Ποιος μίλησε για Τούρκους; Είπα εγώ τίποτα για Τούρκους; Είπε ο Καιρίδης τίποτα για Τούρκους; Δε νομίζω...nemo έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:51οχι γιατι αν ειχε καποιος αιμα τουρκου αυτοματως θα ηταν και μουσουλμανοςIsildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46Ε, και γιατί δεν το κάνεις; Ευγενικά ή μη; Γι' αυτό κουβεντιάζουμε, για να λέμε απόψεις και αν χρειαστεί να διορθώσουμε και κάτι, όχι για να τσιρίζουμε και να μουγκανάμε τις παγιωμένες θέσεις μας μόνο σε παράλληλους μονόλογους.nemo έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:38
δεν το ειπα αρνητικα -εγω την θεωρω φιλη μου
απλα το ειπα γιατι θα σε διορθωνε ευγενικα ενω εγω οχι![]()
Εγώ, έτσι όπως είδα να το λέει ο τύπος, το θεώρησα σωστό ιστορικά. Οι κάτοικοι της περιοχής που αφορά την σύγχρονη Ελλάδα ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες. Ε, οι απόγονοί τους σήμερα είναι λάθος να πεις ότι είναι παιδιά Οθωμανών; Εμένα πχ ο παπούς μου που γεννήθηκε το 1898, πριν ακόμα απελευθερωθεί η Μακεδονία, γεννήθηκε Οθωμανός πολίτης (με την βούλα).
Πιθανό ίσως, αλλά όχι απαραίτητο για να ισχύει αυτό που λέει ο Καιρίδης νομίζω. Δεν μίλησε για Τούρκους, για Οθωμανούς μίλησε.Ναύτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:43
Σημαίνει ότι αν ψάξεις σε (μεγάλο) βάθος το γενεαλογικό σου δέντρο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεις κάναν Ομάν ή Σουλεϊμάν πρόγονο.
και θα ζουσε σε ξεχωριστη κοινοτητα ....χιλιαδες διωξαμε στην τουρκια στην απελευθερωση
και πολλους απο αυτους αδικα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Βόμβα μέλους Phorum.com.gr!
Re: Βόμβα μέλους Phorum.com.gr!
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
ειναι τόσο γενικό αυτό που οριακά ειναι πούστικο αν το λεει κάποιος υπεύθυνα, Ελλάδα δεν ειναι μόνο το κολωνάκι.Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Εγώ, έτσι όπως είδα να το λέει ο τύπος, το θεώρησα σωστό ιστορικά. Οι κάτοικοι της περιοχής που αφορά την σύγχρονη Ελλάδα ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες.
- taxalata xalasa
Το είδα και ετοιμάστηκα να πω κάτι γαλλικά για θειάδες, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα ρίξω το ηθικό και πνευματικό επίπεδο της σεπτής διαδικτυακής μας κοινότητας και θα με μαλώσεις.Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:47ρε συ, δεν είπα ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο.southern έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:24Επειδή έχεις χάσει επεισόδια, δεν είμαι χρυσαυγιτης κι είχα ψηφίσει ΝΔ το 2019. Οι Μανιάτες ειναι γενικά μελαμψοιSaliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:23
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... ftE-4IZQ&s
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... HP-pDjuG&s
Παραδείγματα έβαλα (ωχ...μη το δει αυτό ο Ναύτης...)![]()
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι η Ελλάδα αποσχίσθηκε από την Αυστροουγγαρία ή συνηθέστερα από τη Ρωσική Αυτοκρατορία ή δεν ξέρω από τι άλλο αλλά δυστυχώς πρόπερσι είχαμε εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
- taxalata xalasa
ρουφιάνος έλφος έγραψε:
Ποιος μίλησε για Τούρκους; Είπα εγώ τίποτα για Τούρκους; Είπε ο Καιρίδης τίποτα για Τούρκους; Δε νομίζω...

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Ναι βρε, κατανοητό. Κι εγώ ας πούμε, απ' ευθείας απόγονος του Μεγαλέξανδρου είμαι (γέρνει λίγο το κεφάλι μου στα αριστερά, οπότε να η απόδειξη).Ναύτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:52Ε, μεγάλη πιθανότητα έγραψα κι εγώ λατρεία, άλλωστε προσωπικά, ως γνήσιος, βεριτάμπλ, μασίφ απόγονος των Παλαιολόγων αποτελώ την ζωντανή εξαίρεση!Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Πιθανό ίσως, αλλά όχι απαραίτητο για να ισχύει αυτό που λέει ο Καιρίδης νομίζω. Δεν μίλησε για Τούρκους, για Οθωμανούς μίλησε.
![]()
![]()
Απλά νομίζω ότι το μπέρδεμα σε πολλούς γίνεται επειδή μπλέκουν τους Τούρκους με τους Οθωμανούς. Έτσι κατάλαβα εγώ δηλαδή...
Μεγάλος ατσίδας είσαι, μωρ' αδερφάκι μου!nemo έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:47 (...)
και συ παλι μην ακουσεις λεξη που αφορα κατι τεχνικο σου τρεχουν τα σαλια
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
το "τεχνητό" είναι ηλίθιος όρος για να χαρακτηρήσεις ένα έθνος. ο σωστός διαχωρισμός είναι το αν ένα ένθος γεννήθηκε από τα κάτω ή εκ των άνωΣέλευκας έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:34 Απίστευτα άκυρη διατύπωση. Επειδή τον παρακολουθώ ξέρω ότι θέλει να κάνει μια ανάλυση πολύ διαφορετική από αυτή που τελικά είπε. Καταρχήν όλα τα έθνη είναι τεχνητά αλλά από πότε είναι το θέμα και πως. Ότι οι Έλληνες αποφάσισαν ότι Έλληνας είναι ο χριστιανός της Ελλάδας ήταν κάτι τεχνικό φυσικά, αν αποφάσιζαν ότι είναι όποιος μιλάει ελληνικά ανεξάρτητα θρησκείας θα ήταν άλλο διαφορετικό τεχνικό ως επιλογή. Και τα δύο υπήρχαν, το θέμα είναι πως κατασκευάζεις το εμείς. Όχι ότι ήταν δύσκολο να γίνει η επιλογή αυτού που έγινε όμως το οποίο είναι αυτονόητο ότι θα γινόταν και δεν μπορούσε διαφορετικά.
η πρώτη περίπτωση αφορά αφθόρμητες ενώσεις ανθρώπων στη βάση κοινών χαρακτηριστικών, εμπειριών κτλ, στη δεύτερη επιτηδευμένα δημιουργήματα από ανώτερες πολιτικές δυνάμεις που δημιουργούνται για να υπηρετήσουν συγκεκριμένους γεωπολιτικούς σκοπούς
having said that, οι Έλληνες σαφώς και δεν είναι "τεχνητό έθνος"
αλλά μη περιμένετε να μάθετε πράγματα από αμόρφωτους επειδή έχουν σας επιδείξουν 1-2 κωλόχαρτα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Σαφώς (και πέρα από την πλάκα). Γι' αυτό και μίλησα για 5 αιώνες και όχι για 4 όπως συνηθίζουν να λένε οι Αθηναίοι.enaon έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:54ειναι τόσο γενικό αυτό που οριακά ειναι πούστικο αν το λεει κάποιος υπεύθυνα, Ελλάδα δεν ειναι μόνο το κολωνάκι.Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Εγώ, έτσι όπως είδα να το λέει ο τύπος, το θεώρησα σωστό ιστορικά. Οι κάτοικοι της περιοχής που αφορά την σύγχρονη Ελλάδα ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες.
Εμ...πατησιωτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:58 Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι η Ελλάδα αποσχίσθηκε από την Αυστροουγγαρία ή συνηθέστερα από τη Ρωσική Αυτοκρατορία ή δεν ξέρω από τι άλλο αλλά δυστυχώς πρόπερσι είχαμε εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.![]()
Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται σε λεπτές φυλετικές ή/και εθνοτικές διαφοροποιήσεις.Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 11:01Ναι βρε, κατανοητό. Κι εγώ ας πούμε, απ' ευθείας απόγονος του Μεγαλέξανδρου είμαι (γέρνει λίγο το κεφάλι μου στα αριστερά, οπότε να η απόδειξη).Ναύτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:52Ε, μεγάλη πιθανότητα έγραψα κι εγώ λατρεία, άλλωστε προσωπικά, ως γνήσιος, βεριτάμπλ, μασίφ απόγονος των Παλαιολόγων αποτελώ την ζωντανή εξαίρεση!Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Πιθανό ίσως, αλλά όχι απαραίτητο για να ισχύει αυτό που λέει ο Καιρίδης νομίζω. Δεν μίλησε για Τούρκους, για Οθωμανούς μίλησε.
![]()
![]()
Απλά νομίζω ότι το μπέρδεμα σε πολλούς γίνεται επειδή μπλέκουν τους Τούρκους με τους Οθωμανούς. Έτσι κατάλαβα εγώ δηλαδή...
Προσωπικά, στο είπα και πριν, εκείνο που κατά βάση μ' ενοχλεί στις δηλώσεις Καιρίδη είναι η πουστιά* της προσπάθειας να αποδώσει οθωμανικές αναφορές στον νεοελληνικό πολιτισμό κι επομένως στην νεοελληνική εθνική ταυτότητα.
*επαναλαμβάνω, με την έννοια του παρελκυστικού επιχειρήματος, αγαπητέ Saliveros
- taxalata xalasa
φξδenaon έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:54ειναι τόσο γενικό αυτό που οριακά ειναι πούστικο αν το λεει κάποιος υπεύθυνα, Ελλάδα δεν ειναι μόνο το κώλονάχει.Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Εγώ, έτσι όπως είδα να το λέει ο τύπος, το θεώρησα σωστό ιστορικά. Οι κάτοικοι της περιοχής που αφορά την σύγχρονη Ελλάδα ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες.
καλα το καταλαβες οι τουρκοι ηταν προτεσταντες σουνιτες και οι οθωμανοι μουσουλμανοι καθολικοι σιιτεςIsildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 11:01Ναι βρε, κατανοητό. Κι εγώ ας πούμε, απ' ευθείας απόγονος του Μεγαλέξανδρου είμαι (γέρνει λίγο το κεφάλι μου στα αριστερά, οπότε να η απόδειξη).Ναύτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:52Ε, μεγάλη πιθανότητα έγραψα κι εγώ λατρεία, άλλωστε προσωπικά, ως γνήσιος, βεριτάμπλ, μασίφ απόγονος των Παλαιολόγων αποτελώ την ζωντανή εξαίρεση!Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Πιθανό ίσως, αλλά όχι απαραίτητο για να ισχύει αυτό που λέει ο Καιρίδης νομίζω. Δεν μίλησε για Τούρκους, για Οθωμανούς μίλησε.
![]()
![]()
- taxalata xalasa
ρουφιάνος έλφος έγραψε:
για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 291 Απαντήσεις
- 5952 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Feindflug
-
- 46 Απαντήσεις