Τύπε μου, έχεις βγει έξω από το σπίτι σου; Η Βουλγαρία έχει πυρηνικό εργοστάσιο. Η Ουκρανία μετρό από το 1960 και η Βαρσοβία ένα τεράστιο δίκτυο τραμ. Εσύ τι έχεις;
Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πεις τι έχεις που δε θα είχες αν δεν είχες περάσει τον σοσιαλισμό...
αυτοκινητα.
απο τοτε που ολοι αυτοι δεν ειχαν, και αναγκαστικα πηγαιναν με τα μμμ, εδω η οικονομια σηκωνε αυτοκινητο για τον καθενα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Τύπε μου, έχεις βγει έξω από το σπίτι σου; Η Βουλγαρία έχει πυρηνικό εργοστάσιο. Η Ουκρανία μετρό από το 1960 και η Βαρσοβία ένα τεράστιο δίκτυο τραμ. Εσύ τι έχεις;
Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πεις τι έχεις που δε θα είχες αν δεν είχες περάσει τον σοσιαλισμό...
αυτοκινητα.
απο τοτε που ολοι αυτοι δεν ειχαν, και αναγκαστικα πηγαιναν με τα μμμ, εδω η οικονομια σηκωνε αυτοκινητο για τον καθενα.
αυτοκινητα.
Και είδαμε όλοι που κατέληξε αυτό.
Έχουμε κατά μέσο όρο τον παλαιότερο στόλο στην Ευρώπη. Τα ΜΜΜ είναι υποβαθμισμένα και γενικά χάος...
Και πριν βιαστείς να απαντήσεις να σε ενημερώσω ότι στην πόλη σου κυκλοφορεί ακόμη αυτό το λεωφορείο.
Αν μου βρεις πρώην σοσιαλιστική δημοκρατία που κυκλοφορούν παλαιότερα λεωφορεία, ενημέρωσε με...
Ξέρω τί λέγαν αυτοί που ερχόντουσαν στην Ελλάδα απο αυτά τα καθεστώτα. Τώρα το τί λένε διάφοροι στην Ελλάδα που δεν τα έζησαν, μικρή σημασία έχει.
Ναι μωρέ. Παράδεισος η Ελλάδα.
ισχυει.
αλλωστε, απο κει μεταναστευαν για δω, οχι το αναποδο.
Ναι ε; Από εδώ μέσα ακούω ότι ένας χρήστης έχει βρεθεί στα Σκόπια, ένας άλλος στην Πολωνία και κάποιος άλλος στην Τσεχία. Αλλά ναι. Δεν έγινε το ανάποδο.
Ναι ε; Από εδώ μέσα ακούω ότι ένας χρήστης έχει βρεθεί στα Σκόπια, ένας άλλος στην Πολωνία και κάποιος άλλος στην Τσεχία. Αλλά ναι. Δεν έγινε το ανάποδο.
Χρόνια μετά την κατάρρρευση του κομμουνισμού και αφού οι χώρες αυτές έχουν ανορθωθεί οικονομικά.
Έχεις ιδέα του πόση διαφθορά υπήρχε στα κομμουνιστικά καθεστώτα;
Έχεις ιδέα για τη δράση της ρώσικης μαφίας στη Σοβιετική Ένωση και γενικότερα των μαφιών στο Ανατολικό Μπλοκ;
Το βρήκες. Γλυτώσαμε τη διαφθορά. Διαδώσται...
Δεν είπα ότι γλυτώσαμε απο τη διαφθορά. Εσύ παρουσιάζεις εκείνα τα καθεστώτα σαν δήθεν "αδιάφθορα".
Δεν ξέρω τι λες για τη διαφθορά τους εκεί αλλά οι αριθμοί λένε ότι έχεις 400% χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό και μηδέν στις υποδομές. Εκεί έχουν 20% χρέος και πολύ καλά στις υποδομές. Μάντεψε ποιος ήταν τελικά πιο διεφθαρμένος...
Χρόνια μετά την κατάρρρευση του κομμουνισμού και αφού οι χώρες αυτές έχουν ανορθωθεί οικονομικά.
Α, οι υποδομές που άφησε πίσω του ο σοσιαλισμός δεν βοήθησαν στην ανόρθωση έτσι;
Δεν είπα ότι γλυτώσαμε απο τη διαφθορά. Εσύ παρουσιάζεις εκείνα τα καθεστώτα σαν δήθεν "αδιάφθορα".
Δεν ξέρω τι λες για τη διαφθορά τους εκεί αλλά οι αριθμοί λένε ότι έχεις 400% χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό και μηδέν στις υποδομές. Εκεί έχουν 20% χρέος και πολύ καλά στις υποδομές. Μάντεψε ποιος ήταν τελικά πιο διεφθαρμένος...
Απο τη δεκαετία του '90 έχουν καπιταλισμό.
Εσύ εδώ είχες την ΠΑΣΟΚάρα, όπου τους έβλεπε με συμπάθεια όλους αυτούς (μέχρι να καταρρεύσουν), αλλά προιμούσε έναν άλλο δρόμμο. Τα δανεικά.
Εσύ εδώ είχες την ΠΑΣΟΚάρα, όπου τους έβλεπε με συμπάθεια όλους αυτούς (μέχρι να καταρρεύσουν), αλλά προιμούσε έναν άλλο δρόμμο. Τα δανεικά.
Τύπε μου, από τη δεκατία του '50 φεύγουν μετανάστες από εδώ.
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Νοέμ 2022, 18:09
Τύπε μου, από τη δεκατία του '50 φεύγουν μετανάστες από εδώ.
Για κάποιο λόγο επέλεγαν τις δυτικές καπιταλιστικές χώρες και όχι τους κομουνιστικούς "παραδείσους" που παρουσιάζεις. Λες να φταίει το ότι δεν είχαν τις γνώσεις που έχεις εσύ για το πόσο "παράδεισος" ήταν οι κομμουνιστικές χώρες;