Nandros έγραψε: 09 Μαρ 2019, 20:03
Kauldron έγραψε: 09 Μαρ 2019, 19:40Nandros έγραψε: 09 Μαρ 2019, 18:59
Σοβαρά; Το ότι κατέστρεψαν την Ευρώπη και την χώρα μου προκαλώντας εκατομμύρια νεκρών, δεν μετράει;
Και κάποιοι στηρίζουν τους ιδεολογικούς απογόνους τους, με γελοίες δικαιολογίες τύπου πολυσυλλεκτικό κόμμα; Τί λες ρε τύπε;
H Δημοκρατία (το Η.Β.) σου έκανε έναν εμφύλιο πόλεμο. Αυτό γιατί δε σε κάνει να στρέφεσαι κατά της δημοκρατίας?
Η άλλη Δημοκρατία (ΗΠΑ) χάρισε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους. Αυτό για΄τι δε σε κάνει να στρέφεσαι κατά της δημοκρατίας?
Και οι δυο δημοκρατίες έκαναν δεκάδες πολέμους σε διάφορες χώρες, με κόστος ίσως μεγαλύτερο σε ζωές.
Τον εμφύλιο/συμμοριτοπόλεμο τον ξεκίνησαν οι κομμουνιστές.
Αν ο Μακάριος δεν έκανε τις μαλακίες που έκανε, παίζοντας το αδέσμευτος μέσα στον Ψυχρό πόλεμο η Ιστορία θα είχε γραφτεί αλλιώς.
Και η Αθηναϊκή Δημοκρατία έκανε πολλά λάθη και εγκλήματα.
Όμως όσα ελαττώματα και να έχει η Δημοκρατία, είναι καλύτερη από την απολυταρχία ενός άρρωστου μανιακού.
Τώρα αν κάποιοι γουστάρετε βούρδουλα στην πλάτη σας, δικαίωμα σας, αλλά στην δική σας πλάτη. Εμείς δεν πάσχουμε από μαζοχισμό.
Εκτός αν νομίζεις πως θα είσαι μέλος της ελίτ και θα κάνεις κουμάντο με πιστόλι και μαστίγιο!
.
Δεν είμαι υπέρ κανενός πολιτεύματος, τα θεωρώ όλα τα ίδια. Αυτός που κυβερνάει είναι που έχει σημασία τί άνθρωπος είναι (γιατί στο τέλος, όλα καταλήγουν σ' έναν άνθρωπο). Τώρα έχεις δημοκρατία, αλλά ο Τσίπρας κάνει κυριολεκτικά ο,τι γουστάρει, πχ.
ΓΙα τους πολέμους (συμμοριτοπόλεμο, κύπρος, κλπ) μου λες ποιοί συμμετείχαν, αλλά οχι ποιοί τον στήριζαν και τον υποδαύλιζαν.
Όσο για την Αθηανϊκή Δημοκρατία, καλή ήταν ΜΟΝΟ όσο ήταν στα πράγματα ο Περικλής. Όταν πήραν τα ηνία οι δημοαγωγοί (Αλκιβιάδης), κατέρρευσε. Και όλα αυτά με την έγκριση του λαού.
Όπως και η Αυτοκρατορία του Αλέξανδρου, όσο ζούσε όλα λειτουργούσαν σωστά, όταν πέθανε τελείωσαν όλα.