μην μου το κάνετε Γράμμος - Βίτσι εδώ μέσαsys3x έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:35 Περίμενε να προετοιμάσω λίγο το κοινό.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, πιάνεσε καλά; βάστα γερά.
hm: foscilis, δεν χρειάζεται να με ευχαριστάς, έχω τεράστια καρδγιά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
20ος αιώνας - σύγχρονη μουσική
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Re: 20ος αιώνας - σύγχρονη μουσική
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
δεν έχει να κάνει. θάνατος στο ρωσσισμό, είτε τσαρικό είτε κουμμουνιστικό
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Πάντως οι σειραϊστές Μπουλέζ κλπ είχαν σαφώς νοοτροπία ΚΚΣΕ. Είναι απορίας άξιον πώς δεν ταίριαξαν μεταξύ τους.ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:37μην μου το κάνετε Γράμμος - Βίτσι εδώ μέσαsys3x έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:35 Περίμενε να προετοιμάσω λίγο το κοινό.
hm: foscilis, δεν χρειάζεται να με ευχαριστάς, έχω τεράστια καρδγιά.. Αυτοί είναι προ κομμουνισμού εξάλλου.
Πολλά μαζεύτηκαν δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Μπορεί αργότερα, χρωστάω και κάτι υποσημειώσεις από το βράδυ.
Όχι όχι, κάτσε να δεις.ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:37μην μου το κάνετε Γράμμος - Βίτσι εδώ μέσαsys3x έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:35 Περίμενε να προετοιμάσω λίγο το κοινό.
hm: foscilis, δεν χρειάζεται να με ευχαριστάς, έχω τεράστια καρδγιά.. Αυτοί είναι προ κομμουνισμού εξάλλου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Αυτός είναι μίνιμαλ; Εμένα μου ακούστηκε σαν Κλάιντερμαν.ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2025, 05:45Δεν πειράζει ας μη συμφωνείς. Ο μινιμαλισμός όταν εμφανίστηκε είχε λόγο ύπαρξης και θέση στην ιστορία. Και μία πρόταση να αντιπαραθέσει στον ολικό σειραϊσμό. Άσχετα αν μας αρέσει ή όχι (δεν είναι του γούστου μου). Αλλά 70 χρόνια μετά κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της εξέλιξης της σοβαρής μουσικής.sharp έγραψε: 12 Ιαν 2025, 05:40 Κι όμως ούτε εδώ συμφωνώ μαζί σου. Δεν θα άλλαζε τίποτε πριν 70 χρόνια, ίδια μαλακία θα ήταν (δεν τον ήξερα και το ψαξα)
Απλά ο μινιμαλισμός είναι εύπεπτος και πουλάει πιο εύκολα σε μη ενημερωμένο κοινό.
Με τα γνωστά μινιμαλ, Τέρρυ Ράιλευ κλπ δεν έχω πρόβλημα.
Δεν την ξέρω, αναφερόμουν στα μετέπειτα. Νομίζω μια Όπερα Ηλέκτρα είχα ακούσει, πάνε πολλά χρόνια, είχε χώσει και κάτι από τα γνωστά του με άλλα λόγια, αντί για μπουζούκια έπαιζαν έγχορδα κι η σοπράνο στρίγγλιζε αντί να τραγουδάει όπως η Φαραντούρη. Στο ενδιάμεσο έπαιζαν νότες ανακατεμμένες χωρίς νόημα.ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2025, 03:49 δεν είμαι φαν του Θεοδωράκη, είναι γνωστό. Ωστόσο η πρώτη του συμφωνία είναι έργο της εποχής της. Καλό ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία. Δεν κάνουμε κριτική σε αυτό. Έχεις ένα νέο συνθέτη και πρέπει να είσαι επιεικής. Δεν μπορεί να γεννηθούν όλοι με το ταλέντο του Μότσαρτ. Περιμένεις να δεις πως θα εξελιχθεί με το χρόνο. Ε, μετά το γύρισε, οπότε κι εμένα δεν με αφορούν και τόσο αυτά που έκανε μετά. Ωστόσο διατηρώ μία επιφύλαξη για αυτά που λέει ο ίδιος συμφωνίες και όπερες και δεν τα έχω ακούσει. Και δεν έχει σημασία το όνομα, ο τίτλος. Σημασία έχει ο βαθμός τυποποίησης όπως είπαμε ξανά και ξανά. Αν δεν ακούσω όμως, δεν μπορώ να κρίνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 12 Ιαν 2025, 15:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Διατί τέτοιον μένος έναντι της ευρωπαϊκής κουλτούρας μικρέ μου φίλε;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:38 δεν έχει να κάνει. θάνατος στο ρωσσισμό, είτε τσαρικό είτε κουμμουνιστικό
.
.
Πολύ ωραία. Scheherazade του Rimsky-Korsakov, 1888
Σταθαρε, αυτο με την 3χιλιετη συνεχεια του δυτικου πολιτισμου δεν το νογας λιγο; Αν και ο σαρπ δινει την εντυπωση ενος ασχετου με το θεμα (οπως εγω) δεν εχει αδικο οταν σου λεει πως δεν μπορεις να θεσεις αντικειμενικα κριτηρια στην τεχνη. Η καλλιτεχνικη δημιουργια ειναι απορροια της εντατικης λειτουργιας του αισθανεσθαι. Εσυ προσπαθεις επισταμενα να μελετησεις τα αποτελεσματα αυτης της εντατικης λειτουργιας στον δικο μας , τον δυτικο πολιτισμο, που ειναι πολυ νεοτερος απόσο τον κανεις, επιβαλλοντας σε αυτη την εκτατικη θεαση μια αξιωση καθολικοτητας.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Τώρα, εάν κατάλαβα ορθά ψάχνουμε να βρούμε πως πήγαμε από τον Σοπέν στον Λιστ κι από τον Κόρσακοβ και όλα τα ενδιάμεσα σε αυτό:
Σωστά Στ;
Ή μήπως ο Λάνσκι δεν είναι σοβαρή, ας πούμε, μουσική;
Σωστά Στ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 12 Ιαν 2025, 15:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
.
.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Για να συνοψίσουμε το παραπάνω κείμενο σε τρία βασικά σημεία:
1. **Αμφισβήτηση της συνεχούς γραμμής του δυτικού πολιτισμού**: Γίνεται κριτική στην ιδέα ότι ο δυτικός πολιτισμός έχει μια αδιάσπαστη τρισχιλιετή ιστορία. Η χρονική του συνέχεια και η επίδρασή του φαίνονται υπερβολικές.
2. **Η τέχνη και η αντικειμενικότητα**: Υποστηρίζεται ότι η καλλιτεχνική δημιουργία προέρχεται από την εντατική λειτουργία του αισθήματος και όχι από αντικειμενικά κριτήρια. Δεν είναι δυνατό να καθοριστούν απόλυτα ή παγκόσμια πρότυπα για την τέχνη.
3. **Κριτική στην οικουμενικότητα της δυτικής θέασης**: Ο συγγραφέας τονίζει ότι η μελέτη της τέχνης μέσα από τη δυτική σκοπιά δεν μπορεί να αξιώνει καθολικότητα, καθώς αυτή η προσέγγιση είναι περιορισμένη και νεότερη από ό,τι ισχυρίζεται.

1. **Αμφισβήτηση της συνεχούς γραμμής του δυτικού πολιτισμού**: Γίνεται κριτική στην ιδέα ότι ο δυτικός πολιτισμός έχει μια αδιάσπαστη τρισχιλιετή ιστορία. Η χρονική του συνέχεια και η επίδρασή του φαίνονται υπερβολικές.
2. **Η τέχνη και η αντικειμενικότητα**: Υποστηρίζεται ότι η καλλιτεχνική δημιουργία προέρχεται από την εντατική λειτουργία του αισθήματος και όχι από αντικειμενικά κριτήρια. Δεν είναι δυνατό να καθοριστούν απόλυτα ή παγκόσμια πρότυπα για την τέχνη.
3. **Κριτική στην οικουμενικότητα της δυτικής θέασης**: Ο συγγραφέας τονίζει ότι η μελέτη της τέχνης μέσα από τη δυτική σκοπιά δεν μπορεί να αξιώνει καθολικότητα, καθώς αυτή η προσέγγιση είναι περιορισμένη και νεότερη από ό,τι ισχυρίζεται.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Για του Λουδοβίκο λές; Απατεώνας είναι απλά. Βρήκε τη χήνα με τα χρυσά αυγά και πουλάει "ποιότητα" και φιγούρα σε αφελείς. Υπάρχει μεγάλο κοινό. Όρεξη να 'χει κάποιος να τους αρμέξει.
Μην κάνετε τέτοια χρονικά άλματα. Αν το βάλεις εδώ δεν θα καταλάβει κανείς τίποτα. Αν το βάλεις 10 σελίδες παρακάτω όταν έχουν δει όλα τα ενδιάμεσα θα κατανοήσουν ότι κι αυτό είναι ένας κρίκος στην φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Οπότε θα σου απαντήσω σε αυτό όταν έρθει η ώρα του. Ας κρατήσουμε μία χρονική συνέχεια στο νήμα αν θέλετε για να βγάζει νόημα για τους άλλους. Εσείς (εσύ κι ο sharp) τα ξέρετε.sys3x έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:50 Τώρα, εάν κατάλαβα ορθά ψάχνουμε να βρούμε πως πήγαμε από τον Σοπέν στον Λιστ κι από τον Κόρσακοβ και όλα τα ενδιάμεσα σε αυτό:
Σωστά Στ;
ΠρώτονΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:51 Για να συνοψίσουμε το παραπάνω κείμενο σε τρία βασικά σημεία:
![]()
το παραπάνω είναι δκομ και δεν συνοψίζει τπτ, εννοείς το ακόμη παραπάνω του μπαζ (happy new gear μπαζ!)
Δεύτερον
τοκοπάηλοτ δεν είναι τζατζίκι ρε ταραμά.
.
.
Ναι ναι, το ξέρω ότι βιάζομαι κι ότι δυνητικά μας διαβάζουν και πεντ-εξ άλλοι αλλά τους γράφω λίγο στα, ξες που, αν έχουν απορίες ας ρωτήσουν, εδώ ήμουν έτοιμος να εξάντλησω το αρχικό θέμα της συζήτησης από το πρώτο ποστ αλλά κρατήθηκαST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:54Μην κάνετε τέτοια χρονικά άλματα. Αν το βάλεις εδώ δεν θα καταλάβει κανείς τίποτα. Αν το βάλεις 10 σελίδες παρακάτω όταν έχουν δει όλα τα ενδιάμεσα θα κατανοήσουν ότι κι αυτό είναι ένας κρίκος στην φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Οπότε θα σου απαντήσω σε αυτό όταν έρθει η ώρα του. Ας κρατήσουμε μία χρονική συνέχεια στο νήμα αν θέλετε για να βγάζει νόημα για τους άλλους. Εσείς (εσύ κι ο sharp) τα ξέρετε.sys3x έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:50 Τώρα, εάν κατάλαβα ορθά ψάχνουμε να βρούμε πως πήγαμε από τον Σοπέν στον Λιστ κι από τον Κόρσακοβ και όλα τα ενδιάμεσα σε αυτό:
Σωστά Στ;
Φουλ ντισκλόουσουρ.
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-