!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; Χμμμμμ......μάλλον οχι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Imperium

Re: Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; Χμμμμμ......μάλλον οχι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Nandros έγραψε: 18 Απρ 2025, 14:35 Είμαι βαθειά δημοκράτης και κατά της δουλείας, εθελούσιας ή μη.
Άντε τώρα, πέσε στα γόνατα, να προσκυνήσεις τους αφέντες σου.
Αρχίδια δημοκράτης είσαι, καραφασιστάκι της κακιάς ώρας. Το Πατρίς και το Οικογένεια πρώτος και καλύτερος τα ανεμίζεις πάντα παντιέρες.

Αλλά είσαι και τέτοιος μουνόδουλος, που κάποια - οπως φαίνεται - σου έχει βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι στα περι θρησκείας, και σουλατσάρεις τώρα και ωρύεσαι και μας κάνεις τον άθρησκο.

Υπο άλλες συνθήκες θα ήσουνα το πρώτο Χριστιανοταλιμπάνι. Τώρα είσαι απλά σκέτο Ταλιμπάνι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 18 Απρ 2025, 15:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

.
Κανών Θ΄ του Μεγάλου Βασιλείου: «… αλλά εις την γυναίκα οπού τον άφηκε (τον άνδρα της) επειδή αύτη δεν έχει την άδειαν να αφήνει τον άνδρα της αλλά καν δέρνη αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, καν την προίκαν της εξοδεύει, καν εις άλλας γυναίκας πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί… Ώστε η μεν γυναίκα, αφήσασα τον άνδρα της, μοιχαλίς είναι, αν πάρει άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλην συγχωρείται…».

Κανών ΚΑ΄ Μ. Βασιλείου, πρόκειται περί του μοιχευομένου ανδρός, «…όμως η γυναίκα του δεν ημπορεί να τον χωρίσει, δια την πορνείαν ταύτην, ο δε άνδρας χωρίζει την γυναίκα του, εάν με άλλον πορνεύσει»

«Οι γυναίκες να υποτάσσεσθε εις τους άνδρας σας» (Προς Εφεσίους, 5.22).

11ο κεφάλαιο της προς Κορινθίους επιστολής του Παύλου. Μεταξύ των άλλων, στίχος 7: «Ο άνδρας δεν πρέπει να σκεπάζει το κεφάλι του, επειδή είναι εικόνα και δόξα του θεού, ενώ η γυναίκα είναι δόξα του ανδρός… Και δεν δημιουργήθηκε ο άνδρας για την γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άνδρα…».

Τιμοθ. Α΄ 2.11: «Η γυναίκα πρέπει να διδάσκεται με ησυχία και πλήρη υποταγή».

Κοσμάς ο Αιτωλός (σελ. 25): «Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μιά γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα…»

άγιος Ισαάκ ο Σύριος: «Είναι καλύτερο να φας δηλητήριο, παρά να συμφάγεις με μιά γυναίκα, και αν ακόμη είναι μητέρα σου ή αδελφή σου»

Ιωάννης ο Βρωμόστομος για τις γυναίκες:
“…Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι (η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων. Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα.
Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, γνωρίζοντας την ελεεινή της φύση, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας…”

Δεν μπορώ άλλο! Όγκωσα με τόση ισότητα! :smt077:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Polaris3 έγραψε: 18 Απρ 2025, 14:46
Nantia114 έγραψε: 18 Απρ 2025, 02:39
Polaris3 έγραψε: 17 Απρ 2025, 17:31

Ισλαμ και Χριστιανισμός είναι από τις πιο μισογυνικες θρησκείες. Στον χριστιανισμό η γυναίκα δεν μπορεί καν να κοινωνήσει αν έχει περίοδο, λες και έχει λέπρα.

Υπάρχουν διάφορα χωρία από τα ''ιερά'' κείμενα όπου ξεκάθαρα λένε ότι η γυναίκα πρέπει να είναι κάτω από τον άντρα και να υποτάσσεται σε αυτόν.

2025, Ελλάδα, ένα μεσογειακό Ιράν :xena: :blm:
Επιλεκτική τοποθέτηση δείχνοντας ημιμάθεια και παρεεμηνεια προς όφελος προσωπικών αβάσιμων πεποιθησεων
Δεν τα λέω εγώ, τα ιερά κείμενα τα λένε. Βρίσκεις πολλα μισογυνιστικά σημεία, ομοφοβικά κλπ.

Αγαπάτε αλλήλους κατά τα άλλα :roll: :roll: :roll:
Ε, όχι και ν' αγαπάμε τον κάθε φοβικό στην έκθεση τρεντοκάγκουρα, που την είδε καθοδηγητής.

Αυτό δεν είναι αγάπη, είναι μαζοχισμός.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:03

Επιλεκτική τοποθέτηση δείχνοντας ημιμάθεια και παρεεμηνεια προς όφελος προσωπικών αβάσιμων πεποιθησεων
Δεν τα λέω εγώ, τα ιερά κείμενα τα λένε. Βρίσκεις πολλα μισογυνιστικά σημεία, ομοφοβικά κλπ.

Ε, όχι και ν' αγαπάμε τον κάθε φοβικό στην έκθεση τρεντοκάγκουρα, που την είδε καθοδηγητής.

Αυτό δεν είναι αγάπη, είναι μαζοχισμός.
Καλησπέρα κυρία Γαλή και χρόνια πολλά, καλή ανάσταση να έχουμε :g094:

Δεν ξέρω για ποιον γράφετε, εγώ είμαι ένας απλός χρήστης που γράφω καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα :102:

Πάντως μου φαίνεται περίεργο που δεν γνωρίζετε τα ακραία ομοφοβικά και μισογυνιστικά χωρία που υπάρχουν στα ιερά κείμενα. Εγώ, ένας απλός, φτωχός και τίμιος άθεος τα γνωρίζω, εσείς πως γίνεται να μην τα ξέρετε ? :xena:
Nantia114
Phorum.gr user: Alexandra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nantia114 »

Polaris3 έγραψε: 17 Απρ 2025, 17:31

Ισλαμ και Χριστιανισμός είναι από τις πιο μισογυνικες θρησκείες. Στον χριστιανισμό η γυναίκα δεν μπορεί καν να κοινωνήσει αν έχει περίοδο, λες και έχει λέπρα.

Υπάρχουν διάφορα χωρία από τα ''ιερά'' κείμενα όπου ξεκάθαρα λένε ότι η γυναίκα πρέπει να είναι κάτω από τον άντρα και να υποτάσσεται σε αυτόν.

2025, Ελλάδα, ένα μεσογειακό Ιράν :xena: :blm:

Ότι πεις ,είπαμε δεν γκρεμιζω όνειρα !!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Όλοι οι χεσμένοι εξαρτώμενοι με τα σόγια τους, το παίζουν αδάμαστες υπάρξεις εδώ μέσα.

Προσοχή στις πχορουμικές επικές κουδουνίστρες σας, που μοιράζουν πόνο.

Καλό Πάσχα είπαμε στο είδος; :wave:

Δεν είπαμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Polaris3

Nantia114 έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:10

Ότι πεις ,είπαμε δεν γκρεμιζω όνειρα !!
καλή ανάσταση να έχουμε :oops:
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Καλα, και εσύ [user]georgebi[/user] ντιπ για ντιπ μαλάκας είσαι και βάζεις τέτοιο θέμα Πασχαλιάτικα;
Άβαταρ μέλους
Polaris3

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:10 Όλοι οι χεσμένοι εξαρτώμενοι με τα σόγια τους, το παίζουν αδάμαστες υπάρξεις εδώ μέσα.

Δεν είπαμε.

Σε παρακαλώ, εγώ τιμώ και σέβομαι την ελληνική οικογένεια μου :xena:

Είμαι εξαρτημένος από εκείνη και είναι τιμή μου :xena:

Τους σέβομαι και με σέβονται. Περίμενα ότι μια συντηρητική σαν εσένα, μια νεοδημοκράτισσα, θα επικροτούσε τους νέους που διατηρούν επαφές με την οικογένεια τους παρόλο που έχουν αποχωριστεί τα πάτρια εδάφη.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Polaris3 έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:10 Όλοι οι χεσμένοι εξαρτώμενοι με τα σόγια τους, το παίζουν αδάμαστες υπάρξεις εδώ μέσα.

Δεν είπαμε.

Τους σέβομαι και με σέβονται. Περίμενα ότι μια συντηρητική σαν εσένα, μια νεοδημοκράτισσα, θα επικροτούσε τους νέους που διατηρούν επαφές με την οικογένεια τους παρόλο που έχουν αποχωριστεί τα πάτρια εδάφη.

[img]https://i.postimg.cc/MTnXcvnk/2025 ... .png[/img]
Kαλό Πάσχα, μπέμπ@.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Polaris3

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:22
Polaris3 έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:19

Δεν είπαμε.

[img]https://i.postimg.cc/MTnXcvnk/2025 ... .png[/img]
Kαλό Πάσχα, μπέμπ@.
Στο θέμα μας τώρα, εσύ είσαι φεμινίστρια ? :p2:
Nantia114

Nandros έγραψε: 18 Απρ 2025, 14:40
Nantia114 έγραψε: 18 Απρ 2025, 13:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Απρ 2025, 13:44

Καμμία γυναίκα δεν καταπιέζεται από τους άντρες σήμερα. Και κανείς άντρας από τις γυναίκες.

Τα πάντα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Τα υπόλοιπα, απλή γκρίνια και μετάδοση ευθυνών σε θρησκείες, πολιτική κλπ

Μην τους καταρρίπτει το όνειρο...τι θα βρουν να λύσουν σε αυτή την ζωή μετά...
Ποιο θα είναι το νόημα της ζωής τους δίχως το μίσος τους για τον Χριστιανισμό....
:goodpost:
Τον χριστιανισμό τον ρίχνουμε στον ίδιο βόθρο, μαζί με τις υπόλοιπες θρησκείας. Δεν έχετε αποκλειστικότητα στην αντιπάθεια μας.
Και δεν ασχολούμαστε με αυτόν, μέχρι να εμφανιστούν οι εθελούσιες δουλάρες να κάνουν προσηλυτισμό.
.
Αν εσύ βλέπεις όλους όσους σε απορρίπτουν στην ζωή σου σαν το " Πέτρο " , όλοι όσοι σε προδωσαν σαν τον "Ιούδα " μην ξεχάσεις μόνο να δεις και σαν "Πιλάτο " το εαυτό σου και να τον δικάσεις όπως του αξίζει...
Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το μίσος που καραταμεε μέσα μας και το βγάζουμε όπου βρούμε ...οχι οι θρησκείες..

Κράτα το γερο ...
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Imperium έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:02
Nandros έγραψε: 18 Απρ 2025, 14:35 Είμαι βαθειά δημοκράτης και κατά της δουλείας, εθελούσιας ή μη.
Άντε τώρα, πέσε στα γόνατα, να προσκυνήσεις τους αφέντες σου.
Αρχίδια δημοκράτης είσαι, καραφασιστάκι της κακιάς ώρας. Το Πατρίς και το Οικογένεια πρώτος και καλύτερος τα ανεμίζεις πάντα παντιέρες.

Αλλά είσαι και τέτοιος μουνόδουλος, που κάποια - οπως φαίνεται - σου έχει βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι στα περι θρησκείας, και σουλατσάρεις τώρα και ωρύεσαι και μας κάνεις τον άθρησκο.
Ξου ρε συχαμένε συκοφάντη χριστιανοταλιμπάνε
Οι φασίστες του πχόρουμ, μαύροι, κόκκινοι, φαιοί, ροζουλί με έχουν τον χειρότερο εχθρό τους.
Τα υπόλοιπα είναι αυτά που βλέπεις στον καθρέπτη και τα προβάλεις στους άλλους. :c020:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Nantia114

Βλέπω το επίπεδο εδώ μέσα για να κάνεις ένα αξιοπρεπή διάλογο το καλύτερο.....
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Imperium έγραψε: 18 Απρ 2025, 15:11 Καλα, και εσύ [user]georgebi[/user] ντιπ για ντιπ μαλάκας είσαι και βάζεις τέτοιο θέμα Πασχαλιάτικα;
Εγώ τι φταίω; εγω ένας απλός αγγελιοφόρος είμαι :cry

Πασχαλιάτικα η

Εικόνα

επέλεξε να γράψει το άρθρο.....που έτσι και αλλιώς ειδικεύεται σε ''γυναικεία'' θεματολογία :roll:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”