!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι είναι θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Τι είναι θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Πασιφάη έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 19:26
Χαοτικός έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 15:08
Αλιόσα έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 09:02 Το Πιστεύω το διάβασες ποτέ; Εκεί μέσα λέει τι είναι ο Θεός.
Πατέρα λέει. Τι ακριβώς τον καθιστά Πατέρα και όχι Μητέρα;
Διότι ''πέταξαν'' στον κάλαθο τη Μαρία που δεν τους βόλευε. Είχαν γνώση τα ιερατεία που διαχειρίζονταν την τότε κατάσταση. Έκαναν τον ''ρέμπελο'', πρίγκηπα, και πολύ αργότερα έδωσαν στη μάνα του τα σκήπτρα μιας υποτυπώδους εξουσίας, για να ικανοποιήσουν το ποίμνιο.
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις τη Λιλή Ζωγράφου και το βιβλίο ''Αντιγνώση''. Γι'αυτό εξ'άλλου το παπαδαριό την αφόρισε.
Ναι ρε τώρα περίμενα να το διαβάσω.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Αισθητή η απουσία του ρακοσυλλέκτη από το νήμα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Antares έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 17:00 Eίναι ο Θεός Έλληνας δηλαδή; :)
Η Ελληνικότητα δημιουργήθηκε για να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου.

ΙΗΣΟΥΣ = ΕΛΛΗΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ = 888

Ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Χαοτικός έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 20:31
Πασιφάη έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 19:26
Χαοτικός έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 15:08

Πατέρα λέει. Τι ακριβώς τον καθιστά Πατέρα και όχι Μητέρα;
Διότι ''πέταξαν'' στον κάλαθο τη Μαρία που δεν τους βόλευε. Είχαν γνώση τα ιερατεία που διαχειρίζονταν την τότε κατάσταση. Έκαναν τον ''ρέμπελο'', πρίγκηπα, και πολύ αργότερα έδωσαν στη μάνα του τα σκήπτρα μιας υποτυπώδους εξουσίας, για να ικανοποιήσουν το ποίμνιο.
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις τη Λιλή Ζωγράφου και το βιβλίο ''Αντιγνώση''. Γι'αυτό εξ'άλλου το παπαδαριό την αφόρισε.
Ναι ρε τώρα περίμενα να το διαβάσω.
:smt023
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

klg έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 20:43 Αισθητή η απουσία του ρακοσυλλέκτη από το νήμα.
Ποιον λες ρε; Το ξαναείδα κάπου να γράφεται. Δεν ξέρω αν το έγραψες εσύ πάλι; :D
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

έργο_μακέτο έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 19:56
Πασιφάη έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 19:20
έργο_μακέτο έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 14:35 Οι θεοί των αρχαίων ελλήνων βέβαια ήταν δημιουργήματα κι όχι δημιουργοί της πραγματικότητας.
Σαφέστατα. Δημιουργήθηκαν για να αφουγκράζονται την ανάγκη των ανθρώπων. Ένεκα της Φύσης απ'την οποία ζούσαν και σέβονταν. Η μυθιστορία και οι εκφάνσεις της, έχουν αλληγορικό χαρακτήρα.
Όπως και να'χει όμως η Θεοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας είναι πολύτιμη, διότι συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της, σπουδαίες ερμηνείες που δυστυχώς οικειοποιήθηκε το μετέπειτα χριστιανικό μπουλούκι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Δεν εννοούσα δημιουργήματα κατ'αυτή την έννοια. Κατ'αυτή την έννοια όλοι οι θεοί και οι μεταφυσικές οντότητες είναι νοητικά δημιουργήματα των ανθρώπων.

Εννοούσα ότι οι θεοί των αρχαίων ήταν οντολογικά μεταγενέστεροι των στοιχείων της φύσης. Πρώτα υπήρχε το Χάος, η Μέρα, η Νύχτα, η Γέα κι όλα αυτά και μετά ο Κρόνος, η Ρέα, ο Δίας κι όλοι οι υπόλοιποι. Αντίθετα στο χριστιανισμό πρώτα υπήρξε ο άχωρος και άχρονος τριαδικός θεός και μετά η "πλάση". Στη μία περίπτωση οι θεοί είναι προιόντα του (προσωποποιημένου βέβαια) φυσικού κόσμου στην άλλη ο φυσικός κόσμος και όλες αρχές που τον διέπουν είναι προιόν αυτής της υπέρτατης οντότητας.
Αυτό που λες υπάρχει σαν Μυθιστορία που δικαιολογεί την απαρχή του χρόνου. Όπως προείπα, οι μετέπειτα καπηλευτές και ''διοργανωτές'' μιας καινούργιας οπτικής, είναι απλά θιασώτες και υμνητές μιας οντότητας που δημιούργησαν εκ του μη όντως. Ακριβώς επειδή ήθελαν να προσελκύσουν πιστούς, στο ''τραπέζι'' μιας νέας εποχής, για να δικαιολογήσουν το υπαρξιακό τους προτέρημα.
Οπότε δεν μπορώ να αντιληφθώ τον αφελή διαχωρισμό σου. Πόθεν προκύπτει; Εγώ σου εξήγησα επί του πρακτέου το σκεπτικό. Εσύ πώς δικαιολογείς το υπέρτατο;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Πασιφάη έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 21:13
έργο_μακέτο έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 19:56
Πασιφάη έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 19:20

Σαφέστατα. Δημιουργήθηκαν για να αφουγκράζονται την ανάγκη των ανθρώπων. Ένεκα της Φύσης απ'την οποία ζούσαν και σέβονταν. Η μυθιστορία και οι εκφάνσεις της, έχουν αλληγορικό χαρακτήρα.
Όπως και να'χει όμως η Θεοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας είναι πολύτιμη, διότι συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της, σπουδαίες ερμηνείες που δυστυχώς οικειοποιήθηκε το μετέπειτα χριστιανικό μπουλούκι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Δεν εννοούσα δημιουργήματα κατ'αυτή την έννοια. Κατ'αυτή την έννοια όλοι οι θεοί και οι μεταφυσικές οντότητες είναι νοητικά δημιουργήματα των ανθρώπων.

Εννοούσα ότι οι θεοί των αρχαίων ήταν οντολογικά μεταγενέστεροι των στοιχείων της φύσης. Πρώτα υπήρχε το Χάος, η Μέρα, η Νύχτα, η Γέα κι όλα αυτά και μετά ο Κρόνος, η Ρέα, ο Δίας κι όλοι οι υπόλοιποι. Αντίθετα στο χριστιανισμό πρώτα υπήρξε ο άχωρος και άχρονος τριαδικός θεός και μετά η "πλάση". Στη μία περίπτωση οι θεοί είναι προιόντα του (προσωποποιημένου βέβαια) φυσικού κόσμου στην άλλη ο φυσικός κόσμος και όλες αρχές που τον διέπουν είναι προιόν αυτής της υπέρτατης οντότητας.
Αυτό που λες υπάρχει σαν Μυθιστορία που δικαιολογεί την απαρχή του χρόνου. Όπως προείπα, οι μετέπειτα καπηλευτές και ''διοργανωτές'' μιας καινούργιας οπτικής, είναι απλά θιασώτες και υμνητές μιας οντότητας που δημιούργησαν εκ του μη όντως. Ακριβώς επειδή ήθελαν να προσελκύσουν πιστούς, στο ''τραπέζι'' μιας νέας εποχής, για να δικαιολογήσουν το υπαρξιακό τους προτέρημα.
Οπότε δεν μπορώ να αντιληφθώ τον αφελή διαχωρισμό σου. Πόθεν προκύπτει; Εγώ σου εξήγησα επί του πρακτέου το σκεπτικό. Εσύ πώς δικαιολογείς το υπέρτατο;
Δεν υποστήριξα ότι η κοσμοθεωρία του χριστιανισμού έχει κάποια πραγματολογική βάση. Σύνολο πεποιθήσεων είναι. Δεν πιστεύω σε κάποια ανώτερη ύπαρξη. Σύγκρινα τη θέση που κατέχουν οι θεοί σε δύο διαφορετικά μεταφυσικά συστήματα.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

«Δεν πιστεύω πως πηγαίνει κανείς στο Θεό από κριτικές της ιστορίας. Λαλεί μέσα του ή δε λαλεί, κι όταν λαλεί χρειάζεται άσκηση της ανθρωπιάς, αγάπη και προσευχή εν ενεργεία. Ζόρικα πράγματα».

Γράμμα του Γιώργου Σεφέρη στον Ζήσιμο Λορεντζάτο, (απόσπασμα)

Τ' είναι Θεός; τι μη Θεός; και τι τ' ανάμεσό τους;

Ευριπίδη: Ελένη(«ό,τι Θεός ή μη θεός ή το μέσον / τίς φησ' ερευνήσας βροτών / μακρότατον πέρας ευρείν;»): ο Γ. Σεφέρης ξαναθέτει το ερώτημα στη δική του «Ελένη» και το απαντά με τη λευκή αράδα της ποιητικής αδείας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

:smt005: :smt005: :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Την ουσία του Θεού κανείς δεν την γνωρίζει. Μόνο ο ίδιος ο Θεός γνωρίζει τον εαυτό Του. Κανένα άλλο δημιουργημα του Θεού, ακόμα και οι άγγελοι που ειναι πιο κοντα στο Θεό δεν γνωρίζουν τι είναι. Κι όταν ο Ιωαννης ο ευαγγελιστής λέει ότι ο Θεός είναι αγάπη εννοεί ότι αυτήν είναι η βασική του ιδιότητα.
Ο Θεός ειναι τριαδικος. Είναι ο Πατερας ο Υιος και το Αγιο Πνεύμα. Οτιδήποτε αλλο παρουσιάζεται ως Θεος, αποτελει δαιμονικη εφευρεση ωστε οι ανθρωποι να πλανωνται και να μην έχουν αγαπητικη σχέση με το Θεο (οπως τα τρια προσωπα της Αγιας Τριαδος υπαρχουν σε τελεια κοινωνία αγάπης μεταξύ τους ) ωστε να μην ενωθούν ποτέ μαζι Του.
Επισης τον Θεό ποτέ κανένας δεν τον δημιούργησε. Υπήρχε πάντοτε πέρα και εξω από το χωροχρόνο.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

lonelyrider έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 23:52 Την ουσία του Θεού κανείς δεν την γνωρίζει. Μόνο ο ίδιος ο Θεός γνωρίζει τον εαυτό Του. Κανένα άλλο δημιουργημα του Θεού, ακόμα και οι άγγελοι που ειναι πιο κοντα στο Θεό δεν γνωρίζουν τι είναι. Κι όταν ο Ιωαννης ο ευαγγελιστής λέει ότι ο Θεός είναι αγάπη εννοεί ότι αυτήν είναι η βασική του ιδιότητα.
Ο Θεός ειναι τριαδικος. Είναι ο Πατερας ο Υιος και το Αγιο Πνεύμα. Οτιδήποτε αλλο παρουσιάζεται ως Θεος, αποτελει δαιμονικη εφευρεση ωστε οι ανθρωποι να πλανωνται και να μην έχουν αγαπητικη σχέση με το Θεο (οπως τα τρια προσωπα της Αγιας Τριαδος υπαρχουν σε τελεια κοινωνία αγάπης μεταξύ τους ) ωστε να μην ενωθούν ποτέ μαζι Του.
Επισης τον Θεό ποτέ κανένας δεν τον δημιούργησε. Υπήρχε πάντοτε πέρα και εξω από το χωροχρόνο.
Τα βαθέα του Θεού τα ερευνά το Άγιο Πνεύμα, σύμφωνα; με τη χριστιανική Θεολογία.Αδαείς είμεθα ,ου γιγνώσκομεν.
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Στύγιος έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 23:59
lonelyrider έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 23:52 Την ουσία του Θεού κανείς δεν την γνωρίζει. Μόνο ο ίδιος ο Θεός γνωρίζει τον εαυτό Του. Κανένα άλλο δημιουργημα του Θεού, ακόμα και οι άγγελοι που ειναι πιο κοντα στο Θεό δεν γνωρίζουν τι είναι. Κι όταν ο Ιωαννης ο ευαγγελιστής λέει ότι ο Θεός είναι αγάπη εννοεί ότι αυτήν είναι η βασική του ιδιότητα.
Τα βαθέα του Θεού τα ερευνά το Άγιο Πνεύμα, σύμφωνα; με τη χριστιανική Θεολογία.Αδαείς είμεθα ,ου γιγνώσκομεν.
Μα αυτό εννοώ όταν λέω ότι μόνο ο Θεός γνωρίζει τον εαυτό του. Το Άγιο Πνεύμα (βάσει της Παύλειας Θεολογίας) που είναι και αυτό Θεός όπως και ο Υιός είναι Θεός, ερευνά τα βαθέα του πρώτου προσώπου της Αγίας Τριάδος.
Δε διαφωνούμε κάπου.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

Σπύρος έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 16:58 Στο αρχαίο Δυτικό, Αττικό, και Νότιο αλφάβητο έχουμε:

ΘΕΟΣ = ΗΕΛΛΑΣ = ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΕ = 274

Θεός, Ελλάς, και Ανδρομέδη(Ανδρομέδα) δηλαδή έχουν ίδιο λεξάριθμο.
:goodpost:
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Χαοτικός έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 21:12
Ποιον λες ρε; Το ξαναείδα κάπου να γράφεται. Δεν ξέρω αν το έγραψες εσύ πάλι; :D
Έτσι χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο stavmanr, ειδικά όταν αναφέρουμε ότι allegedly είναι δικηγόρος.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

klg έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 00:22
Χαοτικός έγραψε: 16 Νοέμ 2021, 21:12
Έτσι χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο stavmanr, ειδικά όταν αναφέρουμε ότι allegedly είναι δικηγόρος.
:D
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”