Re: Τί θα φάτε την Πρωτοχρονιά;
Δημοσιεύτηκε: 28 Δεκ 2022, 12:20
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Τότε πιθανόν να το έχεις παρεξηγήσει. Θα σου πρότεινα να του δώσεις μια ευκαιρία αν το πετύχεις μαγειρεμένο εκτός στιφάδου.Cecily Anne έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:19
Όχι εμάς τα κάνουν στιφάδο ή κοκκινιστό παραδοσιακά, οπότε δεν έχω φάει με άλλο τρόπο. Έχω μαγειρέψει στην Ιταλία ένα που είχε έτοιμη τη μαρινάρα μέσα με ελιές και λαχανικά, αλλά δεν μ'άρεσε ιδιαίτερα.
Μα το τρώω, ούτως ή αλλιώς, απλά δεν τρώω για να χορτάσω.. Γενικά πολύ δύσκολα δεν μ'αρέσει κάποιο κρέας, μόνο στα κοκορετσοεντόσθια έχω άρνηση.Belladonna έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:21Τότε πιθανόν να το έχεις παρεξηγήσει. Θα σου πρότεινα να του δώσεις μια ευκαιρία αν το πετύχεις μαγειρεμένο εκτός στιφάδου.Cecily Anne έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:19
Όχι εμάς τα κάνουν στιφάδο ή κοκκινιστό παραδοσιακά, οπότε δεν έχω φάει με άλλο τρόπο. Έχω μαγειρέψει στην Ιταλία ένα που είχε έτοιμη τη μαρινάρα μέσα με ελιές και λαχανικά, αλλά δεν μ'άρεσε ιδιαίτερα.
ΒΑΝ!!!!Cecily Anne έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:22
Γενικά πολύ δύσκολα δεν μ'αρέσει κάποιο κρέας, μόνο στα κοκορετσοεντόσθια έχω άρνηση.
Αν βρεθείς σε καμμιά Κρήτη πάντως και βρεις σε ταβέρνα κουνέλι λεμονάτο, θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα για κυρίως. Θα γλύφεις και το πιάτο.Cecily Anne έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:22
Μα το τρώω, ούτως ή αλλιώς, απλά δεν τρώω για να χορτάσω.. Γενικά πολύ δύσκολα δεν μ'αρέσει κάποιο κρέας, μόνο στα κοκορετσοεντόσθια έχω άρνηση.
Naranjita έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:24 την πανωλεθρια την είχαμε πάθει μια χρονιά, που αποφάσισε η μάνα μου να φτιάξει το βενετσιάνικο παστιτσιο.
σαν πιτα με μακαρονια, κιμά, συκωτακια, μπεικον ενα εκατομύριο υλικά που σε στελνουν αδιάβαστο αν τα φας ολα μαζι και δυο μεροκαματα για να το φτιάξεις.
ποιος ανωμαλος το σκεφτηκε αυτο το φαγητο, δεν γνωριζω.
ξέρω όμως ποιος το παρουσιασε στην ελ τηλεόραση.
Μαμαλάκη, σε ψάχνω.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/past ... io/111082/
Αυτο ισχύει για τα περισσότερα υλικά. Για το ψάρι πχ 100%. Η μαρινάδα είναι για να δωσει γεύση, αν η πρώτη ύλη έχει από μόνη της γεύση και αρώματα λόγω ποιότητας, δεν χρειάζεται επιπλέον φιοριτούρες.panos291 έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:25 Εχω εχναν πελατι σεφ που βγαζει μενου σε πολυτελη εστιατορια στην Δανια. Οταν εχεις εξαιρετικο κρεας η γνωμη του ειναι να μην χρησιμοποιεις μαριναδα, και στην περιπτωση που το κανεις ψητο να του βαζεις μονο θαλασσινο αλατι και φρεσκο πιπερι.
ρε φιλε, δεν εχεις ιδεα πως ηταν. κανελογαρυφαλα, με συκωτια, κρασια και κιμαδες, ζυμαρια και μακαρονια, μπεικον και μανιταρια και ολα τα υπολοιπα. δυο μπουκιες έφαγα, ειχαμε και κοσμο ειπα να μην το φτυσω μια και ημασταν οι οικοδεσποτες.Cecily Anne έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:27Naranjita έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:24 την πανωλεθρια την είχαμε πάθει μια χρονιά, που αποφάσισε η μάνα μου να φτιάξει το βενετσιάνικο παστιτσιο.
σαν πιτα με μακαρονια, κιμά, συκωτακια, μπεικον ενα εκατομύριο υλικά που σε στελνουν αδιάβαστο αν τα φας ολα μαζι και δυο μεροκαματα για να το φτιάξεις.
ποιος ανωμαλος το σκεφτηκε αυτο το φαγητο, δεν γνωριζω.
ξέρω όμως ποιος το παρουσιασε στην ελ τηλεόραση.
Μαμαλάκη, σε ψάχνω.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/past ... io/111082/Πωπω πρωτοχρονιά με πίτσα θα έκανα στη θέση σου.
Πωπω εν τω μεταξύ δεν ήταν και φτηνά, έτσι όπως τα απαρίθμησες. Μα αυτό είναι που μου τη δίνει πιο πολύ στα νεύρα από όλα!!! Σκας ένα σκασμό λεφτά για μαλακίες και τελικά δε τρώγονται.Naranjita έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:30ρε φιλε, δεν εχεις ιδεα πως ηταν. κανελογαρυφαλα, με συκωτια, κρασια και κιμαδες, ζυμαρια και μακαρονια, μπεικον και μανιταρια και ολα τα υπολοιπα. δυο μπουκιες έφαγα, ειχαμε και κοσμο ειπα να μην το φτυσω μια και ημασταν οι οικοδεσποτες.Cecily Anne έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:27Naranjita έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:24 την πανωλεθρια την είχαμε πάθει μια χρονιά, που αποφάσισε η μάνα μου να φτιάξει το βενετσιάνικο παστιτσιο.
σαν πιτα με μακαρονια, κιμά, συκωτακια, μπεικον ενα εκατομύριο υλικά που σε στελνουν αδιάβαστο αν τα φας ολα μαζι και δυο μεροκαματα για να το φτιάξεις.
ποιος ανωμαλος το σκεφτηκε αυτο το φαγητο, δεν γνωριζω.
ξέρω όμως ποιος το παρουσιασε στην ελ τηλεόραση.
Μαμαλάκη, σε ψάχνω.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/past ... io/111082/Πωπω πρωτοχρονιά με πίτσα θα έκανα στη θέση σου.
και μονο για αυτο πρεπει να βυθιστουν. και μονο για αυτο.
Ε ναι. Φαντάσου τωρα να πας να βάλεις μαριναδα σε φρεσκια συναγρίδα. Θελεις εκτελεση απο τα 6 μετρα ή οχι?Belladonna έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:28Αυτο ισχύει για τα περισσότερα υλικά. Για το ψάρι πχ 100%. Η μαρινάδα είναι για να δωσει γεύση, αν η πρώτη ύλη έχει από μόνη της γεύση και αρώματα λόγω ποιότητας, δεν χρειάζεται επιπλέον φιοριτούρες.panos291 έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:25 Εχω εχναν πελατι σεφ που βγαζει μενου σε πολυτελη εστιατορια στην Δανια. Οταν εχεις εξαιρετικο κρεας η γνωμη του ειναι να μην χρησιμοποιεις μαριναδα, και στην περιπτωση που το κανεις ψητο να του βαζεις μονο θαλασσινο αλατι και φρεσκο πιπερι.
Ναι οι Ιταλοί έχουν κάτι τέτοιες δύσκολες και σύνθετες συνταγές που σκέφτεσαι πως είναι φερμένες από την κόλαση.Naranjita έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:24 την πανωλεθρια την είχαμε πάθει μια χρονιά, που αποφάσισε η μάνα μου να φτιάξει το βενετσιάνικο παστιτσιο.
σαν πιτα με μακαρονια, κιμά, συκωτακια, μπεικον ενα εκατομύριο υλικά που σε στελνουν αδιάβαστο αν τα φας ολα μαζι και δυο μεροκαματα για να το φτιάξεις.
ποιος ανωμαλος το σκεφτηκε αυτο το φαγητο, δεν γνωριζω.
ξέρω όμως ποιος το παρουσιασε στην ελ τηλεόραση.
Μαμαλάκη, σε ψάχνω.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/past ... io/111082/
Θες.&-panos291 έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:31Ε ναι. Φαντάσου τωρα να πας να βάλεις μαριναδα σε φρεσκια συναγρίδα. Θελεις εκτελεση απο τα 6 μετρα ή οχι?Belladonna έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:28Αυτο ισχύει για τα περισσότερα υλικά. Για το ψάρι πχ 100%. Η μαρινάδα είναι για να δωσει γεύση, αν η πρώτη ύλη έχει από μόνη της γεύση και αρώματα λόγω ποιότητας, δεν χρειάζεται επιπλέον φιοριτούρες.panos291 έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:25 Εχω εχναν πελατι σεφ που βγαζει μενου σε πολυτελη εστιατορια στην Δανια. Οταν εχεις εξαιρετικο κρεας η γνωμη του ειναι να μην χρησιμοποιεις μαριναδα, και στην περιπτωση που το κανεις ψητο να του βαζεις μονο θαλασσινο αλατι και φρεσκο πιπερι.