!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βόμβα μέλους Phorum.com.gr!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Re: Βόμβα μέλους Phorum.com.gr!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

nemo έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:51
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46
nemo έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:38
δεν το ειπα αρνητικα -εγω την θεωρω φιλη μου
απλα το ειπα γιατι θα σε διορθωνε ευγενικα ενω εγω οχι :e045:
Ε, και γιατί δεν το κάνεις; Ευγενικά ή μη; Γι' αυτό κουβεντιάζουμε, για να λέμε απόψεις και αν χρειαστεί να διορθώσουμε και κάτι, όχι για να τσιρίζουμε και να μουγκανάμε τις παγιωμένες θέσεις μας μόνο σε παράλληλους μονόλογους.

Εγώ, έτσι όπως είδα να το λέει ο τύπος, το θεώρησα σωστό ιστορικά. Οι κάτοικοι της περιοχής που αφορά την σύγχρονη Ελλάδα ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες. Ε, οι απόγονοί τους σήμερα είναι λάθος να πεις ότι είναι παιδιά Οθωμανών; Εμένα πχ ο παπούς μου που γεννήθηκε το 1898, πριν ακόμα απελευθερωθεί η Μακεδονία, γεννήθηκε Οθωμανός πολίτης (με την βούλα).

Ναύτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:43
Σημαίνει ότι αν ψάξεις σε (μεγάλο) βάθος το γενεαλογικό σου δέντρο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεις κάναν Ομάν ή Σουλεϊμάν πρόγονο.
Πιθανό ίσως, αλλά όχι απαραίτητο για να ισχύει αυτό που λέει ο Καιρίδης νομίζω. Δεν μίλησε για Τούρκους, για Οθωμανούς μίλησε.
οχι γιατι αν ειχε καποιος αιμα τουρκου αυτοματως θα ηταν και μουσουλμανος
και θα ζουσε σε ξεχωριστη κοινοτητα ....χιλιαδες διωξαμε στην τουρκια στην απελευθερωση
και πολλους απο αυτους αδικα
Ποιος μίλησε για Τούρκους; Είπα εγώ τίποτα για Τούρκους; Είπε ο Καιρίδης τίποτα για Τούρκους; Δε νομίζω...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Εγώ, έτσι όπως είδα να το λέει ο τύπος, το θεώρησα σωστό ιστορικά. Οι κάτοικοι της περιοχής που αφορά την σύγχρονη Ελλάδα ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες.
ειναι τόσο γενικό αυτό που οριακά ειναι πούστικο αν το λεει κάποιος υπεύθυνα, Ελλάδα δεν ειναι μόνο το κολωνάκι.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Η πηγή του qαqού!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:47
southern έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:24
Επειδή έχεις χάσει επεισόδια, δεν είμαι χρυσαυγιτης κι είχα ψηφίσει ΝΔ το 2019. Οι Μανιάτες ειναι γενικά μελαμψοι
ρε συ, δεν είπα ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο.
Παραδείγματα έβαλα (ωχ...μη το δει αυτό ο Ναύτης...) :oops:
Το είδα και ετοιμάστηκα να πω κάτι γαλλικά για θειάδες, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα ρίξω το ηθικό και πνευματικό επίπεδο της σεπτής διαδικτυακής μας κοινότητας και θα με μαλώσεις.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι η Ελλάδα αποσχίσθηκε από την Αυστροουγγαρία ή συνηθέστερα από τη Ρωσική Αυτοκρατορία ή δεν ξέρω από τι άλλο αλλά δυστυχώς πρόπερσι είχαμε εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. :102:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

ρουφιάνος έλφος έγραψε:
Ποιος μίλησε για Τούρκους; Είπα εγώ τίποτα για Τούρκους; Είπε ο Καιρίδης τίποτα για Τούρκους; Δε νομίζω...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Isildur

Ναύτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:52
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Πιθανό ίσως, αλλά όχι απαραίτητο για να ισχύει αυτό που λέει ο Καιρίδης νομίζω. Δεν μίλησε για Τούρκους, για Οθωμανούς μίλησε.
Ε, μεγάλη πιθανότητα έγραψα κι εγώ λατρεία, άλλωστε προσωπικά, ως γνήσιος, βεριτάμπλ, μασίφ απόγονος των Παλαιολόγων αποτελώ την ζωντανή εξαίρεση!

:lol: :a015:
Ναι βρε, κατανοητό. Κι εγώ ας πούμε, απ' ευθείας απόγονος του Μεγαλέξανδρου είμαι (γέρνει λίγο το κεφάλι μου στα αριστερά, οπότε να η απόδειξη).

Απλά νομίζω ότι το μπέρδεμα σε πολλούς γίνεται επειδή μπλέκουν τους Τούρκους με τους Οθωμανούς. Έτσι κατάλαβα εγώ δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

nemo έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:47 (...)
και συ παλι μην ακουσεις λεξη που αφορα κατι τεχνικο σου τρεχουν τα σαλια
Μεγάλος ατσίδας είσαι, μωρ' αδερφάκι μου!
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Σέλευκας έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:34 Απίστευτα άκυρη διατύπωση. Επειδή τον παρακολουθώ ξέρω ότι θέλει να κάνει μια ανάλυση πολύ διαφορετική από αυτή που τελικά είπε. Καταρχήν όλα τα έθνη είναι τεχνητά αλλά από πότε είναι το θέμα και πως. Ότι οι Έλληνες αποφάσισαν ότι Έλληνας είναι ο χριστιανός της Ελλάδας ήταν κάτι τεχνικό φυσικά, αν αποφάσιζαν ότι είναι όποιος μιλάει ελληνικά ανεξάρτητα θρησκείας θα ήταν άλλο διαφορετικό τεχνικό ως επιλογή. Και τα δύο υπήρχαν, το θέμα είναι πως κατασκευάζεις το εμείς. Όχι ότι ήταν δύσκολο να γίνει η επιλογή αυτού που έγινε όμως το οποίο είναι αυτονόητο ότι θα γινόταν και δεν μπορούσε διαφορετικά.
το "τεχνητό" είναι ηλίθιος όρος για να χαρακτηρήσεις ένα έθνος. ο σωστός διαχωρισμός είναι το αν ένα ένθος γεννήθηκε από τα κάτω ή εκ των άνω
η πρώτη περίπτωση αφορά αφθόρμητες ενώσεις ανθρώπων στη βάση κοινών χαρακτηριστικών, εμπειριών κτλ, στη δεύτερη επιτηδευμένα δημιουργήματα από ανώτερες πολιτικές δυνάμεις που δημιουργούνται για να υπηρετήσουν συγκεκριμένους γεωπολιτικούς σκοπούς
having said that, οι Έλληνες σαφώς και δεν είναι "τεχνητό έθνος"
αλλά μη περιμένετε να μάθετε πράγματα από αμόρφωτους επειδή έχουν σας επιδείξουν 1-2 κωλόχαρτα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Isildur

enaon έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:54
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Εγώ, έτσι όπως είδα να το λέει ο τύπος, το θεώρησα σωστό ιστορικά. Οι κάτοικοι της περιοχής που αφορά την σύγχρονη Ελλάδα ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες.
ειναι τόσο γενικό αυτό που οριακά ειναι πούστικο αν το λεει κάποιος υπεύθυνα, Ελλάδα δεν ειναι μόνο το κολωνάκι.
Σαφώς (και πέρα από την πλάκα). Γι' αυτό και μίλησα για 5 αιώνες και όχι για 4 όπως συνηθίζουν να λένε οι Αθηναίοι.
Άβαταρ μέλους
Isildur

πατησιωτης έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:58 Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι η Ελλάδα αποσχίσθηκε από την Αυστροουγγαρία ή συνηθέστερα από τη Ρωσική Αυτοκρατορία ή δεν ξέρω από τι άλλο αλλά δυστυχώς πρόπερσι είχαμε εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. :102:
Εμ... :102:
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 11:01
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:46 Πιθανό ίσως, αλλά όχι απαραίτητο για να ισχύει αυτό που λέει ο Καιρίδης νομίζω. Δεν μίλησε για Τούρκους, για Οθωμανούς μίλησε.
Ε, μεγάλη πιθανότητα έγραψα κι εγώ λατρεία, άλλωστε προσωπικά, ως γνήσιος, βεριτάμπλ, μασίφ απόγονος των Παλαιολόγων αποτελώ την ζωντανή εξαίρεση!

Ναι βρε, κατανοητό. Κι εγώ ας πούμε, απ' ευθείας απόγονος του Μεγαλέξανδρου είμαι (γέρνει λίγο το κεφάλι μου στα αριστερά, οπότε να η απόδειξη).

Απλά νομίζω ότι το μπέρδεμα σε πολλούς γίνεται επειδή μπλέκουν τους Τούρκους με τους Οθωμανούς. Έτσι κατάλαβα εγώ δηλαδή...
Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται σε λεπτές φυλετικές ή/και εθνοτικές διαφοροποιήσεις.
Προσωπικά, στο είπα και πριν, εκείνο που κατά βάση μ' ενοχλεί στις δηλώσεις Καιρίδη είναι η πουστιά* της προσπάθειας να αποδώσει οθωμανικές αναφορές στον νεοελληνικό πολιτισμό κι επομένως στην νεοελληνική εθνική ταυτότητα.

*επαναλαμβάνω, με την έννοια του παρελκυστικού επιχειρήματος, αγαπητέ Saliveros
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

enaon έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:54
ειναι τόσο γενικό αυτό που οριακά ειναι πούστικο αν το λεει κάποιος υπεύθυνα, Ελλάδα δεν ειναι μόνο το κώλονάχει.
φξδ :smt023
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 11:01

καλα το καταλαβες οι τουρκοι ηταν προτεσταντες σουνιτες και οι οθωμανοι μουσουλμανοι καθολικοι σιιτες
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

ρουφιάνος έλφος έγραψε:
για 5 αιώνες, οπότε ήταν Οθωμανοί πολίτες.
:smt005: :smt005: :smt005:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”