Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
O οποίος είναι και αυτός καραμπαμπάκος σε στυλ αλλά στον τομέα του είναι τοπ.
Δε θα σου φτιάξει δλδ ποτέ τιραμισού και απο πάνω να τον πασπαλίσει με ελληνικό καφε.
Το θέμα με τον akis ποιο είναι για την καρμπονάρα. Βρε φίλε φτιάξε την όπως γουστάρεις, μη μου τονίζεις το "Αυθεντική, Αυθεντική" 200 φορές και μετά να μου χώνεις μέσα μαϊντανό, γελάνε και τα μπολ.
Αυθεντική μαλακία του είναι έχει δίκιο.
Γενικά η επέμβαση σε κλασσικές συνταγές για να έχει ιδιαίτερη αναγνωρίσιμη υπογραφή είναι μάστιγα που ταλανίζει όλους και ολες τις σελεμπριτομαααστερσεφάρες.
Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν ουτε τιπς ουτε γιατί χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο υλικό ούτε τον σκοπό των τεχνικών και καταστρέφουν την πληροτητά και την σοφία τους .
Το θέμα με τον akis ποιο είναι για την καρμπονάρα. Βρε φίλε φτιάξε την όπως γουστάρεις, μη μου τονίζεις το "Αυθεντική, Αυθεντική" 200 φορές και μετά να μου χώνεις μέσα μαϊντανό, γελάνε και τα μπολ.
Μα εκεί είναι το θέμα και πέφτει το κράξιμο.
Είναι νόστιμο,καμία διαφωνία,αλλά είναι κάτι άλλο.Το ίδιο είπε και η custom παραπάνω.Ωραία δροσερή σως γιαουρτιού με αγγούρι μπορεί να είναι,αλλά τζατζίκι δεν είναι.Και τελικά δεν είναι κακό να είσαι η κυρά-Βέφα.Κακό είναι να νομίζεις ότι είσαι η Χιλιαδάκη (ενώ είσαι η κυρά Βέφα).
Αυθεντική μαλακία του είναι έχει δίκιο.
Γενικά η επέμβαση σε κλασσικές συνταγές για να έχει ιδιαίτερη αναγνωρίσιμη υπογραφή είναι μάστιγα που ταλανίζει όλους και ολες τις σελεμπριτομαααστερσεφάρες.
Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν ουτε τιπς ουτε γιατί χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο υλικό ούτε τον σκοπό των τεχνικών και καταστρέφουν την πληροτητά και την σοφία τους .
Το κακό δεν ειναι αυτό είναι ότι τους βλέπουν οι γριές και πειραματίζονται, για να "γίνουν μοντέρνες". Έτσι την πάτησε μια φορά η γιαγιά μου κι έφτιαξε βασιλόπιτα με καφέ.
Δράμα.
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:32
ντεν εχω πετρογκαζ μαναμ', τι να κάνω;
οταν σου λενε "περιμενε να εξατμιστεί" και εχουν ανακατέψει 30 φορές πιο πριν, και πας και το κάνεις αυτό σε απλή εστία, βγαίνει μια αηδία. τι να κάνω εγώ για αυτό...
Πού κολλάει το πετρογκάζ τώρα;
Άλλο το αλκοόλ σαν εφέ και άλλο το αλκοόλ σαν συστατικό. Και άλλο και τα 2 μαζί.
ε ναι, καλύτερα να μην μπαινει αν δεν αντέχει η κουζίνα σου.
δεν εχει πρόβλημα, στο λεει. γενικά, δεν ειναι στατικός
δεν ξερω γτ εν τω μεταξύ μετά τον Ακη ΟΛΟΙ σιχαίνονται το δεντρολίβαλο αλλά εγώ το λατρεψα. δεν το χρησιμοποιούσαμε ποτέ και εμαθα να το βάζω για το ψήσιμο και να το βγάζω στο σερβίρισμα (για όποιον σιχαίνεται).
γενικά σας λεω, όποιος γουστάρει μαγειρικούς πειραματισμούς που τους γεννά το κεφαλι του και του πετυχαίνουν, μπράβο. εγώ δεν ειμαι τετοια. πρεπει καποιος να με προλάβει στο λάθος γτ θα πάει και χαμένος ο πειραματισμός.
(κλασσικά ελληνικά οκ, μπούχτισα)
Re: #akis
Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2018, 17:42
από Cecily Anne
Βρε τι λες; Να μην αντέχει η κουζίνα να εξατμίσει αλκοόλ;;;; Με δουλεύεις;
πώς δεν λασπώνεις ρύζια, πώς βάζεις αλκοολ στα φαγιά χωρίς να μενει η αίσθηση οτι εχεις βαλει κρασί, πώς περιμενεις να ξεκουραστεί ενα κρεας.
εγώ δεν γεννήθηκα να τα ξέρω όλα αυτά .
τα λαδερά ειναι φασόν όλα. τελειώσαμε.
με τα υπόλοιπα; ε, akis rules
εδω σκεφτομαι να φτιάξω ρολό φάση που δεν το τρώω ούτε έξω γτ μου πέφτει βαρύ ρε σεις
Επρεπε να σου δωσει τιπ ο Άκης για να μην παραβράζεις το ρύζι και να εξατμίζεις το αλκοόλ από το κρασί και να μαρινάρεις τα κρέατα κλπ;
ντεν εχω πετρογκαζ μαναμ', τι να κάνω;
οταν σου λενε "περιμενε να εξατμιστεί" και εχουν ανακατέψει 30 φορές πιο πριν, και πας και το κάνεις αυτό σε απλή εστία, βγαίνει μια αηδία. τι να κάνω εγώ για αυτό...
εντιτ: αυτός μαγειρευει σε γκαζι, αλλά σου λεει τι και πώς σε καθε κουζίνα.
πχ ψάρια δεν τηγανίζω ΠΟΤΕ. Ισως τώρα στο καινουργιο σπιτι το προσπαθήσω...
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:32
ντεν εχω πετρογκαζ μαναμ', τι να κάνω;
οταν σου λενε "περιμενε να εξατμιστεί" και εχουν ανακατέψει 30 φορές πιο πριν, και πας και το κάνεις αυτό σε απλή εστία, βγαίνει μια αηδία. τι να κάνω εγώ για αυτό...
Πού κολλάει το πετρογκάζ τώρα;
Άλλο το αλκοόλ σαν εφέ και άλλο το αλκοόλ σαν συστατικό. Και άλλο και τα 2 μαζί.
ε ναι, καλύτερα να μην μπαινει αν δεν αντέχει η κουζίνα σου.
δεν εχει πρόβλημα, στο λεει. γενικά, δεν ειναι στατικός
δεν ξερω γτ εν τω μεταξύ μετά τον Ακη ΟΛΟΙ σιχαίνονται το δεντρολίβαλο αλλά εγώ το λατρεψα. δεν το χρησιμοποιούσαμε ποτέ και εμαθα να το βάζω για το ψήσιμο και να το βγάζω στο σερβίρισμα (για όποιον σιχαίνεται).
γενικά σας λεω, όποιος γουστάρει μαγειρικούς πειραματισμούς που τους γεννά το κεφαλι του και του πετυχαίνουν, μπράβο. εγώ δεν ειμαι τετοια. πρεπει καποιος να με προλάβει στο λάθος γτ θα πάει και χαμένος ο πειραματισμός.
(κλασσικά ελληνικά οκ, μπούχτισα)
πως συνεννοείστε;
Re: #akis
Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2018, 17:43
από lyna
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:42
Βρε τι λες; Να μην αντέχει η κουζίνα να εξατμίσει αλκοόλ;;;; Με δουλεύεις;
οχι να το αφησεις να βράσει, εχει διαφορά
Re: #akis
Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2018, 17:47
από waldorf
Αν δηλαδή δεν έχεις γκάζι δεν μπορείς να φλαμπάρεις;;;
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:42
Βρε τι λες; Να μην αντέχει η κουζίνα να εξατμίσει αλκοόλ;;;; Με δουλεύεις;
οχι να το αφησεις να βράσει, εχει διαφορά
Καλό μου παιδάκι, το αλκοόλ πιάνει χαμηλότερα σημεία από το νερό.
αχ, δεν ειναι μόνο χημεία η μαγειρική για κάποιον που δεν ξέρει τι πάει να επιχειρήσει ( εμενα)
ουτε ανακατευεις πριν το κάνεις, ούτε ανακατευεις εκεινη την ώρα ουτε περιμενεις μεχρι να τζιτζιρίσει. ολα αυτά ειναι λάθη που τα έχω κάνει και κάποιος τα επισήμανε οτι ΔΕΝ τα κάνουμε. Ω ναι, ο Άκης. Τι να σας κάνω που μου είστε όλοι με σενς οβ φλέηβορ και εγκώ ντεν είμαι.
Re: #akis
Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2018, 17:56
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:02
Δες εδώ κωλονοσκόπηση ελληνικής κουζίνας:
Εγώ αυτό θα το δοκιμάσω όπως το λέει, πάντως. ΟΚ, στη καρμπονάρα πήγα πάσο, αλλά για ελ συνταγές δεν θα ακούω τους αφιονισμένους ιταλόπληκτους γιατί θα πεθάνω της πείνας στο τέλος
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:20
Ενα πράγμα χάνετε οι Akis haters: ματζικ τιπς για τα κακώς κείμενα που τρώγατε απο μανες/πατέρες/γιαγιάδες.
Δηλαδή ποιό μάτζικ τιπ σου μετέδωσε;
πώς δεν λασπώνεις ρύζια, πώς βάζεις αλκοολ στα φαγιά χωρίς να μενει η αίσθηση οτι εχεις βαλει κρασί, πώς περιμενεις να ξεκουραστεί ενα κρεας.
εγώ δεν γεννήθηκα να τα ξέρω όλα αυτά .
τα λαδερά ειναι φασόν όλα. τελειώσαμε.
με τα υπόλοιπα; ε, akis rules
εδω σκεφτομαι να φτιάξω ρολό φάση που δεν το τρώω ούτε έξω γτ μου πέφτει βαρύ ρε σεις
Επίσης η μπεσαμέλ του είναι τοπ.
Εντίτ: (νο χόμο)
Επίσης και το δεντρολίβανο το χρησιμοποιεί ωραία. Γενικά δίνει ιδέες ο άκαρος, μην είστε κομπλεξικοί
Re: #akis
Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2018, 17:59
από Cecily Anne
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:56
λλά για ελ συνταγές δεν θα ακούω τους αφιονισμένους ιταλόπληκτους γιατί θα πεθάνω της πείνας στο τέλος
Εγώ είμαι κυρίως γερμανόπληκτη-ιταλόφιλη.
Κακώς με μπερδεύεις με τους άλλους.
Re: #akis
Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2018, 18:03
από Αγις
Re: #akis
Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2018, 18:11
από lyna
Αγις έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:35
Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν ουτε τιπς ουτε γιατί χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο υλικό ούτε τον σκοπό των τεχνικών και καταστρέφουν την πληροτητά και την σοφία τους .
αυτό μεταφράζεται οτι "μου μαγειρευει ακόμα η μαμα μου για αυτό και δεν μου αρέσει τίποτα άλλο".