!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ιάννης Ξενάκης

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
sharp

Re: Ιάννης Ξενάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:28
sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:15 Τα περί εύπεπτου ακούσματος, πρέπει να καταλάβεις, να προβληματιστείς κλπ με αφήνουν πλέον παγερά αδιάφορο.
Δεν ανέφερα κάτι για "εύπεπτο" άκουσμα.

Ούτε για "ποιοτικούς" ή μη ακροατές ούτε για "πρέπει αυτό ή εκείνο".

Στην τελική, αν αυτά σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, γιατί ασχολείσαι; :lol:
Ε πες τότε, ποια είναι η απλοϊκή προσέγγιση.
Άβαταρ μέλους
Paris
Phorum.gr user: ΜΕΓΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Paris »

sys3x έγραψε: 06 Φεβ 2021, 16:17 Δεν υπάρχει τέχνη.
αλλα υπαρχουν καλλιτεχνες
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Δεν ακούγεται ρε παιδιά.
Βασανιστηριο

Καλύτερα να ακούμε τη Διαμάντω

Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:30
sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:15 Τα περί εύπεπτου ακούσματος, πρέπει να καταλάβεις, να προβληματιστείς κλπ με αφήνουν πλέον παγερά αδιάφορο.

Αυτό.
sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 16:29 Το ότι κάποιοι δηλώνουν σήμερα ότι μού αρέσει η τάδε μουσική δεν λέει τίποτε, είναι σαν τους νοσταλγούς της ΕΣΣΔ. Αυτή η μουσική έχει τελειώσει για πάντα και φαίνεται από το ότι δεν έχει συνέχεια στα σημερινά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής, όπου όλες οι συνθέσεις κοιτάζουν ακόμη πιο πίσω. Δεν προσέφερε τίποτε και αυτό το έχει καταγράψει η ιστορία.
Να συμπληρώσω ότι είναι άλλο το "μου αρέσει η τάδε μουσική" και άλλο το "μου αρέσει αυτή, αυτή, αυτή κι αυτή η μουσική και βρίσκω ενδιαφέρον ΚΑΙ στην τάδε μουσική".

Όταν λοιπόν δεν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα και συλλογική αποδοχή στις άλλες μουσικές, θα κολλήσουμε ειδικώς στο γιατί αρέσει σε κάποιους η μουσική του Ξενάκη;

Με τη δική σου λογική, τράβηξε κι ένα χ σε όσους γουστάρουν περισσότερο πανκ, ποπ, τζαζ, ροκ, ρεμπέτικα, λαϊκά, δημοτικά κλπ περισσότερο από τους κλασσικούς συνθέτες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 06 Φεβ 2021, 17:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Γλαύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γλαύκος »

Δεν ακουγεται αυτο το πραγμα.
Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης »

nowhere έγραψε: 06 Φεβ 2021, 16:45
Μαυροβασίλης έγραψε: 06 Φεβ 2021, 16:40 δεν περίμενα με τπτ τόσους χεητερς
εδώ έχουμε κάνει και συμμορία "οι μισητές του ιάννη"
δεν αρέσει ο Ξενάκης και αυτό είναι σαφές, είναι οκ επίσης, ουδέτερο, δε σημαίνει τπτ, όπως και το να αρέσει

και οι συμμορίες γίνονται για όφελος
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Paris έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:31
Από τους οποίους, όσους το δηλώνουν, οφείλουμε να τους δηλητηριάσουμε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 16:29 Η γαλλογερμανική κλίκα των 50/60 και λίγο 70 αποτελείτο από βαρώνους που εκμεταλλεύτηκαν το μεταπολεμικό τραύμα της Ευρωπαϊκής κοινωνίας, την αμφισβήτηση σε κάθε τι παλαιό και σε συνδυασμό με την ανοικοδόμηση (κρατικό χρήμα) και την τεχνολογική εξέλιξη έφτιαξαν όλα αυτά τα ηχητικά κομμάτια που παιζόντουσαν ανάμεσα στις κλίκες του Ιρκαμ και των φεστιβάλ σε Darmstadt και Donaueschingen.

Δεν τα λέω εγώ αυτά. Ο ίδιος ο Στραβίνσκυ όταν ρωτήθηκε γιατί έγραψε σε σειραϊκή μουσική απάντησε, έπρεπε να επιβιώσω ως συνθέτης. Όντως δεν γινόσουν αποδεκτός στα σαλόνια αν δεν υπηρετούσες την σέχτα.
Τρου.

Όποιος ξέρει μουσική μπορεί να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για τίποτε σπουδαίο, ούτε πιανιστικά (ακόμη και η Λευκή Αχιβάδα του Χατζιδάκη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον) αλλά ούτε μουσικά. Ένα κομμάτι που δεν δείχνει κανένα ιδαίτερο μουσικό ταλέντο.

Όποιος ξέρει μουσική όντως μπορεί να καταλάβει ότι εδώ μιλάς χωρίς να λες απολύτως τίποτα.

.
Άβαταρ μέλους
Paris
Phorum.gr user: ΜΕΓΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Paris »

sys3x έγραψε: 06 Φεβ 2021, 18:00
Paris έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:31
Από τους οποίους, όσους το δηλώνουν, οφείλουμε να τους δηλητηριάσουμε.
οσοι δηλωνουν καλλιτεχνες οφειλουμε να τους πριμοδοτουμε με 1400 ευρω τον μηνα ( καθολου τυχαιο νουμερο)

λιγα τα χρηματα ,το καταλαβαινω αλλα δεν εχουμε παραπανω δυνατοτητες :102:
sharp

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:48 Να συμπληρώσω ότι είναι άλλο το "μου αρέσει η τάδε μουσική" και άλλο το "μου αρέσει αυτή, αυτή, αυτή κι αυτή η μουσική και βρίσκω ενδιαφέρον ΚΑΙ στην τάδε μουσική".
Μπορείς να περιγράψεις τι σημαίνει "δεν μού αρέσει αυτή η μουσική, αλλά βρίσκω ότι έχει ενδιαφέρον";
Άβαταρ μέλους
sys3x

Επίσης ούτε ταλέντο ακριβώς δεν υπάρχει, υπάρχει όμως το κάνω - καταφέρνω κάτι σε Χ χρόνο, αυτό που υπάρχει αδιαμφισβήτητα και απολύτως σίγουρα είναι η ανάγκη (και πολλά μα πάρα πάρα πολλά επίπεδα αντίληψης - προσέγγισης της ανάγκης αυτής).

.
sharp

Μαυροβασίλης έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:55
Μαυροβασίλης έγραψε: 06 Φεβ 2021, 16:40 δεν περίμενα με τπτ τόσους χεητερς
δεν αρέσει ο Ξενάκης και αυτό είναι σαφές, είναι οκ επίσης, ουδέτερο, δε σημαίνει τπτ, όπως και το να αρέσει

Δεν είναι ουδέτερο γιατί αν δεν αρέσει, τότε δεν υπάρχει λόγος να ακούγεται. Κανείς δεν ακούει μουσική που δεν τού αρέσει επειδή πιστεύει ότι είναι σπουδαία. Απλώς το λέει και αν έχει τη δυνατότητα επιχειρηματολογεί τεχνικά. Όμως μουσική που δεν ακούγεται δεν υπάρχει εξ ορισμού.
sharp

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:48
sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:30

Αυτό.
sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 16:29 Το ότι κάποιοι δηλώνουν σήμερα ότι μού αρέσει η τάδε μουσική δεν λέει τίποτε, είναι σαν τους νοσταλγούς της ΕΣΣΔ. Αυτή η μουσική έχει τελειώσει για πάντα και φαίνεται από το ότι δεν έχει συνέχεια στα σημερινά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής, όπου όλες οι συνθέσεις κοιτάζουν ακόμη πιο πίσω. Δεν προσέφερε τίποτε και αυτό το έχει καταγράψει η ιστορία.
Να συμπληρώσω ότι είναι άλλο το "μου αρέσει η τάδε μουσική" και άλλο το "μου αρέσει αυτή, αυτή, αυτή κι αυτή η μουσική και βρίσκω ενδιαφέρον ΚΑΙ στην τάδε μουσική".

Όταν λοιπόν δεν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα και συλλογική αποδοχή στις άλλες μουσικές, θα κολλήσουμε ειδικώς στο γιατί αρέσει σε κάποιους η μουσική του Ξενάκη;

Με τη δική σου λογική, τράβηξε κι ένα χ σε όσους γουστάρουν περισσότερο πανκ, ποπ, τζαζ, ροκ, ρεμπέτικα, λαϊκά, δημοτικά κλπ περισσότερο από τους κλασσικούς συνθέτες.
Υπάρχει ιστορική εξέλιξη στη μουσική. Οι σημερινές τάσεις κινούνται ανάμεσα σε Μπαχ και Μάλερ. Οι μετέπειτα έχουν μπει σε παρένθεση. Το ότι κανείς δεν συνέχισε αυτό το στυλ είναι αντικειμενικό και κάτι δείχνει.
sharp

Η όλη συζήτηση μού θύμισε έναν φίλο που είχα ρωτήσει πώς ήταν μια ταινία που είδε και μού απάντησε "καλή ήταν, αλλά δεν μού άρεσε". :lol:
Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης »

sharp έγραψε: 06 Φεβ 2021, 18:21
Μαυροβασίλης έγραψε: 06 Φεβ 2021, 17:55

δεν σου αρέσει ο Ξενάκης και αυτό είναι σαφές, μου είναι οκ επίσης, ουδέτερο, δε σημαίνει τπτ, όπως και το να σου αρέσει

Δεν είναι ουδέτερο γιατί αν δεν αρέσει, τότε δεν υπάρχει λόγος να ακούγεται. Κανείς δεν ακούει μουσική που δεν τού αρέσει επειδή πιστεύει ότι είναι σπουδαία. Απλώς το λέει και αν έχει τη δυνατότητα επιχειρηματολογεί τεχνικά. Όμως μουσική που δεν ακούγεται δεν υπάρχει εξ ορισμού.
μάλλον δεν ήμουν σαφής, τώρα νομίζω είναι καλύτερα, για τεχνική επιχειρηματολογία χρειάζεται πολύ παραπάνω τεχνική γνώση από όσο έχω στη μουσική (επίσης μου αρκεί ότι μου αρέσει πολύ)
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”