Πάντως στα μέρη μου 1 υπνοδωμάτια λέγεται δυάρι. Eίναι θέμα ορισμού. Και αυτό γιατί ποιος μας λέει αν θα μετρήσουμε το σαλόνι και όχι την κουζίνα ή το λουτρό;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σχεδον οι μισοι Αμερικανοι ΔΕΝ μπορουν να αντεξουν οικονομικα την ενοικιαση ενος.... ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ !!!!!
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Re: Σχεδον οι μισοι Αμερικανοι ΔΕΝ μπορουν να αντεξουν οικονομικα την ενοικιαση ενος.... ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ !!!!!
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Λίνο Βεντούρα
Re: Σχεδον οι μισοι Αμερικανοι ΔΕΝ μπορουν να αντεξουν οικονομικα την ενοικιαση ενος.... ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ !!!!!
Δηλαδή αν έχεις 1 (ύπνο)δωμάτιο, μια κουζίνα και μπάνιο το λες δυάρι;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
στα μερη σου μπορει να λεγεται ... στα δικα μου μερη το σαλονι λογιζεται ως δωματιο ...το μπανιο και η κουζινα ειναι βοηθητικοι χωροι
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Σε χώρους, τεσσάρι. Από εκεί και πέρα, ο όρος δυάρι/τριάρι/τεσσάρι κλπ χαρακτηρίζεται ΚΑΙ από τα τετραγωνικά, γιατί μπορεί το καθιστικό να είναι μεγάλο, να είναι ενιαίο με την κουζίνα, να υπάρχει αποθήκη κλπ
Στα διαμερίσματα πάντως, ως υπνοδωμάτια χαρακτηρίζονται αυτά που έχουν εντοιχισμένη ντουλάπα. Αυτό το γράφω γιατί στις παλιές μονοκατοικίες και διαμερίσματα, οι ντουλάπες ήταν ξεχωριστά έπιπλα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το λες γκαρσονιέρα.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 16 Αύγ 2021, 22:23Δηλαδή αν έχεις 1 (ύπνο)δωμάτιο, μια κουζίνα και μπάνιο το λες δυάρι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Εγώ μια ζωή ήξερα ότι η γκαρσονιέρα έχει ένα υπνοδωμάτιο, το δυάρι δύο, το τριάρι τρία και ούτω καθεξής. Το τι άλλο έχει το σπίτι σε δωμάτια είναι αδιάφορο και το να λες ότι το σαλόνι είναι «δωμάτιο» ενώ η κουζίνα και το μπάνιο είναι «βοηθητικοί χώροι» είναι σχιζοφρενές. Ή και τα τρία είναι βοηθητικοί χώροι ή είναι δωμάτια.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαλεκτικές διαφορές στην γλώσσα, αλλά κουδουνίζομαι όταν προσπαθεί κάποιος να τις αιτιολογήσει ενώ μπορεί να έχουν μόνο ιστορική και όχι πραγματολογική βάση.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαλεκτικές διαφορές στην γλώσσα, αλλά κουδουνίζομαι όταν προσπαθεί κάποιος να τις αιτιολογήσει ενώ μπορεί να έχουν μόνο ιστορική και όχι πραγματολογική βάση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Λίνο Βεντούρα
Γκαρσονιέρα ειναι διαμέρισμα που έχει μόνον έναν χώρο, μαζί με την κουζίνα δηλαδή συν το μπάνιο. Υποθέτω και το διαμέρισμα με ένα μικρό κουζινάκι χώρια πάλι γκαρσονιέρα θα το ονόμαζα. Αλλά αν είχε κανονικό μέγεθος κουζίνα ώστε να χωράει και τραπέζι πχ δεν θα το ελεγα γκαρσονιέρα.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Αύγ 2021, 22:55Το λες γκαρσονιέρα.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 16 Αύγ 2021, 22:23Δηλαδή αν έχεις 1 (ύπνο)δωμάτιο, μια κουζίνα και μπάνιο το λες δυάρι;Σπύρος έγραψε: 16 Αύγ 2021, 22:20
Πάντως στα μέρη μου 1 υπνοδωμάτια λέγεται δυάρι. Eίναι θέμα ορισμού. Και αυτό γιατί ποιος μας λέει αν θα μετρήσουμε το σαλόνι και όχι την κουζίνα ή το λουτρό;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Γι αυτό αναγκάζονται να παντρευτούν, για να μοιράζονται το ενοίκιο...
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
Η φωνή της Αληθειας
Είναι και αυτό αλλά δεν είναι καν το μόνο. Εδώ τα εξηγεί καλά.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 16 Αύγ 2021, 08:25Πρώτ’ απ όλα εσυ αναφέρθηκες στη «δυτική Ευρώπη». Από ‘κει και πέρα η αναλογία που φέρνεις είναι εντελώς ηλίθια. Τα «30 σπίτια ανά άστεγο» δυστυχώς δεν βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις όπου ζουνε αυτοί οι άνθρωποι, αλλά διάσπαρτα στην επαρχία. Χαίρω πολύ, υπάρχουν άδεια σπίτια σε έρημα χωριά και κωμοπόλεις.Fluffy έγραψε: 16 Αύγ 2021, 05:23The White House reports that as of 2019, over half a million Americans don’t have a home to sleep in on any given night, while almost 17 million potential homes were standing empty. If the overall numbers of homeless citizens weren’t shocking enough, between 2017 and 2019, there was an increase of over 34,000 unsheltered homeless people nationally - even before a global pandemic and expected recession.
30 πλας σπίτια για κάθε άστεγο
https://ggwash.org/view/73234/vacant-ho ... ing-crisis
Με άλλα λόγια, ο φλαφυ γράφει χαζομάρες.
Η κουζίνα (αν είναι ξεχωριστή και όχι στον ενιαίο χώρο του καθιστικού) και το μπάνιο δεν θεωρούνται ποτέ δωμάτια, ανεξαρτήτως μεγέθους. Και όταν μια αγγελία γράφει 1 ή 2 υπνοδωμάτια, συνεπάγεται ότι υπάρχει και καθιστικό (σαλόνι). Στις γκαρσονιέρες το ένα δωμάτιο λειτουργεί συγχρόνως ως καθιστικό/ γραφείο/υπνοδωμάτιο. Βοηθητικοί χώροι είναι οι αποθήκες, υπόγεια, σοφίτες, γκαρνταρόμπες, χώροι πλυντηρίων/στεγνωτηρίων και γενικώς ό,τι βοηθά στην οργάνωση του χώρου. Αυτά συνήθως υπάρχουν σε μεγαλύτερα σπίτια.hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2021, 23:07 Εγώ μια ζωή ήξερα ότι η γκαρσονιέρα έχει ένα υπνοδωμάτιο, το δυάρι δύο, το τριάρι τρία και ούτω καθεξής. Το τι άλλο έχει το σπίτι σε δωμάτια είναι αδιάφορο και το να λες ότι το σαλόνι είναι «δωμάτιο» ενώ η κουζίνα και το μπάνιο είναι «βοηθητικοί χώροι» είναι σχιζοφρενές. Ή και τα τρία είναι βοηθητικοί χώροι ή είναι δωμάτια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Αν δεις πάντως σε αγγελίες από την Θεσσαλονίκη, θα δεις σπίτια με 1 υπνοδωμάτιο να διαφημίζονται ως γκαρσονιέρες. Σε κάθε περίπτωση, όσο πιο φανταχτερό κι αν ακούγεται το «δυάρι» επειδή έτσι συνηθίζεται στην αθηναϊκή διάλεκτο, δεν παύει να αφορά ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα, που είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται το άρθρο του OP.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: Σχεδον οι μισοι Αμερικανοι ΔΕΝ μπορουν να αντεξουν οικονομικα την ενοικιαση ενος.... ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
και στη Θεσσαλονικη τα διχωρα σπιτια θεωρουνται δυαρια ... γκαρσονιερες ειναι οσα εχουνε 1 δωματιο περα απο μπανιο κουζινα (συνηθως μικρη και οχι καθιστικο μαζι) και αυτο το 1 δωματιο ειναι και καθιστικο περα απο υπνοδωματιο ... δεν νοειται σπιτι στην Ελλαδα χωρις μπανιο κουζινα για αυτο και θεωρουνται ως βοηθητικοι χωροι ... δεν μπορει ενα σπιτι 100+ τμ να θεωρηθει 2αρι επειδη εχει 2 υπνοδωματια ... απλα συνηθως τα υπνοδωματια αναφερονται ξεχωριστα για να διευκολυνθει ο ενδιαφερομενος σε σχεση με τα μελη της οικογενειας
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Δείτε μια εξήγηση για τις αυξημένες τιμές
How the US made affordable homes illegal
The rules that keep American housing expensive.
How the US made affordable homes illegal
The rules that keep American housing expensive.
https://www.vox.com/videos/2021/8/17/22 ... es-illegalAnd the primary reason for that shortage? Exclusionary zoning.
Zoning laws are the rules and regulations that decide what types of homes can be built where
to keep affordable housing, and the people who need it, away from the wealthiest Americans.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- ΜπλεΜπουμπυς
Στο δρόμο και με την βούλα της αστικής "δικαιοσύνης"!!
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
υπαρχουν, επειδη δεν τις αρπαζει κανεις. αν αυτοι που τις κατασκευασαν, περιμεναν οτι θα τους τις αρπαξουν, δεν θα τις κατασκευαζαν, δεν θα υπηρχαν.Fluffy έγραψε: 15 Αύγ 2021, 22:39Λέω κάτι λάθος;
Δεν υπάρχουν στέγες κενές από οικογένειες αλλά και οικογένειες χωρίς στέγη;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 101 Απαντήσεις
- 3534 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
-
- 2 Απαντήσεις