!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

για πείτε

Αθήνα,που π.χ εχει καλύτερες θέσεις,από άποψη αρμοδιοτήτων
6
26%
Νησί,μέσες άκρες τα ίδια,πλην φυσικά του κόστους ζωής που είναι μικρότερο
5
22%
χωριό(αυτό π.χ έχει σημαντικά μικρότερο κόστος ζωής από τα παραπάνω) ψιλομετρια ποιοτικά ως δουλεια και πες είναι κοντά σε μεγάλη πόλη
12
52%

Σύνολο ψήφων: 23

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 12:10 Ναι βρε κορίτσι μου αλλά αυτά που σε ταράζουν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με μουσουλμάνους, τουρκαλβανούς και εγκληματικότητα.
Δεν ανέφερα την άλλη ράτσα που διεκδικεί δικαιώματα στον ελληνικό χώρο και στους Έλληνες λόγω τουρκοκρατίας.
sharp

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2023, 10:15 Πώς τις εκμηδενίζετε έτσι τις αποστάσεις ρε τύποι;

Τι είναι Βόλος - Αθήνα και Βόλος - Θεσσαλονίκη; Σε 30 λεπτά από την Θεσσαλονίκη πού θα φτάσεις; Εκτός αν έχεις σπίτι σε κάθε άκρο το περιφερειακού και δεν περιλαμβάνετε τον χρόνο να βγεις Εθνική.

Και θα κάνεις μισή και μια ώρα για να πας στην πόλη, να κάνεις τι; Να πιεις καφέ; Βάλε και μια, δύο ώρες στον καφέ; 4 ώρες δηλαδή για μια διασκέδαση, χώρια οι βενζίνες. Και γαμώ τα πλάνα.

Όποιος θέλει να μείνει επαρχία, να μείνει. Αλλά να μην νομίζει ότι θα είναι σαν να μένει στην πόλη, απλά θα έχει καθαρό αέρα και ησυχία.
:+1:

Αυτά που λένε ανήκουν στο γενικότερο πλάνο "τα θέλω όλα δικά μου"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 26 Δεκ 2023, 12:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
sharp

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγ.επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,Μεγάλου νησιού και χωριού στη Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

GoBzi έγραψε: 26 Δεκ 2023, 10:15
sharp έγραψε: 26 Δεκ 2023, 04:00
GoBzi έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:46 Επειδή η δουλειά μου είναι καθαρά από το σπίτι, χωριό χωρίς δεύτερη σκέψη. Για την ακρίβεια αυτό είναι και το σχέδιο μας σε περίπτωση που αποφασίσουμε να γυρίσουμε Ελλάδα.
Όταν λες χωριό τι εννοείς, με 500 κατοίκους;
Το χωριό της γυναίκας μου έχει 1500-1600 μόνιμους. Είναι κάνα 20 λεπτό από Σέρρες, περίπου ώρα από Θεσσαλονίκη. Εάν ήμουν μόνος θα πήγαινα στο δικό μου το χωριό που έχει 100 κατοίκους, αλλά με τα παιδιά θέλουμε εύκολη πρόσβαση σε σχολεία + να μπορούν να κάνουν παρέες κτλπ.
Κάτι μού λέει ότι τα παιδιά θα διαφωνήσουν (εάν ρωτηθούν).
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2023, 12:42
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2023, 10:15 Πώς τις εκμηδενίζετε έτσι τις αποστάσεις ρε τύποι;

Τι είναι Βόλος - Αθήνα και Βόλος - Θεσσαλονίκη; Σε 30 λεπτά από την Θεσσαλονίκη πού θα φτάσεις; Εκτός αν έχεις σπίτι σε κάθε άκρο το περιφερειακού και δεν περιλαμβάνετε τον χρόνο να βγεις Εθνική.

Και θα κάνεις μισή και μια ώρα για να πας στην πόλη, να κάνεις τι; Να πιεις καφέ; Βάλε και μια, δύο ώρες στον καφέ; 4 ώρες δηλαδή για μια διασκέδαση, χώρια οι βενζίνες. Και γαμώ τα πλάνα.

Όποιος θέλει να μείνει επαρχία, να μείνει. Αλλά να μην νομίζει ότι θα είναι σαν να μένει στην πόλη, απλά θα έχει καθαρό αέρα και ησυχία.
:+1:

Ανήκει στο γενικότερο κουσούρι "τα θέλω όλα δικά μου"
Δηλαδή αυτοί που μένουν σε άχαρες και θορυβώδεις περιοχές σε μία πόλη, διασκεδάζουν περισσότερο; Δεν μιλάμε για φοιτητές ή εργένηδες, για οικογένειες ή ζευγάρια μιλάμε. Το βασικό πρόβλημα είναι το κόστος του σπιτιού, είτε το νοικιάζεις, είτε το χτίσεις. Από εκεί και πέρα και στις μεγάλες πόλεις παίζουν μονοκατοικίες με κήπο ή ωραία θέα. Αυτό κάποιους τους ενδιαφέρει, κάποιους όχι. Δεκτόν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

NewModelArmy έγραψε: 26 Δεκ 2023, 12:44 Που κολλάει ο Βόλος με το ερώτημα, χωριό είναι η νησι;

.

Μαγ νησία.....

Οπως Πολυ νησία Μικρο νησία και άλλα τέτοια νησία..... :roll:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγ.επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,Μεγάλου νησιού και χωριού στη Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2023, 12:46
GoBzi έγραψε: 26 Δεκ 2023, 10:15
sharp έγραψε: 26 Δεκ 2023, 04:00

Όταν λες χωριό τι εννοείς, με 500 κατοίκους;
Το χωριό της γυναίκας μου έχει 1500-1600 μόνιμους. Είναι κάνα 20 λεπτό από Σέρρες, περίπου ώρα από Θεσσαλονίκη. Εάν ήμουν μόνος θα πήγαινα στο δικό μου το χωριό που έχει 100 κατοίκους, αλλά με τα παιδιά θέλουμε εύκολη πρόσβαση σε σχολεία + να μπορούν να κάνουν παρέες κτλπ.
Κάτι μού λέει ότι τα παιδιά θα διαφωνήσουν (εάν ρωτηθούν).
Αγγλία μένουμε σε μια μικρή πόλη με πάρκα, κήπο, ησυχία. Όταν πάμε Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) δεν την παλεύουν καθόλου μέσα σε ένα διαμέρισμα, ειδικά τα βράδια που περνάει ο κάθε κάγκουρας με μηχανάκι/αυτοκίνητο/μουσική.

Άσε που ο μεγάλος μου (4 χρόνων) τρώει και μια φρίκη οταν περπατάει έξω και βλέπει παντού γόπες και σκουπίδια. Να φανταστείς φέτος το καλοκαίρι φώναζε σε κόσμο "θα πάρω τηλέφωνο την αστυνομία να σε πάει φυλακή". :lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

NewModelArmy έγραψε: 26 Δεκ 2023, 12:44 Που κολλάει ο Βόλος με το ερώτημα, χωριό είναι η νησι;
Για τα περιφερειακά χωριά του Βόλου είναι το θέμα. Αν και ο Βόλος είναι από τις επαρχιακές πόλεις, που είναι μια χαρά για να μείνεις. Και δεν είναι η μόνη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

GoBzi.
Μπράβο στους μικρούληδες. Να τους χαίρεσαι.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Κολλάει εδώ ρε δικέ μου, που όλα είναι ένα τσιγάρο δρόμος.
Spoiler
Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 09:37 Νησια βγαινουν απ ευθειας εκτος λογω ανυπαρκτης προσβασης σε στοιχειωδη νοσοκομειακη περιθαλψη.

Αν οχι η πατριδα μου η Θεσσαλονικη (ανετα μενεις εντος 30' απο την πολη και νιωθεις την ηρεμια της υπαιθρου), τοτε ανετα Βολος / Πηλιο. Μεγαλη οσο πρεπει, παραθαλασσια, σωστο φαγητο, επιλογες για καλοκαιρι και χειμωνα, κατεβαινεις Αθηνα / ανεβαινεις Θεσνικη ανετος, εχεις και τη Λαρισα διπλα (αν τη βρισκεις με τον καμπο).

Τριτη επιλογη Καβαλα σε παρομοιο τεμπο.

Αν πρεπει ντε και καλα νησι, Λημνος για απολυτη ησυχια και ευκολη συνδεση με Καβαλα για να μη νιωθεις αποκομμενος απο τον πολιτισμο ή καμια Συρο / Ερμουπολη γιατι γουσταρω την αρχιτεκτονικη της.

Για εκτος Βορειου Ελλαδος, θα αξιολογουσα Χανια, Καλαματα αλλα εχω καιρο να πατησω.
Για να μην πω για τις καταστροφές που υπέστησε η επαρχία από τις πλημμύρες και πόσο γρήγορα θα συνέλθουν. Τα ξέρω αρκετά καλύτερα και από πρώτο χέρι. Όλο αυτό το φολκλορικό του όλα είναι δίπλα, μπορώ να κάνω σχεδόν τα ίδια, απλά βάλε και ένα μισάωρο παραπάνω ενώ ταυτόχρονα θα αναπνέω φρέσκα κατσικοκούραδα και άγρια ρίγανη, δεν ισχύει.

Συνήθως δε, οι τύποι που είναι της τηλεεργασίας, είναι και φαν της τεχνολογίας, του όλα δίπλα μου, των γρήγορων ρυθμών της πόλης και όχι της κοπιαστικής και στερημένης σε αρκετά ζωής της επαρχίας. Είναι δύσκολο να είσαι μάνατζερ στην Αμαζον και να γουστάρεις ταυτόχρονα φάρμες και σπίτια χωρίς πολλά ψηφιακά καλούδια, όπως της επαρχίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Feindflug την 26 Δεκ 2023, 13:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Πριν 10-20 χρόνια πόλη σάν βουάρ. Τώρα νησί με αεροδρόμιο
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 13:16 Πριν 10-20 χρόνια πόλη σάν βουάρ. Τώρα νησί με αεροδρόμιο
Λευκαδα.

Νησι με γεφυρα, αν μπορουσα να διαλεξω ελευθερος απο οικογενεια, εκει θα πηγαινα για νησι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2023, 13:13
Κολλάει εδώ ρε δικέ μου, που όλα είναι ένα τσιγάρο δρόμος.
Spoiler
Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 09:37 Νησια βγαινουν απ ευθειας εκτος λογω ανυπαρκτης προσβασης σε στοιχειωδη νοσοκομειακη περιθαλψη.

Αν οχι η πατριδα μου η Θεσσαλονικη (ανετα μενεις εντος 30' απο την πολη και νιωθεις την ηρεμια της υπαιθρου), τοτε ανετα Βολος / Πηλιο. Μεγαλη οσο πρεπει, παραθαλασσια, σωστο φαγητο, επιλογες για καλοκαιρι και χειμωνα, κατεβαινεις Αθηνα / ανεβαινεις Θεσνικη ανετος, εχεις και τη Λαρισα διπλα (αν τη βρισκεις με τον καμπο).

Τριτη επιλογη Καβαλα σε παρομοιο τεμπο.

Αν πρεπει ντε και καλα νησι, Λημνος για απολυτη ησυχια και ευκολη συνδεση με Καβαλα για να μη νιωθεις αποκομμενος απο τον πολιτισμο ή καμια Συρο / Ερμουπολη γιατι γουσταρω την αρχιτεκτονικη της.

Για εκτος Βορειου Ελλαδος, θα αξιολογουσα Χανια, Καλαματα αλλα εχω καιρο να πατησω.
Για να μην πω για τις καταστροφές που υπέστησε η επαρχία από τις πλημμύρες και πόσο γρήγορα θα συνέλθουν. Τα ξέρω αρκετά καλύτερα και από πρώτο χέρι. Όλο αυτό το φολκλορικό του όλα είναι δίπλα, μπορώ να κάνω σχεδόν τα ίδια, απλά βάλε και ένα μισάωρο παραπάνω ενώ τσιθα αναπνέω φρέσκα κατσικοκούραδα και άγρια ρίγανη, δεν ισχύει.

Συνήθως δε, οι τύποι που είναι της τηλεεργασίας, είναι και φαν της τεχνολογίας, του όλα δίπλα μου, των γρήγορων ρυθμών της πόλης και όχι της κοπιαστικής και στερημένης σε αρκετά ζωής της επαρχίας. Είναι δύσκολο να είσαι μάνατζερ στην Αμαζον και να γουστάρεις ταυτόχρονα φάρμες και σπίτια χωρίς πολλά ψηφιακά καλούδια, όπως της επαρχίας.
Μα το θέμα δεν αφορά μόνον σε τηλεργασία. Σ' αυτές τις φάσεις οι επιλογές είναι απεριόριστες. Το ζητούμενο είναι ΚΑΙ για τις περιπτώσεις που η εργασιακή έδρα είναι εντός της πόλης και η κατοικία στα περιφερειακά χωριά της πόλης.

Μπορείς να κάνεις μια διευκρίνηση στα μπολντ, τύπε; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 13:16 Πριν 10-20 χρόνια πόλη σάν βουάρ. Τώρα νησί με αεροδρόμιο
Και θα είχες ξεχρεώσει την ολυμπιακή
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

talaipwros έγραψε: 26 Δεκ 2023, 13:18 Νησι με γεφυρα, αν μπορουσα να διαλεξω ελευθερος απο οικογενεια, εκει θα πηγαινα για νησι
Υπομονή, έρχεται

Εικόνα
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”