!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αυξήσεις και αναδρομικά τον Ιούλιο. Βάστα Σοιμπλε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Re: Αυξήσεις και αναδρομικά τον Ιούλιο. Βάστα Σοιμπλε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:25
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:12
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:09
Σου είπα τι θέλουμε, μάλλον κωφεύεις. Σου είπα επίσης πως θα βρεθούν εγχώριες επενδύσεις. Από τα περισσότερα λεφτά που θα έχει ο κόσμος στην τσέπη του όταν οι ραντιέρηδες σταματήσουν να παρασιτούν πάνω του.

Αν εσύ νομίζεις ότι οι αυξήσεις των συντάξεων θα φέρουν την ανάπτυξη, ε συνέβη. Μακάρι να επιβεβαιωθείς.
Δηλαδή να μην έχουν περισσότερα οι συνταξιούχοι και να έχουν άλλοι. Να διανεμηθεί δηλαδή αλλιώς αυτό το ποσό που θα δοθεί στους συνταξιούχους, κατάλαβα καλά;

Εγώ νομίζω ότι με μειώσεις μισθών και πρωτογενή πλεονάσματα που πηγαίνουν στους δανειστές μας. πρώτα θα σβήσει ο ήλιος και μετά θα έχεις πραγματική ανάπτυξη και όχι ανάπτυξη ΕΣΠΑ.
Έχει τεράστια σημασία αν τα λεφτά θα πηγαίνουν σε αυτούς που συνεισφέρουν στην οικονομία ή αυτούς που παρασιτούν. Οι συντάξεις δεν είναι φετίχ, θα μπορούσαν ακόμα και να αυξηθούν, με την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος και δεν θα είναι ταυτόχρονα και ραντιέρηδες.

Όσον αφορά την ανάπτυξη, πηγή κάθε μορφής ανάπτυξης είναι η αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της τεχνολογικής προόδου. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, μπορεί να ξεκολλήσουμε μπορεί και όχι. Αλλά δε σημαίνει ότι ακόμα και με υποτονική ανάπτυξη δεν μπορούμε να δούμε βελτίωση του επιπέδου ζωής.
Εννοείς στην παραγωγή; Μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων; Δεν ξέρω σε ποιον από τους παραπάνω συντελεστές αναφέρεσαι.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:15 Δε μας λέτε τι θέτε όμως
Εγώ 80.000 και παραπάνω ευρώ που αφαίρεσαν από το εισόδημά μου από το 2010 και μετά. Κατά προτίμηση. Αποζημίωση και απόλυση.
Αν δεν είναι εφικτό να απολυθούν άτομα βάσει περιουσίας, εισοδημάτων από άλλες πηγές, τρόπου διορισμού, πειθαρχικών παραπτωμάτων και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί κριτήριο, από δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, εισηγμένες με πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο και να καταργηθούν άχρηστοι οργανισμοί.
Ας είμαι και εγώ μέσα, δίκαια πράγματα, μόνο να μην προστατευτούν τα καραβύσματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 20 Απρ 2020, 16:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:49 Εδώ καίγεται η γούνα μας και θα έχουμε μια ύφεση πρωτοφανή ακόμα και με τα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας. Και σκέφτονται να δώσουν αναδρομικά;

Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να κινήσει χρήμα στην αγορά πάση θυσία αλλά ακόμα κι έτσι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι.
Εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων είναι τι θες να κάνουν?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Manolis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manolis »

Προσπαθούν να ξεγελάσουν με τα γνωστά ξεροκόμματα...
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

τα jangonomics βλέπω ζουν και βασιλεύουν
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Antares έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:30
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:15 Δε μας λέτε τι θέτε όμως
Εγώ 80.000 και παραπάνω ευρώ που αφαίρεσαν από το εισόδημά μου από το 2010 και μετά. Κατά προτίμηση.
Αν δεν είναι εφικτό να απολυθούν άτομα βάσει περιουσίας, εισοδημάτων από άλλες πηγές, τρόπου διορισμού, πειθαρχικών παραπτωμάτων και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί κριτήριο, από δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, εισηγμένες με πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο και να καταργηθούν άχρηστοι οργανισμοί.
Ας είμαι και εγώ μέσα, δίκαια πράγματα, μόνο να μην προστατευτούν τα καραβύσματα.
Το έκανε ο Μητσοτάκης. Απέλυσε από το ΕΣΥ. Αλλά αν απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχει μεγαλύτερες μειώσεις στο μισθό/σύνταξη σου (γιατί θα αυξηθεί η ανεργία και σοτν ιδιωτικό τοέμα) συν ότι θα έχεις μικρότερες παροχές στην Υγεία από το κοινωνικό κράτος κλπ. Με το να θέλεις μειώσεις δημοσίων δαπανών, είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου.

Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Άμα τους πεις εν τω μεταξύ δωσίλογους και ρουφιάνους θα το αναφέρουν και θα μπαναριστείς. Τόσο πονάει η αλήθεια.
να βρίζεις ρε μλκ τον συμπατριώτη σου τον Έλληνα και να εκθειάζεις τον εχθρό σου και κατακτητή. Τι σκατά ψυχές είναι αυτές ρε;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:35 Άμα τους πεις εν τω μεταξύ δωσίλογους και ρουφιάνους θα το αναφέρουν και θα μπαναριστείς. Τόσο πονάει η αλήθεια.
να βρίζεις ρε μλκ τον συμπατριώτη σου τον Έλληνα και να εκθειάζεις τον εχθρό σου και κατακτητή. Τι σκατά ψυχές είναι αυτές ρε;
:102:

ναι ρε μλκ. Εχθρός μου είναι ο συνταξιούχος, ο άνεργος που παίρνει επίδομα, ο δημόσιος υπάλληλος και τα λοιπά.

Ήρθε η ευεργέτιδα Μέρκελ να μας συμμαζέψει.
Άβαταρ μέλους
Antares

κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:34 Το έκανε ο Μητσοτάκης. Απέλυσε από το ΕΣΥ. Αλλά αν απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχει μεγαλύτερες μειώσεις στο μισθό/σύνταξη σου (γιατί θα αυξηθεί η ανεργία και σοτν ιδιωτικό τοέμα) συν ότι θα έχεις μικρότερες παροχές στην Υγεία από το κοινωνικό κράτος κλπ. Με το να θέλεις μειώσεις δημοσίων δαπανών, είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου.
Τώρα θα ίδια θα λέμε. Η πρώτη μου προτεραιότητα να πάρω το μετρητό που μου αφαίρεσαν και να γίνω Λούης στο εξωτερικό.
Αν δεν γίνεται, απόλυση αχρήστων και με ποινικά παραπτώματα, βυσμάτων και κατάργηση άχρηστων οργανισμών τελείως. Εσύ μας λες έκανε απολύσεις από το ΕΣΥ. :fp:
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Antares έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:38
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:34 Το έκανε ο Μητσοτάκης. Απέλυσε από το ΕΣΥ. Αλλά αν απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχει μεγαλύτερες μειώσεις στο μισθό/σύνταξη σου (γιατί θα αυξηθεί η ανεργία και σοτν ιδιωτικό τοέμα) συν ότι θα έχεις μικρότερες παροχές στην Υγεία από το κοινωνικό κράτος κλπ. Με το να θέλεις μειώσεις δημοσίων δαπανών, είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου.
Τώρα θα ίδια θα λέμε. Η πρώτη μου προτεραιότητα να πάρω το μετρητό που μου αφαίρεσαν και να γίνω Λούης στο εξωτερικό.
Αν δεν γίνεται απόλυση αχρήστων και με ποινικά παραπτώματα, βυσμάτων και κατάργηση άχρηστων οργανισμών τελείως. Εσύ μας λες έκανε απολύσεις από το ΕΣΥ. :fp:
Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι στο ΕΣΥ; Μειώσεις δημοσίων δαπανών.

Τέλος πάντων μην σας χαλάω την οικονομική ανάλυση, συνεχίστε. Και βάστα Σόιμπλε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Να δώσουν για να κινηθεί το χρήμα. Να ανοίξει ο άλλος το μαγαζάκι που έχει βάλει στόχο ('ενα από τα παραδείγματα).
Αν είναι αυτός ο στόχος ΟΚ. Αλλά και πάλι μπορεί να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων από το να πάνε αναδρομικά σε συνταξιούχους. Ή ακόμα και έτσι δεν έχουν ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι το ίδιο πιεστικές ανάγκες
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Τι προτείνεις, να πεινάει ο κόσμος για να μη χαλάει λεφτά με τη λογική ότι χρωστάει και πρέπει να πληρώσει το ρεύμα ας πούμε;
Προτείνω να λειτουργεί το κράτος όπως λειτουργεί ο καθένας μας όταν ζορίζεται. Βάζει προτεραιότητες και κόβει αυτά που δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Προσαρμόζεται στην νέα πραγματικότητα.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Δεν γίνεται δουλειά με λογική μικρονοικοκυριού. Διαγραφή του χρέους που είναι μούφα και επανεκκίνηση χρειάζεται.
Όταν μπορέσει και πετύχει κάποια κυβέρνηση μια τέτοια διαγραφή, μπορούμε να το συζητήσουμε. Ακόμα και αν συμφωνήσω μαζί σου θεωρητικά ότι αυτό θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια, πρακτικά δεν σημαίνει τίποτε. Επίσης έχω την υποψία ότι σε περίπτωση που το κράτος πάρει νέα δανεικά και μοιράσει αρκετοί γύρω μας είναι έτοιμοι να επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Δεν βλέπω να έχει επιτευχθεί αλλαγή νοοτροπίας παρά τα 10 χρόνια κρίσης.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Καλά δεν το έχεις για κριτήριο , πως κάτι που συμφωνούν οι δανειστές (τα τσιράκια τους βασικά, σόιμπλε και λοιποί) θα είναι κακό για τη χώρα; Ακόμα να το καταλάβεις;
Η ανάγνωσή μου είναι κάπως διαφορετική. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και σχεδόν βολεύτηκαν στο να φορτώσουν τις αναγκαίες μεταρυθμίσεις στην κακιά τρόικα και τους ξένους νταβατζήδες.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Ποια έιναι τα λάθη του παρελθόντος; Οι προσλήψεις στο δημόσιο;

Ο Μητσοτάκης μίλησε για 100 δισ ξένες επενδύσεις σε 6 χρόνια.

Άβαταρ μέλους
Antares

κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:40

Τέλος πάντων μην σας χαλάω την οικονομική ανάλυση, συνεχίστε. Και βάστα Σόιμπλε.
Εξορθολογισμό του δημοσίου εννοώ, που δεν το είδαμε ποτέ, αντιθέτως συνεχίστηκαν τα ρουσφέτια και η γραφειοκρατία και η διαφθορά παρέμεινε η ίδια. Όσο για το ΕΣΥ μήπως δεν έχει έλλειψη νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, γιατρών και άλλων εργαζομένων και περίσσεια σε μη καίρια πόστα;
Το ίδιο συνέβη με τις συντάξεις προκειμένου να προστατευτούν οι πελάτες, δεν έγινε εξορθολογισμός.
Αλλά εσείς τα πετάτε όλα σε ένα τσουβάλι, με γενικότητες, λες και δεν υπάρχουν τα μέσα για να γίνουν όλα φύλλο και φτερό. Είμαστε και τεράστιος πληθυσμός.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:50 Ποια έιναι τα λάθη του παρελθόντος; Οι προσλήψεις στο δημόσιο;
Λάθη νοοτροπίας ιδιωτών.
Διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, πολυτελή αυτοκίνητα που δεν μπορούσε να συντηρήσει κάποιος με την εργασία του, υπέρογκα στεγαστικά που για να τα ξεπληρώσεις έπρεπε να έχεις συμβόλαιο με το Θεό ότι θα αμείβεσαι το ίδιο καλά τις επόμενες 3-4 δεκαετίες, χαζοχαρούμενο τζογάρισμα της αποταμίευσης μιας ζωής στο χρηματιστήριο, πανάκριβα κινητά ακόμη και στα παιδιά την στιγμή που δεν περισσεύουν ούτε για φαγητό, λεφτά σε λουλουδούδες, μπουζουξούδες, στριπτιτζούδες, κυνήγι εφήμερων επιδοτούμενων εργασιών (μαγαζιά που ανοίγουν και κλείνουν σε ένα χρόνο), ψεύτικες δηλώσεις για γεωργικές επιδοτήσεις, πολυτελή τετρακίνητα αντί για επενδύσεις σε γεωργικό εξοπλισμό, lifestyle που δεν ανταποκρίνεται από στο εισόδημα και αν καθίσω να σκεφτώ σίγουρα έχω ξεχάσει άλλα τόσα.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Antares έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:54
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:40

Εξορθολογισμό του δημοσίου εννοώ, που δεν το είδαμε ποτέ, αντιθέτως συνεχίστηκαν τα ρουσφέτια και η γραφειοκρατία και η διαφθορά παρέμεινε η ίδια. Όσο για το ΕΣΥ μήπως δεν έχει έλλειψη νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, γιατρών και άλλων εργαζομένων και περίσσεια σε μη καίρια πόστα;
Το ίδιο συνέβη με τις συντάξεις προκειμένου να προστατευτούν οι πελάτες, δεν έγινε εξορθολογισμός.
Αλλά εσείς τα πετάτε όλα σε ένα τσουβάλι, με γενικότητες, λες και δεν υπάρχουν τα μέσα για να γίνουν όλα φύλλο και φτερό. Είμαστε και τεράστιος πληθυσμός.
1. Τι σημαίνει εξορθολογισμος;

2. 'Οχι στις κομματικές προσλήψεις αλλά συγχρόνως ναι στην αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων με τα 6.3 δισ από το πρωτογενές πλεόνασμα.

3. Τι εννοείς μη καίρια πόστα; Η διάλυση του ΕΣΥ γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του. Για παράδειγμα είναι 100 κλίνες ΜΕΘ κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά ο Κούλης βρήκε λεφτά (με το διπλάσιο της τιμής) για ιδιωτικές ΜΕΘ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”