!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείδωσε» η στρατηγική του Μαξίμου – Στροφή προς το κέντρο αποφάσισε ο Μητσοτάκης.ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΝΑΤΕ?

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Re: Κλείδωσε» η στρατηγική του Μαξίμου – Στροφή προς το κέντρο αποφάσισε ο Μητσοτάκης.ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΝΑΤΕ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2024, 15:48
Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 15:38 Πάσχει από χρόνια Αντιμητσοτακιτιδα, αλλά παλεύω να τον θεραπεύσω. :lol:
Κριτική λέγεται. Τον Μητσοτάκη τον ψήφισα το 2019. Έδωσα μια ευκαιρία στο κόμμα του να αποδείξει ότι έχει αλλάξει, έχει φέρει καινούργια πρόσωπα που να μην είναι λαμόγια και έχει κόψει την αλαζονεία. Όταν κάτι που ψηφίζεις αποτυγχάνει οικτρά, η κατακεραύνωσή του δεν λέγεται "αντι-κάτι", λέγεται κριτική ψηφοφόρου.

Δεν έχω εκ θέσεως αντιπαλότητα με τον καρνάβαλο, έχω εξ αποτελέσματος άποψη.

Είναι σαν να μου λες ότι αν απολύσω έναν υπάλληλο επειδή είναι άχρηστος, που ας πούμε ότι τον λένε Μήτσο, είμαι Αντιμητσικός και hater.
Τι σε απογοήτευσε; :D
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Κλείδωσε» η στρατηγική του Μαξίμου – Στροφή προς το κέντρο αποφάσισε ο Μητσοτάκης.ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΝΑΤΕ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08 Φέρε μου στοιχεία ότι η ανάπτυξη είναι μόνο πληθωριστική.
Αυτό θέλει πολλή δουλειά γιατί ο πληθωρισμός είναι καραμαγειρεμένος. Έχω δώσει αρκετές φορές αποσπασματικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμά τον πληθωρισμό στα τρόφιμα τουλάχιστον στο μισό του πραγματικού, τον πληθωρισμό στα ενοίκια ούτε καν που τον βλέπει, θεωρεί ότι είμαστε στα επίπεδα του 2015, ο πληθωρισμός στην ενέργεια είναι εξίσου υποβαθμισμένος, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, το οποίο επίσης έδειξα με στοιχεία από τον κύκλο εργασιών όλων των μεγάλων εταιρειών ενέργειας.

Όσα έχω φέρει μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλότερος του επίσημου και αυτό χωρίς καμμιά ιδιαίτερη προσπάθεια γιατί πολλά από τα επιμέρους στοιχεία που διαψεύδουν την ΕΛΣΤΑΤ είναι διαθέσιμα online.
Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08 27% αυξήθηκε ο κατώτερος από τα 650 το 2019 στα 830.
https://www.e-forologia.gr/cms/viewCont ... ?id=232415
Δεν μου λες κάτι νέο. Είπα ότι είναι ελάχιστη αύξηση για το ύψος του πληθωρισμού.
Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08Η ακρίβεια είναι, κατά τον Στουρνάρα, 80% εισαγόμενη
Αφού το λέει ο Στουρνάρας, έτσι θα είναι. Τα ενοίκια ανέβηκαν λόγω πολέμου, η ενέργεια ανέβηκε λόγω πολέμου (παρότι στην πραγματικότητα η τιμή της στην χοντρική διορθώθηκε γρήγορα αλλά συνέχισε να αυξάνεται στην λιανική αντί να μειώνεται), το χαρτί ανέβηκε λόγω πολέμου ή δεν ξέρω κι εγώ ποιες άλλες δικαιολογίες θα βρούμε.

Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08Για επενδύσεις πολύ πρόχειρα εδώ https://www.google.com/amp/s/www.euro2d ... nters.html
Δεν απαντάει στο ερώτημά μου αυτό το πληρωμένο άρθρο. Δεν βλέπω πουθενά επενδύσεις που έχουν συνεισφέρει στο ΑΕΠ την τελευταία 5ετία.

Άλλωστε το μόνο νούμερο που αναφέρει το άρθρο είναι μια αύξηση της συνεισφοράς στο ΑΕΠ των data centres της τάξης των 700 εκ. σε βάθος άλλων 5 ετών, δηλαδή ετήσια αύξηση περίπου 0,07%. Μιλάμε τώρα για τεράστια ποσά, θα πνιγούμε στο χρήμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2024, 20:50
Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08 Φέρε μου στοιχεία ότι η ανάπτυξη είναι μόνο πληθωριστική.
Αυτό θέλει πολλή δουλειά γιατί ο πληθωρισμός είναι καραμαγειρεμένος. Έχω δώσει αρκετές φορές αποσπασματικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμά τον πληθωρισμό στα τρόφιμα τουλάχιστον στο μισό του πραγματικού, τον πληθωρισμό στα ενοίκια ούτε καν που τον βλέπει, θεωρεί ότι είμαστε στα επίπεδα του 2015, ο πληθωρισμός στην ενέργεια είναι εξίσου υποβαθμισμένος, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, το οποίο επίσης έδειξα με στοιχεία από τον κύκλο εργασιών όλων των μεγάλων εταιρειών ενέργειας.

Όσα έχω φέρει μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλότερος του επίσημου και αυτό χωρίς καμμιά ιδιαίτερη προσπάθεια γιατί πολλά από τα επιμέρους στοιχεία που διαψεύδουν την ΕΛΣΤΑΤ είναι διαθέσιμα online.
Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08 27% αυξήθηκε ο κατώτερος από τα 650 το 2019 στα 830.
https://www.e-forologia.gr/cms/viewCont ... ?id=232415
Δεν μου λες κάτι νέο. Είπα ότι είναι ελάχιστη αύξηση για το ύψος του πληθωρισμού.
Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08Η ακρίβεια είναι, κατά τον Στουρνάρα, 80% εισαγόμενη
Αφού το λέει ο Στουρνάρας, έτσι θα είναι. Τα ενοίκια ανέβηκαν λόγω πολέμου, η ενέργεια ανέβηκε λόγω πολέμου (παρότι στην πραγματικότητα η τιμή της στην χοντρική διορθώθηκε γρήγορα αλλά συνέχισε να αυξάνεται στην λιανική αντί να μειώνεται), το χαρτί ανέβηκε λόγω πολέμου ή δεν ξέρω κι εγώ ποιες άλλες δικαιολογίες θα βρούμε.

Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 16:08Για επενδύσεις πολύ πρόχειρα εδώ https://www.google.com/amp/s/www.euro2d ... nters.html
Δεν απαντάει στο ερώτημά μου αυτό το πληρωμένο άρθρο. Δεν βλέπω πουθενά επενδύσεις που έχουν συνεισφέρει στο ΑΕΠ την τελευταία 5ετία.

Άλλωστε το μόνο νούμερο που αναφέρει το άρθρο είναι μια αύξηση της συνεισφοράς στο ΑΕΠ των data centres της τάξης των 700 εκ. σε βάθος άλλων 5 ετών, δηλαδή ετήσια αύξηση περίπου 0,07%. Μιλάμε τώρα για τεράστια ποσά, θα πνιγούμε στο χρήμα.
Όταν μιλάς για πληρωμένα άρθρα,
Όταν ειρωνεύεσαι τον Στουρνάρα, που κάτι ξέρει παραπάνω,
Όταν αμφισβητείς τα στοιχεία του πληθωρισμού, γιατί έχεις ενδείξεις,

είμαι πολύ μαλάκας που έχασα το χρόνο μου να κάνω διάλογο μαζί σου.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 15:38 Πάσχει από χρόνια Αντιμητσοτακιτιδα, αλλά παλεύω να τον θεραπεύσω. :lol:
Κριτική λέγεται. Τον Μητσοτάκη τον ψήφισα το 2019. Έδωσα μια ευκαιρία στο κόμμα του να αποδείξει ότι έχει αλλάξει, έχει φέρει καινούργια πρόσωπα που να μην είναι λαμόγια και έχει κόψει την αλαζονεία. Όταν κάτι που ψηφίζεις αποτυγχάνει οικτρά, η κατακεραύνωσή του δεν λέγεται "αντι-κάτι", λέγεται κριτική ψηφοφόρου.

Είναι σαν να μου λες ότι αν απολύσω έναν υπάλληλο επειδή είναι άχρηστος, που ας πούμε ότι τον λένε Μήτσο, είμαι Αντιμητσικός και hater.
Τόσο χρήμα έρρευσε, ρε αχάριστε. Δεν διαπιστώνεις διαφορά σε σχέση με την οικονομία Μπαρου-φάκ;
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Εν τω μεταξύ, στην συνέντευξή του στο Bloomberg είπε ότι στις ευρωεκλογές "το Κέντρο κράτησε". Μα καλά...."κεντροδεξιά" δεν είναι η ΝΔ; :giggle:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 13 Ιουν 2024, 21:45

Τόσο χρήμα έρρευσε, ρε αχάριστε. Δεν διαπιστώνεις διαφορά σε σχέση με την οικονομία Μπαρου-φάκ;
Βέβαια. Προς το χειρότερο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πρετεντέρης έγραψε: 13 Ιουν 2024, 21:05 Όταν μιλάς για πληρωμένα άρθρα,
Όταν ειρωνεύεσαι τον Στουρνάρα, που κάτι ξέρει παραπάνω,
Όταν αμφισβητείς τα στοιχεία του πληθωρισμού, γιατί έχεις ενδείξεις,

είμαι πολύ μαλάκας που έχασα το χρόνο μου να κάνω διάλογο μαζί σου.
Σου ζήτησα να στοιχειοθετήσεις από πού ήρθε η ανάπτυξη. Εγώ έχω ήδη αποδείξει ότι τα στοιχεία του πληθωρισμού είναι ψευδή, με επιμέρους κατηγορίες. Σειρά σου είναι να αποδείξεις ότι υπάρχουν τομείς της οικονομίας που είχαν αληθινή ανάπτυξη και η αύξηση του ΑΕΠ δεν είναι πληθωριστική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να μου δείξεις όγκους παραγωγής και κύκλους εργασιών μεταξύ 2019 και 2023 για να δούμε ποιοι τομείς της οικονομίας είχαν αληθινή ανάπτυξη και όχι πληθωριστική.

Φυσικά είναι πληρωμένα άρθρα, αλλά κυρίως δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό που έκανες για επενδύσεις που συνεισέφεραν στο ΑΕΠ. Δεν υπάρχει καμμιά υπαρκτή επένδυση που να αναφέρεται στο άρθρο και δεν υπάρχουν νούμερα που σου ζήτησα.

Σου δίνω την ευκαιρία λοιπόν να μου δείξεις ότι κάνω λάθος για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, δείχνοντάς μου σε ποιους τομείς της οικονομίας είχαμε ανάπτυξη σε όρους όγκου. Θα σου δώσω τους αριθμούς από δυο τομείς για να ξεμπερδεύουμε:

Κατανάλωση ενέργειας 2019: 16.173.923 τόνοι ισοδύναμου πετρελαίου
Κατανάλωση ενέργειας 2022: 16.111.867 τόνοι ισοδύναμου πετρελαίου (δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το 2023)

Πηγή: Eurostat

Διανυκτερεύσεις μη κατοίκων τουριστών (σε χιλιάδες) 2019: 232.464
Διανυκτερεύσεις μη κατοίκων τουριστών (σε χιλιάδες) 2023: 227.938

Πηγή: ΙΝΣΕΤΕ

Περιμένω να δω σε ποιους τομείς τελικά αναπτύχθηκε η οικονομία, γιατί σ' αυτούς βλέπω ύφεση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”