Σελίδα 5 από 10

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:42
από Οργισμένος
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:41
Οργισμένος έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:39
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 02:06
Αν έχεις υπομονή, μπορεί και μέχρι δυο ώρες να έχει αναμονή αν και συνήθως είναι 45 λεπτά με ώρα
Φετος θα σου ρθω ρε γκετεμποργιοτη. Ακουσα ακαλα λογια, μονο παραπονο για το ωραριο. Ενας ταξιτζης παοκι, που ξερω , με λεει, "ανοιγει οποτε γουσταρει αυτος" :lol:
Ορθολογισμός γαρ, πότε να ανοίγω, όποτε γουστάρουν οι άλλοι;
μουσταρδα κετσαπ βανεις ή τζατζικι, διοτι αν και βορειος ομολογω πως το τζατζικι ταιριαζει πολυ καλυτερα

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:44
από Οργισμένος
αν θες ανεβαζεις και μια φωτο απο το γυρο δλδ την καθετη σουβλα με το κρεας, οταν ειναι ετοιμη για κοψιμο . Να δω ποσο το ξεροψηνεις δλδ...

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:44
από Isildur
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:40
hellegennes έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:36
GoBzi έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:35

Γιατί σαβουρα; Πάρε βάλε ότι κρεας θες εσύ, απλά το μαριναρεις το βάζεις στον φούρνο και απλά το τέλος το κόβεις σε μικρά κομμάτια.
Ε, δεν είναι γύρος αυτό, είναι ψιλοκομμένο, μαριναρισμένο κρέας. Και μην μου πεις ότι αυτό είναι ο γύρος.
Ναι ουσιαστικά αυτό είναι ο γύρος, ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που ψήνεται κάθετα
Ναι, αλλά ο πραγματικός γύρος ψήνεται σιγά-σιγά απ' έξω προς τα μέσα, όχι όλος μαζί. Κι έτσι πετυχαίνεις το ξεροψήσιμο κόβοντάς τον λίγο-λίγο χωρίς να το στεγνώνεις.



(ότι θα σου έκανα εγώ υποδείξεις σε θέματα σχετικά με γύρο, το είχες φανταστεί ποτέ; :lol: )

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:46
από Ληστοσυμμορίτης
μόνο μεσανατολίτικα συμφέρουν, παίζει να είναι κάτω απο 3€. Και καλύτερη υγιεινή, στους έλληνες σουβλατζήδες φοβάσαι

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:46
από Δημοκράτης
Ρε σεις μη το αγοράζετε. Στο άμστερνταμ πήγε από 7.5 που είχε στα 10 και από όσα ελληνικά μαγαζιά αγοράζω δεν είναι πάρα πολύ καλό. Ε δεν αγοράζω, το φτιάχνω μόνος μου.
Αυτό το πράγμα του πήγε 3ε, πήγε 4, πήγε 10. Όταν είχε αρχίσει ο πόλεμος που ανέβαιναν οι τιμές κάθε μέρα το μαγαζί που συχνάζω στην Κρήτη έβγαζε κάθε μέρα ταμπέλα με το πόσο έχει σήμερα το σουβλάκι. Ούτε χρηματιστήριο να ήταν και έβγαζε τιμή μετοχής.
Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης το φαί από έξω. Αν σας φαίνεται ακριβό, μη το αγοράσετε και αυτό ισχύει για το 90% των αγαθών.

Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα ΦΠΑ στην ΕΕ, την πιο ακριβή τιμή σε καύσιμα και από τα πιο ακριβά ρεύματα. Προφανώς και αυτό θα περάσει και στην τιμή

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:48
από Andromachi
τελικά ποσο ευτυχισμένη ειμαι που δεν τρώω σουβλάκια!!!

:lol:

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:48
από Sid Vicious
Οργισμένος έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:44 αν θες ανεβαζεις και μια φωτο απο το γυρο δλδ την καθετη σουβλα με το κρεας, οταν ειναι ετοιμη για κοψιμο . Να δω ποσο το ξεροψηνεις δλδ...

Εικόνα

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:50
από Sid Vicious
Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:44
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:40
hellegennes έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:36

Ε, δεν είναι γύρος αυτό, είναι ψιλοκομμένο, μαριναρισμένο κρέας. Και μην μου πεις ότι αυτό είναι ο γύρος.
Ναι ουσιαστικά αυτό είναι ο γύρος, ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που ψήνεται κάθετα
Ναι, αλλά ο πραγματικός γύρος ψήνεται σιγά-σιγά απ' έξω προς τα μέσα, όχι όλος μαζί. Κι έτσι πετυχαίνεις το ξεροψήσιμο κόβοντάς τον λίγο-λίγο χωρίς να το στεγνώνεις.



(ότι θα σου έκανα εγώ υποδείξεις σε θέματα σχετικά με γύρο, το είχες φανταστεί ποτέ; :lol: )
Για αυτό έγραψα, ψήσιμο κάθετα!

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:52
από Isildur
Δημοκράτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:46 Ρε σεις μη το αγοράζετε. Στο άμστερνταμ πήγε από 7.5 που είχε στα 10 και από όσα ελληνικά μαγαζιά αγοράζω δεν είναι πάρα πολύ καλό. Ε δεν αγοράζω, το φτιάχνω μόνος μου.
Αυτό το πράγμα του πήγε 3ε, πήγε 4, πήγε 10. Όταν είχε αρχίσει ο πόλεμος που ανέβαιναν οι τιμές κάθε μέρα το μαγαζί που συχνάζω στην Κρήτη έβγαζε κάθε μέρα ταμπέλα με το πόσο έχει σήμερα το σουβλάκι. Ούτε χρηματιστήριο να ήταν και έβγαζε τιμή μετοχής.
Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης το φαί από έξω. Αν σας φαίνεται ακριβό, μη το αγοράσετε και αυτό ισχύει για το 90% των αγαθών.

Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα ΦΠΑ στην ΕΕ, την πιο ακριβή τιμή σε καύσιμα και από τα πιο ακριβά ρεύματα. Προφανώς και αυτό θα περάσει και στην τιμή
Σωστός, σωστός, περίπου σωστός και... σωστός. Όλα (σχεδόν) σωστά! :smt023

Λίγο μ' εκείνο το 90% διαφωνώ ως προς το ύψος του ποσοστού, αλλά όντως υπάρχουν αρκετά προϊόντα που ανέβηκαν παράλογα (και κυρίως αναίτια) και μπορεί να αποφύγει. Έστω προσωρινά, μπας και αυτο-ρεγουλαριστεί κάποια στιγμή η τιμή.

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:53
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δεν πρόκειται να ανέβει άλλο, αλλιώς θα κλείσουν οι περισσότεροι. Η άνοδος έγινε με τον πόλεμο της Ουκρανίας, οπου οι φήμες για ελλείψεις σε σιτάρι, κρέας κλπ, λειτούργησε κερδοσκοπικά. Αντιθέτως στα πεινιρλαδικα, οι αυξήσεις είναι μικρές, κι ας ανέβηκε το ρεύμα. Φαλαφελ εγώ Αχαρνών παίρνω ακόμα με 1.5 ευρώ μια χαρά.

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:53
από vantono
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:35
vantono έγραψε: 05 Ιουν 2024, 09:50 Μια χαρά ειναι και τα efood κτλ, βολευουν για κάτι μακρινό, δεν μπορείς να τα εχεις όλα (και όλα τα καλά μαλιστα) δίπλα σου.
Κι εγω εχω πολυ κοντα μου ενα πολυ καλο και φτηνο (3,10€ η πιτα) σουβλατζίδικο, αλλά δεν μπορω να τρώω συνεχως σουβλάκι. Και πιτσαρία εχω κοντά μου, αλλά ειναι σάπια, αναγκαστικά αν θελω πιτσα καποια στιγμη (που δεν ειμαι και πολυ φαν) θα ψάξω κατι αλλο μεσω efood. Παρομοιως και μπέργκερ κτλ.
Κάθε μαγαζί έχει και δικό του τηλέφωνο. Efood παίρνουν κάτι κωλοπαιδακια που ψάχνουν προσφορές. Το μόνο καλό είναι πως έτσι μαζικοποιειται το ντελιβερι, και είναι πιο εύκολο να κάνεις συνδικαλιστικους αγώνες.
Δεν θελουμε τηλέφωνα εμεις οι αντικοινωνικοί. Συν οτι μπορουν να γινουν και ενα σωρό λάθη πανω στην ομιλία, με την τηλεφωνικη παραγγελία (ιδιως αν μιλάμε για μεγάλη παραγγελια). Ενω στο efood πάει γραμμένη και τελείωσε.
Σωστή η τελευταια σου προταση.

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 11:59
από hellegennes
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:40
hellegennes έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:36
GoBzi έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:35

Γιατί σαβουρα; Πάρε βάλε ότι κρεας θες εσύ, απλά το μαριναρεις το βάζεις στον φούρνο και απλά το τέλος το κόβεις σε μικρά κομμάτια.
Ε, δεν είναι γύρος αυτό, είναι ψιλοκομμένο, μαριναρισμένο κρέας. Και μην μου πεις ότι αυτό είναι ο γύρος.
Ναι ουσιαστικά αυτό είναι ο γύρος, ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που ψήνεται κάθετα
Με την ίδια λογική το αρνί είναι άκοπος γύρος.

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 12:00
από ΓΑΛΗ
vantono έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:53
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:35
vantono έγραψε: 05 Ιουν 2024, 09:50 Μια χαρά ειναι και τα efood κτλ, βολευουν για κάτι μακρινό, δεν μπορείς να τα εχεις όλα (και όλα τα καλά μαλιστα) δίπλα σου.
Κι εγω εχω πολυ κοντα μου ενα πολυ καλο και φτηνο (3,10€ η πιτα) σουβλατζίδικο, αλλά δεν μπορω να τρώω συνεχως σουβλάκι. Και πιτσαρία εχω κοντά μου, αλλά ειναι σάπια, αναγκαστικά αν θελω πιτσα καποια στιγμη (που δεν ειμαι και πολυ φαν) θα ψάξω κατι αλλο μεσω efood. Παρομοιως και μπέργκερ κτλ.
Κάθε μαγαζί έχει και δικό του τηλέφωνο. Efood παίρνουν κάτι κωλοπαιδακια που ψάχνουν προσφορές. Το μόνο καλό είναι πως έτσι μαζικοποιειται το ντελιβερι, και είναι πιο εύκολο να κάνεις συνδικαλιστικους αγώνες.
Δεν θελουμε τηλέφωνα εμεις οι αντικοινωνικοί. Συν οτι μπορουν να γινουν και ενα σωρό λάθη πανω στην ομιλία, με την τηλεφωνικη παραγγελία (ιδιως αν μιλάμε για μεγάλη παραγγελια). Ενω στο efood πάει γραμμένη και τελείωσε.
Σωστή η τελευταια σου προταση.
Ε ναι, αυτό φαίνεται και στις περιπτώσεις ψύχους, βροχοπτώσεων κλπ που το ντελίβερι να είναι καλά.

Είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς, παίζει ακριβώς η ίδια φάση. :e045:

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 12:01
από Isildur
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:50
Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:44
Sid Vicious έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:40
Ναι ουσιαστικά αυτό είναι ο γύρος, ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που ψήνεται κάθετα
Ναι, αλλά ο πραγματικός γύρος ψήνεται σιγά-σιγά απ' έξω προς τα μέσα, όχι όλος μαζί. Κι έτσι πετυχαίνεις το ξεροψήσιμο κόβοντάς τον λίγο-λίγο χωρίς να το στεγνώνεις.



(ότι θα σου έκανα εγώ υποδείξεις σε θέματα σχετικά με γύρο, το είχες φανταστεί ποτέ; :lol: )
Για αυτό έγραψα, ψήσιμο κάθετα!
Εγώ πάντως αυτοσχέδιο γύρο έχω κάνει σε φορητή ψησταριά, την μικρή που έχω για τα κοκορέτσια, το βλάχικο κλπ δηλαδή, με χοντρό χοιρινό κεμπάπ. Με παραπλήσια λογική δηλαδή μ' αυτήν του πραγματικού γύρου, απλά αντί για παντσέτα ήταν πολύ χοντρές κομμάτες χοιρινού σε 2 κεμπάπ και φυσικά "οριζόντιο" (αναγκαστικά). Μπόλικο κάρβουνο, κάπως ψηλά τις σούβλες για να χωράει πιάτο από κάτω, καλοακονισμένο μαχαίρι και όποτε ξεροψήνεται ένα καλούτσικο τμήμα (ένα άλφα πάχος κρέατος δηλαδή) βάζω το πιάτο από κάτω, "φιλετάρω" τα ψημένα, τα πάω στο τραπέζι και μέχρι να γίνει το επόμενο τα έχουμε τσακίσει (πίτες, τορτίγιες, μερίδα κλπ).

Λίγο κουραστικό και δεν είναι για συνέχεια, αλλά γίνεται γαμάτο. Α, φυσικά μόνο σε διακοπές τέτοια πράματα, ε;

Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2024, 12:03
από vantono
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Ιουν 2024, 12:00
vantono έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:53
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:35
Κάθε μαγαζί έχει και δικό του τηλέφωνο. Efood παίρνουν κάτι κωλοπαιδακια που ψάχνουν προσφορές. Το μόνο καλό είναι πως έτσι μαζικοποιειται το ντελιβερι, και είναι πιο εύκολο να κάνεις συνδικαλιστικους αγώνες.
Δεν θελουμε τηλέφωνα εμεις οι αντικοινωνικοί. Συν οτι μπορουν να γινουν και ενα σωρό λάθη πανω στην ομιλία, με την τηλεφωνικη παραγγελία (ιδιως αν μιλάμε για μεγάλη παραγγελια). Ενω στο efood πάει γραμμένη και τελείωσε.
Σωστή η τελευταια σου προταση.
Ε ναι, αυτό φαίνεται και στις περιπτώσεις ψύχους, βροχοπτώσεων κλπ που το ντελίβερι να είναι καλά.

Είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς, παίζει ακριβώς η ίδια φάση. :e045:
Για αυτό λέμε ντελίβερι με ντρόουν πλέον.
Αλλιως, οποιος ντελιβερας θελει να πηγαινει με βροχες και χιονια και καυσωνες, να ειναι καθαρα και μονο δικη του επιλογη, και να παίρνει περισσότερα για την παραδοση.