.
Ποικιλίας.....
.
Ρtaliban έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:01 Φύτεψα πατάτες.
Σέλινο. μαϊντανό. Άνηθο.Καρότα και παντζάρια (θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο).
Πρώτα φρέζαρα το μέρος.
Μέτα έριξα 'χωνεμένη' κοπριά (στεγνή) το ξαναφρέζαρα και έγινε 'αλοιφή'.
Άνοιξα τα αυλάκια για τις πατάτες με το τσαπί. Μετά έβαλα τις πατάτες. Και σε κάθε πατάτα από πάνω κοπριά. Αφού στέγνωσε επιφανειακά μετά από 2 ώρες έριξα και χώμα από πάνω.Θα φυτρώσουν αρχές Απριλίου.
Παραγωγή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου μετά από ποτίσματα και παρακολούθηση για τον καταραμένο δορυφόρο που τρώει τα φύλα.
Δεν ψεκάζω τίποτα πέρα από να ρίξω λίγο χαλκό για τον περονόσπορο.
6 σειρές από 35 πατάτες -σπόρο ισοδυναμούν με 1-1.5 τελάρο κατά μέσο όρο. Βγάζω όλη την χρονιά σχεδόν.
Φέτος δοκίμασα και έναν σπόρο που δεν βγάζει φύτρα αφού αποθηκεύσεις την πατάτα. 1.60 το κιλό.
Ο κλασσικός 1.20. Λουιζιάνα (Ισπανική μάλλον). Το πλεονέκτημα είναι πως όσες πατάτες φτιάχνει τις βρίσκεις στην γούρνα και όχι απλωμένες στα αυλάκια που ποτίζεις. Ειδικά το καλοκαίρι που είναι στεγνός ο τόπος άντε να σκάβεις παραπέρα.
Αργότερα τον Απρίλιο Ντομάτες,Πιπεριές,Πεπονιές,Κολοκυθιές, Αγγουριές.
Ναι, μέσα τελάρα σε σκιερό και δροσερό μέρος.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:13Ρtaliban έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:01 Φύτεψα πατάτες.
Σέλινο. μαϊντανό. Άνηθο.Καρότα και παντζάρια (θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο).
Πρώτα φρέζαρα το μέρος.
Μέτα έριξα 'χωνεμένη' κοπριά (στεγνή) το ξαναφρέζαρα και έγινε 'αλοιφή'.
Άνοιξα τα αυλάκια για τις πατάτες με το τσαπί. Μετά έβαλα τις πατάτες. Και σε κάθε πατάτα από πάνω κοπριά. Αφού στέγνωσε επιφανειακά μετά από 2 ώρες έριξα και χώμα από πάνω.Θα φυτρώσουν αρχές Απριλίου.
Παραγωγή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου μετά από ποτίσματα και παρακολούθηση για τον καταραμένο δορυφόρο που τρώει τα φύλα.
Δεν ψεκάζω τίποτα πέρα από να ρίξω λίγο χαλκό για τον περονόσπορο.
6 σειρές από 35 πατάτες -σπόρο ισοδυναμούν με 1-1.5 τελάρο κατά μέσο όρο. Βγάζω όλη την χρονιά σχεδόν.
Φέτος δοκίμασα και έναν σπόρο που δεν βγάζει φύτρα αφού αποθηκεύσεις την πατάτα. 1.60 το κιλό.
Ο κλασσικός 1.20. Λουιζιάνα (Ισπανική μάλλον). Το πλεονέκτημα είναι πως όσες πατάτες φτιάχνει τις βρίσκεις στην γούρνα και όχι απλωμένες στα αυλάκια που ποτίζεις. Ειδικά το καλοκαίρι που είναι στεγνός ο τόπος άντε να σκάβεις παραπέρα.
Αργότερα τον Απρίλιο Ντομάτες,Πιπεριές,Πεπονιές,Κολοκυθιές, Αγγουριές.
.
Όταν λές .... βγάζω όλη τή χρονιά σχεδόν.... τίς αποθηκεύεις ;;;
Πόσο καιρό αποθηκεύονται ;;;
Καί πόσο είναι τό σχεδόν ;;;
.
taliban έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:19Ναι, μέσα τελάρα σε σκιερό και δροσερό μέρος.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:13Ρtaliban έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:01 Φύτεψα πατάτες.
Σέλινο. μαϊντανό. Άνηθο.Καρότα και παντζάρια (θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο).
Πρώτα φρέζαρα το μέρος.
Μέτα έριξα 'χωνεμένη' κοπριά (στεγνή) το ξαναφρέζαρα και έγινε 'αλοιφή'.
Άνοιξα τα αυλάκια για τις πατάτες με το τσαπί. Μετά έβαλα τις πατάτες. Και σε κάθε πατάτα από πάνω κοπριά. Αφού στέγνωσε επιφανειακά μετά από 2 ώρες έριξα και χώμα από πάνω.Θα φυτρώσουν αρχές Απριλίου.
Παραγωγή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου μετά από ποτίσματα και παρακολούθηση για τον καταραμένο δορυφόρο που τρώει τα φύλα.
Δεν ψεκάζω τίποτα πέρα από να ρίξω λίγο χαλκό για τον περονόσπορο.
6 σειρές από 35 πατάτες -σπόρο ισοδυναμούν με 1-1.5 τελάρο κατά μέσο όρο. Βγάζω όλη την χρονιά σχεδόν.
Φέτος δοκίμασα και έναν σπόρο που δεν βγάζει φύτρα αφού αποθηκεύσεις την πατάτα. 1.60 το κιλό.
Ο κλασσικός 1.20. Λουιζιάνα (Ισπανική μάλλον). Το πλεονέκτημα είναι πως όσες πατάτες φτιάχνει τις βρίσκεις στην γούρνα και όχι απλωμένες στα αυλάκια που ποτίζεις. Ειδικά το καλοκαίρι που είναι στεγνός ο τόπος άντε να σκάβεις παραπέρα.
Αργότερα τον Απρίλιο Ντομάτες,Πιπεριές,Πεπονιές,Κολοκυθιές, Αγγουριές.
.
Όταν λές .... βγάζω όλη τή χρονιά σχεδόν.... τίς αποθηκεύεις ;;;
Πόσο καιρό αποθηκεύονται ;;;
Καί πόσο είναι τό σχεδόν ;;;
.
Μέχρι 10 μήνες αλλά επειδή δεν είναι ψεκασμένες με φυτοφάρμακα έχουν την τάση να φυτρώνουν μια φορά το μήνα και πρέπει να κάθομαι να τα σπάω διαφορετικά θα πάνε χαμένες.
Εσυ δεν εισαι σε ορεινο μερος;taliban έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:01 Φύτεψα πατάτες.
Σέλινο. μαϊντανό. Άνηθο.Καρότα και παντζάρια (θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο).
Πρώτα φρέζαρα το μέρος.
Μέτα έριξα 'χωνεμένη' κοπριά (στεγνή) το ξαναφρέζαρα και έγινε 'αλοιφή'.
Άνοιξα τα αυλάκια για τις πατάτες με το τσαπί. Μετά έβαλα τις πατάτες. Και σε κάθε πατάτα από πάνω κοπριά. Αφού στέγνωσε επιφανειακά μετά από 2 ώρες έριξα και χώμα από πάνω.Θα φυτρώσουν αρχές Απριλίου.
Παραγωγή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου μετά από ποτίσματα και παρακολούθηση για τον καταραμένο δορυφόρο που τρώει τα φύλα.
Δεν ψεκάζω τίποτα πέρα από να ρίξω λίγο χαλκό για τον περονόσπορο.
6 σειρές από 35 πατάτες -σπόρο ισοδυναμούν με 1-1.5 τελάρο κατά μέσο όρο. Βγάζω όλη την χρονιά σχεδόν.
Φέτος δοκίμασα και έναν σπόρο που δεν βγάζει φύτρα αφού αποθηκεύσεις την πατάτα. 1.60 το κιλό.
Ο κλασσικός 1.20. Λουιζιάνα (Ισπανική μάλλον). Το πλεονέκτημα είναι πως όσες πατάτες φτιάχνει τις βρίσκεις στην γούρνα και όχι απλωμένες στα αυλάκια που ποτίζεις. Ειδικά το καλοκαίρι που είναι στεγνός ο τόπος άντε να σκάβεις παραπέρα.
Αργότερα τον Απρίλιο Ντομάτες,Πιπεριές,Πεπονιές,Κολοκυθιές, Αγγουριές.
Ναι. Γι'αυτό βγαίνουν Ιούλιο.stergiosbik έγραψε: 26 Φεβ 2020, 22:41taliban έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:19Ναι, μέσα τελάρα σε σκιερό και δροσερό μέρος.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:13
Ρ
.
Όταν λές .... βγάζω όλη τή χρονιά σχεδόν.... τίς αποθηκεύεις ;;;
Πόσο καιρό αποθηκεύονται ;;;
Καί πόσο είναι τό σχεδόν ;;;
.
Μέχρι 10 μήνες αλλά επειδή δεν είναι ψεκασμένες με φυτοφάρμακα έχουν την τάση να φυτρώνουν μια φορά το μήνα και πρέπει να κάθομαι να τα σπάω διαφορετικά θα πάνε χαμένες.
Θελω να πιστευω οτι γνωριζεις πως πρεπει να αφηνουμε το φυτο να ξεραθει εντελως,αφου το εχουμε πατησει πρωτα,και μετα βγαζουμε τις πατατες.
Αν οι πατατες βγουν χωρις να εχει ξεραθει καλα το φυτο,χαλανε γρηγορα.
Στα 400μ είμαι.stergiosbik έγραψε: 26 Φεβ 2020, 22:44Εσυ δεν εισαι σε ορεινο μερος;taliban έγραψε: 26 Φεβ 2020, 18:01 Φύτεψα πατάτες.
Σέλινο. μαϊντανό. Άνηθο.Καρότα και παντζάρια (θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο).
Πρώτα φρέζαρα το μέρος.
Μέτα έριξα 'χωνεμένη' κοπριά (στεγνή) το ξαναφρέζαρα και έγινε 'αλοιφή'.
Άνοιξα τα αυλάκια για τις πατάτες με το τσαπί. Μετά έβαλα τις πατάτες. Και σε κάθε πατάτα από πάνω κοπριά. Αφού στέγνωσε επιφανειακά μετά από 2 ώρες έριξα και χώμα από πάνω.Θα φυτρώσουν αρχές Απριλίου.
Παραγωγή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου μετά από ποτίσματα και παρακολούθηση για τον καταραμένο δορυφόρο που τρώει τα φύλα.
Δεν ψεκάζω τίποτα πέρα από να ρίξω λίγο χαλκό για τον περονόσπορο.
6 σειρές από 35 πατάτες -σπόρο ισοδυναμούν με 1-1.5 τελάρο κατά μέσο όρο. Βγάζω όλη την χρονιά σχεδόν.
Φέτος δοκίμασα και έναν σπόρο που δεν βγάζει φύτρα αφού αποθηκεύσεις την πατάτα. 1.60 το κιλό.
Ο κλασσικός 1.20. Λουιζιάνα (Ισπανική μάλλον). Το πλεονέκτημα είναι πως όσες πατάτες φτιάχνει τις βρίσκεις στην γούρνα και όχι απλωμένες στα αυλάκια που ποτίζεις. Ειδικά το καλοκαίρι που είναι στεγνός ο τόπος άντε να σκάβεις παραπέρα.
Αργότερα τον Απρίλιο Ντομάτες,Πιπεριές,Πεπονιές,Κολοκυθιές, Αγγουριές.
Λιγο νωρις τις εβαλες.Υπαρχει φοβος να στις πιασει καμμια παγωνια οταν φυτρωσουν και να καουν.
Αυτη η Λουιζιανα καλη μου ακουγεται.Τι πατατα βγαζει;Για τηγανι ή μαγειρεμα;
Και τελος Απριλίου τις είχα βάλει πριν χρόνια γιατί όλος ο Μάρτιος και ο Απρίλιος ήταν βροχερός και δεν μπορούσα να φτιάξω τον κήπο.stergiosbik έγραψε: 26 Φεβ 2020, 22:50 Εμεις που ειναι πιο ψηλα το χωριο,τις βαζουμε τελος Μαρτιου αρχες Απριλη.
Πιο νωρις δεν παιζει.