!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θερμοσίφωνο

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Θερμοσίφωνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stergiosbik έγραψε: 07 Απρ 2020, 17:10
Japetus έγραψε: 07 Απρ 2020, 17:08 Αν ασχοληθείς πάντως, σκέψου να κάνεις αν θες μια πατέντα που έκανα και εγώ, βγάζεις το λαμπάκι από το θερμοσίφωνα και με ένα καλώδιο προέκτασης, το ξανατοποθετεις στο ντουλάπι του παταριου ή όπου αλλού σε βολεύει ώστε να φαίνεται εύκολα. Έτσι μολις δεις ότι σβήνει, κλείνεις και το διακόπτη από τον πίνακα για περισσότερη ασφάλεια.
Μπορει να βαλει και χρονοδιακοπτη στον πινακα.
Ρυθμιζει ποση ωρα θελει να δουλεψει ο θερμοσιφωνας και κλεινει μονος του.
Κανεις και οικονομια ετσι.
σε ποια δεκαετια ζειτε;

sonoff να βαλει, με θερμομετρο, να τον ανοιγοκλεινει απο το κινητο και να βλεπει και τη θερμοκρασια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ασέβαστος έγραψε: 08 Απρ 2020, 11:10
Japetus έγραψε: 07 Απρ 2020, 17:08 Αν ασχοληθείς πάντως, σκέψου να κάνεις αν θες μια πατέντα που έκανα και εγώ, βγάζεις το λαμπάκι από το θερμοσίφωνα και με ένα καλώδιο προέκτασης, το ξανατοποθετεις στο ντουλάπι του παταριου ή όπου αλλού σε βολεύει ώστε να φαίνεται εύκολα. Έτσι μολις δεις ότι σβήνει, κλείνεις και το διακόπτη από τον πίνακα για περισσότερη ασφάλεια.
σε ποια δεκαετια ζειτε;

sonoff να βαλει, με θερμομετρο, να τον ανοιγοκλεινει απο το κινητο και να βλεπει και τη θερμοκρασια.
Για τον ηλιακό είναι πολύ χρήσιμο αυτό, για να βλέπεις αν έχει αρκετό ζεστό νερό.
Για τον απλό θερμοσίφωνα είναι υπερβολή, δεν θα έβαζα ποτέ.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Μηχανικός έγραψε: 08 Απρ 2020, 11:43

σε ποια δεκαετια ζειτε;

Για τον ηλιακό είναι πολύ χρήσιμο αυτό, για να βλέπεις αν έχει αρκετό ζεστό νερό.
Για τον απλό θερμοσίφωνα είναι υπερβολή, δεν θα έβαζα ποτέ.
χρησιμο ειναι, να τον αναβεις πριν φτασεις σπιτι, να τον προγραμματιζεις να αναψει οτι ωρα θες, να σταματησει σε οτι θερμοκρασια θες... παντως σιγουρα καλυτερο απο το να βαζεις χρονοδιακοπτες στον πινακα η το λαμπακι να φαινεται
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

σε ποια δεκαετια ζειτε;

Χαζομαρες.
Φορτωνεις τον εαυτο σου με πιο πολυπλοκα πραγματα χωρις να υπαρχει λογος οταν μπορεις να κανεις την πιο απλη κινηση του κοσμου που ειναι να σηκωσεις απλα εναν διακοπτη. :wink
Ασε που αυξανεις τις πιθανοτητες βλαβης και το κοστος επισκευης.
Οσο πιο απλα τοσο πιο αξιοπιστα.Χρυσος κανονας.
Αλλο να ειναι κατι απαραιτητο και αλλο κατι που ειναι εντελως αχρειαστο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Update

Εγκαταστάθηκε νέος Nobel 60lt. Πρώτες εντυπώσεις. Αργεί λίγο περισσότερο να ζεστάνει το νερό παρόλο που έχει 4ΚW αντίσταση και αυτός και είναι 20lt λιγότερο από τον προηγούμενο. Μετά από μία μέρα το νερό φαίνεται να κρύωσε λίγο πιο εύκολα. Ίσως ο προηγούμενος είχε καλύτερη μόνωση, ίσως είναι απλώς ιδέα μου. Πάντως σαν βάρος, μέρα με τη νύχτα. Ο παλιός πιο βαριά κατασκευή
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

ST48410 έγραψε: 12 Απρ 2020, 16:00 Update

Εγκαταστάθηκε νέος Nobel 60lt. Πρώτες εντυπώσεις. Αργεί λίγο περισσότερο να ζεστάνει το νερό παρόλο που έχει 4ΚW αντίσταση και αυτός και είναι 20lt λιγότερο από τον προηγούμενο. Μετά από μία μέρα το νερό φαίνεται να κρύωσε λίγο πιο εύκολα. Ίσως ο προηγούμενος είχε καλύτερη μόνωση, ίσως είναι απλώς ιδέα μου. Πάντως σαν βάρος, μέρα με τη νύχτα. Ο παλιός πιο βαριά κατασκευή
Το βάρος και η ταχύτητα θέρμανσης του νερού οφείλονται στα άλατα που μάζεψε η αντίσταση.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

ST48410 έγραψε: 07 Απρ 2020, 00:16 Εικόνα
Καθώς δεν έχω να βάλω ταψί, και δεν θέλω να διακινδυνέψω άσκοπη έξοδο για αγορά αυτή την εποχή, θα ήταν καλή λύση να βάλω στην βαλβίδα ένα λάστιχο (στο πλάι ή επάνω;) και να το οδηγήσω σε κάποιο κουβαδάκι που θα έχω κοντά στην πόρτα του παταριού ώστε να ελέγχω μια στο τόσο; Ούτως η άλλως σε νέο θερμοσίφωνα δεν περιμένω πλημμύρα; Σωστά;

Ασέβαστος, Μηχανικός, και οι υπόλοιποι, ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια
Άβαταρ μέλους
ST48410

vagabondo έγραψε: 12 Απρ 2020, 16:05 Το βάρος και η ταχύτητα θέρμανσης του νερού οφείλονται στα άλατα που μάζεψε η αντίσταση.
Όταν έχει άλατα θερμαίνει γρηγορότερα;
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

ST48410 έγραψε: 12 Απρ 2020, 16:06
vagabondo έγραψε: 12 Απρ 2020, 16:05 Το βάρος και η ταχύτητα θέρμανσης του νερού οφείλονται στα άλατα που μάζεψε η αντίσταση.
Τα άλατα γύρω από την αντίσταση αυξάνουν την επιφάνειά της και ταυτόχρονα μειώνουν τον όγκο του νερού στο θερμοσίφωνο.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

ST48410 έγραψε: 07 Απρ 2020, 00:16 Εικόνα
Καθώς δεν έχω να βάλω ταψί, και δεν θέλω να διακινδυνέψω άσκοπη έξοδο για αγορά αυτή την εποχή, θα ήταν καλή λύση να βάλω στην βαλβίδα ένα λάστιχο (στο πλάι ή επάνω;) και να το οδηγήσω σε κάποιο κουβαδάκι που θα έχω κοντά στην πόρτα του παταριού ώστε να ελέγχω μια στο τόσο; Ούτως η άλλως σε νέο θερμοσίφωνα δεν περιμένω πλημμύρα; Σωστά;

Ασέβαστος, Μηχανικός, και οι υπόλοιποι, ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια
Λάθος, μόνο με ταψί γίνεται δουλειά.

Εγώ προσωπικά στα πατάρια στρώνω πλακάκι, με σοβατεπί γύρω-γύρω, δάπεδο δηλαδή πλήρως υγρομονωμένο.
Ότι και να γίνει, υγρασία δεν θα περάσει πουθενά στους τοίχους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

vagabondo έγραψε: 12 Απρ 2020, 16:11
Τα άλατα γύρω από την αντίσταση αυξάνουν την επιφάνειά της και ταυτόχρονα μειώνουν τον όγκο του νερού στο θερμοσίφωνο.
Μπράβο. Αυτό με τον όγκο του νερού δεν θα το σκεφτόμουν με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μηχανικός έγραψε: 12 Απρ 2020, 16:20
Εγώ προσωπικά στα πατάρια στρώνω πλακάκι, με σοβατεπί γύρω-γύρω, δάπεδο δηλαδή πλήρως υγρομονωμένο.
Ότι και να γίνει, υγρασία δεν θα περάσει πουθενά στους τοίχους.
Πολύ καλό αυτό με το πλακάκι αλλά μιλάμε για οικοδομή του 70. Τώρα υπάρχει κάτι να κάνω χωρίς ταψί; Αν κόψω ένα μικρό αλουμινένιο που έχω στην κουζίνα και το προσαρμόσω γύρω από τη βαλβίδα κάνω κάτι; Με τι πρέπει να στεγανοποιήσω; Η βαλβίδα ζεσταίνεται κάπως
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Θα φτιάξεις λεκάνη από λαμαρίνα όπως σου είπε ο ασεβαστος με ένα σωληνάκι στην άκρη.
Συνήθως την κάνουν από γαλβανισμένη λαμαρίνα 1,5 με 2 χιλιοστά.
Εγώ την φτιάχνω από ανοξείδωτη λαμαρίνα ενός χιλιοστού, γιατί είναι κάτι που θα το έχεις για πάντα, και αν αλλάξεις θερμοσίφωνα και αν χτίσεις καινούργιο σπίτι.
Αν πεις στον υδραυλικό που θα σου αλλάξει το θερμοσίφωνα, να πάει ο ίδιος να φτιάξει τη λεκάνη από λαμαρίνα και να την τοποθέτηση, το λογικό είναι να σου πάρει 50 ευρώ επιπλέον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 12 Απρ 2020, 16:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

perseus έγραψε: 06 Απρ 2020, 21:34 Εχει ρευμα εκει?

και αντισταση να θες που θα βρεςι να αγορασεις?
και ημαρτον εκει που εχει σκουριασει δεν το βλεπεις ? φτιαχτο.
Μπράβο. Βοήθησες μιλάμε!
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μηχανικός έγραψε: 12 Απρ 2020, 16:47 Θα φτιάξεις λεκάνη από λαμαρίνα όπως σου είπε ο ασεβαστος με ένα σωληνάκι στην άκρη.
Συνήθως την κάνουν από γαλβανισμένη λαμαρίνα 1,5 με 2 χιλιοστά.
Εγώ την φτιάχνω από ανοξείδωτη λαμαρίνα ενός χιλιοστού, γιατί είναι κάτι που θα το έχεις για πάντα, και αν αλλάξεις θερμοσίφωνα και αν χτίσεις καινούργιο σπίτι.
Αν πεις στον υδραυλικό που θα σου αλλάξει το θερμοσίφωνα, να πάει ο ίδιος να φτιάξει τη λεκάνη από λαμαρίνα και να την τοποθέτηση, το λογικό είναι να σου πάρει 50 ευρώ επιπλέον.
Τοποθετήθηκε. Δεν ξανααδειάζει. Δεν μπορούσα να περιμένω χωρίς ζεστό νερό. Ούτε παίρνω ρίσκα τώρα για μετακινήσεις σε σιδεράδες. Τώρα ψάχνω την επόμενη αποδεκτή λύση, που καταλαβαίνω ότι θα είναι ένας συμβιβασμός, πριν ξαναγεμίσω το πατάρι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”