!!! DEVELOPMENT MODE !!!

First they came for the Jews

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: First they came for the Jews

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Nandros έγραψε: 25 Ιουν 2018, 17:23 Αλλά δεν με ρώτησες.
Και γιατί απάντησες αφού δεν σε ρώτησα; :lol:

Προφανώς έχω λόγο που ρωτάω τον Χελώνο, που δείχνει τόση θέρμη απέναντι στους μετανάστες που του τρώνε τα επιδόματα.

Αυτό μού θυμίζει έναν πρώην πελάτη μου, που ερχόταν κυρίως σε μένα για να γράψει, όταν δεν είχε λεφτά. Πλήρωνε μια φορά τον μήνα και μετά με θυμόταν όταν τελείωνε το ρευστό του. Ωρυόταν συνέχεια για τα επιδόματα που παίρνουν οι Αλβανοί, τούς έβριζε χυδαία και αναθεμάτιζε που το κράτος τούς δίνει επιδόματα, δεν πληρώνουν φόρους κι άλλες τέτοιες μαλακίες. Εννοείται πως ο ίδιος δεν δούλευε, ζούσε από επιδόματα. Η γυναίκα του είναι Αλβανίδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2018, 16:12
Kauldron έγραψε: 25 Ιουν 2018, 15:02 Δε θ' αποφασίσουν ποτέ να δουλέψουν. Θεωρούν τους ευρωπαίους "σκλάβους" τους, και τα επιδόματα τον φόρο των κατακτημένων:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... state.html

Εδώ οι μπουνταλάδες Βρετανοί πληρώνουν 25 χιλιάδες λιρόνια το χρόνο σ' ένα μουσουλμάνο ιερέα του μίσους. Μιλάμε για μαζώχες, κανονικούς.
Για σένα τι πληρώνουμε, θα μας πεις; Τι επιδόματα έχεις πάρει από το κράτος και τι φόρους προσφέρεις;

Άκου εδώ ποκοπίκο.
Μην κρίνεις τ' αλλότρια εξ ιδίων. Τίποτα δεν πληρώνει το κράτος για 'μενα (αν έχεις στοιχεία για τ' αντίθετο φέρτα).
Όταν θα φτάσεις εσύ να έχεις κάνει το 1/10 απ' όσα έχω κάνει εγώ, τότε να μου ζητάς το λόγο.
Αν θέλεις, στην ίδια πόλη είμαστε, συναντιόμαστε, να σου το πώ κι από κοντά.

Επί του θέματος, φυσικά και δεν μπορούμε να έχουμε τους επιδοματάκηδες λαθροεποίκους να ζούν εις βάρος μας στη χώρα μας (κι εγώ μιλάω με αποδείξεις, και οχι μαλακίες του τύπου "μου θυμίζουν έναν πελάτη μου").
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Οταν έλθουν για τον ΓΓ ενημερώστε να αντιδράσω.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:06
Nandros έγραψε: 25 Ιουν 2018, 17:23 Αλλά δεν με ρώτησες.
Και γιατί απάντησες αφού δεν σε ρώτησα; :lol:

Προφανώς έχω λόγο που ρωτάω τον Χελώνο, που δείχνει τόση θέρμη απέναντι στους μετανάστες που του τρώνε τα επιδόματα.

Αυτό μού θυμίζει έναν πρώην πελάτη μου, που ερχόταν κυρίως σε μένα για να γράψει, όταν δεν είχε λεφτά. Πλήρωνε μια φορά τον μήνα και μετά με θυμόταν όταν τελείωνε το ρευστό του. Ωρυόταν συνέχεια για τα επιδόματα που παίρνουν οι Αλβανοί, τούς έβριζε χυδαία και αναθεμάτιζε που το κράτος τούς δίνει επιδόματα, δεν πληρώνουν φόρους κι άλλες τέτοιες μαλακίες. Εννοείται πως ο ίδιος δεν δούλευε, ζούσε από επιδόματα. Η γυναίκα του είναι Αλβανίδα.
Μπορεί να κρίνεις από το συγκεκριμένο, αλλά δεν είναι μόνο τέτοιου τύπου οι ενστάσεις για την άνευ όρων υποδοχή ανθρώπων που δεν έχουν καμία διάθεση να προσφέρουν στο σύστημα αλλά μόνο να απομυζούν...

Ενστάσεις από φορολογούμενους που ήδη στηρίζουν το σύστημα και βλέπουν ότι δεν προβλέπεται αντίστοιχο εισόδημα μελλοντικά στη σύνταξή τους, ενώ: Έχουν να στηρίξουν γονείς που το σύστημα τους έχει κόψει τη σύνταξη γιατί λεφτά δεν υπάρχουν! Έχουν να στηρίξουν το κόστος να μένουν σε περιοχές με καλά δημόσια σχολεία γιατί ξέρουμε όλοι τους λόγους που ορισμένες περιοχές έχουν πλέον σχολεία άστο καλύτερα... Ή αντίστοιχα το κόστος του ιδιωτικού με τις αντίστοιχες στερήσεις στην ποιότητα ζωής. Δεν έχουν όλοι το άφθονο εισόδημα να καλύπτουν όοοοολες τους τις ανάγκες και τις επιθυμίες ώστε να πουν εντάξει, αντέχει το σύστημα εισαγόμενους τζαμπατζήδες... Όχι ότι δεν έχουμε και δικούς μας δηλαδή.

Και παρόμοια ισχύουν σε όλη την Ευρώπη πλέον. Δεν νομίζω ότι οι εθνικιστικές - ρατσιστικές κλπ φωνές ακούγονταν και τόσο την εποχή που ερχόντουσαν εδώ άνθρωποι για να δουλέψουν και όχι για να πιάσουν ένα πόστο να τους προσφερθεί εισόδημα χωρίς να κάνουν κάτι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Kauldron έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:09 Μην κρίνεις τ' αλλότρια εξ ιδίων. Τίποτα δεν πληρώνει το κράτος για 'μενα (αν έχεις στοιχεία για τ' αντίθετο φέρτα).
Ναι, είμαι σίγουρος.
Kauldron έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:09 Όταν θα φτάσεις εσύ να έχεις κάνει το 1/10 απ' όσα έχω κάνει εγώ, τότε να μου ζητάς το λόγο.
:smt005: :smt005: :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Kauldron

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:52
Kauldron έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:09 Μην κρίνεις τ' αλλότρια εξ ιδίων. Τίποτα δεν πληρώνει το κράτος για 'μενα (αν έχεις στοιχεία για τ' αντίθετο φέρτα).
Ναι, είμαι σίγουρος.
Kauldron έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:09 Όταν θα φτάσεις εσύ να έχεις κάνει το 1/10 απ' όσα έχω κάνει εγώ, τότε να μου ζητάς το λόγο.
:smt005: :smt005: :smt005:
Τα στοιχεία που έχεις για τη συκοφαντία σου ποιά είναι? Ο πελάτης σου που είναι όπως τον περιγράφεις (αν είναι). Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι οτι εγώ δεν είμαι ο πελάτης σου, αλλά διαφορετικός άνθρωπος. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό, έτσι?
Η κρίση που έβγαλα εγώ για τους πολυαγαπημένους σου "μετανάστες" βασιζόταν σε κάποια δεδομένα (παρέθεσα ένα άρθρο). Ελλειψη στοιχείων για ν' αντικρούσεις το επιχείρημα, κατέφυγες σε συκοφαντία, όπως είναι χαρακτηριστικό των λαθρολάγνων.
Λοιπόν, να σου πώ κάτι. Με το να το παίζεις ευαισθητούλjης με τους μεταναστούλjηδες, και με το να ποστάρεις γελοίες φωτογραφίες σου, δεν πρόκειται να γαμήσεις ποτέ. Εντελώς φιλικά.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ναι, μην είσαι τόσο φιλικός όμως, γιατί δεν μπορώ τα μέλια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Κοίτα, δε μου αρέσει να μιλάω άσχημα, αλλά το να δέχομαι συκοφαντίες δεν είναι ωραίο. Τεσπα, παρασύρθηκα απ' τα νεύρα μου, αλλά αυτό που έγραψες για 'μενα απλά δεν είναι αληθές.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Kauldron έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:57 .
Λοιπόν, να σου πώ κάτι. Με το να το παίζεις ευαισθητούλjης με τους μεταναστούλjηδες, και με το να ποστάρεις γελοίες φωτογραφίες σου, δεν πρόκειται να γαμήσεις ποτέ. Εντελώς φιλικά.
ΝΑΤΑ ΤΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πρώτα απ' όλα, μάθε τι σημαίνει νομικά η συκοφαντία πριν πετάξεις έναν όρο στον αέρα, γιατί δεν μ' αρέσει να με κατηγορούν για παρανομίες. Σε ρώτησα κάτι, δεν σε κατηγόρησα για κάτι.

Η «κρίση» σου για τους μετανάστες βασίζεται σε ρατσιστικά κριτήρια, διότι καμμιά πληθυσμιακή ομάδα δεν κάνει κάτι σαν σύνολο για να την κατηγορείς σαν σύνολο, δεν πα να υποστηρίζεται από 100 άρθρα* κι όλο αυτό έχει νομικές συνέπειες. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα καταγγείλει κάποιον για ρατσιστικό ξέσπασμα σε ένα φόρουμ, ειδικά την στιγμή που δεν είναι ακραίο, αλλά υπάρχουν άλλοι που θα το έκαναν άνετα. Να σέβεσαι λοιπόν τον χώρο που σε φιλοξενεί κι αυτούς που τρέχουν για να τον συντηρήσουν και να σκέφτεσαι πριν γράψεις κάτι. Να σκέφτεσαι σε τι μπελάδες μπορεί να βάλεις τους ιδιοκτήτες του.

Και πριν αρχίσεις να μιλάς για αντίστροφο ρατσισμό και γι' αυτούς που τσουβαλιάζουν Έλληνες, η ενέργεια που αρμόζει είναι να καταγγέλλεις τέτοιες δημοσιεύσεις, όχι να προσπαθήσεις να τις κοντράρεις με δικές σου.

* το ότι κάνει κάποιος κάτι παράνομο, δεν σου δίνει ελαφρυντικό αν βασίζεσαι στην δική του πράξη για να παρανομήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 25 Ιουν 2018, 19:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Ιουν 2018, 08:30
Northern Spirit έγραψε: 23 Ιουν 2018, 19:43 Αυτη τη φραση την χρησιμοποιει συχνα ενας φιλος μου ηλικιωμενος Αγγλος για διαφορες καταστασεις που συμβαινουνε και κυριως για την ανοδο της ακροδεξιας και του ναζισμου με νεες μορφες..
Spoiler
Στο first they came for the Jews που αναφερεται στο β'παγκοσμιο πολεμο οι ναζι αρχικα στραφηκαν κατα των Εβραιων και πολλοι στην Ευρωπη υποτιμησαν το ποσο μακρια θα πηγαινανε οι φασιστες.: μονο με τους Εβραιους ειναι το προβλημα θα βρεθει λυση κλπ.

Τελικα μετα τους Εβραιους οι ναζι εβαλαν στο στοχο και ολους τους αλλους πολλοι απο τους οποιους ηταν απροετοιμαστοι.

Το διδαγμα αφορα την κλιμακωση της ακροδεξιας απειλης: Πρωτα αρχιζουνε απο τους μεταναστες, ξενες μειονοτητες (μουσουλμανους κλπ)..Αν δεν σταματηθουνε στη συνεχεια θα στραφουνε και εναντιον των αλλων συμπολιτων τους που δεν υποστηριζουνε τις θεσεις τους...Και στο τελος η κορυφωση θα ειναι να αρχισουνε να σκοτωνται με αλλους ακροδεξιους του πλανητη σε επιπεδο κρατους..

Καπως ετσι ξεκινησε ο β παγκοσμιος πολεμος..

Είχα την εντύπωση, κι αν θες ρώτα και τον άγγλο φίλο σου, ότι first they came for the communists.
Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Kommunist.

Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Sozialdemokrat.

Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich nicht protestiert;
ich war ja kein Gewerkschafter.

Als sie die Juden holten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Jude.

Als sie mich holten,
gab es keinen mehr,
der protestieren konnte.

When the Nazis came for the communists,
I remained silent;
I was not a communist.

When they locked up the social democrats,
I remained silent;
I was not a social democrat.

When they came for the trade unionists,
I did not speak out;
I was not a trade unionist.

When they came for the Jews,
I remained silent;
I wasn't a Jew.

When they came for me,
there was no one left to speak out.

Εικόνα
Martin Niemöller
https://en.wikiquote.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

blackpaint έγραψε: 25 Ιουν 2018, 19:15 Εικόνα
Αφαιρεσε το ''For'' να βγάζει νόημα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

+1
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Αγις έγραψε: 25 Ιουν 2018, 19:18
Αφαιρεσε το ''For'' να βγάζει νόημα .
αυτο ελπιζω να βγαζει πιο πολυ νοημα
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”