!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είστε περήφανοι που είστε Ελληνες;

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Είστε περήφανοι που είστε Ελληνες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:46
AlienWay έγραψε: 13 Δεκ 2024, 19:45 Θυμάμαι νοσταλγικά τον κυβερνοεμφύλιο του 2005-2008 που ήταν "εθνικισμός VS εθνομηδενισμός", όπου οι "φασίστες" συγκρούονταν διαδικτυακά με τους "προδότες", ένας πόλεμος που κορυφώθηκε με το ολοκαύτωμα της Αθήνας λόγω της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και που απέδειξε ότι αυτοί που προετοίμαζαν το έδαφος, κάνανε καλά τη δουλειά τους.

Αυτά ήταν χρόνια! Αυτό ήταν το ίντερνετ που αγαπήσαμε. Κάποια στιγμή είχα κάνει ένα νήμα σε ένα φόρουμ της εποχής με τίτλο "όλα ελληνικά είναι". (Ήταν κάτι που η μία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, μας το υπενθύμιζε συνέχεια. έβγαζαν ελληνικά ακόμη και τα κινέζικα).

Το είχα ανοίξει με ημι-τρολίστικη διάθεση και από κάτω οι μισοί μου δίνανε συγχαρητήρια που διαπίστωνα το προφανές (ότι δηλαδή τα πάντα σε αυτό τον πλανήτη είναι ελληνικά) και οι άλλοι μισοί με αποκαλούσαν φασίστα.

Τελικά οι εποχές άλλαξαν. Τώρα πχια, τίποτα δεν είναι ελληνικό. Μόνο το γιαούρτι ίσως.... και η φέτα.

Αλλά ο λογισμός μου ταξιδεύει σε εκείνα τα χρόνια, όταν ανέβαιναν βίντεο στο youtube που έδειχναν τη Μενεγάκη να γλιστρά και να πέφτει στο πλατό, ενώ από κάτω, στα σχόλια, αλληλοβρίζονταν... οι ανθέλληνες με τους φασίστες.
Ο Αλέξης είναι κλασσικός pot-head Βορειο-προαστός Κληρονόμος
Ο Επαμεινώνδας είναι κλασσικός Φτωχός Οργισμένος Μεσήλικας (Χρυσαυγίτης), με όπλο
Ο Αλέξης με το παρεάκι του τους "την έπεσαν“
Επειδή μπορούν
Επειδή είναι Ταξικά Από Πάνω
Ο Επ/δας αντέδρασε ανθρώπινα
Το όπλο δε το 'βγαλε "ανθρώπινα"
Το 'βγαλε επειδή του το δίνουμε
Οι Στρατιές των "Αναρχικών" είναι Επίσημα Καλεσμένοι του post 1981 ελλ. κράτους
Έζησαν Ζωή Χαρισάμενη ως το '09
Κάποια στιγμή θα σκάγανε
Οταν ένα καζάνι κοχλάζει διαρκώς, κάποια στιγμή θα κάνει μπαμ. Αρχισε να κοχλάζει αμέσως μετά τη Χούντα και τότε το λέγανε "αντιαυταρχικό κίνημα" και "αναρχία". Αρχισε να φουντώνει -όπως πολύ σωστά επισημαίνεις- μετά το 81.

Με την έλευση του ίντερνετ, το βράσιμο γινότανε πλέον με μικροκύματα.

Η αγανάκτηση που προκλήθηκε λόγω της δολοφονίας ενός μικρού παιδιού (που παιδί ήταν στην τελική) από όργανο της τάξεως, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ της αγανάκτησης αυτής, ήταν που μαγειρευόταν με τον κυβερνοεμφύλιο τα χρόνια που είχαν προηγηθεί του περιστατικού.

Αλλά θεωρώ ότι το ταξίδι είναι που μετράει. Δεν βλέπεις κάθε μέρα ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν από τις Σπέτσες ή ότι ο Διονύσιος Σολωμός ήταν αγράμματος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Όχι. Ως Ελληνίδα είμαι περήφανη, όχι ως Έλληνας.
Αμάν πια με την απουσία έμφυλης ευαισθησίας στους τίτλους.
Z
Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 »

AlienWay έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:55
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:46
AlienWay έγραψε: 13 Δεκ 2024, 19:45 Θυμάμαι νοσταλγικά τον κυβερνοεμφύλιο του 2005-2008 που ήταν "εθνικισμός VS εθνομηδενισμός", όπου οι "φασίστες" συγκρούονταν διαδικτυακά με τους "προδότες", ένας πόλεμος που κορυφώθηκε με το ολοκαύτωμα της Αθήνας λόγω της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και που απέδειξε ότι αυτοί που προετοίμαζαν το έδαφος, κάνανε καλά τη δουλειά τους.

Αυτά ήταν χρόνια! Αυτό ήταν το ίντερνετ που αγαπήσαμε. Κάποια στιγμή είχα κάνει ένα νήμα σε ένα φόρουμ της εποχής με τίτλο "όλα ελληνικά είναι". (Ήταν κάτι που η μία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, μας το υπενθύμιζε συνέχεια. έβγαζαν ελληνικά ακόμη και τα κινέζικα).

Το είχα ανοίξει με ημι-τρολίστικη διάθεση και από κάτω οι μισοί μου δίνανε συγχαρητήρια που διαπίστωνα το προφανές (ότι δηλαδή τα πάντα σε αυτό τον πλανήτη είναι ελληνικά) και οι άλλοι μισοί με αποκαλούσαν φασίστα.

Τελικά οι εποχές άλλαξαν. Τώρα πχια, τίποτα δεν είναι ελληνικό. Μόνο το γιαούρτι ίσως.... και η φέτα.

Αλλά ο λογισμός μου ταξιδεύει σε εκείνα τα χρόνια, όταν ανέβαιναν βίντεο στο youtube που έδειχναν τη Μενεγάκη να γλιστρά και να πέφτει στο πλατό, ενώ από κάτω, στα σχόλια, αλληλοβρίζονταν... οι ανθέλληνες με τους φασίστες.
Ο Αλέξης είναι κλασσικός pot-head Βορειο-προαστός Κληρονόμος
Ο Επαμεινώνδας είναι κλασσικός Φτωχός Οργισμένος Μεσήλικας (Χρυσαυγίτης), με όπλο
Ο Αλέξης με το παρεάκι του τους "την έπεσαν“
Επειδή μπορούν
Επειδή είναι Ταξικά Από Πάνω
Ο Επ/δας αντέδρασε ανθρώπινα
Το όπλο δε το 'βγαλε "ανθρώπινα"
Το 'βγαλε επειδή του το δίνουμε
Οι Στρατιές των "Αναρχικών" είναι Επίσημα Καλεσμένοι του post 1981 ελλ. κράτους
Έζησαν Ζωή Χαρισάμενη ως το '09
Κάποια στιγμή θα σκάγανε
Οταν ένα καζάνι κοχλάζει διαρκώς, κάποια στιγμή θα κάνει μπαμ. Αρχισε να κοχλάζει αμέσως μετά τη Χούντα και τότε το λέγανε "αντιαυταρχικό κίνημα" και "αναρχία". Αρχισε να φουντώνει -όπως πολύ σωστά επισημαίνεις- μετά το 81.

Με την έλευση του ίντερνετ, το βράσιμο γινότανε πλέον με μικροκύματα.

Η αγανάκτηση που προκλήθηκε λόγω της δολοφονίας ενός μικρού παιδιού (που παιδί ήταν στην τελική) από όργανο της τάξεως, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ της αγανάκτησης αυτής, ήταν που μαγειρευόταν με τον κυβερνοεμφύλιο τα χρόνια που είχαν προηγηθεί του περιστατικού.

Αλλά θεωρώ ότι το ταξίδι είναι που μετράει. Δεν βλέπεις κάθε μέρα ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν από τις Σπέτσες ή ότι ο Διονύσιος Σολωμός ήταν αγράμματος.
1. Το 1981 δούλεψε, παρά πολύ, Αποσυμπιεστικά

2. Η φάση με τον Αλέξη και τον Νώντα έχει πολύ ξεκάθαρα, Ταξικά Στοιχεία
Ο Αλέξης επιτέθηκε στο Νώντα με Καθαρά Ταξική, Αρνητικά Διακριτική, Διάθεση

3. Δεν παραβλέπω καθόλου το πολιτικό στοιχείο του πράγματος. Σε μια κοινωνία που γλιστράει στη Φτώχεια, οι "Φρουροί -Μπάτσοι" (οι Ένοπλοι Προστάτες της Ολιγαρχίας) αρχίζουν να έχουν μεγαλύτερη Εξουσία

4. Άσχετα απ' όλο αυτό
Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει
Η πορεία της ελλ. κοινωνίας το '08 είναι θετική
Κι αν χρειάζεται μια επιβεβαίωση τέτοιας έντασης, ας είναι..
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

GoBzi έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:23
Aitwlos έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:14
GoBzi έγραψε: 13 Δεκ 2024, 19:16 Τσουκ. Ντροπή έχω νιώσει, τότε με τα νταούλια του Τσίπρα.
Περηφάνια ποτε ένοιωσες;
Δεν θυμάμαι να έχω νιώσει περήφανος για το ότι είμαι Έλληνας. Νιώθω Έλληνας, για αυτό και δεν έχω μπει στην διαδικασία να πάρω βρετανικό διαβατήριο, αλλά δεν θα έλεγα ότι το περηφανεύομαι. Γενικά δεν με ενδιαφέρουν οι εθνικότητες.

Σίγουρα νιώθω τυχερός που γεννήθηκα σε Δυτικη χώρα και δεν χρειάζεται να γαμαω την αδερφή μου, να γίνω πειρατής ή να κάνω παρελάσεις για τον κάθε μπούλη δικτάτορα.
Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα με μια μικρή ένσταση ότι γεννήθηκες σε Δυτική χώρα.

Και ντροπή ενοιωσες μόνο επί νταουλιερη;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aitwlos την 13 Δεκ 2024, 21:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Τ' είστε λέει;

Έλληνες;

:smt005:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah »

Μαδουραίος έγραψε: 13 Δεκ 2024, 06:46 Μα δεν είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων οι ΝεοΕλ.Ειναι κράμα Οθωμανών, Αλβανών, Αιγυπτίων και Σλάβων.
... και Ελλήνων.

Άνευ σημασίας όμως. Ζεις στη χώρα τους, μιλάς την γλώσσα τους, κουβαλάς τα χούγια τους. Είσαι Έλληνας, θες δε θες. Αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις, φρόντισε τουλάχιστον να το απολαύσεις.
Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ »

20--- έγραψε: 13 Δεκ 2024, 06:19 Τι έχουμε ως κληρονομιά? Ιστορική που να μας μιλάει, να μας εμπνέει να μας ερεθίζει. Εχουμε τον μέγα Αλέξανδρο που στα αρχαία χρόνια ήταν μέγιστος. Στρατηλάτης και διοικητής που σφυρηλάτησε μια πελώρια αυτοκρατορία που έφτανε μέχρι το Πακιστάν. Εχουμε την αρχαία Ελλάδα σαν σύνολο που πολλοί υποστηρίζουν πως ήταν actually η γενέτειρα του πολιτισμού. Εφευρέθηκε η δημοκρατία η Ελληνική γλώσσα που ίσως ήταν πιο σύνθετη και απ' τα Κινέζικα ιδεογράμματα φιλοσοφία, επιτεύγματα σε διάφορες άλλες επιστήμες.

Μετά Ρωμαική αυτοκρατορία που λέγεται πως κατέκτησε μεν με τα όπλα τους Ελληνες όμως οι Ελληνες την κατέκτησαν πολιτισμικά. Λάτρευαν τους δικούς μας θεούς, το δωδεκάθεο. Μετά η ένδοξη η Βυζαντινή αυτοκρατορία φωτεινή χριστιανική που κράτησε για 1.000 χρόνια. Η μοναδική δύναμη που δεν είχε σκλάβους. Και τον θεσμό της δουλείας. Εχοντας στο ενεργητικό της χιλιάδες πολέμους που έκριναν εκ των υστέρων τη συνολική πορεία του κόσμου.

Μετά Τουρκοκρατία για 400 χρόνια και όμως οι Ελληνες δεν αφομοιώθηκαν αλλά επαναστάτησαν το 1821 και ξαναέστησαν κράτος. Στον Β' παγκόσμιο πολεμήσαμε κατά του Χίτλερ και των δυνάμεων του άξονα. Πως σας κάνουν να νιώθετε όλα αυτά; Δεν έχουν όλοι οι λαοί τέτοιο γνήσιο αγωνιστικό παρελθόν. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μέχρι τώρα φαίνεται πως η μεσόγειος ήταν το κέντρο της σκακιέρας. Ερευνες δείχνουν πως το 50% των Ελλήνων θα αγωνιζόταν για να υπερασπιστεί τη πατρίδα του. Εσείς;
Αδιάφορο μου είναι. Το που γεννήθηκα είναι τυχαίο, οπότε δε χρειάζεται να νοιώθω ούτε υπερηφάνεια ούτε ντροπή.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Aitwlos έγραψε: 13 Δεκ 2024, 21:40
GoBzi έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:23
Aitwlos έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:14

Περηφάνια ποτε ένοιωσες;
Δεν θυμάμαι να έχω νιώσει περήφανος για το ότι είμαι Έλληνας. Νιώθω Έλληνας, για αυτό και δεν έχω μπει στην διαδικασία να πάρω βρετανικό διαβατήριο, αλλά δεν θα έλεγα ότι το περηφανεύομαι. Γενικά δεν με ενδιαφέρουν οι εθνικότητες.

Σίγουρα νιώθω τυχερός που γεννήθηκα σε Δυτικη χώρα και δεν χρειάζεται να γαμαω την αδερφή μου, να γίνω πειρατής ή να κάνω παρελάσεις για τον κάθε μπούλη δικτάτορα.
Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα με μια μικρή ένσταση ότι γεννήθηκες σε Δυτική χώρα.

Και ντροπή ενοιωσες μόνο επί νταουλιερη;
Δυτική χώρα είναι η Ελλάδα. Μπορεί μέσα στην Ελλάδα να μην φαίνεται, αλλά το καταλαβαίνεις όταν βγαίνεις έξω και έχεις κάποιες κοινές X αρχές και λογική με άλλους από την Δύση (βάζω και την Ρωσία μέσα για τα πουτινάκια που θα με στείλουν στο νήμα Δημοκρατικές, Δυτικές αξίες).

Με τον νταουλιερη έτρωγα χοντρό δούλεμα όταν έλεγα ότι είμαι Έλληνας. :lol:
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Ναι. Είμαι υπερήφανη ως Ελληνίδα, για την Ιστορία και τον Πολιτισμό μου. Μόνο γι'αυτό.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

Πασιφάη έγραψε: 13 Δεκ 2024, 22:46 Ναι. Είμαι υπερήφανη ως Ελληνίδα, για την Ιστορία και τον Πολιτισμό μου. Μόνο γι'αυτό.
Αυτό.-
Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

περηφανος για την οικογενεια μου και τους φιλους που εχω επιλεξει και με εχουν επιλεξει

ελλαδα και δανια και μπουταν ξυσταρχιδιας
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 »

Nandros έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:27
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:21
Nandros έγραψε: 13 Δεκ 2024, 20:12
Για το 1922 αυτοί που ανέφερα καμαρώνουν οτι έβαλαν το χεράκι τους, αλλά απέκοψες το ποστ μου. :102:
.
Το '22 είχαμε
1. Όλη τη Θράκη
2. Τη διοίκηση της Ζώνης της Σμύρνης (με μια ανταλλαγή πληθυσμών θα την παίρναμε τελεσίδικα)
3. Ίσως/Μάλλον και την Κύπρο

Ο Κων/νος τα σακάτεψε όλα

Ακόμα και μόνο τη Θράκη να κρατούσαμε..
Αν δεν υπέγραφαν και οι Τούρκοι δεν είχαμε τίποτα.
Όσο για τον Κων/νο οι βασιλικοί, που ζήλεψαν την δόξα του Βενιζέλου, τον έφεραν για να τους πάει μέχρι την Κόκκινη Μηλιά.
.
Οι Άγγλοι μας έσπρωξαν να πάρουμε τα Στενά
Κι εμείς το προσπαθήσαμε
Όχι άδικα
Αν και το Ιδανικό θα' ταν να μείνουμε στις
Γραμμές μας
Και να κρατήσουμε
Θράκη
Σμύρνη, και
Κύπρο
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Είχαμε άξιους και ένδοξους προγόνους. Αλλά σήμερα χρειαζόμαστε πολιτισμική αναγέννηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 14 Δεκ 2024, 00:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Δεν είμαι όχι.
Ένιωθα μάλιστα μια μικρή ντροπή όταν ήμουν στας Ευρώπας και με ρώταγαν .
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

το 22 ο βενιζελος θα διεσωζε ανατολικη θρακη ,μικρα ασια παλι θα την χαναμε,δεν ειχαμε εκπαιδευμενους αξιωματικους με τριβη σε συγχρονες μαχες(Α παγκοσμιος),δεν γνωριζαν την συγχρονη τεχνη του πολεμου,σε αντιθεση με τον κεμαλ και τους στρατηγους του
πολλοι δεν γνωριζαν πως να χρησιμοποιησουν αποτελεσματικα το πυροβολικο,πως να υποχωρησουν συντεταγμενα,περι επικοινωνιων κ.λπ

βεβαια καποιοι κατα βαση βενιζελικοι αξιωματικοι λαβαν μερος στον Α,αλλα οπωσδηποτε οι τουρκοι ειχαν μεγαλυτερη πειρα σε ολα ,ολοι,οχι απλα καποιοι
ειναι μια παραπλευρη απωλεια που ειχαμε απο την μη συμμετοχη μας εγκαιρα στον Α παγκοσμιο(γλυτωσαμε βεβαια τις απωλειες,οχι ομως για πολυ οπως φανηκε μετεπειτα,ηταν απειρως μεγαλυτερο το πληγμα αφου εξαφανιστηκε και ολοκληρος ο ελληνισμος σε θρακη ,ασια)

βεβαια τωρα τι κανουμε ειναι το θεμα,αυτα ανηκουν στο παρελθον,εχουμε την εκταση,την γεωστρατηγικη θεση,εχουμε πολλα
ομως δεν εχουμε δυναμικη,σε οικονομια,γεννησεις,εκπαιδευση,αμυντικη βιομηχανια κ.λπ
ισως αντι να ντρεπομαστε..(!)για την καταγωγη μας(προσωπικα το βρισκω λιγο παραδοξο,με τετοια ιστορια,αλλα και τοποθεσια) να ψηφιζουμε κατι για το οποιο δεν θα ντρεπομαστε τα επομενα χρονια και παντως οχι πολιτικο προσωπικο που σταδιοδρομησε τα χρονια της παρακμης(Αν οχι και της ρεμουλας)
αλλα στην Ελλαδα ετσι γινονται οι δουλειες,απο τις πιομικρες εως τις πιο μεγαλες.ο γνωστος τους γνωστου
οποτε ασφυκτιουν τα ταλεντα και αυτοι που θα επρεπε να ηγουνται της οικονομιας και της πρωτοποριας(δεν μενουν πολλοι)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 14 Δεκ 2024, 02:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”