!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"Πατήστε το κουμπί για να πεθάνετε": Μετά τον Καναδά, η φρίκη στην Ελβετία.

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Re: "Πατήστε το κουμπί για να πεθάνετε": Μετά τον Καναδά, η φρίκη στην Ελβετία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger »

ΥΠΕΡ της υποβοηθουμενης ευθανασιας στις περιπτωσης "τελικου σταδιου".
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 12:07
AlienWay έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 12:02
Green Dragon έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 08:06

Μιλάμε για ασθένειες, όχι για άτομα που θέλουν ν' αυτοκτονήσουν γιατί δεν αντέχουν την φτώχεια τους. Κάτι τέτοιο φυσικά και θα ήταν απαράδεκτο.
Οχι, σταδιακά θα επεκταθεί και σε όσους δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς τη ζωή τους.
Όταν λες "σταδιακά" τί εννοείς; Δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό σε ποιες περιπτώσεις αφορά η ευθανασία;
Θα ξεκινήσει από τους ανίατα ασθενείς και θα επεκταθεί στους μη έχοντες τα προς το ζην.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

AlienWay έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 14:35
AlienWay έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 12:02

Οχι, σταδιακά θα επεκταθεί και σε όσους δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς τη ζωή τους.
Όταν λες "σταδιακά" τί εννοείς; Δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό σε ποιες περιπτώσεις αφορά η ευθανασία;
Θα ξεκινήσει από τους ανίατα ασθενείς και θα επεκταθεί στους μη έχοντες τα προς το ζην.
Αυτά είναι αοριστολογίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 14:37

Οπως κι εσύ προσβάλλεις αορίστως, φωτογραφίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

AlienWay έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 14:46

Ούτε προσβάλλω ούτε φωτογραφίζω κάποιον. Έχω ξεκάθαρη άποψη στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είμαι η μόνη και απλώς έχω ζητήσει μια λογική τεκμηρίωση από όσους βλέπουν την υποβοηθούμενη ιατρικώς ευθανασία ως ανεπίτρεπτη ηθικώς δολοφονία.

Την αμιγώς θρησκευτική προσέγγιση από όσους θεωρούν την αυτοκτονία ή ευθανασία ως αμαρτία, τη θεωρώ αποδεκτή. Είναι κι αυτό μια σεβαστή επιλογή από όποιον αντιλαμβάνεται εαυτόν ως μάρτυρα. Δικαίωμα του.

Το να γίνεται κάποιος μάρτυρας χωρίς τη θέληση του για να καλύψει τους ψιλοαόριστους "ηθικούς" και όχι θρησκευτικούς προβληματισμούς, το θεωρώ την απόλυτη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 14:55

Ούτε προσβάλλω ούτε φωτογραφίζω κάποιον. Έχω ξεκάθαρη άποψη στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είμαι η μόνη και απλώς έχω ζητήσει μια λογική τεκμηρίωση από όσους βλέπουν την υποβοηθούμενη ιατρικώς ευθανασία ως ανεπίτρεπτη ηθικώς δολοφονία.

Την αμιγώς θρησκευτική προσέγγιση από όσους θεωρούν την αυτοκτονία ή ευθανασία ως αμαρτία, τη θεωρώ αποδεκτή. Είναι κι αυτό μια σεβαστή επιλογή από όποιον αντιλαμβάνεται εαυτόν ως μάρτυρα. Δικαίωμα του.

Το να γίνεται κάποιος μάρτυρας χωρίς τη θέληση του για να καλύψει τους ψιλοαόριστους "ηθικούς" και όχι θρησκευτικούς προβληματισμούς, το θεωρώ την απόλυτη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το όλο ζήτημα είναι η επιβολή σε αυτούς που έχουν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Θεωρούν φυσιολογικό να επιβάλουν την άποψη τους ,με το φόβο μην και τους επιβληθεί η άποψη των άλλων.

Εδώ είχαμε την εξωφρενική κατάσταση για δεκαετίες να μην δημιουργείται χώρος καύσης νεκρών στην Ελλάδα από πιέσεις της εκκλησίας και θρησκευτικών κύκλων.

Δηλαδή αποφάσιζαν τι θα γίνουν τα πτώματα των άλλων!
Μην και κάψουν τα δικά τους με το ζόρι και πάνε στον παράδεισο καμμενοι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:21
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 14:55

Το όλο ζήτημα είναι η επιβολή σε αυτούς που έχουν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Θεωρούν φυσιολογικό να επιβάλουν την άποψη τους, με το φόβο μην και τους επιβληθεί η άποψη των άλλων.

Εδώ είχαμε την εξωφρενική κατάσταση για δεκαετίες να μην δημιουργείται χώρος καύσης νεκρών στην Ελλάδα από πιέσεις της εκκλησίας και θρησκευτικών κύκλων.

Δηλαδή αποφάσιζαν τι θα γίνουν τα πτώματα των άλλων!
Μην και κάψουν τα δικά τους με το ζόρι και πάνε στον παράδεισο καμμενοι.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποφασίζουν καν για τα πτώματα αλλά για τους ζωντανούς που κατά την αποψάρα τους ΠΡΕΠΕΙ να υποφέρουν επ' αόριστον για να μην πάθει κατιτίς το δικό τους ηθικίζον κόνσεπτ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner »

Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 08:48 Έχω ακούσει (φήμες και διασώσεις, χωρις αποδείξεις φυσικά) ότι και στην Ελλάδα κάποιοι γιατροί σε κάποιες απελπιστικες περιπτώσεις τραβάνε σωληνάκια και βγάζουν καποιους απ' τη μιζέρια τους. Δεν ξέρω αν ισχύει, ούτε αν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα η δεν ήθελα να ισχύει.
Σε παρακαλώ πολύ.
Δεν ισχύουν αυτά.
Εδώ εμείς είμαστε καλοί, ζεστοί και φιλόξενοι δεν κάνουμε τέτοια.
Εδώ στην Ελλάδα, ο καρκινοπαθης τελικού σταδίου μπαίνει νοσοκομείο και ξεκινάει tour στα τμήματα του νοσοκομείου για αξονικές, υπερήχους, καρδιογράφημα κλπ, καθημερινή λήψη αίματος, συχνά περνάει την υπέροχη διαδικασία της λήψης αερίων αίματος, παίρνει έναν σκασμό φάρμακα και γενικά υποβάλλεται σε όλα αυτά τα πολύ χρήσιμα πράγματα που του βελτιώνουν την ποιότητα ζωής......
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

runner έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:45
Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 08:48 Έχω ακούσει (φήμες και διασώσεις, χωρις αποδείξεις φυσικά) ότι και στην Ελλάδα κάποιοι γιατροί σε κάποιες απελπιστικες περιπτώσεις τραβάνε σωληνάκια και βγάζουν καποιους απ' τη μιζέρια τους. Δεν ξέρω αν ισχύει, ούτε αν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα η δεν ήθελα να ισχύει.
Σε παρακαλώ πολύ.
Δεν ισχύουν αυτά.
Εδώ εμείς είμαστε καλοί, ζεστοί και φιλόξενοι δεν κάνουμε τέτοια.
Εδώ στην Ελλάδα, ο καρκινοπαθης τελικού σταδίου μπαίνει νοσοκομείο και ξεκινάει tour στα τμήματα του νοσοκομείου για αξονικές, υπερήχους, καρδιογράφημα κλπ, καθημερινή λήψη αίματος, συχνά περνάει την υπέροχη διαδικασία της λήψης αερίων αίματος, παίρνει έναν σκασμό φάρμακα και γενικά υποβάλλεται σε όλα αυτά τα πολύ χρήσιμα πράγματα που του βελτιώνουν την ποιότητα ζωής......
Κακά τα ψέμματα, σε καμμία χώρα δεν έχουν οι ασθενείς ισότιμες παροχές, τόσο από την δημόσια περίθαλψη όσο και από το οικογενειακό, φιλικό τους περιβάλλον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
runner

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:48 Κακά τα ψέμματα, σε καμμία χώρα δεν έχουν οι ασθενείς ισότιμες παροχές, τόσο από την δημόσια περίθαλψη όσο και από το οικογενειακό, φιλικό τους περιβάλλον.
Τα παραπάνω που ανέφερα φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με παροχές και δημόσια περίθαλψη αλλά με τρομερή ταλαιπωρία των δύστυχων αυτών ανθρώπων στο τέλος της ζωής τους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

runner έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:50
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:48 Κακά τα ψέμματα, σε καμμία χώρα δεν έχουν οι ασθενείς ισότιμες παροχές, τόσο από την δημόσια περίθαλψη όσο και από το οικογενειακό, φιλικό τους περιβάλλον.
Τα παραπάνω που ανέφερα φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με παροχές και δημόσια περίθαλψη αλλά με τρομερή ταλαιπωρία των δύστυχων αυτών ανθρώπων στο τέλος της ζωής τους.
Μα αυτά είναι γνωστά σε όλους. Οπότε το ερώτημα είναι γιατί να παρατείνεται επ' αόριστον αυτή η ταλαιπωρία, όταν δεν παίζει καν θέμα ίασης ή έστω καλυτέρευσης και ο ίδιος ο ασθενής ζητά να "φύγει" μια ώρα αρχίτερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
runner

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:54
Μα αυτά είναι γνωστά σε όλους. Οπότε το ερώτημα είναι γιατί να παρατείνεται επ' αόριστον αυτή η ταλαιπωρία, όταν δεν παίζει καν θέμα ίασης ή έστω καλυτέρευσης και ο ίδιος ο ασθενής ζητά να "φύγει" μια ώρα αρχίτερα.
Συμφωνώ.
Αν διάβασες πιο πάνω, έγραψα ότι είμαι υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, βέβαια μόνο σε άτομα καταδικασμένα.
Στην Ελλάδα όμως, με την μεγάλη επιρροή της εκκλησίας, δύσκολα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Εδώ ακόμα δεν δέχονται την αποτέφρωση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

runner έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:58
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 15:54
Συμφωνώ.
Αν διάβασες πιο πάνω, έγραψα ότι είμαι υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, βέβαια μόνο σε άτομα καταδικασμένα.
Στην Ελλάδα όμως, με την μεγάλη επιρροή της εκκλησίας, δύσκολα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Εδώ ακόμα δεν δέχονται την αποτέφρωση.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ίδια θεοκρατικού τύπου άποψη που θεωρεί ως κάτι ανεπίτρεπτο την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, υπάρχει και σε όσους πνέουν μένεα κατά της εκκλησίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Ο μόνος τρόπος για να θεσμοθετηθεί η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελλάδα είναι να το θέσουν ως αίτημα οι ΛΟΑΤΚΙ.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

micmic έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 16:20 Ο μόνος τρόπος για να θεσμοθετηθεί η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελλάδα είναι να το θέσουν ως αίτημα οι ΛΟΑΤΚΙ.
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν.

Ότι στο περιβάλλον της πολιτικαλικορεκτίστικης παράνοιας που ζούμε, υπάρχει μία τρόπον τινά αμηχανία κατάθεσης προσωπικής άποψης για να μη θεωρηθεί έως ναζιστικού τύπου υποστήριξη εκκαθάρισης των αδύναμων και ευάλωτων ανθρώπων.

Αν δώσουν το οκ οι λοατκι θα απελευθερωθούν από την εν λόγω φοβία. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”