Ναύτης έγραψε: 12 Σεπ 2024, 12:13
Αυτή είναι επίσης μια λύση, αλλά απαιτεί πολιτική βούληση.
Ο Έλληνας πονάει αποκλειστικά και μόνον στην τσέπη του, οπότε νόμος αύριο το πρωί ότι, αν σε πιάσουμε να απασχολείς καθ' οιονδήποτε τρόπο παράτυπο μετανάστη 30 χιλιάρικα πρόστιμο (το κεφάλι) και 2 χρόνια ειρκτή (το κεφάλι), αν σε πιάσουμε να παρέχεις στέγη σε παράτυπο μετανάστη (είτε απ' ευθείας, είτε με υπεκμίσθωση) 30 χιλιάρικα πρόστιμο (το κεφάλι), 2 χρόνια ειρκτή (το κεφάλι) και άμεση κατάσχεση του ακινήτου απ' το δημόσιο.
Σε κάνα 6μηνο, σε διαβεβαιώ, δεν θα υπήρχε παράτυπος μετανάστης στην Ελλάδα ούτε για δείγμα.
Αλλά είναι πολλή μεγάλη η μπίζνα που έχει στηθεί γύρω από το κύκλωμα αυτό, οπότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
τι ειναι τουτος ρε ...μας επρηξε πριν στο αλλο νημα και τωρα εδω προτεινει πολιτικη λυση
Δε βλέπω όμως κάτι το λάθος σε αυτά που προτείνει
καλα ντιπ ειστε αυτα του ελεγα και εγω οτι για να λυθει ενα θεμα χρειαζεται πρωτα η πολιτικη βουληση
εδω τωρα συμφωνει αλλα λεει οτι θα γεμισουν τα νησια μας με λαθρο λες και δεν γνωριζουμε οτι αν πεσει συρμα δεν προκειτα να ερθει κανεις οταν ξερει οτι θα ειναι εγκλεισμενος σε καποια δομη
και δεν προκειται ποτε να ταξιδεψει στην ευρωπη
και μην κοιτας τι γινοταν πριν επι συριζα που πολλοι εφευγαν στην γερμανια -τωρα ειναι δυσκολο να τους δεχτει ακομη και η γερμανια ...εντελει στο τελος αυτο θα γινει θα παρθουν ακραιες λυσεις που θα αποσυμφορησουν το προβλημα γιατι δεν ειναι χιλιαδες αλλα εκατομμυρια οι ροες
Ναύτης έγραψε: 12 Σεπ 2024, 13:20
Θέλω να ελπίζω ότι μερικοί απλώς γράφουν/ψηφίζουν μαλακίες για να γίνεται ντόρος. Δυσκολεύομαι ειλικρινά να πιστέψω ότι υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος (εκτός φυλακής ή ψυχιατρείου) που στην πράξη θα βούλιαζε εσκεμμένα μια βάρκα, που θα είχε μέσα γυναικόπαιδα, και μετά θα καθόταν να τά 'βλεπε να πνίγονται.
Δεν μπορείς να φανταστείς τι σκατό κυκλοφορεί εκεί έξω. Κι εδώ μέσα, μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι. Οπότε οι ''καλωσυνατοι δισταγμοί'' του εκαστοτε σιχάματος, απλά ειναι ουτοπία. Προσωπικά έχω πάψει να αναζητω κάτι θετικο στην ανθρωποτητα. Κι αν υπάρξει κάτι τις, αυτό θα είναι ψίχουλα σε σχεση με ό,τι μιαρο κυκλοφορεί και βρωμίζει το μέσα μου.
Μπορεί και νά 'χεις δίκιο φιλενάδα, αλλά αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι υπάρχουν στην εποχή μας άνθρωποι που έχουν αποκτηνωθεί εντελώς, σε σημείο που θα δολοφονούσαν στην ψύχρα, σε καιρό ειρήνης, γυναίκες και παιδιά, μπορεί να είμαι υπερβολικά αφελής ή ρομαντικός, δεν ξέρω.
Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν αυτό που οι άλλοι δε μπορούν.
Είναι εκείνοι στους οποίους οφείλουμε το πλεονέκτημα να το παίζουμε ευαίσθητοι (βάζω και μένα μέσα).
Let them make the first mistake. We make the last move.
Επαναλαμβάνω, το μεταναστευτικό και προσφυγικό είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση και για το ελληνικό κράτος λόγω επιχορηγήσεων της ΕΕ και για ντόπια συμφέροντα (πχ αγρότες, κτηνοτρόφοι, εστίαση κλπ) οι οποίοι έχουν βρει φτηνό και εύκολο εργατικό δυναμικό.
Απελάσεις και παρεμπόδιση εισόδου δύσκολα θα γίνουν.
Πως το έλεγε ο συγχωρεμενος ο Καλογήρου; "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη".
runner έγραψε: 12 Σεπ 2024, 23:11
Επαναλαμβάνω, το μεταναστευτικό και προσφυγικό είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση και για το ελληνικό κράτος λόγω επιχορηγήσεων της ΕΕ και για ντόπια συμφέροντα (πχ αγρότες, κτηνοτρόφοι, εστίαση κλπ) οι οποίοι έχουν βρει φτηνό και εύκολο εργατικό δυναμικό.
Απελάσεις και παρεμπόδιση εισόδου δύσκολα θα γίνουν.
Πως το έλεγε ο συγχωρεμενος ο Καλογήρου; "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη".
με μια απλη εντολη -οδηγια απο εε ..και παπαλα η δυσκολια και το δεν μπορουμε
nemo έγραψε: 12 Σεπ 2024, 23:17
Άντε, πες ότι η ΕΕ κόβει τις επιχορηγήσεις και ζητάει απελάσεις.
Θα τις δεχτούν όλοι αυτοί που απασχολούν για ένα κομμάτι ψωμί χιλιάδες αλλοδαπούς σε διάφορες εργασίες;
Πολύ χλωμό το βλέπω δεδομένου ότι πίσω από αυτά βρίσκονται ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα με τεράστια ετήσια κέρδη από τη μαύρη εργασία.
Επίσης, από ποτέ η Ελλάδα υπακούει σε εντολές και οδηγίες της ΕΕ; Ποτέ δεν το έκανε και ούτε πρόκειται.
Θα τις δεχτούν όλοι αυτοί που απασχολούν για ένα κομμάτι ψωμί χιλιάδες αλλοδαπούς σε διάφορες εργασίες;
Πολύ χλωμό το βλέπω δεδομένου ότι πίσω από αυτά βρίσκονται ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα με τεράστια ετήσια κέρδη από τη μαύρη εργασία.
Επίσης, από ποτέ η Ελλάδα υπακούει σε εντολές και οδηγίες της ΕΕ; Ποτέ δεν το έκανε και ούτε πρόκειται.
Ναύτης έγραψε: 12 Σεπ 2024, 13:20
Θέλω να ελπίζω ότι μερικοί απλώς γράφουν/ψηφίζουν μαλακίες για να γίνεται ντόρος. Δυσκολεύομαι ειλικρινά να πιστέψω ότι υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος (εκτός φυλακής ή ψυχιατρείου) που στην πράξη θα βούλιαζε εσκεμμένα μια βάρκα, που θα είχε μέσα γυναικόπαιδα, και μετά θα καθόταν να τά 'βλεπε να πνίγονται.
Δεν μπορείς να φανταστείς τι σκατό κυκλοφορεί εκεί έξω. Κι εδώ μέσα, μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι. Οπότε οι ''καλωσυνατοι δισταγμοί'' του εκαστοτε σιχάματος, απλά ειναι ουτοπία. Προσωπικά έχω πάψει να αναζητω κάτι θετικο στην ανθρωποτητα. Κι αν υπάρξει κάτι τις, αυτό θα είναι ψίχουλα σε σχεση με ό,τι μιαρο κυκλοφορεί και βρωμίζει το μέσα μου.
Μπορεί και νά 'χεις δίκιο φιλενάδα, αλλά αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι υπάρχουν στην εποχή μας άνθρωποι που έχουν αποκτηνωθεί εντελώς, σε σημείο που θα δολοφονούσαν στην ψύχρα, σε καιρό ειρήνης, γυναίκες και παιδιά, μπορεί να είμαι υπερβολικά αφελής ή ρομαντικός, δεν ξέρω.
στο πχόρουμ είσαι. έχουν καεί τελείως.
εν τω μεταξύ είναι θρασύδειλοι νοικοκυραίοι. δεν θα το έκαναν οι ίδιοι. θέλουν να το κάνουν άλλοι, τα κομάντα του λιμενικού ή τα τάγματα εφόδου. η αποστροφή τους προς τους μετανάστες, πηγάζει από μια βαθειά φοβικότητα (προς το διαφορετικό).
Pillars έγραψε: 12 Σεπ 2024, 23:23
Χρειαζόμαστε μια Κου-Κλουξ-Κλαν τότε.
Ψηφίζαμε ναζί μαχαιροβγαλτες με σβάστικες.
Τους δίναμε 8% αλλά ούτε αυτό έκανε δουλειά.
Εκ του αποτελέσματος κρίμα που δεν τους ψήφισα ποτέ.
Ακούω όμως συνανθρώπους άτεκνους που έχουν πολύ καλή συνύπαρξη με πακιστανούς (δεν έχω τίποτα με τους λαούς) σε σημείο μάλιστα να τους πουλάνε-χαρίζουν σπίτια για να τους διευκολύνουν να φέρουν όλη την οικογένεια από το πακιστάν και αναρωτιέμαι αν πάμε καρφί για χαλιφάτο.
οκ οταν λες οτι δεν παιρνουμε εντολες και οδηγιες - σορυ που στο λεω αλλα μηπως εισαι ζαιος;
Pillars έγραψε: 12 Σεπ 2024, 23:38
Εκ του αποτελέσματος κρίμα που δεν τους ψήφισα ποτέ.
Ακούω όμως συνανθρώπους άτεκνους που έχουν πολύ καλή συνύπαρξη με πακιστανούς (δεν έχω τίποτα με τους λαούς) σε σημείο μάλιστα να τους πουλάνε-χαρίζουν σπίτια για να τους διευκολύνουν να φέρουν όλη την οικογένεια από το πακιστάν και αναρωτιέμαι αν πάμε καρφί για χαλιφάτο.
Και με Αλβανούς γίνονται αυτά κυρίως από γέρους ατεκνους.
Καρφί για πάτο πάμε βασικά, αν δεν έχουμε φτάσει ήδη.
Σημειωτέον, ούτε εγώ έχω κάτι με τους λαούς και ούτε ψήφισα ποτέ ΧΑ ή άλλο ακροδεξιό ή πατριωτικό κόμμα.