!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παίζει τελικά να ζήσουμε προφητικές στιγμές της Βίβλου? έστω 1%...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει έστω 1/100 πιθανότητα να ζήσουμε προφητικές στιγμές της Βίβλου?

1. ΝΑΙ
16
55%
2. ΟΧΙ
13
45%

Σύνολο ψήφων: 29

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Παίζει τελικά να ζήσουμε προφητικές στιγμές της Βίβλου? έστω 1%...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

student έγραψε: 23 Οκτ 2024, 19:56
taxalata xalasa έγραψε: 23 Οκτ 2024, 19:40
student έγραψε: 23 Οκτ 2024, 18:39 Θα ΞΑΝΑ παρακαλέσω όσο πιο ευγενικά μπορώ, όποιος ΔΕΝ πιστεύει ούτε κατά διάνοια στη Βίβλο και κατ επέκταση στις προφητείες που περιλαμβάνονται σε αυτήν, να απέχει από το νήμα.

Μπορείτε να ανοίξετε όσα νήματα θέλετε και να ασχοληθείτε με το θέμα προφητείες από όποια πλευρά σας κάνει κέφι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπείτε σε αυτό το νήμα που από το πρώτο ποστ ξεκαθαρίζει...

... δεν μπορείτε να μην ασχολείστε έστω και από στοιχειώδη σεβασμό?

taxalata xalasa
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Σπίρτο
Nandros

Το νήμα ΔΕΝ σας αφορά. Παρακαλώ πολύ όσο πιο ευγενικά μπορώ...μην ασχολείστε. Τόσο δύσκολο είναι? :102:
δεν ξερω οι αλλοι, αλλα γω δεν μπορω...
Αν δεν μπορείς έστω στοιχειωδώς να σεβαστείς έναν συνάνθρωπό σου που σε παρακαλεί να απέχεις από κάτι που εσένα δεν σε αφορά καν αλλά γι αυτόν είναι σημαντικό, τότε δεν έχω κάτι να προσθέσω. Εύχομαι μόνο να μπορείς να το κάνεις στην πραγματική προσωπική σου ζωή.

ΥΓ. Νομίζω δύνασαι να αντιληφθείς ότι αν συνεχίσεις να μην μπορείς δεν έχω άλλη επιλογή από το να αναζητήσω βοήθεια από το συντονισμό...κάτι που προσπαθώ να αποφύγω με κάθε ρεαλιστικό τρόπο...εκτός αν δεν πομένει κανένας
Ο συντονισμός αρνήθηκε να πάρει θέση σε συνεχές stalking εναντίον μου, με προσβλητικά ποστς χωρίς καν συμμετοχή του stalker στα διάφορα νήματα. Έμπαινε μόνο για να μου την πέσει.
Τους περιμένω στην γωνία αν τολμήσουν να πάρουν θέση στο παρόν θέμα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2024, 19:57 Θα ΞΑΝΑ απαντήσω ότι δεν υπάρχει σεβασμός, ούτε καν στοιχειώδης, για ανύπαρκτα όντα, νταβατζήδες και τα θύματα τους την σήμερον ημέραν.
Και θα σχολιάζω όπου γουστάρω και ότι γουστάρω.
Και σε όποιον αρέσει!
Γιατι τέτοιο μένος να γράφεις εναντίον πραγμάτων, προσώπων κτλ που για σένα δεν υπάρχουνε; Τι κάθεσε δηλαδή και ασχολήσε;
Άβαταρ μέλους
Nandros

Αλιόσα έγραψε: 23 Οκτ 2024, 20:02
Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2024, 19:57 Θα ΞΑΝΑ απαντήσω ότι δεν υπάρχει σεβασμός, ούτε καν στοιχειώδης, για ανύπαρκτα όντα, νταβατζήδες και τα θύματα τους την σήμερον ημέραν.
Και θα σχολιάζω όπου γουστάρω και ότι γουστάρω.
Και σε όποιον αρέσει!
Γιατι τέτοιο μένος να γράφεις εναντίον πραγμάτων, προσώπων κτλ που για σένα δεν υπάρχουνε;
Γιατί μας διαβάζουν και επισκέπτες και δεν πρέπει να περνάει η εντύπωση οτι είμαστε όλοι πρόβατα εδώ μέσα, θύματα νταβατζήδων.
Και ένας να ξυπνήσει και να αρχίσει να σκέπτεται, κέρδος είναι.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

student έγραψε: 23 Οκτ 2024, 18:39 Θα ΞΑΝΑ παρακαλέσω όσο πιο ευγενικά μπορώ, όποιος ΔΕΝ πιστεύει ούτε κατά διάνοια στη Βίβλο και κατ επέκταση στις προφητείες που περιλαμβάνονται σε αυτήν, να απέχει από το νήμα.

Μπορείτε να ανοίξετε όσα νήματα θέλετε και να ασχοληθείτε με το θέμα προφητείες από όποια πλευρά σας κάνει κέφι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπείτε σε αυτό το νήμα που από το πρώτο ποστ ξεκαθαρίζει...

taxalata xalasa
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Σπίρτο
Nandros

Το νήμα ΔΕΝ σας αφορά. Παρακαλώ πολύ όσο πιο ευγενικά μπορώ...μην ασχολείστε. Τόσο δύσκολο είναι? :102:
Αν δεν μπορείς έστω στοιχειωδώς να σεβαστείς έναν συνάνθρωπό σου που σε παρακαλεί να απέχεις από κάτι που εσένα δεν σε αφορά καν αλλά γι αυτόν είναι σημαντικό, τότε δεν έχω κάτι να προσθέσω. Εύχομαι μόνο να μπορείς να το κάνεις στην πραγματική προσωπική σου ζωή.

ΥΓ. Νομίζω δύνασαι να αντιληφθείς ότι αν συνεχίσεις να μην μπορείς δεν έχω άλλη επιλογή από το να αναζητήσω βοήθεια από το συντονισμό...κάτι που προσπαθώ να αποφύγω με κάθε ρεαλιστικό τρόπο...εκτός αν δεν πομένει κανένας
...ο σεβασμός κερδίζεται... δεν δωρίζεται... δεν απαιτείται...
...απέχω όταν θέλω εγώ...
...μ'αφορά...
...κιόμως θα προσθέσεις κι ας λες τανάποδο...
...Εύχου...
...αναζήτα αγιούτα απόπου θες... έχει το φορουμ και επιστήμονες γιατρούς γιαναναζητήξεις αγιούτα...
...σε διατάζω να κάνεις ό,τι θες... :D
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Η Αποκάλυψη μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε τον 21ο αιώνα θα είναι να 'χαμε να λέγαμε.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2024, 20:02

Ο συντονισμός αρνήθηκε να πάρει θέση σε συνεχές stalking εναντίον μου, με προσβλητικά ποστς χωρίς καν συμμετοχή του stalker στα διάφορα νήματα. Έμπαινε μόνο για να μου την πέσει.
.
Αγαπητέ Ναδρο, αν και έχουμε λογοφέρει πολλές φορές θα ήθελα να σου πω ότι εγώ είμαι γυναίκα και μου την πέσανε πολλές φορές σε πράγματα που ξέρω πολύ καλά ή που ζήτησα πληροφορίες από ειδικούς για να τους απαντήσω με σιγουριά.
Τους έβαζα απάντηση παράδειγμα από ηλεκτρολόγο μηχανολόγο και μου έγραφαν κάτι κουταμάρες βρίζοντας με και από πάνω.
Ομαδικά όχι ένας και δυο φυσικά κάποιοι ήτανε φανερό ότι ήτανε ο δεύτερος τους λογαριασμός.
Φαινότανε και από τον τρόπο γραφής.
Ποτέ μου όμως δεν αποτάθηκα σε συντονιστές το θεωρώ πολύ παιδικό , κύριε,κύριε αυτός με βρίζει η μου επιτίθεται η πολύ γυναικίστικο ακόμα και για μένα που είμαι γυναίκα.
Είναι αστείο τους έβαζα στην θέση τους με επιχειρήματα και τους έκανα να βγάζουν τον σκασμό και την επόμενη φορά να ξέρουν ότι με μένα δεν μπορούνε να τα βάζουνε δεν είμαι εύκολη σαν στόχος.
Αν δεν μπορείς να τους απαντήσεις με επιχειρήματα τότε μπορεί να έχεις και συ πρόβλημα ψάξε το.
Με συμπάθεια.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Καλό θα ήταν να συμμετέχουν μόνο πιστεύοντες ή έστω έχοντες κάποια αμυδρή πιθανότητα πίστης στο μέλλον. Τι νόημα έχει κάποιος που δεν δίνει αξία στη Βίβλο να ψηφίσει για το αν κάποιες προφητείες που η Βίβλος περιέχει έχουν 1% πιθανότητα να εκπληρωθούν κάπου εδώ κοντά?

taxalata xalasa
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Σπίρτο
Nandros

Άσε μας ρε φίλε.

Εδώ ανοίγουμε νήμα για τα γεμιστά και καταλήγει στην ελληνικότητα της Μακεδονία μας και τα Τέμπη, κι εσυ μου θες να μην σχολιάσουμε τις προφητείες.

Κάνε μας τη χάρη.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Nandros

Niki έγραψε: 23 Οκτ 2024, 20:13
Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2024, 20:02

.
Αγαπητέ Ναδρο, αν και έχουμε λογοφέρει πολλές φορές θα ήθελα να σου πω ότι εγώ είμαι γυναίκα και μου την πέσανε πολλές φορές σε πράγματα που ξέρω πολύ καλά ή που ζήτησα πληροφορίες από ειδικούς για να τους απαντήσω με σιγουριά.
Τους έβαζα απάντηση παράδειγμα από ηλεκτρολόγο μηχανολόγο και μου έγραφαν κάτι κουταμάρες βρίζοντας με και από πάνω.
Ομαδικά όχι ένας και δυο φυσικά κάποιοι ήτανε φανερό ότι ήτανε ο δεύτερος τους λογαριασμός.
Φαινότανε και από τον τρόπο γραφής.
Ποτέ μου όμως δεν αποτάθηκα σε συντονιστές το θεωρώ πολύ παιδικό , κύριε,κύριε αυτός με βρίζει η μου επιτίθεται η πολύ γυναικίστικο ακόμα και για μένα που είμαι γυναίκα.
Είναι αστείο τους έβαζα στην θέση τους με επιχειρήματα και τους έκανα να βγάζουν τον σκασμό και την επόμενη φορά να ξέρουν ότι με μένα δεν μπορούνε να τα βάζουνε δεν είμαι εύκολη σαν στόχος.
Αν δεν μπορείς να τους απαντήσεις με επιχειρήματα τότε μπορεί να έχεις και συ πρόβλημα ψάξε το.
Με συμπάθεια.
Σοβαρά τώρα?
Θα ανοίξω διάλογο με τον κάθε αληταρά εδώ μέσα και θα του δώσω αξία?
Και τώρα τελευταία δεν ασχολούμαι καν με ρουφιανόκουμπα. Απαντώ με μπινελίκια και στα γέρικα @@ μου αν με μπανάρουν.
Στο κάτω-κάτω έτσι που κατάντησε το πχόρουμ, με την επικράτηση και επικρότηση των κομματόσκυλων, δεν χάνουμε και τίποτα.
.
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Τίς σοφὸς καὶ ἐπιστήμων ἐν ὑμῖν; δειξάτω ἐκ τῆς καλῆς ἀναστροφῆς τὰ ἔργα αὐτοῦ ἐν πρᾳΰτητι σοφίας.
εἰ δὲ ζῆλον πικρὸν ἔχετε καὶ ἐρίθειαν ἐν τῇ καρδίᾳ ὑμῶν, μὴ κατακαυχᾶσθε καὶ ψεύδεσθε κατὰ τῆς ἀληθείας.
οὐκ ἔστιν αὕτη ἡ σοφία ἄνωθεν κατερχομένη, ἀλλ' ἐπίγειος, ψυχική, δαιμονιώδης.
ὅπου γὰρ ζῆλος καὶ ἐριθεία, ἐκεῖ ἀκαταστασία καὶ πᾶν φαῦλον πρᾶγμα.
ἡ δὲ ἄνωθεν σοφία πρῶτον μὲν ἁγνή ἐστιν, ἔπειτα εἰρηνική, ἐπιεικής, εὐπειθής, μεστὴ ἐλέους καὶ καρπῶν ἀγαθῶν, ἀδιάκριτος, ἀνυπόκριτος.
καρπὸς δὲ τῆς δικαιοσύνης ἐν εἰρήνῃ σπείρεται τοῖς ποιοῦσιν εἰρήνην.
Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο »

Εγώ θα σεβαστώ την παράκληση αφού είναι παράκληση. Δεν με ικανοποιεί να σταναχωρώ. Κι αφού κάποιος δηλώνει ξεκάθαρα ότι τον στεναχωρεί κάποια συμπεριφορά νιώθω ότι πρέπει να τον σεβαστώ.
Άβαταρ μέλους
student

Σπίρτο έγραψε: 23 Οκτ 2024, 22:29 Εγώ θα σεβαστώ την παράκληση αφού είναι παράκληση. Δεν με ικανοποιεί να σταναχωρώ. Κι αφού κάποιος δηλώνει ξεκάθαρα ότι τον στεναχωρεί κάποια συμπεριφορά νιώθω ότι πρέπει να τον σεβαστώ.
:hebit:

ἡ δὲ ἄνωθεν σοφία πρῶτον μὲν ἁγνή ἐστιν, ἔπειτα εἰρηνική, ἐπιεικής, εὐπειθής, μεστὴ ἐλέους καὶ καρπῶν ἀγαθῶν

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
student

Αρίστος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 07:17
student έγραψε: 22 Οκτ 2024, 22:26
Dorian έγραψε: 22 Οκτ 2024, 22:16 Oτι θα ξαναφτιαχνόταν το Ισραήλ, που καταστράφηκε και ο ναός προ 2000 έτων οπως είχε προβλέψει ο Κύριος μεσα σε μία γενιά, σε συνδυασμό με την μαζική αποστασία των πρώην χριστιανικών εθνών της Δύσης και την δοκιμασία των ανατολικών από τον άθεο κομμουνισμό, συγνώμη αλλά μόνο σκηνοθέτης θα μπορούσε να τα στήσει όλα αυτά. Είναι σαν να διαβάζεις μυθιστόρημα.
Νομίζω το πρώτο σκέλος σχετίζεται με το Βιβλικό...

Ιεζεκιήλ 37

1 Χεὶρ Κυρίου ἐστάθη ἐπ᾿ ἐμέ· καὶ μὲ ἐξήγαγεν ὁ Κύριος διὰ πνεύματος καὶ μὲ ἔθεσεν ἐν μέσῳ πεδιάδος καὶ αὐτή ἦτο πλήρης ὀστέων.
2 Καὶ μὲ ἔκαμε νὰ διέλθω πλησίον αὐτῶν κύκλῳ· καὶ ἰδού, ἦσαν πολλὰ σφόδρα ἐπὶ τὸ πρόσωπον τῆς πεδιάδος· καὶ ἰδού, ἦσαν κατάξηρα.
3 Καὶ εἶπε πρὸς ἐμέ, Υἱὲ ἀνθρώπου, δύνανται τὰ ὀστᾶ ταῦτα νὰ ἀναζήσωσι; Καὶ εἶπα, Κύριε Θεέ, σὺ ἐξεύρεις.
4 Καὶ εἶπε πρὸς ἐμέ, Προφήτευσον ἐπὶ τὰ ὀστᾶ ταῦτα καὶ εἰπὲ πρὸς αὐτά, Τὰ ὀστᾶ τὰ ξηρά, ἀκούσατε τὸν λόγον τοῦ Κυρίου·
5 Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς πρὸς τὰ ὀστᾶ ταῦτα· Ἰδού, ἐγὼ θέλω ἐμβάλει εἰς ἐσᾶς πνεῦμα καὶ θέλετε ἀναζήσει·...

11 Καὶ εἶπε πρὸς ἐμέ, Υἱὲ ἀνθρώπου, τὰ ὀστᾶ ταῦτα εἶναι πᾶς ὁ οἶκος Ἰσραήλ· ἰδού, οὗτοι λέγουσι, τὰ ὁστᾶ ἡμῶν ἐξηράνθησαν καὶ ἡ ἐλπὶς ἡμῶν ἐχάθη· ἡμεῖς ἠφανίσθημεν.
12 Διὰ τοῦτο προφήτευσον καὶ εἰπὲ πρὸς αὐτούς, Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεός· Ἰδού, λαὲ μου, ἐγὼ ἀνοίγω τοὺς τάφους σας καὶ θέλω σᾶς ἀναβιβάσει ἐκ τῶν τάφων σας, θέλω σᾶς φέρει εἰς τὴν γῆν τοῦ Ἰσραήλ.

To Ισραηλ στη Βιβλο λεγεται με διπλη εννοια, αλλοτε κυριολεκτικα σαν ο εβραικος λαος και αλλοτε συμβολικα ως ο εκλεκτος λαος των πιστων στον αληθινο θεο ανεξαρτητως φυλης.

Η Ιερουσαλημ επισης, αλλοτε κυριολεκτικα αλλα πολυ συχνα συμβολιζει την Ανω Ιερουσαλημ.

Το ζητουμενο των βιβλικων προφητειων δεν ειναι τοσο η επιστροφη των φυλετικα Εβραιων στην Ιερουσαλημ της Πασλαιστινης (κατι που οντως το προφητευσαν εντυπωσιακα) αλλα κυριως η επιστροφη ολων των αληθινων πιστων που ζουν διεσπαρμενοι σε ολες τις φυλες στην Ανω Ιερουσαλημ.

Αναφορα σε αυτο το ζητημα κανει ο Παυλος στην Προς Εβραιους επιστολη.

.

Είναι πολύ σοβαρή και σημαντική η παρατήρηση που κάνεις σχετικά με τον φυσικό και τον πνευματικό Ισραήλ. Και όντως ο Παύλος αναφέρεται εκτεταμένα στο θέμα κυρίως στην προς Ρωμαίους 9,10,11 αλλά και σε πολλά άλλα σημεία.

Όσον αφορά όμως στα προφητικά εδάφια κυρίως της ΠΔ ο όρος Ισραήλ αναφέρεται σχεδόν σε κάθε περίπτωση στον φυσικό Ισραήλ, τον κατά σάρκα. Η δε επαναφορά αυτού του λαού στη γη και η δημιουργία κράτους ενώ ήταν εξαφανισμένοι χιλιετίες όπως περιγράφει και το παραπάνω του Ιεζ είναι ένα από τα πιο σημαντικά προφητικά σημεία το οποίο έχει ήδη εκπληρωθεί.

Σχετικά με τις προφητείες της Βίβλου λοιπών, τείνω να συμφωνήσω με πολλούς οι οποίοι έχουν ισχυριστεί ότι ο Ισραήλ και σαν φυσικός λαός αλλά και σαν κράτος σ εκείνη τη γη αποτελεί κάτι σαν το προφητικό ρολόι.

Σαν ενα ακόμα παράδειγμα, γράφει ο Ησαίας...Διότι ἄν καὶ ὁ λαὸς σου, Ἰσραήλ, ἦναι ὡς ἡ ἄμμος τῆς θαλάσσης, ὑπόλοιπον ἐξ αὐτῶν θέλει ἐπιστρέψει· ἡ ἀποφασισθεῖσα κατανάλωσις θέλει συντελεσθῆ ἐν δικαιοσύνῃ

Εχει δρόμο δηλαδή ακόμα η σχέση του φυσικού Ισραήλ με τον Θεό και μέσα από όλα αυτά που εξελίσσονται σήμερα, με τον φυσικό Ισραήλ να έχει μπει ξανά στο προσκήνιο των παγκόσμιων εξελίξεων υπάρχει 1% πιθανότητα να ζήσουμε κομμάτια από αυτόν τον δρόμο.

ΥΓ Αντίστοιχη φυσικά πορεία υπάρχει και στη σχέση των εθνικών, ημών, με τον Θεό που και εκεί παίζει πλέον ίσως 1% πιθανότητα να ζήσουμε κάποιες εξελίξεις.
Άβαταρ μέλους
student

Να φέρω άλλο ένα παράδειγμα σχετικά με προφητεία για τον φυσικό Ισραήλ που εκπληρώνεται σταδιακά και παίζει να ζήσουμε κι άλλες εκπληρώσεις

Ιερ 16

14 Διὰ τοῦτο ἰδού, ἔρχονται ἡμέραι, λέγει Κύριος, καὶ δὲν θέλουσιν εἰπεῖ πλέον, Ζῇ Κύριος, ὅστις ἀνήγαγε τοὺς υἱοὺς Ἰσραήλ ἐκ γῆς Αἰγύπτου,
15 ἀλλά, Ζῇ Κύριος, ὅστις ἀνήγαγε τοὺς υἱοὺς Ἰσραήλ ἐκ τῆς γῆς τοῦ βοῤῥᾶ καὶ ἐκ πάντων τῶν τόπων ὅπου εἶχε διώξει αὐτούς· καὶ θέλω ἐπαναφέρει αὐτοὺς πάλιν εἰς τὴν γῆν αὐτῶν, τὴν ὁποίαν ἔδωκα εἰς τοὺς πατέρας αὐτῶν.

16 Ἰδού, θέλω ἀποστείλει πολλοὺς ἁλιεῖς, λέγει Κύριος, καὶ θέλουσιν ἁλιεύσει αὐτούς· καὶ μετὰ ταῦτα θέλω ἀποστείλει πολλοὺς κυνηγοὺς καὶ θέλουσι θηρεύσει αὐτοὺς ἀπὸ παντὸς ὄρους καὶ ἀπὸ παντὸς λόφου καὶ ἀπὸ τῶν σχισμῶν τῶν βράχων.
17 Διότι οἱ ὀφθαλμοὶ μου εἶναι ἐπὶ πάσας τὰς ὁδοὺς αὐτῶν· δὲν εἶναι κεκρυμμέναι ἀπὸ τοῦ προσώπου μου οὐδὲ ἡ ἀνομία αὐτῶν εἶναι κεκρυμμένη ἀπ᾿ ἔμπροσθεν τῶν ὀφθαλμῶν μου.
18 Καὶ πρῶτον θέλω ἀνταποδώσει διπλὰ τὴν ἀνομίαν αὐτῶν καὶ τὴν ἁμαρτίαν αὐτῶν· διότι ἐμίαναν τὴν γῆν μου μὲ τὰ πτώματα τῶν βδελυγμάτων αὑτῶν καὶ ἐνέπλησαν τὴν κληρονομίαν μου ἀπὸ τῶν μιασμάτων αὑτῶν.

Θα έρθει μια μέρα λέει που το εντυπωσιακό δεν θα είναι πλέον το ότι έβγαλε τότε τον φυσικό Ισραήλ από την Αίγυπτο, αλλά το ότι θα τους μαζέψει από κάθε τόπο και θα τους επαναφέρει στη γη τους. Αυτό που φαινόταν αδιανόητο δηλαδή για χιλιάδες χρόνια, και που το ζούμε πλέον εδώ και μερικές δεκαετίες.

Τι θα συμβεί μετά, σύμφωνα με τον Ιερεμία, αφού επανέλθουν κάποιοι στη γη? Θα μαζευτούν με κάποιο τρόπο στην πορεία και οι υπόλοιποι από τον φυσικό Ισραήλ, που παρόλο που πλέον έχουν τη γη των πατέρων τους πάλι δεν γυρίζουν πίσω, ο καθένας για τους λόγους του. Ο Θεός λέει όμως ότι θα τους μαζέψει όλους, από παντού. Πως?

Σε πρώτη φάση με αλιείς, με πειθώ, ώστε να γυρίζουν οικειοθελώς. Αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει σχεδόν από την αρχή που ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και τις οργανωμένες προσπάθειες να πειστούν και να υποστηριχθούν οι ανα τω κόσμω ισραηλινοί της διασποράς να κάνουν αλιγιά. Αλιείς από όλες τις μεριές του κράτους τους και της θρησκείας τους προσπαθούν να τους πείσουν, με το όποιο αποτέλεσμα. 1% δηλαδή πιθανότητα και αυτό το σκέλος της προφητείας να εξελίσσεται εδώ και καιρό μπροστά μας.

Το επόμενο στάδιο που αναφέρει η προφητεία, όταν εξαντληθούν προφανώς τα αποτελέσματα των αλιέων και τα οικειοθελώς, είναι να σταλούν κυνηγοί! Εδώ πλέον περνάμε σε μια περίοδο που το μάζεμα του φυσικού ισραήλ στη γη των πατέρων τους θα γίνει βίαια. Θα κυνηγηθούν παντού, ακόμα και στις καβάτζες τους και να υποχρεωθούν να επιστρέψουν για να γλυτώσουν τον διωγμό πλέον και όχι επειδή το επέλεξαν.

Βλέποντας τις εξελίξεις λοιπόν, και έχοντας πλέον τον φυσικό ισραήλ και σαν κράτος και σαν έθνος να έχει μπει στο επίκεντρο των εξελίξεων και να δημιουργεί έντονα συναισθήματα στους λαούς όλης της γης, αναρωτιέμαι αν υπάρχει 1% πιθανότητα να χοντρύνει κι άλλο το όλο σκηνικό σε τέτοιο βαθμό που να στραφούν κάποια στιγμή εναντίον του σχεδόν όλοι οι λαοί...
ήδη ο αντισημιτισμός έχει αγριέψει πολύ ακόμα και σε χώρες που είναι παραδοσιακά καταφύγια γι αυτούς και νιώθουν πολύ άβολα και σε μεγάλη ανασφάλεια. Αν αγριέψει κι άλλο όλο αυτό παίζει 1% πιθανότητα ν αρχίσουν να την κάνουν από τη διασπορά προς τη γη των πατέρων τους για να γλυτώσουν το πέσιμο?

Νομίζω ναι, υπάρχει 1% πιθανότητα αλλά αυτό είναι εκτίμηση.

Αν πάντως δει κάποιος κάποια στιγμή στο μέλλον τους εβραίους της διασποράς να τα μαζεύουν προς το κράτος τους επειδή αρχίζουν να τους κυνηγάνε, ας έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ένα ακόμα σκέλος μιας Βιβλικής προφητείας για τον φυσικό Ισραήλ αρχίζει να εκπληρώνεται...μέχρι το επόμενο...
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

student έγραψε: 23 Οκτ 2024, 18:59 Ακόμα μια περίπτωση προφητικού κειμένου που πολλοί στο ισραήλ πιστεύουν ότι βρίσκεται προς επικείμενη εκπλήρωση...(κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι η διαδικασία εκπλήρωσης ξεκίνησε στις 7/10/23)

Ψαλμοί 83

2...ἰδού, οἱ ἐχθροὶ σου θορυβοῦσι, καὶ οἱ μισοῦντές σε ὕψωσαν κεφαλήν.
3 Κακήν βουλήν ἔλαβον κατὰ τοῦ λαοῦ σου καὶ συνεβουλεύθησαν κατὰ τῶν ἐκλεκτῶν σου.
4 Εἶπον, Ἔλθετε, καὶ ἄς ἐξολοθρεύσωμεν αὐτοὺς ἀπὸ τοῦ νὰ ἦναι ἔθνος· καὶ τὸ ὄνομα τοῦ Ἰσραήλ ἄς μή μνημονεύηται πλέον.
5 Διότι ἐκ συμφώνου συνεβουλεύθησαν ὁμοῦ· συνεμάχησαν κατὰ σοῦ·
6 αἱ σκηναὶ τοῦ Ἐδὼμ καὶ οἱ Ἰσμαηλῖται· ὁ Μωὰβ καὶ οἱ Ἀγαρηνοί·
7 Ὁ Γεβὰλ καὶ ὁ Ἀμμὼν καὶ ὁ Ἀμαλήκ· οἱ Φιλισταῖοι μετὰ τῶν κατοικούντων τὴν Τύρον.
8 Καὶ αὐτὸς ὁ Ἀσσοὺρ ἡνώθη μετ᾿ αὐτῶν·

Μιας και είναι σχετικά ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη προφητεία αναφέρεται σε επίθεση εναντίον του ισραήλ από το σύνολο των ισλαμικών κρατών που το περικλείουν και όχι μόνο, έχουν υπάρξει αρκετές ερμηνείες ότι εκπληρώθηκε με τον πόλεμο του 67. Παρ ολ αυτά η κατάληξη της αραβοισραηλινής σύγκρουσης που περιγράφει παρακάτω ο ψαλμός δεν δείχνει να ταιριάζει. Υπάρχει συνεπώς ανοιχτό το ενδεχόμενο, 1%, η τρέχουσα σύγκρουση να καταλήξει σε ευρύτερο ισλαμο-ισραηλινό μέτωπο και τελικά τη σχεδόν ολική καταστροφή των πέριξ ισλαμικών χωρών.
από ότι θυμάμαι επισήμως από την Εκκλησία ολες οι προφητείες της Παλαιάς θεωρούνται πλέον εκπληρωμένες με τον Ιησού, δεν έχουν καν διπλή ανάγνωση. Μπορεί να επαναλαμβάνονται γενικότερα ανθρώπινα φαινόμενα πχ σε καιρούς πλούτου ειρήνης οι μάζες εγκαταλείπουν την πίστη όπως ο αρχαίος Ισραήλ επεφτε στα είδωλα.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
student

Dorian έγραψε: 24 Οκτ 2024, 18:20
από ότι θυμάμαι επισήμως από την Εκκλησία ολες οι προφητείες της Παλαιάς θεωρούνται πλέον εκπληρωμένες με τον Ιησού, δεν έχουν καν διπλή ανάγνωση. Μπορεί να επαναλαμβάνονται γενικότερα ανθρώπινα φαινόμενα πχ σε καιρούς πλούτου ειρήνης οι μάζες εγκαταλείπουν την πίστη όπως ο αρχαίος Ισραήλ επεφτε στα είδωλα.
Νομίζω δεν θυμάσαι καλά. Ίσως να θυμάσαι το ότι σύμφωνα με την Εκκλησία μας δεν έχουμε άλλες νέες προφητείες που θα προστεθούν σε αυτά που προφήτευσαν οι προφήτες της Βίβλου, μέχρι και τον Ιωάννη της Αποκάλυψης. Ό,τι χρειαζόμαστε από προφητείες αρκούν, κλείνουν εκεί. Το ότι εκπληρώθηκαν όλες οι προφητείες της ΠΔ εξ ορισμού δεν μπορεί να στέκει μιας και πληθώρα από αυτές αναφέρονται στην έσχατες μέρες, τη συντέλεια, την τελική κρίση...

Για παράδειγμα μεγάλο μέρος του βιβλίου του Δανιήλ. πχ το κεφάλαιο 7 είναι ξεκάθαρα σχεδόν όλο για τις έσχατες ημέρες και σε πάρα πολλά σημεία συνδέεται ξεκάθαρα με σημεία της Αποκάλυψης. Πολλοί πατέρες δε της Εκκλησίας έχουν ασχοληθεί ερμηνευτικά όχι μονο με αυτο το κεφάλαιο.

Ο Ησαίας μιλάει σε πολλά σημεία για τη μέρα της οργής, χαρακτηριστικό παράδειγμα ...Διότι τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ καὶ οἱ ἀστερισμοὶ αὐτοῦ δὲν θέλουσι δώσει τὸ φῶς αὑτῶν· ὁ ἥλιος θέλει σκοτισθῆ ἐν τῇ ἀνατολῇ αὑτοῦ, καὶ ἡ σελήνη δὲν θέλει ἐκπέμψει τὸ φῶς αὑτῆς.
11 Καὶ θέλω παιδεύσει τὸν κόσμον διὰ τὴν κακίαν αὐτοῦ καὶ τοὺς ἀσεβεῖς διὰ τὴν ἀνομίαν αὐτῶν καὶ θέλω παύσει τὴν μεγαλαυχίαν τῶν ὑπερηφάνων καὶ ταπεινώσει τὴν ὑψηλοφροσύνην τῶν φοβερῶν.
12 Θέλω καταστήσει ἄνθρωπον πολυτιμότερον ὑπὲρ χρυσίον καθαρόν· μάλιστα ἄνθρωπον ὑπὲρ τὸ χρυσίον τοῦ Ὀφείρ.
13 Διὰ τοῦτο θέλω ταράξει τοὺς οὐρανούς, καὶ ἡ γῆ θέλει σεισθῆ ἀπὸ τοῦ τόπου αὑτῆς, ἐν τῷ θυμῷ τοῦ Κυρίου τῶν δυνάμεων καὶ ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς φλογερᾶς ὀργῆς αὐτοῦ.

Λες ότι έχει εκπληρωθεί?

Σου θυμίζει μήπως κάτι αν διαβάσουμε από τον ίδιο τον Κύριο (όταν δίνει όλο τον προφητικό σκελετό των εσχάτων) στο Ματ 24...

που λέει

"29 Εὐθὺς δὲ μετὰ τὴν θλῖψιν τῶν ἡμερῶν ἐκείνων, ὁ ἥλιος θέλει σκοτισθῆ, καὶ ἡ σελήνη δὲν θέλει δώσει τὸ φέγγος αὑτῆς, καὶ οἱ ἀστέρες θέλουσι πέσει ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ αἱ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν θέλουσι σαλευθῆ.
30 Καὶ τότε θέλει φανῆ τὸ σημεῖον τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῷ οὐρανῷ· καὶ τότε θέλουσι θρηνήσει πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς, καὶ θέλουσιν ἰδεῖ τὸν Υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ μετὰ δυνάμεως καὶ δόξης πολλῆς

Για άλλη μέρα μιλάει δηλαδή ο Ησαίας που ήδη έγινε και για άλλη ο Κύριος όταν μιλάει για τα έσχατα?

Όταν γράφει ο Ιεζεκιήλ...7 Καὶ ὅταν σὲ ἀποσβέσω, θέλω περικαλύψει τὸν οὐρανὸν καὶ συσκοτάσει τοὺς ἀστέρας αὐτοῦ· θέλω περικαλύψει ἐν νεφέλῃ τὸν ἥλιον καὶ σελήνη δὲν θέλει φέγγει τὸ φῶς αὑτῆς.
8 Πάντας τοὺς λαμπροὺς φωστῆρας τοῦ οὐρανοῦ θέλω συσκοτάσει ἐπὶ σέ, καὶ θέλω ἐπιβάλει σκότος ἐπὶ τὴν γῆν σου, λέγει Κύριος ὁ Θεός.
9 Καὶ θέλω κάμει νὰ φρίξῃ ἡ καρδία πολλῶν λαῶν, ὅταν φέρω τὸν συντριμμὸν σου μεταξὺ τῶν ἐθνῶν, εἰς τόπους τοὺς ὁποίους δὲν ἐγνώρισας.

?

Δεν παίζει αδελφέ, έχεις λάθος εντύπωση. Ιωήλ, Ησαίας, Ιεζεκιήλ, Ιερεμίας... Ψαλμοί, γεμάτοι σελίδες που γράφουν για τους έσχατους καιρούς...όρεξη να χεις να μελετάς...

ΥΓ Γι αυτό άλλωστε και δεν χρειάζονται άλλοι προφήτες μετά τον Ιωάννη...όλα μας έχουν παρα-ειπωθεί...είναι υπερ αρκετά. imho
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”