!!! DEVELOPMENT MODE !!!
50 χρονια Στιβεν Κινγκ: Υπερτιμημενος?
Re: 50 χρονια Στιβεν Κινγκ: Υπερτιμημενος?
Δεν έχω διαβάσει τίποτα δικό του στο πρωτότυπο (παραδόξως...) κι έτσι μπορώ να έχω 100% σωστή άποψη για τον τρόπο γραφής του. Στα μεταφρασμένα του που είχα διαβάσει κάποτε, μού φάνηκε αρκετά καλός αλλά κούραζε πολύ το μέγεθος των μυθιστορημάτων, που πολλά απ' αυτά θα μπορούσαν άνετα να έχουν τις μισές σελίδες. Μια συλλογή που είχα με short stories του πάντως έσπερνε...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Rocco Siffredi
μονο το Πρασινο μιλι που εχω δει και την ταινια αλλα ηταν ωραιο και ας θυμομουν πανω κατω τι γινεται
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... aki-312259
κλειδαριθμος τα εχει ξαναβγαλει τα τελευταια χρονια
μονο 1440 σελ
ποσο παλια ειναι;Πτολεμαίος έγραψε: 28 Σεπ 2024, 01:03Αυτό που έχω εγώ έχει 957 σελίδες.Στρακαστρουκας έγραψε: 28 Σεπ 2024, 00:51H "μεγαλη" υπεστη περικοπες απο τους ιδιους τους εκδοτες του Κινγκ και ειναι το μεγαλυτερο του βιβλιο(μεγαλυτερο και απο το IT). Η "συντομη" εμενα μου αρεσε πολυ παντως γιατι επικεντρωνεται κυριως στην δραση και συμβαινουν πολλα γεγονοτα, δεν βαριεσαι καθολουΠτολεμαίος έγραψε: 28 Σεπ 2024, 00:49
Κοίτα, είναι αρκετά παχύ το βιβλίο.
Άρα μάλλον η μεγάλη έκδοση είναι διότι απλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η μεγάλη, αν αυτή που έχω είναι η μικρή![]()
μονο 1440 σελ
Εγώ το είχα πριν από καμια 15αρια χρόνια σε έκδοση των 990 σελίδων περίπου.Rocco Siffredi έγραψε: 28 Σεπ 2024, 11:35 μονο το Πρασινο μιλι που εχω δει και την ταινια αλλα ηταν ωραιο και ας θυμομουν πανω κατω τι γινεται
ποσο παλια ειναι;Πτολεμαίος έγραψε: 28 Σεπ 2024, 01:03Αυτό που έχω εγώ έχει 957 σελίδες.Στρακαστρουκας έγραψε: 28 Σεπ 2024, 00:51
H "μεγαλη" υπεστη περικοπες απο τους ιδιους τους εκδοτες του Κινγκ και ειναι το μεγαλυτερο του βιβλιο(μεγαλυτερο και απο το IT). Η "συντομη" εμενα μου αρεσε πολυ παντως γιατι επικεντρωνεται κυριως στην δραση και συμβαινουν πολλα γεγονοτα, δεν βαριεσαι καθολου
μονο 1440 σελ![]()
Μου την σπάει ο τίτλος η ελληνική μετάφραση του Stand είναι οχυρό όχι Κορακι
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Ο Κινγκ σαφώς και δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως "κλασσικός" συγγραφέας.
Στο είδος πάντως που επέλεξε είναι πολύ καλός.
Αναφορικά δε με τον αργό ρυθμό που αναφέρθηκε ως μείον στα βιβλία του, νομίζω ότι είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γραφής του γιατί τα βιβλία του δεν ποντάρουν στη συνεχή δράση και ανατροπές ενός κλασσικού αστυνομικού μυθιστορήματος αλλά στην καλλιέργεια ενός υπόγειου, σχεδόν ανεπαίσθητου τρόμου που αυξάνεται σταδιακά. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι;
Αναφορικά δε με τον αργό ρυθμό που αναφέρθηκε ως μείον στα βιβλία του, νομίζω ότι είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γραφής του γιατί τα βιβλία του δεν ποντάρουν στη συνεχή δράση και ανατροπές ενός κλασσικού αστυνομικού μυθιστορήματος αλλά στην καλλιέργεια ενός υπόγειου, σχεδόν ανεπαίσθητου τρόμου που αυξάνεται σταδιακά. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το Πράσινο Μίλι (αγγλικά: The Green Mile) είναι αμερικανική δραματική ταινία φαντασίας, παραγωγής 1999, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φρανκ Ντάραμποντ. Αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος (1996) του Στίβεν Κινγκ.
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Σεπ 2024, 11:48 Ο Κινγκ σαφώς και δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως "κλασσικός" συγγραφέας.

Τα είπες όλα.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Rocco Siffredi έγραψε: 28 Σεπ 2024, 11:35 μονο το Πρασινο μιλι που εχω δει και την ταινια αλλα ηταν ωραιο και ας θυμομουν πανω κατω τι γινεται
ποσο παλια ειναι;Πτολεμαίος έγραψε: 28 Σεπ 2024, 01:03Αυτό που έχω εγώ έχει 957 σελίδες.Στρακαστρουκας έγραψε: 28 Σεπ 2024, 00:51
H "μεγαλη" υπεστη περικοπες απο τους ιδιους τους εκδοτες του Κινγκ και ειναι το μεγαλυτερο του βιβλιο(μεγαλυτερο και απο το IT). Η "συντομη" εμενα μου αρεσε πολυ παντως γιατι επικεντρωνεται κυριως στην δραση και συμβαινουν πολλα γεγονοτα, δεν βαριεσαι καθολου
μονο 1440 σελ![]()
Αυτό είναι

Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
To Apt Pupil είναι σούπερ.Space_Passenger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 22:52Για λεγε τιτλους αν ξερεις να τα εχω υποψην.NewModelArmy έγραψε: 27 Σεπ 2024, 18:29 Έχει γράψει και "κανονικά" μυθιστορηματα, χωρίς στοιχεία μεταφυσικού. Οχι πολλά άλλα υπαρχουν.![]()
Και γαμάτη ταινία με τον Ίαν Μακέλεν.
Από τα βιβλία του που δεν αναφέρονται συχνά, απόλαυσα ιδιαίτερα (τα θυμάμαι ζωηρά ακόμα, 25 χρόνια αφού τα διάβασα) το Insomnia και το Needful Things (επίσης ταινιάρα με Μαξ Φον Σύντοφ).
Απλά, θαυμαστά κόνσεπτ που χαίρεσαι να βυθίζεσαι στο σύμπαν που απλώνεται γύρω τους, σε χιλιάδες σελίδες.
Κάποια στιγμή σταμάτησα να διαβάζω ό,τι έχει βγάλει, για να διαβάσω και τίποτα άλλο, αλλά είναι φαινόμενο ο πούστης.
- Sid Vicious
Πολύ απόλυτη άποψη αυτήSpace_Passenger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 14:53 Εχω διαβασει καποια βιβλια του. Δεν μου αρεσει το Υπερφυσικο - Μεταφυσικο στοιχειο σε αυτα. Δηλαδη ειναι κατι που δεν μπορει να γινει στην πραγματικη ζωη. Δεν ειναι ρεαλιστικα δηλαδη.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Τον θεωρείται καλύτερο η χειρότερο από τον Λαβκραφτ?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
Jolly Roger_
Λάβκραφτ είναι επίπεδο E. T. A. Χόφμαν και Ε. Α. Πόε, δεν υπάρχει σύγκριση, θα διαβάζεται και το 2200 ακόμα. Ο Στεφανάρας είναι (όπως είπε κι ένας άλλος στην πρώτη σελίδα που τώρα βαριέμαι να ψάχνω ποιος) ο κορυφαίος στο να φτιάχνει βιβλία που να μπορούν να γίνουν ταινιάρες.
- Sid Vicious
Ιερόσυλη σύγκριση αυτή
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
- hellegennes
Θεωρώ τον την Τζ. Κ. Ρόοουλινγκ καλύτερη από τον Ντοστογιέφσκι; Χμμμ.... χμ.... χμ.......... πολύ δύσκολη απόφαση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Apt Pupil...ξεχασμένη ταινιάρα των 90s. Τι διαμάντια βρίσκει κανείς ταξιδεύοντας στις περασμένες δεκαετίες...με αναφορά στους ναζί και το Ολοκαύτωμα.lagavulis έγραψε: 28 Σεπ 2024, 15:12To Apt Pupil είναι σούπερ.Space_Passenger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 22:52Για λεγε τιτλους αν ξερεις να τα εχω υποψην.NewModelArmy έγραψε: 27 Σεπ 2024, 18:29 Έχει γράψει και "κανονικά" μυθιστορηματα, χωρίς στοιχεία μεταφυσικού. Οχι πολλά άλλα υπαρχουν.![]()
Και γαμάτη ταινία με τον Ίαν Μακέλεν.
Από τα βιβλία του που δεν αναφέρονται συχνά, απόλαυσα ιδιαίτερα (τα θυμάμαι ζωηρά ακόμα, 25 χρόνια αφού τα διάβασα) το Insomnia και το Needful Things (επίσης ταινιάρα με Μαξ Φον Σύντοφ).
Απλά, θαυμαστά κόνσεπτ που χαίρεσαι να βυθίζεσαι στο σύμπαν που απλώνεται γύρω τους, σε χιλιάδες σελίδες.
Κάποια στιγμή σταμάτησα να διαβάζω ό,τι έχει βγάλει, για να διαβάσω και τίποτα άλλο, αλλά είναι φαινόμενο ο πούστης.
Τρόμος χωρίς μεταφυσικές υπερβολές αλλά με υπενθύμιση της ιστορίας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 138 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mitharadir
-
- 28 Απαντήσεις