Τα Μεγάλα Κλασικά συνέχισαν να βγαίνουν σποραδικά στην δεκαετία του ΄90 (βλέπε πρώτη φωτό). Νομίζω όμως η πιο δυσεύρετη σειρά είναι η πρώτη έκδοση του πρώτου κύκλου του Μίκυ Μυστήριο (βλέπε δεύτερη φωτό).Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 23:32Σωστός.hellegennes έγραψε: 24 Φεβ 2024, 22:52Τα Μεγάλα Κλασικά δημοσίευαν κυρίως ιστορίες το Καρλ Μπαρκς, πριν ξεκινήσει το Κόμιξ. Το Κόμιξ ξεκίνησε όταν εκδόθηκαν τα άπαντα του Μπαρκς (ασπρόμαυρα εννοείται) από την Another Rainbow, στην δεκαετία του '80. Τότε είχαν πλησιάσει τον Τερζόπουλο για να εκδώσει τους τόμους στα ελληνικά (Carl barks Library), αλλά ο Τερζόπουλος απάντησε ότι είναι περιοδικάκιας και αποφάσισε να αφιερώσει μια έκδοση αποκλειστικά σ' αυτό. Έτσι γεννήθηκε το Κόμιξ. Αργότερα άρχισε να δημοσιεύει ιστορίες και άλλων δημιουργών, γιατί αργά ή γρήγορα το έργο του Μπαρκς θα τελείωνε.Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 19:06
Wtf
Αυτά είναι πολύ παλιά. Τα έχω κάπου, είναι σφραγισμένα (μεταγενέστερα) και δεν τα διάβασα ποτέ απλά.τα είχα για την συλλογή.
Τα "μεγάλα κλασικά" λογικά αντικαταστάθηκαν από τα "κλασικά".
Που επίσης τα είδα σχεδόν όλα και είναι εξίσου δύσκολο και ακριβό να τα μαζέψω.
Δε θέλω να το σκέφτομαι προς το παρών, ας επικεντρωθώ στα Μίκυ Μάους.

Και φυσικά τα τεύχη Μίκυ Μάους πριν το 1991, που νομίζω ότι ήταν η χρονιά που όλες οι σελίδες έγιναν έγχρωμες αντί για το προηγούμενο εναλλάξ έγχρωμο-ασπρόμαυρο (και το 1994 ή το 1996 ο χρωματισμός έγινε ψηφιακός).
Εδώ το τεύχος 874, από τις 15 Απριλίου 1983: