Οχι, απαντάω στα περί "πληρώνουμε ΔΕΗ παραπάνω", "να τους χρεώσετε έξτρα που δεν τα θέλουν" κλπ. Προσωπικά προτιμώ τα φωτοβολταϊκά, αλλά δεν είμαι κατά των ανεμογεννητριών.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:21Ε και; γίνατε ξαφνικά κοθμούνια;Cecily Anne έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:15 Οι ανεμογεννήτριες στις Κυκλάδες, αν θυμάμαι καλά, ειναι ιδιωτικού συμφέροντος, Κοπελούζος και Σια και λοιπές εταιρίες. Δεν είναι δημόσια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δεν υπάρχει κάτοικος στη Τήνο που να μην έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών
- Cecily Anne
Re: Δεν υπάρχει κάτοικος στη Τήνο που να μην έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Δεν υπάρχει κάτοικος στη Τήνο που να μην έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ.
Σέρνεται ένα κείμενο εναντίον των ανεμογεννητριών, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα γράφεται ότι το ενεργειακό κόστος κατασκευής μια ανεμογεννήτριας είναι μεγαλύτερο από την ενέργεια που θα παράξει στον κύκλο ζωής της.
Κανένας μηχανικός μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει;
Κανένας ταξιτζής έστω;
Κανένας ταξιτζής έστω;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Κεντροδεξιός Ψάλτης
Και όμως ο κύκλος απόδοσης των φωτοβολταικών είναι από τους χαμηλότερους από όλες τις ανανεώσιμες πηγέςCecily Anne έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:23Οχι, απαντάω στα περί "πληρώνουμε ΔΕΗ παραπάνω", "να τους χρεώσετε έξτρα που δεν τα θέλουν" κλπ. Προσωπικά προτιμώ τα φωτοβολταϊκά, αλλά δεν είμαι κατά των ανεμογεννητριών.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:21Ε και; γίνατε ξαφνικά κοθμούνια;Cecily Anne έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:15 Οι ανεμογεννήτριες στις Κυκλάδες, αν θυμάμαι καλά, ειναι ιδιωτικού συμφέροντος, Κοπελούζος και Σια και λοιπές εταιρίες. Δεν είναι δημόσια.
ενέργειας.Είναι μεγάλη φούσκα
- Κεντροδεξιός Ψάλτης
Παπαριές καμαρωτές.Οι ανεμογεννήτριες είναι από τις πιο συμφέρουσες ανανεώσιμες μαζί με τα υδροηλεκτρικά.Προφανώς τέτοια κείμενα σέρνονται σε διάφορα γκρουπάκια "οικολογων" τύπου "στοπ στα αιολικά" που γράφει μέσα ο κάθε ψεκασμένος τεχοφοβικός χίππης ή ρακομελάς μπούμερ.Beria έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:25 Σέρνεται ένα κείμενο εναντίον των ανεμογεννητριών, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα γράφεται ότι το ενεργειακό κόστος κατασκευής μια ανεμογεννήτριας είναι μεγαλύτερο από την ενέργεια που θα παράξει στον κύκλο ζωής της.
Κανένας ταξιτζής έστω;
Μπα, αντιθέτως, συντάκτες περιοδικών αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας είναι η ομάδα που τα γράφειΚεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:31Παπαριές καμαρωτές.Οι ανεμογεννήτριες είναι από τις πιο συμφέρουσες ανανεώσιμες μαζί με τα υδροηλεκτρικά.Προφανώς τέτοια κείμενα σέρνονται σε διάφορα γκρουπάκια "οικολογων" τύπου "στοπ στα αιολικά" που γράφει μέσα ο κάθε ψεκασμένος τεχοφοβικός χίππης ή ρακομελάς μπούμερ.Beria έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:25 Σέρνεται ένα κείμενο εναντίον των ανεμογεννητριών, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα γράφεται ότι το ενεργειακό κόστος κατασκευής μια ανεμογεννήτριας είναι μεγαλύτερο από την ενέργεια που θα παράξει στον κύκλο ζωής της.
Κανένας ταξιτζής έστω;
Είναι λίγο καμμένοι (από το παλιό τιμ του Καββαθά προέρχονται) αλλά οι περισσότεροι είναι μηχανικοί
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
δεν θα βγαλεις ακρη ,δεν εχεις τα στοιχεια ,εφοσον δεν υπαρχει τροπος αποθηκευσης κααι δεν τα κατσκευαζεις στην χωρα σου ειναι δωρακια σε τσεπες φιλων
- Cecily Anne
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:28
Και όμως ο κύκλος απόδοσης των φωτοβολταικών είναι από τους χαμηλότερους από όλες τις ανανεώσιμες πηγές
ενέργειας.Είναι μεγάλη φούσκα
Στις ανεμογεννήτριες υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα περιβαντολλογικό με τα πτηνά κλπ που λένε οι οικολόγοι, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι το πρόβλημα των Τηνιακών ήταν τόσο οι καθεαυτό γεννήτριες όσο το ύψος που αποφασίστηκε. Επειδή δεν το έχω κοιτάξει καθόλου το θέμα, δε θέλω να εκφέρω γνώμη, λέω ό,τι έχει πάρει πρέφα το αυτί μου εδώ κι εκεί με επιφύλαξη.
Τα φωτοβολταϊκά μου αρέσουν πιο πολύ εμφανισιακά για νησί. Τα θεωρώ χρήσιμα για κάθε κατοικία ατομικά δηλαδή, σίγουρα όχι "για να βγάλεις λφτά" πουλώντας στη ΔΕΗ ήμαρτον. Να βοηθήσουμε στο footprint θα έπρεπε να είναι ο στόχος, αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω συγκριτικά, όπως το θέτεις. Για τί κελιά μιλάμε; Για τι μπαταρίες; Δεν εχω κάνει σύγκριση όλες τις Α.Π.Ε για να κρίνω. Φαντάζομαι κάτι θα έχεις ψάξει, για να το λες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 21 Μάιος 2020, 00:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
ισχύει υπό τις ακόλουθες παραδοχές που είναι όλες αναγκαίες:Beria έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:25 Σέρνεται ένα κείμενο εναντίον των ανεμογεννητριών, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα γράφεται ότι το ενεργειακό κόστος κατασκευής μια ανεμογεννήτριας είναι μεγαλύτερο από την ενέργεια που θα παράξει στον κύκλο ζωής της.
Κανένας ταξιτζής έστω;
1) είναι ανεμογεννήτρια της προηγούμενης εικοσαετίας, που είχαν μία με δύο τάξεις μεγέθους μικρότερη ισχύ. Οι καινούριες σε πολύ λίγα χρόνια γίνονται ενεργειακά θετικές και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
2) άχρηστεύεται τελείως και δε γίνεται να της αλλάξεις απλά κάποια εξαρτήματα για να παίξει 2-3 χρόνια παραπάνω.
3) το μέρος είναι εξαιρετικά δύσβατο και έχεις πολύ μεγάλο κόστος (ενεργειακό εννοείται) για δρόμους, πλατφόρμες, καλώδια, μεταφορά της ανεμογεννήτριας κλπ
4) όλα αυτά που έφτιαξες στο (3) είσαι τελείως κρετίνος και όταν συμβούν τα 1,2,3 δε θα χρησιμοποιήσεις τον ίδιο δρόμο και τα ίδια καλώδια για να βάλεις τη νέα ανεμογεννήτρια, ίσως μεγαλώνοντας λίγο την πλατφόρμα αν είναι κανένα τέρας σε σχέση με την παλιά, αλλά θα πας να χτίσεις τα πάντα εντελώς από την αρχή σε ένα άσχετο μέρος.
5) οι λάμες δεν είναι μια τεράστια ποσότητα 100% ανακυκλώσιμου υλικού.
Από όλα αυτά μόνο το (1) και το (5) ισχύουν συχνά.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Το θέμα νομίζω είναι αν όντως είναι οικολογική λύση σε σχέση με το ενεργειακό αποτύπωμα για την κατασκευή και τη συντήρηση τους( σε σχέση με το χρόνο ζωής τους.)
Αισθητικά μια χαρά μου φαίνονται , ειδικά στο τοπίο του Αιγαίου .
Τώρα με τα αρπακτικά που είναι στην κυβέρνηση προβλέπονται όργια στο κόστος και στις αναθέσεις...
Τώρα με τα αρπακτικά που είναι στην κυβέρνηση προβλέπονται όργια στο κόστος και στις αναθέσεις...
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
αναρωτιέμαι αν οι πρόγονοί τους έκαναν το ίδιο σα μαλάκες για τους ανεμόμυλους.
- Cecily Anne
Πιθανά. Αλλά εμείς ας πούμε βλέπουμε 3 ανεμόμυλους πχ, όταν μιλάμε για κοντά 30 γεννήτριες ανά νησί. Υπάρχει μία διαφορά στο νούμερο τώρα.foscilis έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:44 αναρωτιέμαι αν οι πρόγονοί τους έκαναν το ίδιο σα μαλάκες για τους ανεμόμυλους.
Στα πόσα μποφόρ λειτουργούν ιδανικά και στα πόσα θα χρησιμοποιούμε λιγνίτη; 5-9; 4-8; Έχει διαβασει κανείς καμιά μελέτη από αυτές που έγιναν να έχουμε καμιά ιδέα; Η ανυπαρξία φορτίου βάσης και η ανάγκη του να έχεις σταθερό σύστημα να βασιστείς σημαίνει ότι δε θα κλείσει ο σταθμός Λιγνίτη της Πάρου με την καμία.
Οπότε, αν όλο αυτό το κάνουμε, για να μειωθούν ρύποι, footprint κλπ. εγώ μέσα, αλλά να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το στόχο. Ξαναλέω ο σταθμός Λιγνίτη θα συνεχίσει κανονικά λειτουργία.
ΥΓ. Είδα ότι η Τήνος παίρνει από Άνδρο, η Νάξος και μικρές Κυκλάδες από Πάρο, άρα ούτε ο σταθμός της Άνδρου κλείνει.
- Cecily Anne
Έχεις καμιά γνώμη για το noise pollution? Σε πόση απόσταση από κατοικημένη περιοχή δηλαδή θα πρέπει να μπουν; Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνισή τους ιδιαίτερα.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Μάιος 2020, 00:42 Το θέμα νομίζω είναι αν όντως είναι οικολογική λύση σε σχέση με το ενεργειακό αποτύπωμα για την κατασκευή και τη συντήρηση τους( σε σχέση με το χρόνο ζωής τους.)
Στη Νάξο για παράδειγμα οι 2 υποσταθμοί που έχω υπόψιν είναι δίπλα σε κατοικήσιμες περιοχές και άλλοι 2 σε περιοχές Natura.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 21 Μάιος 2020, 01:11, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Χαριτωμένος διάλογος... τον μεταφέρω αυτούσιο... Ποια είναι αποψίλωση τεράστιων διαστάσεων που γίνεται στη Τήνο γιατί δε φαίνεται ούτε 1 δέντρο στα βίντεο. Αντίθετα, κάτι θάμνοι στις πέτρες υπάρχουν. Αυτό εννοείς;........Αυτή είναι η χλωρίδα και πανίδα της. Και δεν γουστάρουν οι κάτοικοι να αλλάξει. Και πάει η γερμανική εταιρεία με τον στρατό κατοχής της να τα βάλει με το ζόρι. Ε, όχι, δεν θα τα βάλει.............Όπως δε γουστάρουν και οι κάτοικοι άλλων περιοχών μετανάστες δίπλα τους. Μακριά από εμένα το ζήτημα και δεν υπάρχει.
Τι και αν στη Μεγαλόπολη ο καρκίνος είναι στο 50% τα βουνά μας νοιάζουν όχι κάτι άλλο... https://twitter.com/Reggas1/status/1263184939253665799
Τι και αν στη Μεγαλόπολη ο καρκίνος είναι στο 50% τα βουνά μας νοιάζουν όχι κάτι άλλο... https://twitter.com/Reggas1/status/1263184939253665799
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 77 Απαντήσεις
- 1604 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
-
- 98 Απαντήσεις