Σελίδα 5 από 21
Re: Απορίες
Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2020, 07:49
από bluerose
Με λάδι τις κάνεις;
Δοκίμασε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι συμπληρωνοντας κάθε φορά λίγο
Εγώ με βιταμ τις κάνω, ένα πολύ μικρό κομματάκι λιώνει βάζω αυγοφετες
Ξανά το ίδιο. Και σε αντικολλητικό και σε κανονικο
Και τις κρέπες με βιταμ
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:19
από Βλήμα
Όταν βγαίνουν οι καυτερές πιπεριές, πριν τις κάνω σάλτσα, τις παστώνω. Ρίχνω αλατόνερο σε ένα αεροστεγές δοχείο και τις αφήνω, καμιά φορά για μήνες. Οι πιπεριές με το αλατόνερο κάνουν περίεργες ζημώσεις που απελευθερώνουν αέρια κι αν δεν ανοίγω περιοδικά το καπάκι (περίπου κάθε βδομάδα) το δοχείο θα ανατιναχτεί, οπότε λίγο οξυγόνο μπαίνει μέσα αναγκαστικά.
Θέλω να σας ρωτήξω την γνώμη σας: αν αντί για νερό, ρίξω το αλάτι σε ζουμί από χόρτα και βάλω μέσα σε αυτό το μείγμα τις πιπεριές, παίζει να μου μουχλιάσει και να πάνε όλες για πέταμα ή μπορεί και να πετύχει;
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:25
από Naida
Εγώ εχω κανένα μισόκιλο ντοματινια μικρά και ηθελα κάπως να τα κάνω. Αλλά πως.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:26
από Βλήμα
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:25
Εγώ εχω κανένα μισόκιλο ντοματινια μικρά και ηθελα κάπως να τα κάνω. Αλλά πως.
Τα ντοματίνια μόνο ως διακόσμηση μπορώ να τα φανταστώ ή μέσα σε σαλάτες.
Πώς αλλιώς;

Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:30
από Naida
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:26
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:25
Εγώ εχω κανένα μισόκιλο ντοματινια μικρά και ηθελα κάπως να τα κάνω. Αλλά πως.
Τα ντοματίνια μόνο ως διακόσμηση μπορώ να τα φανταστώ ή μέσα σε σαλάτες.
Πώς αλλιώς;
Σκέφτηκα να τα κάνω γεμιστά με φέτα και σε ελαιόλαδο οπως εχω δει κατι τετοια σε βαζακια αλλα δεν ειναι τα ολοστρογγυλα. Και δεν ξερω αν θα μου αρεσουν. Μετα ειπα να τα κανω ψητά σαν λιαστα. Μετα ειπα να τα κρατησω ετσι για σαλατες αλλα δεν θα αντέξουν.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:35
από Βλήμα
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:30
Μετα ειπα να τα κανω ψητά σαν λιαστα.
Αυτή την σκέψη γιατί την απέρριψες;
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:37
από Naida
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:35
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:30
Μετα ειπα να τα κανω ψητά σαν λιαστα.
Αυτή την σκέψη γιατί την απέρριψες;
Δεν θεωρώ το περιβάλλον κατάλληλο για να γίνουν.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:40
από Βλήμα
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:37
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:35
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:30
Μετα ειπα να τα κανω ψητά σαν λιαστα.
Αυτή την σκέψη γιατί την απέρριψες;
Δεν θεωρώ το περιβάλλον κατάλληλο για να γίνουν.
Μπορείς να τις αλέσεις και να τις βάλεις στην κατάψυξη, ή να φτιάξεις μια σαλτσούλα, να την βάλεις σε δοχεία που έχεις αποστειρώσει και να σου κρατήσει κανέναν χρόνο. Για τι ποσότητα μιλάμε;
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:52
από Naida
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:40
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:37
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:35
Αυτή την σκέψη γιατί την απέρριψες;
Δεν θεωρώ το περιβάλλον κατάλληλο για να γίνουν.
Μπορείς να τις αλέσεις και να τις βάλεις στην κατάψυξη, ή να φτιάξεις μια σαλτσούλα, να την βάλεις σε δοχεία που έχεις αποστειρώσει και να σου κρατήσει κανέναν χρόνο. Για τι ποσότητα μιλάμε;
Μισο κιλο. Δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 19:54
από Βλήμα
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:52
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:40
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:37
Δεν θεωρώ το περιβάλλον κατάλληλο για να γίνουν.
Μπορείς να τις αλέσεις και να τις βάλεις στην κατάψυξη, ή να φτιάξεις μια σαλτσούλα, να την βάλεις σε δοχεία που έχεις αποστειρώσει και να σου κρατήσει κανέναν χρόνο. Για τι ποσότητα μιλάμε;
Μισο κιλο. Δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο.
Δεν αξίζει. Πλύντα καλά, βάλε να δεις μια ταινία και φάτα αντί για ποπ κορν.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 20:01
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Βλήμα έγραψε: 01 Απρ 2020, 03:39
Έχει διαφορά το κουνέλι από τον λαγό στο μαγείρεμα;
(ειλικρινής ερώτηση)
.
Ακου Βλήμα.....
Επειδή στό Ελλάντα δέν υπάρχει παρά μηδαμινή κατανάλωση λαγοκούνελων.....
Πιθανολογώ ότι μπορεί νά τα έχουν δεί πού τρώνε τα σκατά τους καί να σιχαίνονται ....
Γιά συνταγές λαγοκούνελων ψάξε σε Ιταλικά σάιτ.....γιατί εμείς δέν έχουμε.....
Νά μήν πώ καί η λέξη Στιφάδο..... Ιταλίζει......
Οι Ιταλοί γαμάνε στό είδος.....
Τό καλύτερο πού έφαγα ήταν στή Σικελία.....στό υπαίθριο εστιατόριο.....
στήν είσοδο τού Naturalla Reserva Cava Grande de Cassibille στήν Αvola.....
Στό ομορφότερο μέρος πού έχω δεί στη ζωή μου.....
Γιά σάλτσα Ντομάτας μόνο μία υπάρχει.....
Παίρνεις αν βρείς ντοματάκια ποικιλίας Cherry.....no 1 στόν Ντουνιά.....
Η Σαντορινιό.....
Τίς βράζεις μέχρι νά φύγουν τα νερά καί πολτοποιείς.....βάζεις τόν πελτέ
σε γυάλινα μέγαβάζα.....καί τίς αφήνεις στόν Ηλιο κανα μήνα....λιαστός πελτές....
Διατηρείται κανα χρόνο.....
Ελα μετά νά μάς πείς τίς εντυπώσεις σου.....
.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 20:06
από Naida
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:54
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:52
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:40
Μπορείς να τις αλέσεις και να τις βάλεις στην κατάψυξη, ή να φτιάξεις μια σαλτσούλα, να την βάλεις σε δοχεία που έχεις αποστειρώσει και να σου κρατήσει κανέναν χρόνο. Για τι ποσότητα μιλάμε;
Μισο κιλο. Δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο.
Δεν αξίζει. Πλύντα καλά, βάλε να δεις μια ταινία και φάτα αντί για ποπ κορν.
Ναι ίσως τα κρατησω να τα τρωω με χοντρό αλάτι. Thanks για τις ιδεες ομως.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 20:08
από Αγις
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 13 Απρ 2020, 20:01
Βλήμα έγραψε: 01 Απρ 2020, 03:39
Έχει διαφορά το κουνέλι από τον λαγό στο μαγείρεμα;
(ειλικρινής ερώτηση)
.
Ακου Βλήμα.....
Επειδή στό Ελλάντα δέν υπάρχει παρά μηδαμινή κατανάλωση λαγοκούνελων.....
Πιθανολογώ ότι μπορεί νά τα έχουν δεί πού τρώνε τα σκατά τους καί να σιχαίνονται ....
Γιά συνταγές λαγοκούνελων ψάξε σε Ιταλικά σάιτ.....γιατί εμείς δέν έχουμε.....
Νά μήν πώ καί η λέξη Στιφάδο..... Ιταλίζει......
Οι Ιταλοί γαμάνε στό είδος.....
Τό καλύτερο πού έφαγα ήταν στή Σικελία.....στό υπαίθριο εστιατόριο.....
στήν είσοδο τού Naturalla Reserva Cava Grande de Cassibille στήν Αvola.....
Στό ομορφότερο μέρος πού έχω δεί στη ζωή μου.....
Γιά σάλτσα Ντομάτας μόνο μία υπάρχει.....
Παίρνεις αν βρείς ντοματάκια ποικιλίας Cherry.....no 1 στόν Ντουνιά.....
Η Σαντορινιό.....
Τίς βράζεις μέχρι νά φύγουν τα νερά καί πολτοποιείς.....βάζεις τόν πελτέ
σε γυάλινα μέγαβάζα.....καί τίς αφήνεις στόν Ηλιο κανα μήνα....λιαστός πελτές....
Διατηρείται κανα χρόνο.....
Ελα μετά νά μάς πείς τίς εντυπώσεις σου.....
.
αυτα που τρωνε εχουν ''επεξεργαστει '' στο στομαχι και ειναι θρεπτικοτατα - αν τους τα στερησεις ιδιως σε μικρες ηλικιες πεθαινουν -
τελος
κουνελι - αγριοκουνελο κ λαγος ειναι εντελως διαφορετικα στις τεχνικες μαγειρεματος .
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 20:10
από Αγις
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 20:06
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:54
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:52
Μισο κιλο. Δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο.
Δεν αξίζει. Πλύντα καλά, βάλε να δεις μια ταινία και φάτα αντί για ποπ κορν.
Ναι ίσως τα κρατησω να τα τρωω με χοντρό αλάτι. Thanks για τις ιδεες ομως.
καντα γλυκο .
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2020, 20:20
από Naida
Αγις έγραψε: 13 Απρ 2020, 20:10
Naida έγραψε: 13 Απρ 2020, 20:06
Βλήμα έγραψε: 13 Απρ 2020, 19:54
Δεν αξίζει. Πλύντα καλά, βάλε να δεις μια ταινία και φάτα αντί για ποπ κορν.
Ναι ίσως τα κρατησω να τα τρωω με χοντρό αλάτι. Thanks για τις ιδεες ομως.
καντα γλυκο .
Το σκέφτηκα κι αυτό ή για μαρμελαδα αλλά ειναι λιγα μωρέ.