Αμαν,μου ετρεξαν τα σαλια....
Λοιπον,εμεις ποτε δεν φτιαχναμε γαλοπουλα οταν εμενα με γονεις.Αργοτερα που μεγαλωσα,δοκιμασα την γαλοπουλα περα απο το αλλαντικο,ουτε για φτυσιμο....συνεχισα κλασικα ειτε με χοιρινο,ειτε με αρνακι.
-
Αν θες αρνακι,μια πολυ ευκολη συνταγη αλλα εξαιρετικα νοστιμη(το κανει σαν σουβλας λιγο),ειναι να παρεις αρνισιο μπουτακι,το αλατοπιπερωνεις βαρβατα,συν ριγανη,προεραιτικα σκορδο που το βαζεις σε τρυπες που εχεις κανει στο μπουτακι,
ΟΧΙ λαδι....και το τυληγεις αρκετες φορες σε λαδοκολα.Το βαζεις στον φουρνο,χαμηλα επανω και κατω θερμπκρασια,ανιστασεις δηλαδη...(οχι γκριλλ),θερμοκρασια οχι πανω απο 180 βαθμους,σε ρηχο ταψι,αλλα στο ταψι θα βαζεις νερακι ανα τακτα χρονικα διαστηματα.Ε καποια στιγμη βεβαια θα ανοιξεις λιγο το χαρτι να δεις τι γινεται.Αυτο,ψηνεται με ολα τα ζουμια του και γινεται λουκουμι και παρα πολυ μαλακο! Στο τελος,οταν δεις οτι εχει ψηθει,μπορεις να ανοιξεις το χαρτι και να βαλεις λιγο γκριλ να ξεροψηθει .Πραγματικα γινεται εξαιρετικο,θελει βεβαια 2-3 ωρες,αλλα θα με θυμηθεις!Ολα αυτα βεβαια αν σας αρεσει το αρνι.Μην φοβηθεις καθολου το πιπερι....ειναι το κλου στην συνταγη. Ειναι πολυ απλη,αλλα αν φτιαχτει σωστα,τυφλα να εχουν τα περιπλοκα!
-Συνταγη με χοιρινο:Κοκκινιστο κατσαρολας με σκορδο και κρεμμυδι βεβαια,ντοματα αφου ειναι κοκινιστο,μπαχαρικα,με μπολικο μπαχαρι,αλλα την διαφορα την κανει να βαλεις ΚΑΙ σελινο!Μου το ελεγαν και δεν το πιστευα οτι το κοκκινιστο γινεται εξαιρετικο με σελινο,το εφαγα στη ζακυνθο,και τρελαθηκα!Εννοειται θα πρεπει να σου αρεσει το σελινο.Το σιγοβραζεις,μπορεις να βαλεις και κρασακι κλασικο κρασι.
-
Διαφορετικη συνταγη με χοιρινο:Ειναι γλυκοξινη συνταγη αυτη,χωρις ντοματα.Τσιγαριζεις ελαφρια κρεμυδακι,σκορδο,προεραιτικα πιπεριες,αλλα οντως του πανε πολυ,πετας μεσα το χοιρινο(σπαλα ωραιοτατα),σβηνεις με μπολικο γλυκο λευκο κρασι ΣΑΜΟΣ(!!!!! ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕς ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ),τουλαχιστον ενα νεροποτηρο,αλλα αναλογα και με το ποσο μεγαλη κατσαρολα θα βαλεις,αλατοπιπερωνεις,βαζεις μπαχαρικα της αρεσκειας σου,εγω ομως βαζω ενα που του πηγαινει παρα πολυ,
το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ,του δινει φοβερη γευση....και βαζεις και
λεμονακι,αν το θες γλυκοξινο,διοτι βεβαια με τοσο γλυκο κρασι θα βγει γλυκο.Πραγματικα σας λεω..αυτο το γλυκοξινο ειναι εξαιρετικο!Το ποσο γλυκο και ξινο το θες,αυτο θα δοκιμαζεις και θα πραττεις αναλογα,δεν γινεται χωρις δοκιμη. Σιγοβραζεις βεβαια,και γινεται φοβερο.Ακομα καλυτερο να ξερεις παντως,
γινεται με κοτοπουλο αυτη η συνταγη.Δεν θα βαλεις μεσα ουτε πατατες ,απλα μετα μπορεις να το συνοδευσεις με πατατες και ειναι τελειο και με ρυζι!Αλλα και σκετο,ειναι εξαιρετικο!
-Και μια συνταγη σαλατας πολίτικης που αν σου αρεσει σκορδο και σελινο ειναι εξαιρετικη!
Ψιλοκοβεις λαχανο,επισης καροτο στον τριφτη,ψιλοκοβεις σε λεπτες λωριδες ,ή κυβακια,κοκκινη πιπερια φλωρινης,και σελινο ψιλοκομμενο,επισης τριμενο σκορδο αλλα οκ,μια σκελιδα για μια σαλατα φαντασου,μην το κανεις τζατζικι,αλλα σαφως να νιωθεις την γευση του,τα ανακατευεις πολυ καλα,και οπωσδηποτε απο πανω εκτος απο ελαιολαδο βεβαια,
μπολικο ξυδακι! Εξαιρετικη πικαντικη σαλατα!
Παω τωρα να φαω το ταπεινο γιαουρτακι μου....
