Otan λες Μικρα Ασια εννοεις προφανως τα παραλια του Αιγαιου απο την μερια της Τουρκιας σωστα;Καρολίνα έγραψε: 05 Μαρ 2023, 22:26Όχι, δεν είναι ρωσοπόντιος (τον είχα ρωτήσει στην αρχή γιατί έχει μεγάλη μύτη------> συν ότι άλλο συνεπάγεται αυτόplouf έγραψε: 05 Μαρ 2023, 22:22Πολλοί πόντιοι που ηταν στα βόρεια παράλια της Τουρκίας πχ Τραπεζούντα ΚαππαδοκίαΚαρολίνα έγραψε: 05 Μαρ 2023, 21:04 Το έχει κάνει ο πρώην μου και βρέθηκε σχεδόν 100% Τούρκος (είναι Πόντιος).
Εν τω μεταξύ βρήκε κάποιους που υποτίθεται ότι είναι συγγενείς του, επικοινώνησε μαζί τους και του έστειλαν φωτο του παιδιού του μικρού, το οποίο είναι ολόιδιο ο πρώην μου σε μικρή ηλικία.
και τα λοιπά τον 18ο και ειδικά το 19ο αιώνα κυνηγήθηκαν απο τους Τούρκους και
κατέφυγαν στην σημερινή Ουκρανία την Ρωσία την Αμπχαζία και την Γεωργια κατα κύριο λογο.
Μάλιστα πολλοί απ αυτούς εκτοπίστηκαν απο το σταλινικό καθεστώς στο Ουζμπεκιστάν
και το Καζακστάν.
Το 90 πολλοί ήρθαν εδώ στην Ελλάδα κι εδώ τους αποκαλούμε ρωσοποντιους ο πρωην
σου είναι απο αυτούς ναι η όχι;![]()
)
Αν κάνω και εγώ το τεστ, μπορεί και εμένα να με βγάλει από εκεί μεριά, αφού οι παππούδες ήταν από Μικρασία.
Εμεις στο σχολειο μου ειχαμε εναν καθηγητη αγγλικων που μαλιστα μιλαγε τα ελληνικα με ελαφρα βρεττανικη
προφορα και ειχε καταγωγη απο εκεινα τα μερη.
Ο σωματοτυπος του κοντος και αρκετα γεματος ενω ηταν καπως σκουροχρωμος και μελαχροινος.
Παντως η φυσιογνωμια του ηταν ηρεμη και μειληχια και σαν ανθρωπος ηταν απλα εξαιρετικος.