Μπορεί να υπάρχει παράταση ωραρίου για τα παιδιά των νηπίων και δημοτικού, όταν εργάζονται και οι δύο γονείς.nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:10δεν ξερω τι μαλακιες αναμασατε αλλα πριν λιγα χρονια υπηρχε σοβαρο προβλημα να βρει μια μαναfoscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 11:46Οι υποδομές είναι τριπλάσιες από 40 χρόνια πριν ενώ ο πληθυσμός των παιδιών είναι ο μισός. Γενικά δεν υπάρχει ούτε μία υλική συνθήκη που να μην είναι απείρως καλύτερη τώρα απ' ό,τι πριν 40 χρόνια, άλλωστε το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, δεν είναι ότι η Ελλάδα έχει 1.3 γεννητικότητα ενώ η Σουηδία ξερωγω 3, μεταξύ 0.6 και 1.8 παίζουν όλοι.nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 11:34 η αληθεια ειναι οτι το ελληικο κρατος ειναι εχθρικο προς τους ελληνες πολιτες
να μην παμε πολυ πισω και να παμε απο τα πρωτα χρονια του πασοκ και μετα
που το χρημα ερεε
κανενα μετρο για τις μανες τα μωρα πχ νηπιαγωγεια ειναι λιγα και για να παει καποια εκει το παιδι της
θα πρεπει να εχει μεσο τον δημαρχο
σχολεια που δεν εχουν φαγητο ωστε τα παιδια να πανε στα σπιτια τους τις ωρες που γυριζουν και οι γονεις
και τοσο αλλα πραγματα που να ευκολύνουν την ζωη των ζευγαριων
θεση για το μωρο της στο νηπιαγωγειο σημερα ισως με την φυγει αρκετων χιλαδων ελληνων και αλβανων
ισως να βρισκουν μια θεση ευκολα ....βρε μλκ φος αυτο που γραφεις ειναι τερμα μια μλκ και μιση
και δεν βρισκω κανενα ενδιαφερον να πω περισσοτερα
τι μου γραφεις για υποδομες; ποιες υποδομες; εννοεις να πληρωσει ο γονεας για μια θεση στα νηπια;
να δωσει και για ενοικιο; και ποιος θα παραλαβει το παιδι απο τα νηπια ή απο το σχολειο
οταν και οι δυο γονεις εργαζονται;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
To μεγαλυτερο προβλημα του Ελληνικου εθνους.
Re: To μεγαλυτερο προβλημα του Ελληνικου εθνους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ποια προπαγάνδα ρε nemo;nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:12 εχετε σοβαρο προβλημα σκεψης και η εξηγηση ειναι οτι σας εχουν ποτισει με την προπαγανδα τους
τοσο βαθια που που δεν υπαρχει γυρισμος ..
Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείς ότι στις εποχές που οι γυναίκες γεννούσαν "όσα παιδιά τους έστελνε ο θεός" οι προοπτικές αυτών των παιδιών ήταν το ίδιο ακριβώς μοντέλο ζωής που βίωσαν οι γονείς τους;
Εσύ δηλαδή που γαλούχησες σωστά τα παιδιά σου, πόσα εγγόνια περιμένεις να δεις; Και ποια ζωή θα θεωρούσες πρέπουσα γι ´αυτά;
Εφτά νομά σ´ένα δωμά;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εγώ έκανα 2 παιδιά, με διαφορά 18 μηνών. Ήμασταν δύσκολα τότε. Ουδείς μας βοήθησε, πέραν των οικογενειών μας. Νέοι γονείς, που προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις. Καμία κυβέρνηση δεν έσκυψε πάνω σε δυο νέους ανθρωπους. Μόνοι μας την παλέψαμε. Όσοι θα έπρεπε να σταθούν ουσιαστικά σαν κράτος στο πλευρό μας, την πουλέψανε.
Το ποιός αναρωτιέται τη σήμερον ημέρα για τα αποτελέσματα, τονε γράφω στ'αρχίδια μου.
Έχω δυο διαμάντια και άξια παιδιά, με τις δουλειές τους και είμαι υπερήφανη.
Το ποιός αναρωτιέται τη σήμερον ημέρα για τα αποτελέσματα, τονε γράφω στ'αρχίδια μου.
Έχω δυο διαμάντια και άξια παιδιά, με τις δουλειές τους και είμαι υπερήφανη.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Κατ' αρχής φαίνεται ότι μπερδεύεις το νηπιαγωγείο με τον παιδικό σταθμό, από το οποίο φαίνεται και το επίπεδο σοβαρότητας της ανάλυσης σου. Σε νηπιαγωγείο κανείς δεν έχει πρόβλημα να γραφτεί, πρώτον γιατί παίζουν ελάχιστα παιδιά και οι γκόμενες τσακώνονται ποιο νηπιαγωγείο θα τα πάρει για να μη συγχωνευτεί και δεύτερον επειδή είναι υποχρεωτικό εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:10
δεν ξερω τι μαλακιες αναμασατε αλλα πριν λιγα χρονια υπηρχε σοβαρο προβλημα να βρει μια μανα
θεση για το μωρο της στο νηπιαγωγειο σημερα ισως με την φυγει αρκετων χιλαδων ελληνων και αλβανων
ισως να βρισκουν μια θεση ευκολα ....βρε μλκ φος αυτο που γραφεις ειναι τερμα μια μλκ και μιση
τι μου γραφεις για υποδομες; ποιες υποδομες; εννοεις να πληρωσει ο γονεας για μια θεση στα νηπια;
να δωσει και για ενοικιο; και ποιος θα παραλαβει το παιδι απο τα νηπια ή απο το σχολειο
Πάμε παρακάτω:
Στο ίδιο ακριβώς δημοτικό που πήγαινα εγώ, πάει ο γιος μου. Μόνο που όταν πήγαινα εγώ πριν 35 χρόνια η έκτη είχε 4 τμήματα και 122 παιδιά, ενώ τώρα έχει 2 τμήματα και 38 παιδιά. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας και της παραπαιδείας, και στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό και στο λύκειο και παντού. Είναι ευθεία συνέπεια του ότι τα παιδιά μειώθηκαν ενώ οι υποδομές μόνο αυξήθηκαν.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το ολοήμερο δεν υπήρχε καθόλου μέχρι το 1997, και από το 1997 που θεσπίστηκε όλο και περισσότερα δημοτικά/νηπιαγωγεία γίνονται ολοήμερα (συμπεριλαμβανομένου του δημοτικού που πήγαινα εγώ και πάει ο γιος μου). Δε σου αρέσει/δε σε καλύπτει το ολοήμερο; Έχει ΤΡΙΑ "φροντιστήρια" για παιδιά του δημοτικού τριγύρω από το σχολείο που κάνουν το ίδιο πράγμα δλδ τάισμα διάβασμα φύλαξη αλλά μέχρι τις 18:00 αντί τις 16:00. Κόστος 150 ευρώ. Δεν έπαιζε καν τέτοια υπηρεσία όχι πριν 40 αλλά πριν 15 χρόνια.
Άλλο παράδειγμα: όταν με γέννησε η μάνα μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά ενάμιση μήνα μετά. Τώρα κάποια που γεννάει στην ίδια φάση (δηλαδή ΔΥ) μπορεί άμα θέλει να κάτσει 2 χρόνια με αποδοχές κι άλλα 5 χωρίς. Πριν δυο χρόνια θεσπίστηκε αμοιβόμενη "άδεια" για ελεύθερες επαγγελματίες. Χίλια δυο παραδείγματα. Δε χωρεί καμία συζήτηση ότι οι υλικές συνθήκες είναι ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ από 40 χρόνια πριν. Παιδιά δε γίνονται λόγω ηδονιστικού/ατομικιστικού lifestyle και το πρόβλημα (αν και εγώ δεν το θεωρώ πρόβλημα) είναι παγκόσμιο. Όταν ο άλλος κλαίγεται και ζητάει 1002 παροχές για να κάνει παιδί, δεν είναι επειδή δε μπορεί να σηκώσει το κόστος του παιδιού, αλλά επειδή δε ΘΕΛΕΙ να το σηκώσει και επιθυμεί να το αναλάβει 100% η κοινωνία.
Γλυκούλη, πες μου κάτι. Εσύ πώς θα διαχειριζόσουν μια κατάσταση, με δυο μικρά παιδιά; Τα οποία έχουν τις δικές τους βασικές ανάγκες, πχ, σε γάλα σκόνη και σε πάνες, που αυτόματα πηγαίνει σε ένα υπέρογκο ποσό κάθε μήνα;nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:12 εχετε σοβαρο προβλημα σκεψης και η εξηγηση ειναι οτι σας εχουν ποτισει με την προπαγανδα τους
Θεωρείς ενδεχομένως, πως το να αραδιάζει μια οικογένεια, κουτσούβελα, για να σώσει το δημογραφικό, δίχως να έχει την απαιτούμενη βοήθεια από το κράτος, ( τις εκάστοτε κυβερνήσεις...), είναι ασπούμε μια ευοίωνη φάση;
Αχου λατρεία μου, δεν έχεις.
Η καλλίτερη λύση για σένα, μάλλον είναι το ψάρεμα.
Ισχύουν όλα όσα γράφεις αλλά αυτό που δεν μπορεί ακόμη να γίνει κατανοητό από κάποιους είναι ότι ακόμη και στα κράτη που είναι επαρκέστατα χρηματοδοτημένη η μητρότητα, η εκπαίδευση κλπ οι άνθρωποι δεν κάνουν περισσότερα παιδιά...foscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:52Κατ' αρχής φαίνεται ότι μπερδεύεις το νηπιαγωγείο με τον παιδικό σταθμό, από το οποίο φαίνεται και το επίπεδο σοβαρότητας της ανάλυσης σου. Σε νηπιαγωγείο κανείς δεν έχει πρόβλημα να γραφτεί, πρώτον γιατί παίζουν ελάχιστα παιδιά και οι γκόμενες τσακώνονται ποιο νηπιαγωγείο θα τα πάρει για να μη συγχωνευτεί και δεύτερον επειδή είναι υποχρεωτικό εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:10
δεν ξερω τι μαλακιες αναμασατε αλλα πριν λιγα χρονια υπηρχε σοβαρο προβλημα να βρει μια μανα
Πάμε παρακάτω:
Στο ίδιο ακριβώς δημοτικό που πήγαινα εγώ, πάει ο γιος μου. Μόνο που όταν πήγαινα εγώ πριν 35 χρόνια η έκτη είχε 4 τμήματα και 122 παιδιά, ενώ τώρα έχει 2 τμήματα και 38 παιδιά. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας και της παραπαιδείας, και στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό και στο λύκειο και παντού. Είναι ευθεία συνέπεια του ότι τα παιδιά μειώθηκαν ενώ οι υποδομές μόνο αυξήθηκαν.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το ολοήμερο δεν υπήρχε καθόλου μέχρι το 1997, και από το 1997 που θεσπίστηκε όλο και περισσότερα δημοτικά/νηπιαγωγεία γίνονται ολοήμερα (συμπεριλαμβανομένου του δημοτικού που πήγαινα εγώ και πάει ο γιος μου). Δε σου αρέσει/δε σε καλύπτει το ολοήμερο; Έχει ΤΡΙΑ "φροντιστήρια" για παιδιά του δημοτικού τριγύρω από το σχολείο που κάνουν το ίδιο πράγμα δλδ τάισμα διάβασμα φύλαξη αλλά μέχρι τις 18:00 αντί τις 16:00. Κόστος 150 ευρώ. Δεν έπαιζε καν τέτοια υπηρεσία όχι πριν 40 αλλά πριν 15 χρόνια.
Άλλο παράδειγμα: όταν με γέννησε η μάνα μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά ενάμιση μήνα μετά. Τώρα κάποια που γεννάει στην ίδια φάση (δηλαδή ΔΥ) μπορεί άμα θέλει να κάτσει 2 χρόνια με αποδοχές κι άλλα 5 χωρίς. Πριν δυο χρόνια θεσπίστηκε αμοιβόμενη "άδεια" για ελεύθερες επαγγελματίες. Χίλια δυο παραδείγματα. Δε χωρεί καμία συζήτηση ότι οι υλικές συνθήκες είναι ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ από 40 χρόνια πριν. Παιδιά δε γίνονται λόγω ηδονιστικού/ατομικιστικού lifestyle και το πρόβλημα (αν και εγώ δεν το θεωρώ πρόβλημα) είναι παγκόσμιο. Όταν ο άλλος κλαίγεται και ζητάει 1002 παροχές για να κάνει παιδί, δεν είναι επειδή δε μπορεί να σηκώσει το κόστος του παιδιού, αλλά επειδή δε ΘΕΛΕΙ να το σηκώσει και επιθυμεί να το αναλάβει 100% η κοινωνία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Διδυμα ειναι; Γιατι μονο τοτε τα θες αυτα ταυτοχρονα. Και μπορει το κουτι της φορμουλας να κανει 15 ευρω αλλα καλυπτει ενα μωρο για 3 μερες περιπου. Παρομοιως και οι πανες. Τα μωρα δεν εχουν πολλες αναγκες. Εχουν *σκετο* αναγκες με πρωτη και κυρια οτι περνα η εαυταρα σου σε 2η μοιρα και στην κατηγορια "μεγαλοι" και με _αυτο_ εχουν προβλημα οι ανθρωποι της συγχρονης δυτικης κουλτουρας, ειδικα αυτοι που εχουν 5000 σελφι στο κινητο τους δλδ οι γυναικες.Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:02Γλυκούλη, πες μου κάτι. Εσύ πώς θα διαχειριζόσουν μια κατάσταση, με δυο μικρά παιδιά; Τα οποία έχουν τις δικές τους βασικές ανάγκες, πχ, σε γάλα σκόνη και σε πάνες, που αυτόματα πηγαίνει σε ένα υπέρογκο ποσόnemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:12 εχετε σοβαρο προβλημα σκεψης και η εξηγηση ειναι οτι σας εχουν ποτισει με την προπαγανδα τους
Αυτό ακριβώς ένοιωσα όταν πρωτοπήρα αγκαλιά τον γιο μου. Πλήρη αναίρεση του μέχρι χθες εαυτού. Σε μια στιγμή, γίνεσαι άλλος άνθρωπος, συνειδητά πιο ταπεινός. Οκ, δεν ισχύει για όλους αλλά όντως είναι μια πλευρά ολοκλήρωσης/εκπαίδευσης του "εγώ".foscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:16Διδυμα ειναι; Γιατι μονο τοτε τα θες αυτα ταυτοχρονα. Και μπορει το κουτι της φορμουλας να κανει 15 ευρω αλλα καλυπτει ενα μωρο για 3 μερες περιπου. Παρομοιως και οι πανες. Τα μωρα δεν εχουν πολλες αναγκες. Εχουν *σκετο* αναγκες με πρωτη και κυρια οτι περνα η εαυταρα σου σε 2η μοιρα και στην κατηγορια "μεγαλοι" και με _αυτο_ εχουν προβλημα οι ανθρωποι της συγχρονης δυτικης κουλτουρας, ειδικα αυτοι που εχουν 5000 σελφι στο κινητο τους δλδ οι γυναικες.Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:02Γλυκούλη, πες μου κάτι. Εσύ πώς θα διαχειριζόσουν μια κατάσταση, με δυο μικρά παιδιά; Τα οποία έχουν τις δικές τους βασικές ανάγκες, πχ, σε γάλα σκόνη και σε πάνες, που αυτόματα πηγαίνει σε ένα υπέρογκο ποσόnemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:12 εχετε σοβαρο προβλημα σκεψης και η εξηγηση ειναι οτι σας εχουν ποτισει με την προπαγανδα τους
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σωστός άρα μιλάμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας κυρίως Εκεί καταλήγουμεfoscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:52Κατ' αρχής φαίνεται ότι μπερδεύεις το νηπιαγωγείο με τον παιδικό σταθμό, από το οποίο φαίνεται και το επίπεδο σοβαρότητας της ανάλυσης σου. Σε νηπιαγωγείο κανείς δεν έχει πρόβλημα να γραφτεί, πρώτον γιατί παίζουν ελάχιστα παιδιά και οι γκόμενες τσακώνονται ποιο νηπιαγωγείο θα τα πάρει για να μη συγχωνευτεί και δεύτερον επειδή είναι υποχρεωτικό εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:10
Πάμε παρακάτω:
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Έγραψα πως είχαν διαφορά 18 μηνών. Είτε δεν διαβάζεις, είτε έχεις πιεί.foscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:16Διδυμα ειναι; Γιατι μονο τοτε τα θες αυτα ταυτοχρονα. Και μπορει το κουτι της φορμουλας να κανει 15 ευρω αλλα καλυπτει ενα μωρο για 3 μερες περιπου. Παρομοιως και οι πανες. Τα μωρα δεν εχουν πολλες αναγκες. Εχουν *σκετο* αναγκες με πρωτη και κυρια οτι περνα η εαυταρα σου σε 2η μοιρα και στην κατηγορια "μεγαλοι" και με _αυτο_ εχουν προβλημα οι ανθρωποι της συγχρονης δυτικης κουλτουρας, ειδικα αυτοι που εχουν 5000 σελφι στο κινητο τους δλδ οι γυναικες.Πασιφάη έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:02Γλυκούλη, πες μου κάτι. Εσύ πώς θα διαχειριζόσουν μια κατάσταση, με δυο μικρά παιδιά; Τα οποία έχουν τις δικές τους βασικές ανάγκες, πχ, σε γάλα σκόνη και σε πάνες, που αυτόματα πηγαίνει σε ένα υπέρογκο ποσόnemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:12 εχετε σοβαρο προβλημα σκεψης και η εξηγηση ειναι οτι σας εχουν ποτισει με την προπαγανδα τους
Οι ανάγκες των παιδιών με μικρή ηλικιακή διαφορά, είναι ίδιες. Διότι κάθε μικρο, έχει δικό του χρόνο αντίληψης στα πράγματα.
Προσωπικά έβαλα την ''εαυτάρα'' μου στην άκρη και πορεύτηκα. Επιπλέον εκτός της βοήθειας που είχα, δεν μου ''ξημέρωσε'' ξαφνικά καμιά περιουσία για να μη με νοιάζει.
Οπότε μην λες μαλακίες.
Σαφώς και είναι θέμα νοοτροπίας. Αντρών και γυναικών.hades έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:39Σωστός άρα μιλάμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας κυρίως Εκεί καταλήγουμεfoscilis έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:52Κατ' αρχής φαίνεται ότι μπερδεύεις το νηπιαγωγείο με τον παιδικό σταθμό, από το οποίο φαίνεται και το επίπεδο σοβαρότητας της ανάλυσης σου. Σε νηπιαγωγείο κανείς δεν έχει πρόβλημα να γραφτεί, πρώτον γιατί παίζουν ελάχιστα παιδιά και οι γκόμενες τσακώνονται ποιο νηπιαγωγείο θα τα πάρει για να μη συγχωνευτεί και δεύτερον επειδή είναι υποχρεωτικό εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.nemo έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:10
Πάμε παρακάτω:
Γιατί ένα αμελητέο ποσοστό των αντρών που διαμαρτύρονται για την υπογεννητικότητα έχει την πρόθεση να συμβάλλει στα πρακτικά διαδικαστικά μεγαλώματος των παιδιών. Αυτά είναι δουλειά της γυναίκας και όχι δική τους.
Ή οχι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Εσύ βάρδε, που κόπτεσαι τόσο πολύ για το δημογραφικό, πόσα παιδιά έχεις;Vardos έγραψε: 10 Απρ 2025, 07:37 1ο τρίμηνο 2025.
Γεννήσεις 16.092
Θάνατοι 34.213
Οι γεννήσεις είναι πλέον λιγότερες από το μισό των θανάτων.
Όλο και χειρότερα.
ΥΓ Το Υπουργείο Οικογένειας ανύπαρκτο.
Ούτε καν ασχολείται με το δημογραφικό.
https://www.olympia.gr/1622177/apopsi/e ... exelixi-7/
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Εσύ σε τι ηλικία παντρεύτηκες; Και, όπως και με τον παραπάνω, πόσα παιδιά έχεις;
-
Κοιτάσματα
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ελληνόφωνοι κάτοικοι και οι λάθρο και νόμιμοι μετανάστες. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι απατεώνες, λαμόγια, αμόρφωτοι. Αριστεροί άπλυτοι κομμουνιστές, αναρχικοί πρεζακηδες, ψευτοπατριωτες, πασοκοι. Σε αυτούς προσθέστε και λάθρο κατσαπλιάδες και γυφτους.
Το ιδανικό θα ήταν να εξαφανιζόταν το τριτοκοσμικο ελλαδεξ γιατί ντροπιάζει τους αρχαίους Έλληνες που έζησαν σε αυτό τον χώρο και δημιούργησαν τον μεγαλύτερο πολιτισμο της ανθρωπότητας.
Το ιδανικό θα ήταν να εξαφανιζόταν το τριτοκοσμικο ελλαδεξ γιατί ντροπιάζει τους αρχαίους Έλληνες που έζησαν σε αυτό τον χώρο και δημιούργησαν τον μεγαλύτερο πολιτισμο της ανθρωπότητας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση