!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θα μπορουσε η Ορθοδοξια να μετεξελιχθει σε θρησκεια που ;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Re: Θα μπορουσε η Ορθοδοξια να μετεξελιχθει σε θρησκεια που ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Ορέστης 35 έγραψε: 26 Μάιος 2018, 19:05
Φυσικα και υπηρχαν κανονες. Ιεροι κανονες. Γι αυτο μιλαω για σεξουαλικη κατανυξη, που ξενερωνει την Ιφιδα, και οχι για "εισαι το πουτανακι μου;". Ο ανθρωπος εξυψωνεται μεσα απο την ιερη συν-ουσια.
Ακριβώς για το "είσαι το πουτανάκι μου" μιλάς. Να βιάζεις όποια θες (αφού το να σε θέλει και η ίδια δεν είναι προαπαιτούμενο) κι άμα μείνει και έγκυος μη τον είδατε, αλά mgtow, απλώς το ντύνεις με ορθοδοξη κατάνυξη για να μη φαίνεσαι βιαστής. Σεξουαλική κατάνυξη και ορθοδοξία δεν πάνε μαζί. Με παγανισμό πάνε, τί να κάνουμε τώρα;
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Ορέστη35 ο Χριστιανισμός είναι αντιερωτική θρησκεία. Μην προσπαθείς να συνδυάσεις έρωτα και πνευματικότητα στον Χριστιανισμό. Από τους Δυτικούς μόνο οι Γνωστικοί τα κάνουν αυτά. Πάνε σε Ανατολίτικες θρησκείες όπως Τάντρα που είναι βγαλμένη για αυτόν τον σκοπό.

Ο μύθος του Αδάμ και της Εϋας τι λεει δεν ξέρεις? Απαγορεύεται το ιερό σεξ διότι σε κάνει σαν θεό και τι τώρα γίναν σαν και Μας? Αναρωτιούνται οι Ελοχίμ που το ιερό σεξ το είχαν για αυτούς αποκλειστικά. Αλλά η Εύα τσαχπίνα το έμαθε από ιερέα του Εα (με σύμβολο τον όφι) και το δίδαξε στον Αδάμα.

Η εξορία από τον "Παράδεισο" ήταν λόγω του ιερού έρωτα που κάναν Αδάμ και Εύα δεν το ξέρεις?
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
tanipteros

και ήταν αμάρτημα διότι κατά την διάρκεια του έρωτα ενώθηκαν Αδάμ και Εύα με τους Βαβυλώνιους θεούς και όχι τον Γιαχβέ και Ασερά. Και κάναν έρωτα σαν θεοί παγανιστικοί.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Ορέστης 35 έγραψε: 26 Μάιος 2018, 19:05
Nandros έγραψε: 26 Μάιος 2018, 18:52
Ορέστης 35 έγραψε: 26 Μάιος 2018, 18:44Εχεις την ταση να βλεπεις την αρνητικη πλευρα των πραγματων. Την εποχη της μητριαρχικης πανμιξιας καπως ετσι ηταν τα πραγματα. Η αυτο θα εχεις ή πατριαρχικη μονογαμια. Η σημερινη γυναικοκεντρικη καταναλωτικη κοινωνια θα καταρρευσει.
Κανείς δεν ξέρει πώς ήταν τότε και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Μπορεί η γυναίκα να επέλεγε έναν ή περισσότερους. Δια της βίας μάλλον χλωμό το βλέπω, αφού ακόμα και οι πρωτόγονες ομάδες εφάρμοζαν κάποιους κανόνες.
Εκείνη την εποχή, το μόνο που ήταν σίγουρο ήταν ποια μητέρα σε γέννησε.
Φυσικα και υπηρχαν κανονες. Ιεροι κανονες. Γι αυτο μιλαω για σεξουαλικη κατανυξη, που ξενερωνει την Ιφιδα, και οχι για "εισαι το πουτανακι μου;". Ο ανθρωπος εξυψωνεται μεσα απο την ιερη συν-ουσια.

Υπαρχει μια ταινια κομικ με γιγαντες και ανθρωπακια δεκαετιας 60 που αναπαριστα μια τετοια σκηνη. Ισως εχει βασιστει σε μελετες του Ενγκελς αλλα νομιζω αρκετοι ανθρωπολογοι υποστηριζουν τη θεωρια της πανμιξιας στην προιστορικη εποχη.
Ποια ιερή κατάνυξη! :o
Το τσούζαν με πιοτό από βότανα, γίνονταν ντέφι και μετά ότι προκύψει! Την άλλη μέρα κανονικό hangover είχαν!

Σε παρακαλώ, μην μαμάς το νήμα ανακατεύοντας τον Ένγκελς, με γνώσεις του 19ου αιώνα, (1820 - 1895), που δεν ήταν καν ανθρωπολόγος!

Πιο σοβαρά τα λέει η Jean M. Auel στα βιβλία της, αφού έχει κάνει πολύ περισσότερες και πολύ πιο πρόσφατες έρευνες!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Ο άνδρας δεν έχει κανένα κίνητρο να νοιαστεί για παιδί που δεν είναι σίγουρος ότι είναι δικό του. Επίσης, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορεί να χειριστεί συναισθηματικά και ψυχολογικά την πολυγαμία, η οποία έτσι και αλλιώς στο τέλος καταλήγει σε υπεργαμία για τους λίγους και οριακή αγαμία για τους πολλούς. Εκτός από αυτά, η μισή και παραπάνω θελκτικότητα της άστατης ερωτικής ζωής θα χανόταν αν γινόταν κοινωνική νόρμα. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά το συνάγω από το ποιοι είναι, κατά πλειοψηφία, αυτοί που ζητάνε τυπική απορρύθμιση της ερωτικής ζωής και κυρίως ποιοι είναι αυτοί που ΔΕΝ ζητάνε κάτι τέτοιο.

Αν θέλετε μητριαρχία, μπορείτε να γίνετε ορθόδοξοι Εβραίοι που ακόμα και σήμερα θεωρούν ικανό τεκμήριο εβραϊκότητας το να είναι η μάνα σου Εβραία, χωρίς άλλες διατυπώσεις.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

name έγραψε: 26 Μάιος 2018, 17:27

Σημερα κανενας δεν θα σου πει αυτα, εμενα προσωπικα δεν μου τα εχουν πει. Το μονο θεμα ειναι να υπαρχει γαμος, δηλ ευλογια απ τον θεο. Και μια -δυο φορες που εχω εξομολογηθει οταν με ρωτησε ο παπας αν εχω ερωτικες σχεσεις (δεν ημουν παντρεμενος) οταν του ειπα ναι δεν εβγαλε κανα μπιτονι βενζινη να με καψει.
Μου εξηγησε πολυ ευγενικα οτι για την εκκλησια το σεξ δεν παει μονο του αλλα πρεπει να ειναι στο πλαισιο μιας ολοκληρωμενης σχεσης.
Πολυ οτιναναι
Ας πω και το δικό μου οτιναναι

Σύμφωνω με τον χρήστη name
Μια χαρά ειναι το ερωτικό κομμάτι αρκει να γινεται με αγάπη. Αυτα λενε
Δε σε βάζουν να κανεις 10000 μετάνοιες επειδή εκανες σεξ

Σεβασμός κι αγαπη

Αλλα η παγιδα είναι να λες ειμαι μονογαμικος/κια και οκ δεν αμαρτανω αλλα σιχαινεσε δε σεβεσε. Κι αυτο αμαρτία ειναι.
bluerose

tanipteros έγραψε: 26 Μάιος 2018, 21:32 Ορέστη35 ο Χριστιανισμός είναι αντιερωτική θρησκεία. Μην προσπαθείς να συνδυάσεις έρωτα και πνευματικότητα στον Χριστιανισμό. Από τους Δυτικούς μόνο οι Γνωστικοί τα κάνουν αυτά. Πάνε σε Ανατολίτικες θρησκείες όπως Τάντρα που είναι βγαλμένη για αυτόν τον σκοπό.

Ο μύθος του Αδάμ και της Εϋας τι λεει δεν ξέρεις? Απαγορεύεται το ιερό σεξ διότι σε κάνει σαν θεό και τι τώρα γίναν σαν και Μας? Αναρωτιούνται οι Ελοχίμ που το ιερό σεξ το είχαν για αυτούς αποκλειστικά. Αλλά η Εύα τσαχπίνα το έμαθε από ιερέα του Εα (με σύμβολο τον όφι) και το δίδαξε στον Αδάμα.

Η εξορία από τον "Παράδεισο" ήταν λόγω του ιερού έρωτα που κάναν Αδάμ και Εύα δεν το ξέρεις?

Αυτα που τα ακουσες
Ο αδαμ κι η ευα ανηκουν στο Χριστιανικο κομματι
Κι οι γραφες δεν τα λενε ετσι. Αλλιως τα λενε
Κατι για ενα μηλο μη υπακοη και χασιμο του αμεριμνου επεφερε η πτώση
Οποτε πρέπει να μεριμναμε κι εμεις να δουλεύουμε να ποναμε και να εχουμε και τις έξτρα αμαρτίες
Ωσπου να τα τιναξουμε πληρωνουμε.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Αυτά που λέει ο tanipteros σαν γνωστικά μου φαίνονται, δηλαδή (με το μπαρδον τανιπτερε) γνωσιολογική μπουρδολογία με μυστικιστικό μπέρδεμα (λανθάνουσες "αλήθειες", μισές αλήθειες=δηλαδή μη αλήθειες, κτλ).

Για τα υπόλοιπα, όλο και καταλαβαίνω πόσο ακατήχητοι είμαστε οι μεν -λεγόμενοι-Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά και αδιάφοροι και πόσο επίσης ανενημέρωτοι και εκ των πραγμάτων με σκοτισμένο νου οι "πολέμιοι".

Ο Χριστιανισμός (η Ορθοδοξία βασικά) καταπολεμεί το γήινο φρόνημα εν γένει, η φάση τί παίζει με το σωματικό αυτό καθεαυτό (σαρκικό φρόνημα δεν είναι μόνο ότι αφορά στο σεξ) είναι οντολογικής φύσεως, δεν έχει να κάνει ούτε με ψυχολογίες ούτε με φιλοσοφίες ούτε με μόδες ούτε με κοινωνικές εξελίξεις.

Δεν έχουμε ΙΔΕΑ τί παίζει, αυτό μόνο λέω

Δυστυχώς σε συσχετισμό με το θέμα του νήματος έχομε επιχείρηση ΑΛΛΩΣΕΩΣ της Ορθοδοξίας, εκκοσμίκευση -για μια ακόμη φορά- και γίνονται πολλά.
Φυσικά η Εκκλησία σαν σώμα Χριστού δεν βλάπτεται ποτέ. Εμείς όμως δύναται να βλαφθούμε.

Και φυσικά, όποιος θέλει -απαρνησάσθω εαυτόν και ακολουθείτω
Όπως επίσης: εσείς δεν είστε του κόσμου κι εγώ από τον κόσμο σας εξέλεξα
Εχθρός είμαι του Κόσμου και εσείς στο όνομά μου επίσης θα είστε μισητοί
(τα γράφω τώρα όχι ακριβώς όπως είναι γραμμένα)
Αφού Εκείνος τα ειπε όλα, να πούμε τί άλλο?!

ΥΓ: τί νήμα άνοιξε πάλι το τρόλι? :lol:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
bluerose

Εμεις οι πιστοι σε εισαγωγικα μπορεί να είμαστε και χειρότεροι
Επισης δεν θελει αβουλα όντα ο Χριστιανισμος
Υπακοη συμφωνα με τις γραφες μας
Και πανω απ ολα οχι φανατισμο
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

bluerose έγραψε: 26 Μάιος 2018, 23:27 Εμεις οι πιστοι σε εισαγωγικα μπορεί να είμαστε και χειρότεροι
Ασθενείς δηλαδή άνθρωποι πεπτωκυίας φύσης είμαστε όλοι, οι μεν έξω από την Εκκλησία ακολοθούν την εδώ πορεία όπως πάει οι μεν μέσα-οι συνειδητοί εννοώ-βρίσκονται στον αγώνα της καθάρσεως κτλ.
Η υποκρισία για την οποία γίνεται λόγος υπάρχει παντού, και στους μεν και στους δε.
Ο Χριστός ΘΕΛΕΙ πάντες οι άνθρωποι να έλθουν σε επίγνωση Αληθείας.

Επισης δεν θελει αβουλα όντα ο Χριστιανισμος
Όχι σαφώς, ξέρεις τί βούληση χρειάζεται για να φορτωθείς συνειδητά Σταυρό? :)
Υπακοη συμφωνα με τις γραφες μας
Και πανω απ ολα οχι φανατισμο
Φανατισμός είναι σκοτισμός του πνεύματος και υποδούλωση σε πάθος
Επίσης συναντάται σε όλες τις ανθρώπινες "ομάδες"
bluerose

Δε το εγραψα για σενα σουβλιτσα

Για να μη λενε οτι ειναι ευκολος ο δρομος η οτι ειμαστε ψώνια και σιγανοπαπαδιες
Η χωρις αμαρτιες. Οχι βεβαια
Ασε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 26 Μάιος 2018, 23:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

bluerose έγραψε: 26 Μάιος 2018, 22:54
tanipteros έγραψε: 26 Μάιος 2018, 21:32 Ορέστη35 ο Χριστιανισμός είναι αντιερωτική θρησκεία. Μην προσπαθείς να συνδυάσεις έρωτα και πνευματικότητα στον Χριστιανισμό. Από τους Δυτικούς μόνο οι Γνωστικοί τα κάνουν αυτά. Πάνε σε Ανατολίτικες θρησκείες όπως Τάντρα που είναι βγαλμένη για αυτόν τον σκοπό.

Αυτα που τα ακουσες
Ο αδαμ κι η ευα ανηκουν στο Χριστιανικο κομματι
Κι οι γραφες δεν τα λενε ετσι. Αλλιως τα λενε
Κατι για ενα μηλο μη υπακοη και χασιμο του αμεριμνου επεφερε η πτώση
Οποτε πρέπει να μεριμναμε κι εμεις να δουλεύουμε να ποναμε και να εχουμε και τις έξτρα αμαρτίες
Ωσπου να τα τιναξουμε πληρωνουμε.
το μήλο αν δεν ξέρετε είναι ερωτικό σύμβολο της Αφροδίτης και δεν αναφέρετε στην ΠΔ. Η ΠΔ. μιλάει για "ξύλο του κακού και του καλού".

Οπότε το μήλο έχει τις ίδιες πηγές με αυτά που λέω εγώ. Έρωτας είναι η αιτία.... :g094:
bluerose

Μπερδευομαι δε ξερω
Οτι ξερω το ειπα
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Ναι ρε Μπλου, το ξέρω οτι δεν το είπες για εμένα απλά επισημαίνω

Τανίπτερε, στο λέω φιλικά, πάρτο αλλιώς :P
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Γενικώς δεν συνηθίζω να το παίρνω.... δεν ξέρω τι εννοείς πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις και οι μη χριστιανικές...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”