!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αποριες για Αθεους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

sharp

Re: Αποριες για Αθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

μίστερ μαξ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 10:12
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 10:11
μίστερ μαξ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 10:09
Οχι, μπαίνουμε μέσα, ψιθυρίζουμε, κανουμε αχρείαστο θόρυβο, αστειάκια, βγάζουμε σέλφις και γενικα ανιεροποιούμε την στιγμή. Είναι ενα μικρό σαμποτάζ στην ορθοδοξο-ακμπαρ λαίλαπα.
Σου αξιζει ενα θρησκευτικο permaban
οπως και εδω μεσα, προσπαθώ να το κανω με τροπους που να μην δικαιολογουν περμαμπαν.
Τόσο πολύ φοβάσαι;
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 14:50 Παμε ξανα
Εγω δεν κρινω κανεναν γιατι ειναι αθεος
Δεν με ενδιαφερει αν ειναι σωστο η λαθος αυτο που πιστευει
Δεν προσπαθω να βρω κενα στα πιστευω του
Δεν κοροιδευω και δεν ειρωνευομαι την αθεια
Αυτα τα κανεις εσυ για τους πιστους
μπλα μπλα μπλα Υποκριτης Χριστιανός κυρίες και κύριοι.
Κρινεις κάθε Άθεο
Σ ενδιαφερει αν ειναι σωστό ή λάθος αυτο που πιστεύει.
30 φεύγα σελίδες τωρα μας πρήζεις νομιζοντας οτι βρηκες κενά στα πιστευω τους συμφωνα με τη δικη σου δογματική σκέψη
Κοροιδευεις και ειρωνεύεσαι
Σουβλίτσα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 14:51 Αν είχες την παραμικρή πληροφόρηση για τον Χριστό και την Καινή Διαθήκη δεν θα μίλαγες τόσο ανόητα και με τόσο βλακώδη επιχειρήματα για να στηρίξεις την ειρωνία σου.
Αλλά είπαμε, μιλάει πρωτίστως η έπαρση
Εχω πολύ περισσότερη πληροφόρηση για τον Χριστό και την Καινή Διαθήκη απ όσο θελεις να πιστευεις και γι αυτο σε προκαλώ να μου πεις σε.ποιο σημειο ο Χριστος βαπτιζει νήπια ή τάσσεται υπέρ του νηπιοβαπτισμού ή αφηνει οδηγία να βαφτίζετε τα πιτσιρίκια. Πες μας εσυ που ξερεις καλυτερα απο εμας
Η μόνη που κολυμπα γυμνη στην έπαρση εισαι εσυ γλυκιά μου
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Ίφιδα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 15:45 μπλα μπλα μπλα Υποκριτης Χριστιανός κυρίες και κύριοι.
Κρινεις κάθε Άθεο
Σ ενδιαφερει αν ειναι σωστό ή λάθος αυτο που πιστεύει.
30 φεύγα σελίδες τωρα μας πρήζεις νομιζοντας οτι βρηκες κενά στα πιστευω τους συμφωνα με τη δικη σου δογματική σκέψη
Κοροιδευεις και ειρωνεύεσαι
Εχω κανει εγω σχολια για το αν υπαρχει η οχι θεος;
Που στον πεουλα τα ειδες;

Δεν εχουν αλλα πιστευω οι αθεοι
Πιστευουν οτι δεν υπαρχει θεος,Δεν το σχολιασα ποτε

Εχουν πολλα δεν πιστευω( σε σχεση με τις θρησκρειες) αλλα ειναι ασχετα με αυτο που με κατηγορεις

Δεν με αφορα δεν με νοαιζει και δεν εχω εκδηλωσει κανεναν ενδιαφερον και δεν εχω αναφερει ποτε στο βασικο πιστευω των αθεων
Δικο τους ειναι δεν με ενδιαφερει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 11 Νοέμ 2018, 16:06, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Ίφιδα, τους Αποστόλους ο Χριστός τους όρισε ως Αποστόλους και τους έστειλε να μαθητεύσουν πάντα τα Έθνη και να χειροτονούν κτλ κτλ
Λες λοιπόν, ο Χριστός ο ίδιος να μην ήξερε ποιούς έστελνε και τί έργο θα έκαναν εκείνοι?

Επίσης, πρέπει να διαβάσεις και τις Πράξεις των Αποστόλων και την Ιερά Παράδοση (γραπτή και προφορική δηλαδή παράδοση=πληροφορία περι της Εκκλησίας του Χριστού, η Καινή Διαθήκη δεν περιλαμβάνει τα πάντα, στην συνέχεια, για όποιες αμφιβολίες σου μπορείς να μελετήσεις Εκκλησιαστική Ιστορία για να δεις κατα πόσο όσοι πήραν την σκυτάλη από τους Αποστόλους κράτησαν ακέραιη την Πίστη που τους παραδόθηκε, αλλά αυτό βέβαια απαιτεί πολύ χρόνο και ειλικρινή διάθεση εκ μέρους σου, γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάτσεις να μελετήσεις)

Στις πράξεις λοιπόν, αναφέρεται το κάτωθι:

Ας βαπτισθεί έκαστος υμών...εις άφεσιν αμαρτιών. Και θέλετε λάβει την δωρεάν τού Αγίου Πνεύματος. Διότι προς εσάς είναι η επαγγελία και προς τα τέκνα σας, και προς πάντας τους εις μακράν, όσους αν προσκαλέσηται Κύριος ο Θεός ημών
Πράξεις 2/β΄ 38,39.

Γενικά, εκτός από το παραπάνω χωρίο, καλό θα ήταν να ενημερωθείς έγκυρα για το μυστήριο του Βαπτίσματος και τί αυτό είναι ακριβώς στην ζωή ενός Χριστιανού και στην ζωή της Εκκλησίας.

Αυτά.
Αλλά, δεν επιθυμώ να συνεχίσω την κουβέντα μαζί σου, δεν υπάρχει κάποιος λόγος αφού η πρόθεσή σου και η διάθεσή σου δεν είναι η κατάλληλη.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Καπου εχει μπερδευτει η κατασταση
Καποιοι αθεοι θεωρουν οτι η συζητηση για το τι ισχυει σε μια θρησκεια,τα λαθη της καθε θρησκειας και τις παραλειψεις της αφορα τα δικα τους πιστευω
Ειναι οικτρα γελασμενοι

Τα δικα τους πιστευω τελειωνουν εξω απο καθε θρησκεια
Εχουν μια ταση να μπλεκουν στα ποδια θρησκευομενων και θρησκειων ας το παραδεχτουν να τελειωνουμε
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

hellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 17:39
Naida έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 08:34 Αυτό που ίσως οι άθεοι δε θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους είναι οι αργίες λόγω θρησκευτικών εορτών.
Αυτό είναι μια μαλακία που λέγεται ξανά και ξανά. Οι αργίες υπάρχουν γιατί τις θεσπίζει το κράτος και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την θρησκεία. Όποιος δεν θέλει να εργαστεί για θρησκευτικούς λόγους, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά δεν μπορεί να ζητήσει να ισχύει γι' αυτόν επισήμως αργία. Αυτό είναι θεσμοθετημένο δικαίωμα που δίνει μόνο το κράτος και συνεπάγεται από εργασιακή άποψη κάποια δικαιώματα για τους μισθωτούς. Το κράτος δεν έχει θρησκεία.
Αργίες βασιζόμενες σε θρησκευτικές εορτές. Και νομίζω ότι η χώρα μας έχει επίσημη θρησκεία.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 13:25 Ποσοι αθεοι αλλαξατε τα χριστιανικα σας ονοματα λογο αλλαγης θρησκευτικων πεποιθησεων;
Το δικό μου δεν είναι χριστιανικό, είναι εξαιρετικά σπάνιο, δυνατό και δεν το αλλάζω.
Μακακίες σαν τον παλαβό Αντίοχο, που προσπαθούσε να αφαιρέσει το βάπτισμα, δεν θα κάνω.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros

Naida έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 16:17
hellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 17:39Αυτό είναι μια μαλακία που λέγεται ξανά και ξανά. Οι αργίες υπάρχουν γιατί τις θεσπίζει το κράτος και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την θρησκεία. Όποιος δεν θέλει να εργαστεί για θρησκευτικούς λόγους, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά δεν μπορεί να ζητήσει να ισχύει γι' αυτόν επισήμως αργία. Αυτό είναι θεσμοθετημένο δικαίωμα που δίνει μόνο το κράτος και συνεπάγεται από εργασιακή άποψη κάποια δικαιώματα για τους μισθωτούς. Το κράτος δεν έχει θρησκεία.
Αργίες βασιζόμενες σε θρησκευτικές εορτές. Και νομίζω ότι η χώρα μας έχει επίσημη θρησκεία.
Το Σύνταγμα αναφέρει για "επικρατούσα" θρησκεία. Δεν έχει επίσημη.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Εχεις κανει σχόλια για το τί πρέπει ή δεν πρέπει, κατα τη δογματικη σου σκέψη, να κανει ο αθεος για να ειναι "πιστός" στα "πιστευω" του :lol:

Σουβλίτσα, κατεβα απο το βαθρο σου και κρινε πρωτα τις δικές σου προθέσεις.

Και όχι, οι Απόστολοι δεν ειχαν το ελευθερο να κανουν οτι τους καπνίσει όπως νηπιοβαπτισμό αλλά να διαδώσουν την πίστη τους και όποιος καταλαβαίνει και γουστάρει να ομολογεί την πίστη του Χριστού. Ποιά ομολογία δέχεστε απ τα νήπια; Ουάουά;
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Χαοτικός έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 17:51
Όχι εγώ το δέχομαι αυτό που λέει. Αλλά έτσι και βρεθεί ότι δεν είναι παρθένα ενώ δεν είναι παντρεμένη την πήρε και την σήκωσε.

Δέχεσαι Δανΐτσα, για όποια αποδειχτεί ότι πηδήχτηκε πριν το γάμο να τιμωρηθεί; (καμιά θητεία σε μοναστήρι, να κυκλοφορεί με ράσα στο δρόμο και κουρεμενα μαλλιά, κάτι τέτοιο)
Δε στέκει αυτό που λες πάνω σε αυτό που είπα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Nandros έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 16:19
Naida έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 16:17
hellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 17:39Αυτό είναι μια μαλακία που λέγεται ξανά και ξανά. Οι αργίες υπάρχουν γιατί τις θεσπίζει το κράτος και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την θρησκεία. Όποιος δεν θέλει να εργαστεί για θρησκευτικούς λόγους, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά δεν μπορεί να ζητήσει να ισχύει γι' αυτόν επισήμως αργία. Αυτό είναι θεσμοθετημένο δικαίωμα που δίνει μόνο το κράτος και συνεπάγεται από εργασιακή άποψη κάποια δικαιώματα για τους μισθωτούς. Το κράτος δεν έχει θρησκεία.
Το Σύνταγμα αναφέρει για "επικρατούσα" θρησκεία. Δεν έχει επίσημη.
.
Έστω. Πάνω σε αυτό έχουν βασιστεί οι επίσημες αργίες.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Nandros έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 16:17
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 13:25 Ποσοι αθεοι αλλαξατε τα χριστιανικα σας ονοματα λογο αλλαγης θρησκευτικων πεποιθησεων;
Το δικό μου δεν είναι χριστιανικό, είναι εξαιρετικά σπάνιο, δυνατό και δεν το αλλάζω.
Μακακίες σαν τον παλαβό Αντίοχο, που προσπαθούσε να αφαιρέσει το βάπτισμα, δεν θα κάνω.
.
Δεν υπάρχει Άγιος με το όνομα σου; Το έχεις ψάξει;

Φιλικά ρωτάω.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Nandros

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 14:14 Παλι τα ιδια θα λεμε;
Εφόσον εσύ λες πάλι τα ίδια και εμείς θα λέμε τα ίδια! :g030:
Άβαταρ μέλους
Nandros

Ίφιδα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 14:17
GoBack έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 14:11 Αρα δεν χρειαζεται να αλλαξει καποιος ονομα αλλα να ξεβαφτιστει
Πώς ξεβαφτίζεται κάποιος;
Κι εδώ θα του γεννηθεί άλλο ερώτημα

Πόσοι άθεοι ξεβαφτιστήκατε; Οέο;
Όταν χτυπάνε οι καμπάνες παθαίνετε κρίση;
Στα πόσα μέτρα πρέπει να είστε απ την εκκλησία για να μη πάθετε αυτό που έπαθε το κοριτσάκι στον εξορκιστή;
Άμα φάτε αντίδωρο καίγονται τα μέσα σας;
Άμα περνάτε κάτω απ τον σταυρό που κάνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας παθαίνετε ηλεκτροπληξία; Γιατί περνάτε κάτω απ αυτόν τον σταυρό και δεν τονε σβήνετε;
Ο Αντίοχος είχε κάνει πολλές προσπάθειες, αλλά απέτυχε. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει ξεβάπτισμα. Κολλάει σαν το ρετσίνι! :g030:
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ίφιδα έγραψε: 11 Νοέμ 2018, 16:21 Εχεις κανει σχόλια για το τί πρέπει ή δεν πρέπει, κατα τη δογματικη σου σκέψη, να κανει ο αθεος για να ειναι "πιστός" στα "πιστευω" του :lol:
Οτι σχολιο εχω κανει αφορα το συμμετοχη αθεων σε θρησκευτικες τελετες/μυστηρια κτλ
Ολα τα σχολια μου αφορουν συμπεριφορες αθεων σε σχεση με θρησκειες και οχι τα πιστευω τους για τα οποια δεν μου καιγεται καρφι
Μπερδευεσαι συνεχως

Αν παλι με ειδες να γραφω σουλατσαρω σε καμια λεσχη η σε εκδηλωσεις αθεων οπως σουλατσαρεις εσυ σε ναους και θρησκευτικα μυστηρια να μου το πεις
Αρίστος for Tsirpas
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”