ST48410 έγραψε: 29 Μάιος 2018, 17:48
Έχω καλωδιώσει όλο το σπίτι
και εγώ, πολύ. Ακόμα και τα hdmi έχω σε matrix. Δεν ήταν μία εντελώς άχρηστη κίνηση λές; Δεν μπορώ ν απιστέψω οτι δεν το είδα να έρχεται, ήμουν μέσα του χρόνια
Μουά οσί. Κουλούρες τα γιουτιπιά... όλα τα δωμάτια, σαλόνι και το ένα μπαλκόνι έχουν πρίζες. Και για το τηλέφωνο μια απ' τα ίδια.
Και, κάπου 15 χρόνια μετά (όταν το χρειάστηκα για το ΟΤΕ TV), ανακαλύπτω ότι δεν έχω πάει καλώδιο κοντά στην τουβού, στο καθιστικό.
"Μα κε τρόμπα, κε στρόντζο" είπα, ανακαλύπτοντας ότι τελικά μιλάω και ιταλικά.
χαχα, όχι εγώ έχω πάει παντού, δεν εχω τέτοια θέματα.
απλά άλλαξε η τεχνολογία, αυτό λέω. Βέβαια πάλι για σοβαρά πράγματα, θέλουμε καλώδιο, έστω για την τροφοδοσία
Υπάρχει όργανο που να μετράει σε ένα σημείο την ένταση από όλες τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που είναι βλαβερές για τον άνθρωπο και να βγάζει την πιθανή επικινδυνότητα;
enaon έγραψε: 29 Μάιος 2018, 17:56
στ, το κινιτάκι μας συνδέεται στου διαόλου τον κόπανο στα 1.8, που είναι σχεδόν ίδια κακά με τα 2.4. Τετράγωνα μακρυά, μέσα από το σπίτι, μέσα στο μπάνιο, παντού. Ξεχάστε το γουίφι και τα προβλήματά του, δεν μας ενδιαφέρει, αν μας ενδιέφερε θα ήμασταν σοβαροί με το θέμα των κινητών. Τι σημασία έχει αν εσύ το κλείνεις; Το κλείνει ο απέναντι;
Για να καταλάβεις, ειμαι στο awmn χρόνια, με εξοπλισμό σας αυτό που λέμε εδώ τώρα, κάνουμε συνδέσεις στα 200μβιτ στα 10 χιλιόμετρα. Στα καλά βέβαια, μερικοί δεν προσέχουν, και πετυχαίνουν ένα διαμέρισμα 600 μέτρα μακρυά, και χάνουν ταχύτητες. Ε, μπορεί να μένεις εσύ εκεί
Νομίζω υπάρχουν για τους τοίχους ειδικά χρώμα για να κόβουν αυτές τις ακτινοβολίες.
Και ειδικά τζάμια.
Αλλά δεν θα πιάνει μετά το κινητό σου μέσα στο σπίτι.
enaon έγραψε: 29 Μάιος 2018, 17:56
στ, το κινιτάκι μας συνδέεται στου διαόλου τον κόπανο στα 1.8, που είναι σχεδόν ίδια κακά με τα 2.4. Τετράγωνα μακρυά, μέσα από το σπίτι, μέσα στο μπάνιο, παντού. Ξεχάστε το γουίφι και τα προβλήματά του, δεν μας ενδιαφέρει, αν μας ενδιέφερε θα ήμασταν σοβαροί με το θέμα των κινητών. Τι σημασία έχει αν εσύ το κλείνεις; Το κλείνει ο απέναντι;
Για να καταλάβεις, ειμαι στο awmn χρόνια, με εξοπλισμό σας αυτό που λέμε εδώ τώρα, κάνουμε συνδέσεις στα 200μβιτ στα 10 χιλιόμετρα. Στα καλά βέβαια, μερικοί δεν προσέχουν, και πετυχαίνουν ένα διαμέρισμα 600 μέτρα μακρυά, και χάνουν ταχύτητες. Ε, μπορεί να μένεις εσύ εκεί
Νομίζω υπάρχουν για τους τοίχους ειδικά χρώμα για να κόβουν αυτές τις ακτινοβολίες.
Και ειδικά τζάμια.
Αλλά δεν θα πιάνει μετά το κινητό σου μέσα στο σπίτι.
χαχα, ακριβώς. Καλά είναι, μόνο εκεί που δεν πιάνει το κινητό, αλλά μακρυά μας να το έχουμε γιατί προσπαθεί να πιάσει
enaon έγραψε: 29 Μάιος 2018, 18:10
γράψε στο πισι σου κατα προτίμηση, στην μπάρα πάνω στον βροουσερ, 192.168.1.1 ή 192.168.1.254
και πές αν σου βγάζει μία σελίδα. Χωρίς www κλπ, σκέτα τα νούμερα.
αν ανοίξει κάτι, γράφεις admin για user και για password παλι admin, ή ό,τι λέει το αυτοκόλλητο απο κάτω για αδμιν κωδικό
Spoiler
μέσα ψάχνεις να πάς εδώ, δεν το βρήκα, ειναι από πάνω απο εκεί που είναι αυτός, που λεει basic. Πάτα στο basic, κάπου θα έχει frequency, θα ειναι στο auto. Παίξε με τα κανάλια, κάθε αλλαγή θα τρώει λίγο χρόνο, δοκίμασε να δείς αν έχει διαφορά.
Στο καναλι 12 ειναι. Αντε και το εβαλα αλλου. Θα πρεπει να παω στο καθιστικο να δω αν πιανει; και μετα να αλλαξω και να ξαναδοκιμασω; και αντε και πιανει, που ξερω ποιο πιανει καλυτερα;
Θα παω να παρω ενα repeater και θα κοιταξω να δω αν εχει οικονομικο powerline,μηπως και τελικα παρω αυτο..
HaTeRs GoNnA hAtE...
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Όταν αγοράζουμε μια ηλεκτρική συσκευή που δουλεύει συνέχεια, δεν παίρνουμε την φτηνότερη, παίρνουμε αυτή που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.
Για να μην πληρώσουμε πολλαπλάσια στην ΔΕΗ σε μερικά χρόνια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 29 Μάιος 2018, 19:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
enaon έγραψε: 29 Μάιος 2018, 18:10
γράψε στο πισι σου κατα προτίμηση, στην μπάρα πάνω στον βροουσερ, 192.168.1.1 ή 192.168.1.254
και πές αν σου βγάζει μία σελίδα. Χωρίς www κλπ, σκέτα τα νούμερα.
αν ανοίξει κάτι, γράφεις admin για user και για password παλι admin, ή ό,τι λέει το αυτοκόλλητο απο κάτω για αδμιν κωδικό
Spoiler
μέσα ψάχνεις να πάς εδώ, δεν το βρήκα, ειναι από πάνω απο εκεί που είναι αυτός, που λεει basic. Πάτα στο basic, κάπου θα έχει frequency, θα ειναι στο auto. Παίξε με τα κανάλια, κάθε αλλαγή θα τρώει λίγο χρόνο, δοκίμασε να δείς αν έχει διαφορά.
Στο καναλι 12 ειναι. Αντε και το εβαλα αλλου. Θα πρεπει να παω στο καθιστικο να δω αν πιανει; και μετα να αλλαξω και να ξαναδοκιμασω; και αντε και πιανει, που ξερω ποιο πιανει καλυτερα;
Θα παω να παρω ενα repeater και θα κοιταξω να δω αν εχει οικονομικο powerline,μηπως και τελικα παρω αυτο..
Ααααν έχεις τη δυνατότητα (πχ αν έχει κανένας φίλος σου κάποιο μηχανάκι που μπορεί να σου το δώσει, ή αν υπάρχει μαγαζί της γειτονιάς σου με Η/Υ που έχετε καλή σχέση, ή έστω αν πετύχεις φιλικό πωλητή σε μεγάλο μαγαζί ρώτα αν τον λένε Daje και δείξε λίγο γάμπα), κάνε δοκιμή πριν το πάρεις. Μπορεί και το απλό repeater να σου φτάνει μια χαρά.
Να ξες βέβαια, ό,τι κι αν πάρεις τελικά, ότι δεν θα είναι και τόοοοσο σπάνιο το φαινόμενο, να χρειάζεσαι restarts κάθε τόσο. Ακόμα και σε σοβαρές μάρκες.
Μηχανικός έγραψε: 29 Μάιος 2018, 19:06
Υπάρχει όργανο που να μετράει σε ένα σημείο την ένταση από όλες τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που είναι βλαβερές για τον άνθρωπο και να βγάζει την πιθανή επικινδυνότητα;
όπως το λες δεν ξέρω, αλλά να πάρεις εικόνα από το φάσμα κλπ γίνεται με πολλούς τρόπους.
Custom_F έγραψε: 29 Μάιος 2018, 19:24
Στο καναλι 12 ειναι.
κακό κανάλι ειναι, και καλά κοντά στην άκρη του wifi οπότε ελεύθερο, στην πράξη απο πάνω γίνεται χαμός. Βάλτο στο 6 και μετά στο 3.
Μα και αυτο που λες δε θα το εχουν σκεφτει πολλοι;
ναι θα χάσεις την σύνδεση, δεν έχει σημασία αν το έχουν σκεφτεί πολλοί, δεν ανταγωνίζεστε. Νομίζεις οτι τους πιάνεις συνήθως, τους βλέπεις στο σκαν γιατί το ssid τους, το όνομά τους, το στέλνουν δυνατά, σπάνια όμως αλήθεια μπορείς να συνδεθείς.
shrike έγραψε: 29 Μάιος 2018, 19:29
Να ξες βέβαια, ό,τι κι αν πάρεις τελικά, ότι δεν θα είναι και τόοοοσο σπάνιο το φαινόμενο, να χρειάζεσαι restarts κάθε τόσο. Ακόμα και σε σοβαρές μάρκες.
Θα θελει παλι ρυθμισεις;
HaTeRs GoNnA hAtE...
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει