Nandros έγραψε: 24 Ιούλ 2018, 00:10
metaxoskolikas έγραψε: 24 Ιούλ 2018, 00:03
α δηλαδή τώρα η αρχαία αθήνα δεν αποτελεί πρότυπο;
όπως σας βολεύει τα παρουσιάζετε
το να θες να ισχυροποιείς τη θέση σου έναντι των άλλων εθνών δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία, τα χεις μπλέξει στο μυαλό σου κατα πως φαίνεται
η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και λήψη των αποφάσεων από όλους τους Έλληνες δεν σχετίζεται με τον εθνικισμό
αν θες μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ με ποιον τρόπο το ένα αποκλείει το άλλο
Σου εξήγησα την διαφορά Εθνικισμού-Πατριωτισμού, αλλά εσύ επιμένεις. Δεν έχω τίποτα παραπάνω να σου εξηγήσω γιατί δεν θέλεις να καταλάβεις.
Εσύ είσαι υπέρ του Εθνικισμού, δλδ Ρατσισμού και Ναζισμού! ΤΕΛΟΣ!
.
ναι, αυτό γίνεται λόγω του ότι οι αριθμοί των πολιτών πλέον έχουν αλλάξει. τί σχέση όμως έχει η αμεσοδημοκρατία - έμμεση δημοκρατία με αυτό που συζητάμε;
όσο για τα υπόλοιπα:
πρώτον δεν ισχύει ότι εθνικισμός = ναζισμός
δεύτερον δεν μου εξήγησες πώς ακριβώς ο εθνικισμός απαγορεύει την ύπαρξη δημοκρατίας, τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και τη λήψη των αποφάσεων από το σύνολο των πολιτών
τρίτον γνωρίζω ότι δεν ισχύει πατριωτισμός = εθνικισμός, δεν είπα ποτέ το αντίθετο, απλά εσύ προσπαθείς να κλείσεις την κουβέντα υποστηρίζοντας ότι γινόταν επί ενός εντελώς διαφορετικού θέματος.
τέταρτον λες ότι δεν έχεις τίποτα να μου εξηγήσεις, γιατί δεν μπορείς να υποστηρίξεις τον ανυπόστατο συσχετισμό εθνικισμού - δημοκρατίας ως αλληλοαναιρούμενων εννοιών.