ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:04
Η συζητηση περι μνημονιων ειναι ανευ ουσιας
Η χωρα τι 2009 ειχε ελλειμα 36,3 δισ. και το 2010 ολοι σταματησαν να την δανειζουν
Φτασαμε στο 2020 και ακομη δεν μαθαμε ποια ηταν η μαγικη λυση του προβληματος
Εξοδος απο το ευρω. Ελεγχος του Ελληνικου νομισματος
Αυτα τα εχουμε ξανακουσει
Το πως θα λυνοταν το το προβλημα του ελλειματοςν των 36,3 δις και του μη δανεισμου δεν καταλαβαμε ποτε
Ηταν ολοι ντροπαλοι και δεν ηθελαν να μας το πουν
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ωραίο δρόμο της Αργεντινής που έχει χρεοκοπήσει μόνο 3 φορές μέσα σε 15 χρόνια και παρόλα αυτά το πεαο εξακολουθεί να κοστίζει παραπάνω από τα λεφτά της μονοπολης. Πιστεύω είναι πολύ καλό παραδειγμα
Νομίζω ότι ο ΟΡ ρώτησε κάτι συγκεκριμένο, και για τον λόγο αυτό διατύπωσα αυτή την απάντηση.
Αν εσύ είσαι της παγκαλικής σχολής τα μνημόνια είναι ευλογία, μας το λες.
εγώ είμαι της ρεαλιστικής σχολής ότι το μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα της πτώχευσης και η λιγότερο επώδυνη λύση. Δηλαδή εγώ δεν ήμουν αυτός που πίστεψε το πρόγραμμα θεσσαλονίκης όπως έκανες εσύ και μετά έφαγες στην μάπα 1.5 ακόμα μνημόνιο και capital controls
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:49
Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
να καταλάβω, έχεις πρόβλημα που το τι θα κάνει τα λεφτά της μια βόρεια χώρα το κανονίζουν οι ψηφοφόροι της και όχι οι Έλληνες ψηφοφόροι;
Όχι. Αφού οι ψηφοφόροι της κιόλας γουστάρουν να πεθαίνουν τα γερόντια τους, πρόβλημα τους. Ας το διαλύσουν, να κάνει ο καθένας ότι του γουστάρει. Το να λες πως έχεις ένωση ενώ ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, η να μην δείχνεις καμία αλληλεγγύη σε άλλα μέλη, όπως και με την επιθετικότητα τρίτων χωρών προς τα μέλη σου, Ελλάδα και Κύπρο, προφανώς είσαι φαιδρα αποτυχημενος.
Δεν ειμαι σιγουρος πώς φανταζεσαι οτι λειτουργει μια Ενωση αλλα τα μνημονια ηταν ακριβως αυτο: μας εδωσαν ενα σκασμο λεφτα και ταυτοχρονα εβαλαν ορους στο πώς θα ξοδευτουν. Αντι να μας αφησουν να τα κανουμε ο,τι γουσταρουμε. Επισης η αλληλεγγυη εναντι τριτων ειναι δεδομενη αλλα δε φτανει μεχρι του σημειου να ερθει να σκοτωθει αυτος επειδη εσυ θες να κατακτησεις τη Μεσογειο.
Υποψιαζομαι σαν Ελληνας τη μπερδευεις με το ρολο που κανονικα παιζει η Μαμα. Ναι ειναι αποτυχημενη Ελληνιδα μαμα η ΕΕ.
foscilis έγραψε: 29 Ιουν 2020, 00:11
Δεν ειμαι σιγουρος πώς φανταζεσαι οτι λειτουργει μια Ενωση αλλα τα μνημονια ηταν ακριβως αυτο: μας εδωσαν ενα σκασμο λεφτα και ταυτοχρονα εβαλαν ορους στο πώς θα ξοδευτουν. Αντι να μας αφησουν να τα κανουμε ο,τι γουσταρουμε. Επισης η αλληλεγγυη εναντι τριτων ειναι δεδομενη αλλα δε φτανει μεχρι του σημειου να ερθει να σκοτωθει αυτος επειδη εσυ θες να κατακτησεις τη Μεσογειο.
Υποψιαζομαι σαν Ελληνας τη μπερδευεις με το ρολο που κανονικα παιζει η Μαμα. Ναι ειναι αποτυχημενη Ελληνιδα μαμα η ΕΕ.
ΕΥΤΥΧΩΣ.
Τρελή ταπα στον εθνολαικιστικο κορμο. Η ειρωνια ειναι οτι αν ηταν ολοι οι Ελληνες σαν τον Φος θα μπορούσαμε ανετα να παρουμε την Κωνσταντινουπολη. Για το χρεος και παλι δε νομιζω οτι θα μπορουσαμε να το αποπληρωσουμε αλλα απο την αλλη δε θα μαζευαμε και τοσο εξ αρχης.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Esperos έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:24
Εχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια που ξέσπασε η κρίση και δέκα χρόνια απ το πρώτο μνημόνιο.
Πολλοί τα βλαστημάνε τα καταριούνται και πολλά άλλα.
Θα ήθελα να μου πείτε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για ποιο λόγο πιστεύεται πως είναι κάτι κακό.
Χωρίς μνημόνια, τι εναλλακτικές θα είχαμε να πορευθούμε.
Θα μπορούσε να παιχτεί και ως διάλογος δύο φυλακισμένων:
"Σοβαρά τώρα. Πές μου ένα λόγο που οι χειροπέδες είναι κακό πράγμα. Τί άλλο θα μπορούσε να γίνει;"
ΕΥΤΥΧΩΣ.
Τρελή ταπα στον εθνολαικιστικο κορμο. Η ειρωνια ειναι οτι αν ηταν ολοι οι Ελληνες σαν τον Φος θα μπορούσαμε ανετα να παρουμε την Κωνσταντινουπολη. Για το χρεος και παλι δε νομιζω οτι θα μπορουσαμε να το αποπληρωσουμε αλλα απο την αλλη δε θα μαζευαμε και τοσο εξ αρχης.
ΕΥΤΥΧΩΣ.
Τυπε ήταν αυτός που πίστευε ότι θα γίνουμε μια οικονομική δύναμη των Βαλκανίων και ότι για τα αγροτικά Προϊόντα να τα αγοράζαμε κατευθείαν από την Ασία για να μην μας πιάνουν τον κωλο οι έλληνες παραγωγοί
Esperos έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:24
Εχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια που ξέσπασε η κρίση και δέκα χρόνια απ το πρώτο μνημόνιο.
Πολλοί τα βλαστημάνε τα καταριούνται και πολλά άλλα.
Θα ήθελα να μου πείτε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για ποιο λόγο πιστεύεται πως είναι κάτι κακό.
Χωρίς μνημόνια, τι εναλλακτικές θα είχαμε να πορευθούμε.
Χαμένος κόπος φίλε. Ο καθένας εδώ μέσα στρογγυλόκάθεται στις απόψεις του και όταν τους πεις κάποιο επιχείρημα αρχίζουν τις κλακέτες...ένα πράγμα σαν τους επιπεδιστες ας πούμε.
Antigeist έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:54
Τα μνημόνια είναι κάτι κακό γιατί όταν τα χρειάζεσαι πάει να πει ότι δεν μπορείς πλέον να χρηματοδοτείς το εθνικό χρέος και προκειμένου να αποφύγεις τις συνέπειες ενός default λόγω φόβου δανείζεσαι και άλλο για να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου όσο περισσότερο μπορείς. Παράλληλα κάνεις περικοπές για να εξοικονομήσεις χρήματα και παράλληλα σκοτώνεις τα περιουσιακά σου στοιχεία για να συνεχίσουν να σε χρηματοδοτούν οι δανειστές. Μόνο ένας πανίβλακας ακριβώς σαν τον Έλληνα νομίζει ότι όλο αυτό είναι καλή ιδέα.
Καλή ιδεα δεν είναι, καλύτερη από την άτακτη χρεοκοπία είναι.