!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid test των πιστών

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid test των πιστών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

lonelyrider έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 20:57
AlienWay έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 19:22 Δεν μπορούν να ελέγχουν τα ράπιντ τεστ των πιστών αλλά μπορούν να έχουν καντηλανάφτες και νεοκόρους που αδειάζουν τα κεριά.
Πως φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από εκκλησία. Παίζει να χεις και κάνα χρόνο να περάσεις έστω κι απ έξω.
Παραπάνω...
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

BigChiefWahoo έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 19:29
Gewponos90 έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 15:55
Μάλλον απαξιεις να μου απαντήσεις γιατι δεν σε ρώτησα για τον Σερβετάλη. Σε ρώτησα για Λεωνίδα Σωκράτη και Ιησού Χριστό. Και πραγματικά ρωτά λω την σύνδεση μεταξύ τους
Θυμάμαι πολύ καλά για ποιους ήταν η ερώτηση.

ΟΚ,αφού επιμένεις :

Λεωνίδας = ή ταν ή επί τας (και πρόσεξε,αυτό το έλεγαν οι σύζυγοι των αντρών που θα πήγαιναν εν γνώσει τους προς το θάνατο - οι σημερινές σύζυγοι θα έλεγαν απλά"μην πας και πεθάνεις κακομοίρη μου..." - με λίγα λόγια,ο Λεωνίδας και οι 300 θυσιάστηκαν για τα ιδανικά τους αλλά ΚΑΙ για την ψυχή τους - ήξεραν ότι το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ,στα εγκόσμια)
Σωκράτης = στην Απολογία του λέει ότι "αν οι γιοι του αναδειχτούν ως καλοί πολίτες,τότε να τους δοθούν οι ανάλογες τιμές,αν όμως κατηγορηθούν από την Πολιτεία,με τον ίδιο τρόπο που αυτή κατηγόρησε αυτόν,τότε ας πιουν και αυτοί το κώνειο" - εδώ να σου κάνω και μία ερώτηση : πόσοι από τους σημερινούς γονείς,θα έλεγαν κάτι τέτοιο ; Απαντώ εγώ : σχεδόν,κανείς,για να μην πως απολύτως κανείς,αντιθέτως,θα έψαχναν να βρουν τον καλλίτερο δικηγόρο και τις καλλίτερες άκρες για να βγάλουν λάδι τα βλαστάρια τους.
Με λίγα λόγια ξανά,ο Σωκράτης,αν και αντίθετος με αυτό που προστάζει εναντίον του η Πολιτεία,δεν διστάζει να θυσιάσει τον εαυτό του (αλλά να σώσει την ψυχή του),για το ή τα ιδανικά του.
Ιησούς Χριστός = θέλεις και ανάλυση ; Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μία συνέχεια σε αυτόν τον τρόπο σκέψης που περιέγραψα πριν - αν οι προηγούμενοι θυσιάστηκαν για τις πατρίδες τους και τα ιδανικά τους,Αυτός θυσιάζεται για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά - αρκεί μόνο να Τον βρεις μέσα σου και να Τον πιστέψεις με όλη σου την καρδιά.Θα κρατήσω μόνο μία κορυφαία φράση Του,το "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι",ως προς το πως συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας,σαν ψεκ εναντίον μπολ και το αντίστροφο.

Τώρα,ο Σερβετάλης σε καμμία περίπτωση δεν είναι ανάλογος αυτών.Αυτό που με έκανε να προβώ στη σύνδεση,είναι ότι στους καιρούς διχασμού,κακίας και αλλοφροσύνης που διανύουμε τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια,αυτός αποφασίζει να μείνει σταθερός σε κάτι που είπε ήδη από τον Αύγουστο,χωρίς να πάρει πίσω τα λεγόμενά του.Αν αυτό το έκανε επειδή πραγματικά το θέλει ο ίδιος ή,αν όπως είπα,παίζει απλά ένα παιχνίδι διχασμού που του έχουν επιβάλλει τα upper echelons της showbiz,αυτό μένει να το δούμε.

Και ό,τι έγραψα πιο πριν,θα έχει κάποιο νόημα για σένα,ΜΟΝΟ αν πιστεύεις στην ύπαρξη της ψυχής και στο ταξίδι της μετά θάνατον.Αν δεν πιστεύεις σε κάτι τέτοιο,τότε δεν υπάρχει και λόγος να γράφω αυτά τα κατεβατά.Και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήθελα να τα γράψω,γιατί μόνο ειρωνείες θα δεχτώ ως απάντηση και αυτό είναι βα-ρε-τό.

Ελπίζω να μην έχεις παράπονο λοιπόν.
Οχι δεν έχω. Σε ευχαριστώ πολυ
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
Крaсная армия
Phorum.gr user: Μαρίνος Αντύπας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Крaсная армия »

Να κλείσουν επιτέλους οι κύριοι. Να πληρώνονται από το χριστεπώνυμο πλήθος.
Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

lonelyrider έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 20:55
Πασιφάη έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 14:32 Μέτρα οριζόντια για όλους. Τί πα να πει εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ. Αν είναι να κάμεις κάτι σωστά, κάνε το εξ'αρχής. Αλλιώς, άστο ως έχει. Είτε ενδιαφέρεσαι για τη δημόσια υγεία, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, είτε γάμα το ρε άρχοντα, να πάμε παρακάτω. Επιτέλους ας αποφασιστεί μια κοινή συνισταμένη. Σε όλα.
Τα τραγιά όμως, θα βγούνε στον αφρό, να ξέρετε. Διότι το παγκάρι άδειασε και πάει καιρός που δεν μπαίνει εύκολα, ούτε ευρουλάκι. Στο τέλος θα ζητήσει η Αρχιεπισκοπή έναν τηλεμαραθώνιο να την ''βγάλει''. Ποιά πίστη; Όλα χρήμα, όλα συμφέρον.
Ψωροκώσταινα.
Μη μας βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι αγαπητή. Κάποιοι δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάολο.Κρατα τες για τον εαυτό σου αυτές τις απόψεις και μη τις κοινοποιείς στα φόρουμ. Έχουν πονέσει τα μάτια μας, βοήθεια.
Είσαι γελοίος και μόνο απ'την μπολνταρισμένη πρόταση. Α..Θα κοινοποιώ ό,τι γουστάρω στα πλαίσια του σεβασμού και της κοινής λογικής. Δεν φτάνω στα δικά σου υψίπεδα μαλακίας. :wave:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ο χριστιανός δεν διακρίνει συγκεκριμένους "οίκους Θεού". Κάθε σπίτι, κάθε παγκάκι, κάθε δρομάκι είναι οίκος του Θεού.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Крaсная армия έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 21:22 Να κλείσουν επιτέλους οι κύριοι. Να πληρώνονται από το χριστεπώνυμο πλήθος.
Διαφωνώ. Να μην κλείσουν. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει φράγκα για 7 γενεές. Ας δώσει απ'το ''υστέρημά'' της. Η πίστη είναι άλλο πράγμα. Και να πλερώνει μόνη της την παπαδομονιμότητα. Ας βγει επιτέλους ένας νόμος διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας να τελειώνουμε με το αλισβερίσι και την μούφα. Απλά πράγματα. Αλλά ένεκα συμφερόντων εκατέρωθεν...χωλαίνει η όποια σκέψις.. :003:
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

stavmanr έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:26 Ο χριστιανός δεν διακρίνει συγκεκριμένους "οίκους Θεού". Κάθε σπίτι, κάθε παγκάκι, κάθε δρομάκι είναι οίκος του Θεού.
Τότε προς τί ,η όποια δημιουργία των ''οίκων'' του; Αφού υπάρχει παντού; Άσε μας ρε Σταβ κι εσύ. :lol:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Πασιφάη έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:29
stavmanr έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:26 Ο χριστιανός δεν διακρίνει συγκεκριμένους "οίκους Θεού". Κάθε σπίτι, κάθε παγκάκι, κάθε δρομάκι είναι οίκος του Θεού.
Τότε προς τί ,η όποια δημιουργία των ''οίκων'' του; Αφού υπάρχει παντού;
Οι εκκλησία είναι αυτό που λέει η ίδια η λέξη: "συγκέντρωση".
Είναι χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται οι πιστοί για κάποιες τελετές, μυστήρια ή άλλες εκκλησιαστικές δραστηριότητες. Δεν είναι Ο οίκος του Θεού.

Αν αγαπάς το Θεό, αυτό συμβαίνει στο βουνό, στη θάλασσα, στο δρόμο, στο παγκάκι, στο χωράφι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

stavmanr έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:32
Είναι χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται οι πιστοί για κάποιες τελετές, μυστήρια ή άλλες εκκλησιαστικές δραστηριότητες. Δεν είναι Ο οίκος του Θεού.
Ρε, όντως με δουλεύεις ψιλό γαζί. Αν όντως δεν υπήρχε θέμα και ήταν αποκλειστικά ζήτημα πίστεως, θεωρώ πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα να λατρεύεται οπουδήποτε. Και ναι, όλοι χαρακτηρίζουν τις εκκλησίες σαν ''οίκους του θεού''. Πρώτη φορά το ακούς; Ή προσπαθείς να το ''γυρίσεις'' και να μετριάσεις την σημαντικότητα των ιερατείων που το αποδέχονται πλήρως; Ειλικρινά, κάνε μας τη χάρη. :lol:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Πασιφάη έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:38

Ρε, όντως με δουλεύεις ψιλό γαζί. Αν όντως δεν υπήρχε θέμα και ήταν αποκλειστικά ζήτημα πίστεως, θεωρώ πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα να λατρεύεται οπουδήποτε.
Λατρεύεται οπουδήποτε. Γι' αυτό και θα δεις σε σπίτια, σε αυτοκίνητα, σε γραφεία κλπ. σταυρούς ή άλλα λατρευτικά σύμβολα. Θα δεις έναν άνθρωπο να κάνει το σταυρό του οπουδήποτε ή να προσεύχεται οπουδήποτε.
Και ναι, όλοι χαρακτηρίζουν τις εκκλησίες σαν ''οίκους του θεού''. Πρώτη φορά το ακούς; Ή προσπαθείς να το ''γυρίσεις'' και να μετριάσεις την σημαντικότητα των ιερατείων που το αποδέχονται πλήρως;
Διαφωνώ με την άποψη αυτών των ...όλων. Οίκος του Θεού είναι ο άνθρωπος κι όπου αυτός λατρεύει το Θεό.

Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού έστε καί τό πνεύμα τού Θεού οικεί εν υμίν;
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

stavmanr έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:43

Ρε, όντως με δουλεύεις ψιλό γαζί. Αν όντως δεν υπήρχε θέμα και ήταν αποκλειστικά ζήτημα πίστεως, θεωρώ πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα να λατρεύεται οπουδήποτε.
Λατρεύεται οπουδήποτε. Γι' αυτό και θα δεις σε σπίτια, σε αυτοκίνητα, σε γραφεία κλπ. σταυρούς ή άλλα λατρευτικά σύμβολα. Θα δεις έναν άνθρωπο να κάνει το σταυρό του οπουδήποτε ή να προσεύχεται οπουδήποτε.
Και ναι, όλοι χαρακτηρίζουν τις εκκλησίες σαν ''οίκους του θεού''. Πρώτη φορά το ακούς; Ή προσπαθείς να το ''γυρίσεις'' και να μετριάσεις την σημαντικότητα των ιερατείων που το αποδέχονται πλήρως;
Διαφωνώ με την άποψη αυτών των ...όλων. Οίκος του Θεού είναι ο άνθρωπος.

Ωραία. Αφού λατρεύεται οπουδήποτε, καταργήστε τους οίκους. Δεν τους χρειάζεστε για συγκεντρώσεις. Μπορεί ο καθένας να προσεύχεται στο σπίτι του, ή να καλεί φίλους σε ''κύκλο''. Όμορφα, τίμια.
Μάλλον όμως οι προύχοντες της χριστιανοσύνης, έχουν διαφορετική άποψη. Διότι το παγκάρι από σπίτι σε σπίτι, μπορεί να έχει την ίδια δυνατότητα να γεμίσει τα σεντούκια, δεν σημαίνει όμως ότι το ποσό θα φτάσει ''αλώβητο'' στα χέρια των αρπακτικών. Ο έλεγχος μάλλον θα πρέπει να γίνεται ιδίοις όμμασι.
Εγώ πάντως είπα και παραπάνω. Να έχετε τον χώρο σας, αρκεί να πληρώνετε μόνοι σας την ''είσοδο''. Ή τέλος πάντων, βρείτε τα, με τους εκάστοτε διαχειριστές που προφανώς έχουν τα φράγκα.
Σε αγαπώ. :sal9:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Πασιφάη έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:55

Ωραία. Αφού λατρεύεται οπουδήποτε, καταργήστε τους οίκους. Δεν τους χρειάζεστε για συγκεντρώσεις. Μπορεί ο καθένας να προσεύχεται στο σπίτι του, ή να καλεί φίλους σε ''κύκλο''. Όμορφα, τίμια.
Γιατί;
Μπορεί να λατρεύεται κι εκεί.
Οι εκκλησιαστικοί χώροι παρέχουν διάφορες κοινωνικές και θεολογικές δραστηριότητες, όπως χριστιανική διδασκαλία, μυστήρια, τελετές κλπ.
Εγώ πάντως είπα και παραπάνω. Να έχετε τον χώρο σας, αρκεί να πληρώνετε μόνοι σας την ''είσοδο''. Ή τέλος πάντων, βρείτε τα, με τους εκάστοτε διαχειριστές που προφανώς έχουν τα φράγκα.
Δεν καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία.
Είναι σα να μου λες ότι πχ. τη δημόσια παιδεία θα πρέπει να την πληρώνει μόνο όποιος έχει παιδί στο σχολείο...
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

stavmanr έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 13:03
Πασιφάη έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:55

Γιατί;
Οι εκκλησιαστικοί χώροι παρέχουν διάφορες κοινωνικές και θεολογικές δραστηριότητες, όπως χριστιανική διδασκαλία, μυστήρια, τελετές κλπ.
Είναι σα να μου λες ότι πχ. τη δημόσια παιδεία θα πρέπει να την πληρώνει μόνο όποιος έχει παιδί στο σχολείο...
Υπεκφεύγεις διαρκώς. Δεν απαντάς στις ερωτήσεις που σου γίνονται. Βάζεις τεχνηέντως στο ''κάδρο'' τη δημόσια παιδεία απ'το πουθενά. Δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σου. Δεν ασχολούμαι. Θεωρώ πως είσαι απ'τους χειρότερους συνομιλητές εδώ μέσα. Ήμουν παραπάνω από σαφής. Δες το λίγο με την ευθύτητα του λόγου σου._
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Πασιφάη έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 13:11
Πασιφάη έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 12:55 Ωραία. Αφού λατρεύεται οπουδήποτε, καταργήστε τους οίκους. Δεν τους χρειάζεστε για συγκεντρώσεις. Μπορεί ο καθένας να προσεύχεται στο σπίτι του, ή να καλεί φίλους σε ''κύκλο''. Όμορφα, τίμια.
Γιατί;
Υπεκφεύγεις διαρκώς. Δεν απαντάς στις ερωτήσεις που σου γίνονται. Βάζεις τεχνηέντως στο ''κάδρο'' τη δημόσια παιδεία απ'το πουθενά. Δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σου. Δεν ασχολούμαι. Θεωρώ πως είσαι απ'τους χειρότερους συνομιλητές εδώ μέσα. Ήμουν παραπάνω από σαφής. Δες το λίγο με την ευθύτητα του λόγου σου._
Εν τω μεταξύ γράφει ο άνθρωπος που από τη χριστιανική θεολογία μου το γύρισε τεχνηέντως στα λεφτά και τις περιουσίες...
Αφού αυτό σε έκαιγε από την αρχή, τι μπαρούφες μου έγραφες δήθεν ενδιαφερόμενη για οίκους του Θεού κλπ;
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

stavmanr έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 13:26
Πασιφάη έγραψε: 24 Νοέμ 2021, 13:11
Γιατί;

Εν τω μεταξύ γράφει ο άνθρωπος που από τη χριστιανική θεολογία μου το γύρισε τεχνηέντως στα λεφτά και τις περιουσίες...
Αφού αυτό σε έκαιγε από την αρχή, τι μπαρούφες μου έγραφες δήθεν ενδιαφερόμενη για οίκους του Θεού κλπ;
Χέσε μας ρε Σταβ. Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”