια να σου δινει δυναμη - πεινας σε χρονο μηδεν + ασχολουνται ατελειωτα για το πως είναι η τελεια καρμποναρα πχ :003:
Το μοσχαρι εχει κ φθηνα αλλα γαματα κομματια οπως μαγουλα η λαπα κ το χοιρινο κοτσια - και δεν ασχολεισαι . Τυλιγμα στη λαδοκολλα μαζι με συνοδευτικα - υπόθεση ελαχιστων λεπτων - πεταγμα στο φουρνο και καααααθεσαιιιιι μεχρι να ετοιμαστει .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:01
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:57

είμαι ελεεϊνός τεμπέλης, κάθε δεύτερο-τρίτο βράδυ μετά τη δουλειά σταματάω σουπερμάρκετ και παίρνω αυτές τις σακούλες μιχ φρέσκη σαλάτα κομμένη και πλυμμένη και αυτό είναι όλο. Την περνάω άλλο ένα χέρι πλύσιμο, λίγο λάδι, λίγη παρμεζάνα ανάλογα τα κέφια και τέλος

μυρίζει χημικό καθαριστικό ρε φίλε :-? καλώς την ξαναπλένεις.

συγνώμη, με τον εργαστηριακό εξοπλισμό σου αν θες σηκώνεις δωδεκαόροφη social housing και δε μπορείς να πάρεις ένα Πλέντερ (που έγραφε η κασπερ) με μεγάλο κάδο, να παίρνει 2 λάχανα κομμένα στη μέση και καμμιά δεκαριά καρότα;

για το dressing, 2 αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδο στο μπουκάλι του ξιδιού, και ένα έξτρα μπουκαλάκι με ελαιόλαδο αρωματισμένο με τον ίδιο τρόπο, την απογειώνει.

υπάρχει και ο τρόπος αρωματισμού σαλάτας με σκόρδο του Μπουρνταίν, αλλά έιναι βαρετό για καθημερινή συνήθεια (ψαρώνουν οι γκόμενεζ βέβαια)
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Cavaliere έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:59 Εγώ σήμερα, θα φύγω σε λίγη ώρα για διάλειμμα, θα πάω σε ασιατικό με και καλά βιετναμέζικες σπεσιαλιτέ, θα φάω μια μερίδα κανονική για ανθρώπους, με ένα ποτήρι νερό, θα δώσω στο περίπου 8 ευρώ, δεν είναι να κλαις. Αλλιώς υπάρχει ο χασάπης που κάνει ΟΚ κρέατα ψητά, αλλά στα χρεώνει το λιγότερο 13 ευρώ τη μερίδα, -παιδική κάνει τόσο- και μετά κάτι Τούρκοι με βρώμικα ντονέρ -ούτε ένα ελληνικό γυράδικο. Για δεν πας σε κανέναν Έλληνα;
Πάω ρε αλλά είναι ανάλογα πού δουλεύεις. Τώρα εκεί που είμαι είναι απόκεντρα, και αν δε θες να οδηγάς ένα τέταρτο το μόνο που παίζει κοντά είναι αυτό το στυλάκι που σου είπα. Αν κάνω κέφι να οδηγήσω έχει παραπέρα μια φοβερή τρύπα χορτοφαγικό Ινδικό, μόλις άκουσα χορτοφαγικό λέω καλά μαλακίες, αλλά ήταν τελικά αξιοπρεπέστατη παραδοσιακή κουζίνα από Πατζάμπ. Στέκι Σινγκ κιόλας, κανονικά όλοι οι πελάτες μέσα με τουρμπάνι και οι επιγραφές ινδικά. Ρεβύθια με σάλτσα, πιτούλες με πατάτα και κρεμμύδι μέσα, κάτι καυτερά, κάτι αϊράνια, γαμάτοι. Αλλά σπάνια προλαβαίνω να οδηγάω και παίζει ταπεράκι απ'το σπίτι.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:09
Cavaliere έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:59 Εγώ σήμερα, θα φύγω σε λίγη ώρα για διάλειμμα, θα πάω σε ασιατικό με και καλά βιετναμέζικες σπεσιαλιτέ, θα φάω μια μερίδα κανονική για ανθρώπους, με ένα ποτήρι νερό, θα δώσω στο περίπου 8 ευρώ, δεν είναι να κλαις. Αλλιώς υπάρχει ο χασάπης που κάνει ΟΚ κρέατα ψητά, αλλά στα χρεώνει το λιγότερο 13 ευρώ τη μερίδα, -παιδική κάνει τόσο- και μετά κάτι Τούρκοι με βρώμικα ντονέρ -ούτε ένα ελληνικό γυράδικο. Για δεν πας σε κανέναν Έλληνα;
Πάω ρε αλλά είναι ανάλογα πού δουλεύεις. Τώρα εκεί που είμαι είναι απόκεντρα, και αν δε θες να οδηγάς ένα τέταρτο το μόνο που παίζει κοντά είναι αυτό το στυλάκι που σου είπα. Αν κάνω κέφι να οδηγήσω έχει παραπέρα μια φοβερή τρύπα χορτοφαγικό Ινδικό, μόλις άκουσα χορτοφαγικό λέω καλά μαλακίες, αλλά ήταν τελικά αξιοπρεπέστατη παραδοσιακή κουζίνα από Πατζάμπ. Στέκι Σινγκ κιόλας, κανονικά όλοι οι πελάτες μέσα με τουρμπάνι και οι επιγραφές ινδικά. Ρεβύθια με σάλτσα, πιτούλες με πατάτα και κρεμμύδι μέσα, κάτι καυτερά, κάτι αϊράνια, γαμάτοι. Αλλά σπάνια προλαβαίνω να οδηγάω και παίζει ταπεράκι απ'το σπίτι.
Όχι ρε σπέρνει, έχω αντιγράψει όλα τα πιάτα μπάτερνατ σκουως με ρεβύθια κλπ και τα έχω βάλει 3 με 4 φορές το μήνα στο μενού μου. Ειδικά στην Ιταλία που μπορώ να βρω ρεβύθια κονσέρβα και δεν χάνω χρόνο να βράζω με τις ώρες, τους δίνω και καταλαβαίνουν. ΤΡΟΜΕΡΟ φαί το βετζ. ινδικό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:09 μυρίζει χημικό καθαριστικό ρε φίλε :-? καλώς την ξαναπλένεις.

συγνώμη, με τον εργαστηριακό εξοπλισμό σου αν θες σηκώνεις δωδεκαόροφη social housing και δε μπορείς να πάρεις ένα Πλέντερ (που έγραφε η κασπερ) με μεγάλο κάδο, να παίρνει 2 λάχανα κομμένα στη μέση και καμμιά δεκαριά καρότα;

για το dressing, 2 αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδο στο μπουκάλι του ξιδιού, και ένα έξτρα μπουκαλάκι με ελαιόλαδο αρωματισμένο με τον ίδιο τρόπο, την απογειώνει.

υπάρχει και ο τρόπος αρωματισμού σαλάτας με σκόρδο του Μπουρνταίν, αλλά έιναι βαρετό για καθημερινή συνήθεια (ψαρώνουν οι γκόμενεζ βέβαια)
Βαριέμαι ρε συ να μαγειρεύω, αλλά έχεις δίκιο για το λάχανο-καρότο, έχω καιρό να φάω και το έχω πεθυμήσει, θα το παλέψω
Επίσης άλλο αγαπημένο εύκολο φαί είναι βραστή πατάτα και καρότο λιωμένα πουρές με μαγιονέζα και πιπέρι :vp12:
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:09Πάω ρε αλλά είναι ανάλογα πού δουλεύεις. Τώρα εκεί που είμαι είναι απόκεντρα, και αν δε θες να οδηγάς ένα τέταρτο το μόνο που παίζει κοντά είναι αυτό το στυλάκι που σου είπα. Αν κάνω κέφι να οδηγήσω έχει παραπέρα μια φοβερή τρύπα χορτοφαγικό Ινδικό, μόλις άκουσα χορτοφαγικό λέω καλά μαλακίες, αλλά ήταν τελικά αξιοπρεπέστατη παραδοσιακή κουζίνα από Πατζάμπ. Στέκι Σινγκ κιόλας, κανονικά όλοι οι πελάτες μέσα με τουρμπάνι και οι επιγραφές ινδικά. Ρεβύθια με σάλτσα, πιτούλες με πατάτα και κρεμμύδι μέσα, κάτι καυτερά, κάτι αϊράνια, γαμάτοι. Αλλά σπάνια προλαβαίνω να οδηγάω και παίζει ταπεράκι απ'το σπίτι.
Είχα φάει σε ένα εστιατόριο των σιχ, και ο κώλος μου έκαιγε για μέρες. Έβγαλα μέχρι και κοκκινάδια στο δέρμα. Πολύ καυτερό.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:13
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:09 μυρίζει χημικό καθαριστικό ρε φίλε :-? καλώς την ξαναπλένεις.

Βαριέμαι ρε συ να μαγειρεύω, αλλά έχεις δίκιο για το λάχανο-καρότο, έχω καιρό να φάω και το έχω πεθυμήσει, θα το παλέψω
Επίσης άλλο αγαπημένο εύκολο φαί είναι βραστή πατάτα και καρότο λιωμένα πουρές με μαγιονέζα και πιπέρι :vp12:

δηλαδή με ένα λουκάνικο από πάνω, το εθνικό φάγητο του βελγίου, stoemp

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Cecily Anne έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:12 Όχι ρε σπέρνει, έχω αντιγράψει όλα τα πιάτα μπάτερνατ σκουως με ρεβύθια κλπ και τα έχω βάλει 3 με 4 φορές το μήνα στο μενού μου. Ειδικά στην Ιταλία που μπορώ να βρω ρεβύθια κονσέρβα και δεν χάνω χρόνο να βράζω με τις ώρες, τους δίνω και καταλαβαίνουν. ΤΡΟΜΕΡΟ φαί το βετζ. ινδικό.
τις τηγανητές πιτούλες με πατάτα και κρεμμύδι ψάξε να βρεις, ποίημα
Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης

Αγις έγραψε: 13 Μαρ 2019, 16:04
Chilloutbuddy έγραψε: 13 Μαρ 2019, 15:50
είναι φτηνά ρε, η μπριζόλα είναι ακριβή. Και τα φρέσκα λαχανικά επίσης.
Φτηνιάρικα είναι - χωρις ουσια να σου δινει δυναμη - πεινας σε χρονο μηδεν + ασχολουνται ατελειωτα για το πως είναι η τελεια καρμποναρα πχ :003:
Το μοσχαρι εχει κ φθηνα αλλα γαματα κομματια οπως μαγουλα η λαπα κ το χοιρινο κοτσια - και δεν ασχολεισαι . Τυλιγμα στη λαδοκολλα μαζι με συνοδευτικα - υπόθεση ελαχιστων λεπτων - πεταγμα στο φουρνο και καααααθεσαιιιιι μεχρι να ετοιμαστει .
και κάποια από αυτά βγάζουν και τρομερή σούπα, που σε ικανή ποσότητα επίσης σου βγάζει φαΐ για μπόλικες μέρες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”