Των xers ειναι ο κωστοπουλος. Οι οποιοι κυβερνανε αυτη τη στιγμη τη χωρα. Οι μπουμερς τοτε λεγανε λεξεις οπως μικυμαου και μπλιμπλικια
Μισό, εγώ βλέπω ότι έκανε καριέρα στα 80ς με το ΚΛΙΚ. Αυτό το αγοράζανε οι έφηβοι; Όχι οι 30άρηδες;
Το κλικ ξεκινησε το 87. Οταν βγηκε ημουν 17 χρονων, ο κουλης 19, και παει λεγοντας.
Τοτε το διαβαζαν εφηβοι μεχρι 25αρηδες. Οι μπουμερς διαβαζαν εικονες ταχυδρομους κλπ. Και αυτη τη γενια ακολουθησε μετα. Με το νιτρο στα τελη της δεκαετιας του 90 παλι στην ιδια γενια απευθυνοταν που τοτε ηταν 25-35 πουλωντας τον γιαπισμο της εποχης.
Εγώ έχω ακούσει τις αφηγήσεις ότι αυτοί που κυκλοφορούσαν με μούσι και αμπέχωνο στα 70ς, στα 80ς που είχαν βγάλει λεφτά διάβαζαν κλικ για το τί θα φορέσουν και που θα πάνε το βράδυ.
Εγώ όλο και όλο μια φορά διάβασα ένα τεύχος του κλικ και ένα του μαξ και τα είχα βρει βαρετά και αδιαφορα και δεν θυμάμαι και κανέναν από όσους ήξερα γενικότερα να είναι φαν.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Τα τέλη της δεκαετίας του 80 ήταν μια καλή εποχή. Υπήρχε ένα είδος άνοιξης. Ανοίξαν ραδιοφωνικοί σταθμοί, ήρθαν δορυφορικά κανάλια στις τηλεοράσεις, ανοίξαν νέα κανάλια, στους δρόμους υπήρχε μεγαλύτερη ελευθερία. Μέσα σε αυτό το κλίμα εμφανίστηκε και το κλικ.
Εδώ που τα λέμε την εποχή της αυριανής και του Φρανς Τσαγκάρη, δεν ήταν το κλικ το μεγαλύτερο μας πρόβλημα.
Εμένα ο πατέρας μου τα έπαιρνε συνέχεια. Βέβαια δεν τον επηρέασαν ιδιαιτέρως με το αγριοφιλελε τους πνεύμα, όλο για τη χούντα μου έλεγε πόσο περνούσαμε τέλεια. Απλά για την εποχή ήταν και ένας τρόπος να δεις κάνα ψιλογυμνό απενοχοποιημενα, χωρίς να γυρνάς με το playboy σπίτι. Μετά μου το έδινε αφού το τελείωνε, αν και η δικιά μου χρήση ήταν όταν ήμουν μόνος σπίτι, γι αυτό αυτά τα περιοδικά όταν έρχονται στην επιφάνεια, μου φέρνουν ένα συναίσθημα αγνής προ/εφηβικης βαθιάς μαστουρωτικης μυστηριακής βασανιστικής αδιεξοδης καβλας που ποτιζε όλη εκείνη την εποχή. Βέβαια ούτε εγώ επηρεάστηκα ιδιαιτέρως γιατί απέμεινα ένας φλωροαγαμητος μεταλας και μετά προγκεσιβοροκας για πολλά χρόνια. Πλήρης αποτυχία ο κωστοπουλος στην περίπτωση μας.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 07 Ιουν 2021, 09:34
Εμένα ο πατέρας μου τα έπαιρνε συνέχεια. Βέβαια δεν τον επηρέασαν ιδιαιτέρως με το αγριοφιλελε τους πνεύμα, όλο για τη χούντα μου έλεγε πόσο περνούσαμε τέλεια. Απλά για την εποχή ήταν και ένας τρόπος να δεις κάνα ψιλογυμνό απενοχοποιημενα, χωρίς να γυρνάς με το playboy σπίτι. Μετά μου το έδινε αφού το τελείωνε, αν και η δικιά μου χρήση ήταν όταν ήμουν μόνος σπίτι, γι αυτό αυτά τα περιοδικά όταν έρχονται στην επιφάνεια, μου φέρνουν ένα συναίσθημα αγνής προ/εφηβικης βαθιάς μαστουρωτικης μυστηριακής βασανιστικής αδιεξοδης καβλας που ποτιζε όλη εκείνη την εποχή. Βέβαια ούτε εγώ επηρεάστηκα ιδιαιτέρως γιατί απέμεινα ένας φλωροαγαμητος μεταλας και μετά προγκεσιβοροκας για πολλά χρόνια. Πλήρης αποτυχία ο κωστοπουλος στην περίπτωση μας.
penthouse πύτεεεε, δανεισμένο από φίλο, με κολλημένα τα φύλλα ανά 2-3, από σπέρμα που στέγνωσε απάνω τους.............
μα ο κωστόπουλος και όλο το σχετικό λάιφστάιλ σκοπό είχε να σε τρομοκρατήσει και να τουμπεκιαστείς ακόμη περισσότερο. ενταγμένος στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που άρχισε να καλλιεργείται από τα μμε, σε έκανε να νιώθεις χοντρός, κοντός, άσχημος, φτωχός και είτε να καταναλώνεις περισσότερο προσπαθώντας να φτάσεις τα πρότυπα που προβάλλονταν, είτε να αντιδράς υιοθετώντας το στυλ και την ψυχολογία του μεταλλά, του ροκά, του πάνκη, του ρέιβερ κλπ... και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν... καλούπια...
μα ο κωστόπουλος και όλο το σχετικό λάιφστάιλ σκοπό είχε να σε τρομοκρατήσει και να τουμπεκιαστείς ακόμη περισσότερο. ενταγμένος στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που άρχισε να καλλιεργείται από τα μμε, σε έκανε να νιώθεις χοντρός, κοντός, άσχημος, φτωχός και είτε να καταναλώνεις περισσότερο προσπαθώντας να φτάσεις τα πρότυπα που προβάλλονταν, είτε να αντιδράς υιοθετώντας το στυλ και την ψυχολογία του μεταλλά, του ροκά, του πάνκη, του ρέιβερ κλπ... και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν... καλούπια...
Το να συμμετείχες ενεργά σε μια μουσική υποκουλτούρα ας πούμε ως πιτσιρικάς, ήταν ένας τρόπος κοινωνικόποίησης, ώστε να κάνεις φίλιες, να έχεις έναν κύκλο γνωριμιών, να κάνεις σχέσεις, να νιώσεις συλλογικές εμπειρίες, και κατ εμέ είναι από τα καλύτερα που μπορείς να κάνεις. Δεν έχει σχέση ο κωστοπουλος, μην μπλεκομαστε. Μάλλον αρκετοί νέοι μπορεί να τον έβλεπαν με συμπαθητικό μάτι, επειδη πάντα στην Ελλάδα είχαμε και κάμποση χριστιανοπληκτη συνομωσιολογικη ηθικοπανικοβλητη σαπίλα, που ήταν ότι χειρότερο. Επίσης τα κοινωνικά κατάπιεστικά πρότυπα ήδη υπήρχαν, και αυτά τα περιοδικά έτσι ξεκίνησαν, κάπως εναλλακτικά για να αναδείξουν τη διαφορετικότητα, αν και γρήγορα έχασαν τον δρόμο, και ο δρόμος τους εξαρχής είναι μια εμπορική λογική, βλέπε United colours of benetton.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Το ΚΛΙΚ του 90 απευθυνόταν σε νέους της εποχής που το αμέσως προηγούμενο διάστημα έβλεπαν τον γυμναστή να μπουκάρει στην τάξη με τσαμπουκά και φωνές για να γράψει συνδρομές για το προς τη νικη.
Το ερώτημα είναι σε ποιούς απευθύνεται το νίτρο το 2021. Υποψιάζομαι στη λίστα πέτσα, και στα γραφεία του Μαξίμου.
Υδράργυρος έγραψε: 07 Ιουν 2021, 10:59
Το ΚΛΙΚ του 90 απευθυνόταν σε νέους της εποχής που το αμέσως προηγούμενο διάστημα έβλεπαν τον γυμναστή να μπουκάρει στην τάξη με τσαμπουκά και φωνές για να γράψει συνδρομές για το προς τη νικη.
ποιος σε υποχρέωσε να πάρεις προς τη νίκη; Εμείς το παίρναμε όλοι με τη θέλησή μας οι συνταγές στο τέλος ήτανε must
Υδράργυρος έγραψε: 07 Ιουν 2021, 10:59
ποιος σε υποχρέωσε να πάρεις προς τη νίκη; Εμείς το παίρναμε όλοι με τη θέλησή μας οι συνταγές στο τέλος ήτανε must
Πιο πολλά μυαλά έκαψε το προς τη νίκη παρά το κλικ