!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Κάνατε αντιγριπικό εμβόλιο;

Ναι
17
21%
Όχι
63
79%

Σύνολο ψήφων: 80

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ηράκλειτος έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:57 Εμείς οι εκπαιδευτικοί που συγχρωτιζόμεθα με τόσον κόσμο και δη νεαρό, πρέπει να το κάνουμε;
Θα έπρεπε, ναι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

hellegennes έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:00
Ηράκλειτος έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:57 Εμείς οι εκπαιδευτικοί που συγχρωτιζόμεθα με τόσον κόσμο και δη νεαρό, πρέπει να το κάνουμε;
Αυτοί που επιβάλλεται να το κάνουν είναι όσοι δουλεύουν σε επαγγέλματα υγείας. Εσύ σαν καθηγητής είναι αρκετά πιο δύσκολο να μεταδώσεις τον ιό, εκτός αν βήχεις μέσα στα μούτρα τους, το οποίο δεν είναι πολύ ευγενικό.
Το θέμα είναι αν θα τον μεταδώσει ή αν θα τον αρπάξει; :-?
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Spiros252 έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:14
hellegennes έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:00
Αυτοί που επιβάλλεται να το κάνουν είναι όσοι δουλεύουν σε επαγγέλματα υγείας. Εσύ σαν καθηγητής είναι αρκετά πιο δύσκολο να μεταδώσεις τον ιό, εκτός αν βήχεις μέσα στα μούτρα τους, το οποίο δεν είναι πολύ ευγενικό.
Το θέμα είναι αν θα τον μεταδώσει ή αν θα τον αρπάξει; :-?
Πάνω από 1000 σχολεία έχουν κλείσει στην Βουλγαρία πάντως.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Otto Weininger έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:59
Spiros252 έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:51
Otto Weininger έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:43 Mόνο αν είσαι εντελώς καλά μπορείς να το κάνεις.
Θα έπρεπε να το κάνω λες Νοέμβρη - Δεκέμβρη που ήμουν πλέον καλά, παρόλο που είχα περάσει 2 ιώσεις;
Αφού ήσουν καλά, ναι.
Το ότι πέρασα δύο ιώσεις μάλλον ισχυρών στελεχών δεν σημαίνει πως «ότι ήταν να πάθω το έπαθα» ;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Θα σου συνιστούσα να το κάνεις και γενικά όσοι συγχρωτίζονται με πολύ κόσμο καλό είναι να το κάνουν, κυρίως για να προστατευτούν οι ίδιοι. Η αδελφή μου, που είναι επίσης εκπαιδευτικός, τα τελευταία χρόνια κάθε Οκτώβρη δεν παραλείπει να εμβολιάζεται.
Σκέφτομαι, άμα βέβαια τη σκαπουλάρω και τούτη τη χρονιά, να το κάνω κι εγώ το επόμενο φθινόπωρο.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Otto Weininger έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:23
Εσθήρ έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:17 Τι νοημα εχει μια ψηφοφορια,οταν το εμβολιο για γριπη ειναι ΜΟΝΟ για ειδικες ομαδες πληθυσμου;Και ΟΧΙ για ολους;
Προφανως ο νηματοθετης καν δεν γνωριζει οτι το εμβολιο για την γριπη ΔΕΝ ειναι για ολους.Ελπιζω να το ψαξει και να δει οτι ΔΕΝ ειναι για ολους,αλλα για ειδικες ομαδες πληθυσμου.
Σε ποιον απευθύνεσαι;
:smt005:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 »

Ποιά είναι τα πρώτα συμπτώματα;
Άβαταρ μέλους
aLiCat

independent_44 έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:19 Ποιά είναι τα πρώτα συμπτώματα;
Καταβολή δυνάμεων, κακουχία, πόνος στα κόκαλα, ξαφνικός υψηλός πυρετός που δεν πέφτει εύκολα. Αργότερα προστίθεται και ο βήχας.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Πάνας έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:34
Nandros έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:30
Εσθήρ έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:17 Τι νοημα εχει μια ψηφοφορια,οταν το εμβολιο για γριπη ειναι ΜΟΝΟ για ειδικες ομαδες πληθυσμου;Και ΟΧΙ για ολους;
Προφανως ο νηματοθετης καν δεν γνωριζει οτι το εμβολιο για την γριπη ΔΕΝ ειναι για ολους.Ελπιζω να το ψαξει και να δει οτι ΔΕΝ ειναι για ολους,αλλα για ειδικες ομαδες πληθυσμου.
Σε ενημερώνω ότι ο νηματοθέτης (Otto Weininger) είναι φαρμακοποιός.
Εσύ ποια σχέση έχεις με την Υγειά;

Για να σε προλάβω - ίσως - ότι ο νηματοθέτης έχει συμφέρον να σπρώχνει/ πουλάει/ κάνει εμβόλια, στο άλλο νήμα για την Ομοιοπαθητική αποδείχτηκε πως δεν πουλάει με αποκλειστικό σκοπό την κονόμα, δεν εξαπατά τους πελάτες του.
.
Δεν τους ξέρεις καλά αυτούς τους φαρμακοποιούς, πρώτα σε κερδίζουν και μετά σου πουλάνε.
:smt005:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Spiros252 έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:16
Spoiler
Otto Weininger έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:59
Spiros252 έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:51

Θα έπρεπε να το κάνω λες Νοέμβρη - Δεκέμβρη που ήμουν πλέον καλά, παρόλο που είχα περάσει 2 ιώσεις;
Αφού ήσουν καλά, ναι.
Το ότι πέρασα δύο ιώσεις μάλλον ισχυρών στελεχών δεν σημαίνει πως «ότι ήταν να πάθω το έπαθα» ;
Μακάρι να ήταν έτσι Σπύρο, όμως δεν ισχύει, γιατί είναι άλλα τα στελέχη των απλών ιώσεων και άλλα του ιού της γρίπης.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Otto μολις τελειωσεις με το θεμα του εμβολιου θελω να ανοιξεις ενα θεμα για τις βιταμινες/μουρουνελαια και να μας πεις την γνωμη σου....

Υπ'οψιν οτι ειμαι 41 και δεν εχω κανει ποτε μου εμβολιο γριπης, αυτο που εχω αντιληφθει αν και ειναι ασχετο, ειναι πως οταν γαμιεμαι στο καπνισμα τον χειμωνα στανταρ θα αρρωστησω, οταν το γυριζω στο ατμισμα ή καπνιζω ελαχιστα, δεν αρρωσταινω. Ο πατερας μου που παταει τα 80 εκανε φετος πρωτη φορα το εμβολιο, οι θειες μου που ειναι λιγο μεγαλυτερες το κανουν χρονια. Αυτο που εχω δει απο την μια θεια μου που το κανει συστηματικα καθε χρονο αρρωσταινει λιγοτερο απο την αλλη που το κανει περιστασιακα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nostalgia την 02 Φεβ 2019, 00:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vagabondo έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:03
hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:57
Spiros252 έγραψε: 01 Φεβ 2019, 23:38 Ειδήσεις βλέπει / διαβάζει κανείς;

Εγώ δεν πρόλαβα αρρώστησα λίγο πριν βγει. Μετά αφού περίμενα να περάσει (κράτησε ~10 μέρες) καπάκι σε μια δυο εβδομάδες ξανακόλλησα..

Θα έπρεπε να το κάνω παρόλα αυτά?
Η πιθανότητα να νοσήσεις από την γρίπη ακόμη κι αν έχεις κάνει το εμβόλιο κυμαίνεται από 80% ως 40%*, καθόλου ευκαταφρόνητη. Η πιθανότητα όμως να πεθάνεις από γρίπη είναι εξαιρετικά μικρή. Πρόπερσι πέθαναν 108 άτομα, αριθμός ασυνήθιστα μεγάλος, εκ των οποίων μόνον οι 7 δεν ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 74,5 έτη.

* εννοείται αν εκτεθείς στον ιό.
Από τους υπόλοιπους 101, πόσοι έκαναν το εμβόλια;
Οι 23.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

θεωρώ πως έχω πολύ μικρό ρίσκο γιατί κανείς μας δεν είναι πια ομάδα υψηλού κινδύνου.

Μέχρι πέρυσι κάναμε.
independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 »

aLiCat έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:24
independent_44 έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:19 Ποιά είναι τα πρώτα συμπτώματα;
Καταβολή δυνάμεων, κακουχία, πόνος στα κόκαλα, ξαφνικός υψηλός πυρετός που δεν πέφτει εύκολα. Αργότερα προστίθεται και ο βήχας.
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Nostalgia έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:28

Υπ'οψιν οτι ειμαι 41 και δεν εχω κανει ποτε μου εμβολιο γριπης, αυτο που εχω αντιληφθει αν και ειναι ασχετο, ειναι πως οταν γαμιεμαι στο καπνισμα τον χειμωνα στανταρ θα αρρωστησω, οταν το γυριζω στο ατμισμα ή καπνιζω ελαχιστα, δεν αρρωσταινω.
ΣΩΩΩΩΠΑΑΑΑ. :)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”