!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο
Διακρίνω κάτι ως άτακτη υποχώρηση μέσω συναισθηματικής ψαγμένης και πρώην επιθετικής Λαμίας ή μου φαίνεται;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:18ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:13 .
Οταν η Κενή Παλαιά Διαθήκη βάζει τα ΠΡΩΤΑ 2 παιδιά των ανθρώπων-πιθήκων να σκοτώνει τόνατάλλο δείχνει κάτι πολύ αρχέγονο.....![]()
Το ίδιο Μίσος εις τη νιοστή φανερώνεται και στην Σχιζοφρενή Ιδέα της Αιώνιας Κολάσεως.....
.
Η Π. Διαθήκη, με την ιστορία του Κάιν και του Άβελ, σου αποκαλύπτει την αρχέγονη εκείνη αλήθεια για την γενιά των ανθρώπων η οποία είναι ο αλληλοσπαραγμός. Βασικό στοιχείο της υπόθεσης εκεί είναι ο φθόνος.
Τα υπόλοιπα που λες για σχιζοφρενή ιδέα της κολάσεως είναι δικές σου παρερμηνείες
.
Α.....Δεν είναι Μίσος.....Είναι Φθόνος.....
Καλύτερα να φύγω για παραλία τώρα.....να σε αφήσω να κάνεις και εξάσκηση στην Πολεμική Τέχνη των Λέξεων και των Ιδεών.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Αν διαβάσεις ξανά την ιστορία βρε εξυπνόπουλε, θα δεις γιατί συνέβη ο φόνος.
Να πας παραλία και να της δώσεις τα χαιρετίσματά μου! λολ
Να πας παραλία και να της δώσεις τα χαιρετίσματά μου! λολ
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν θέλω να αναφερθώ με λεπτομέρειες περαιτέρω, προσωπικές μου σχετικά με την κατάσταση που περιγράφω, ίσως κάποια στιγμή.
Αν έχει κάποιος άλλος να μας πει για δικές του παρόμοιες με το θέμα, θα ήταν ενδιαφέρον ίσως.
Αν έχει κάποιος άλλος να μας πει για δικές του παρόμοιες με το θέμα, θα ήταν ενδιαφέρον ίσως.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Από την μικρή εμπειρία μου μέχρι σήμερα έχω καταλάβει ότι οι επιθετικοί τύποι νιώθουν πως προσβάλλονται απο τις αντίθετες απόψεις του συνομιλητή τους όσο ήπια και ήρεμα κι αν τις εκφράζει αυτός. Νιώθουν ότι τους ακυρώνεις συνολικά σαν ανθρώπους επειδή βρίσκεις λάθη η ανακρίβειες σε όσα λένε. Οτι τους λες μαλάκες και ηλίθιους με έμμεσο τρόπο και γι αυτό τους βγαίνει τόση οργή. Ακόμα κι εδώ μια από τα ίδια κι ακόμα χειρότερα πίσω απο μια οθόνη κ την προστασία της ανωνυμίας. Διαβάζουν κάτι που δεν τους αρέσει και σκέφτονται αμέσως ..''κάτσε να τον σκυλοβρίσω να του δείξω εγώ''..
Δίκιο έχεις αλλά αυτοί δεν είναι απαραίτητο οτι είναι τύποι που ψάχνονται για καβγά για χάρη του καβγά.
Πάντως, το ξαναλέω οτι έχεις δίκιο όταν συμβαίνει το σκηνικό που αναφέρεις, να επιτίθεσαι στον άλλο με προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τις απόψεις του. Δεν ξέρω βέβαια, αν τους ειρωνεύεσαι ενώ όντως οι απόψιεις σου είναι κάτι παραπάνω για τα μπάζα,μήπως δεν έχουν και τόσο άδικο να σε βρίσουν.
Δεν το λεω για εσένα, δεν έχω παρακολουθήσει λεπτομερώς τί και πώς ακριβώς γράφεις. Για να μην παρεξηγιόμαστε κι όλα
Πάντως, το ξαναλέω οτι έχεις δίκιο όταν συμβαίνει το σκηνικό που αναφέρεις, να επιτίθεσαι στον άλλο με προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τις απόψεις του. Δεν ξέρω βέβαια, αν τους ειρωνεύεσαι ενώ όντως οι απόψιεις σου είναι κάτι παραπάνω για τα μπάζα,μήπως δεν έχουν και τόσο άδικο να σε βρίσουν.
Δεν το λεω για εσένα, δεν έχω παρακολουθήσει λεπτομερώς τί και πώς ακριβώς γράφεις. Για να μην παρεξηγιόμαστε κι όλα
Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 16:08 Δίκιο έχεις αλλά αυτοί δεν είναι απαραίτητο οτι είναι τύποι που ψάχνονται για καβγά για χάρη του καβγά.
Μόνο αν κάποιος σε ειρωνεύεται η σε βρίζει θα χεις δίκιο να το κάνεις κι εσύ κι αυτό παίζεται .. Και δεν έγραψα ότι ψάχνονται για καυγά για τον καυγά. Το ποιες απόψεις είναι για τα μπάζα είναι άλλο θέμα και τα κριτήρια εδώ είναι υποκειμενικά..Και δεν με ενδιαφέρει να χω δίκιο η άδικο.. Για αυτά που έχω καταλάβει μέχρι σήμερα μιλάω σε σχέση με την επιθετικότητα. Απο τις εμπειρίες μου και από κουβέντα που έχω κάνει με άτομα παραφέρθηκαν κάποια στιγμή ..
Μα ναι, αυτό είπα, το να ειρωνεύεσαι τον άλλο.
Επιθετικότητα τέτοια που λες που να συνδέετεαι κάπως με το θέμα του νήματος, είναι να μπαίνεις παντού όπου διαφωνείς και να δημιουργείς εντάσεις με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο οτι το κάνει κανείς αυθόρμητα, μπορεί να το κάνει επί τούτου, σαν τακτική. Να μην είναι δηλαδή αναγκαστικά ψυχολογική ανάγκη.
Επιθετικότητα τέτοια που λες που να συνδέετεαι κάπως με το θέμα του νήματος, είναι να μπαίνεις παντού όπου διαφωνείς και να δημιουργείς εντάσεις με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο οτι το κάνει κανείς αυθόρμητα, μπορεί να το κάνει επί τούτου, σαν τακτική. Να μην είναι δηλαδή αναγκαστικά ψυχολογική ανάγκη.
Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 16:57 Μα ναι, αυτό είπα, το να ειρωνεύεσαι τον άλλο.
.
Αν πρόσεχες θα έβλεπες οτι σε όλο τον παλιό καλό Ελλην Κινηματογράφο η Ειρωνεία ήταν πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.....
Δεν ήτο μαλάκες οι Αρχαίοι που την ανακάλυψαν.....φέρνει κάποιου είδους Κάθαρση έλεγαν.....και γέλιο θα έλεγα.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 16:57 Μα ναι, αυτό είπα, το να ειρωνεύεσαι τον άλλο.
Ναι ,υπάρχουν κι αυτοί που δημιουργούν εντάσεις σαν τακτική . Τι κερδίζουν όμως ; Το φχαριστιούνται ; Αν μιλήσω προσωπικά ,κάθε φορά που έχουν μάζωξη οι συγγενείς μου είναι παιδική χαρά για μένα να πάω να τους μπαχαλέψω .. Αλλά σε αυτή την περίπτωση έχω προσωπικά κίνητρα . Δεν είναι μάλλον το ίδιο με αυτό που εννοείς εσύ και νομίζω χρειάζονται παραπάνω διευκρινήσεις
Και όμως αυτές οι επαναλαμβανόμενες παπαριές από "αόρατες περσόνες" είναι σαφέστατα ψυχολογική και τέρμα μίζερη ανάγκη.Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 16:57 Μα ναι, αυτό είπα, το να ειρωνεύεσαι τον άλλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 17:31Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 16:57 Μα ναι, αυτό είπα, το να ειρωνεύεσαι τον άλλο.
.
Αν πρόσεχες θα έβλεπες οτι σε όλο τον παλιό καλό Ελλην Κινηματογράφο η Ειρωνεία ήταν πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.....![]()
Δεν ήτο μαλάκες οι Αρχαίοι που την ανακάλυψαν.....φέρνει κάποιου είδους Κάθαρση έλεγαν.....και γέλιο θα έλεγα.....![]()
.
Και πολύ γέλιο
Δεν ξέρω γιατί ζητάς διευκρινήσεις και τί είδους διευκρινήσεις ζητάς.
Είπαμε οτι υπάρχουν και αυτοί που μπαίνουν στην διαδικασία για να στοχοποιήσουν τον άλλο προκειμένου να πλήξουν την αξιοπιστία του, να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο ωστε να τον βγάλουν από το παιχνίδι...διάφορα τέτοια. Γίνεται στην πολιτική προπαγάνδα πχ, κατα κόρον
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μπορεί να παίζουν και προσωπικά κίνητρα.
Δεν ξέρω αν απάντησα αυτό που με ρώτησες
Σκεπτικέ, και η ειρωνία έχει τον τρόπο της τον χρόνο της τον τόπο της. Μην τα κάνεις όλα ένα αχταρμά.
Είπαμε οτι υπάρχουν και αυτοί που μπαίνουν στην διαδικασία για να στοχοποιήσουν τον άλλο προκειμένου να πλήξουν την αξιοπιστία του, να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο ωστε να τον βγάλουν από το παιχνίδι...διάφορα τέτοια. Γίνεται στην πολιτική προπαγάνδα πχ, κατα κόρον
Σκεπτικέ, και η ειρωνία έχει τον τρόπο της τον χρόνο της τον τόπο της. Μην τα κάνεις όλα ένα αχταρμά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 16 Μαρ 2025, 17:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κατά τα άλλα, κλαίω αναφορικά με τις συνδέσεις του κάθε νήματος με τις προσωπικές επιθέσεις που επιχειρούνται από τα παπαροειδή σε τελείως άσχετα νήματα, ως αντικειμενική προσέγγιση στο κυρίως θέμα...
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 17:37 Δεν ξέρω γιατί ζητάς διευκρινήσεις και τί είδους διευκρινήσεις ζητάς.
Είπαμε οτι υπάρχουν και αυτοί που μπαίνουν για να στοχοποιήσουν τον άλλο προκειμένου να πλήξουν την αξιοπιστία του, να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο ωστε να τον βγάλουν από το παιχνίδι...διάφορα τέτοια. Γίνεται στην πολιτική προπαγάνδα πχ, κατα κόρον
Ναι ,απάντησες . Νόμιζα όμως ότι αναφερόσουν γενικά στην επιθετικότητα στην πραγματική ζωή όξω απο εδώ.. Δεν κατάλαβα ότι το πήγαινες αλλού ...Πως μπορεί κάποιος να πλήξει την αξιοπιστία μου και να με βγάλει απο το παιχνίδι; Ποια αξιοπιστία δηλαδή αφου είμαστε με ψευδώνυμα ; Και πως θα με βγάλει κάποιος απο το παιχνίδι αν έχω επιχειρήματα; Στην ειρωνεία και στο βρισίδι απαντάω με τον τρόπο που αρμόζει κατά περίπτωση. Κι αν νομίζεις ότι η γνώμη κάποιου πουθενά ,κάποιου κυρίου τίποτα μετράει ,μήπως να το ξαναδείς;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γυφτάκι την 16 Μαρ 2025, 17:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 59 Απαντήσεις
- 1848 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
-
- 1 Απαντήσεις