ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
και εγώ που νόμιζα ότι η Γέννεσις μιλούσε για την δημιουργία όλου του Κόσμου...τώρα έμαθα ότι μιλάει για το Ηλιακό μας σύστημα μόνο....τι άλλο θα εφεύρει η ρητορική σας για δικαιολογία...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Teros έγραψε: 03 Δεκ 2019, 21:11Πάντως στο εξωτερικό σε χώρες που η αποτέφρωση είναι νόμιμη εδώ και χρόνια ελαγχιστοι έλληνες επιλέγουν την αποτέφρωση. Η συντριπτική πλειοψηφία προτιμά την ταφή.
Teros έγραψε: 03 Δεκ 2019, 21:29Αναφέρομαι στους έλληνες που ζούνε στη διασπορά σε χώρες που η αποτέφρωση είναι νόμιμη εδώ και χρόνια (ΗΠΑ,Καναδάς, Αυστραλία,Γαλλία, Βρετανία,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κτλ).
Υπάρχει κάποια πηγή που να στηρίζει την άποψη σου;
Θεωρώ ότι οι απόδημοι συνήθως είναι μέλη της κοινότητας και μαζί με την αγάπη για την πατρίδα, πάει πακέτο και το θρησκευτικό. Δύσκολα κάποιος θα κινδυνέψει να αποκοπεί για τον δεύτερο λόγο.
Ήμουν μετανάστης 5 χρόνια στην Βραζιλία, αλλά ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη. Δεν ξέρω πως θα δρούσα αν υπήρχε κοινότητα.
.
Το έχω διαβάσει μέσω διαδικτύου σε εφημερίδες που απευθύνονται σε ελληνες της διασποράς (π.χ Εθνικός Κήρυκας για τους έλληνες των ΗΠΑ,Νέος Κόσμος για τους έλληνες της Αυστραλίας καθώς και σε σελίδες της ομογένειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βρετανία που βρήκε στα Social Media).Επίσης μία σχετική ενημέρωση έχω από συγγενείς μου στην Αυστραλία και στην Γερμανία με τους όποιους είμαι σε επικοινωνία.Φαίνεται πως οι ελαγχιστοι έλληνες της διασποράς που αποτεφρώνονται είναι κυρίως άτομα που βρίσκονται σε μικτούς γάμους (π.χ Ορθόδοξος/η με Καθολικό/η σύζυγο ή αλλιώς Ελληνας/ιδα με ξένο/η) και μικτές οικογένειες.
Όσοι δεν διάβαζαν στο παλιό, έχουν να μάθουν πολλά. Εκτός από τη Γένεση ως τοπικό κοσμολογικό γεγονός που διαδραματίστηκε στην εξαήμερο (ως κοσμικές "Ημέρες", ήτοι περιστροφές των γαλαξιών πέριξ του εαυτού τους),γράφτηκαν κι άλλα, όπως για το νεώτερο είδος των ανθρώπων το Homo adamicus και το πιο καινούργιο, Nuovum Homo Adamicus. Ειπώθηκε και περί Κατακλυσμού ως τοπικού φαινομένου, κι άλλα πολλά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Athos έγραψε: 02 Δεκ 2019, 08:50
παρά ταύτα την εξήγηση των παπάδων ότι τα κόκκαλα δε γίνονται τέφρα αλλά στα δίνουν αλευροποιημένα από σπαστήρα
δεν την είχα ακούσει από αλλού.
Ισχύει, και γίνεται κυρίως για εξοικονόμηση ενέργειας. Τα μικρότερα οστά γίνονται τέφρα σε 1-2 ώρες. Τα μεγαλύτερα (μηροί, λεκάνη) για να γίνουν τέφρα θα πρέπει να καίγονται για αρκετές μέρες.
jey_pap έγραψε: 04 Δεκ 2019, 11:23
Όσοι δεν διάβαζαν στο παλιό, έχουν να μάθουν πολλά. Εκτός από τη Γένεση ως τοπικό κοσμολογικό γεγονός που διαδραματίστηκε στην εξαήμερο (ως κοσμικές "Ημέρες", ήτοι περιστροφές των γαλαξιών πέριξ του εαυτού τους),γράφτηκαν κι άλλα, όπως για το νεώτερο είδος των ανθρώπων το Homo adamicus και το πιο καινούργιο, Nuovum Homo Adamicus. Ειπώθηκε και περί Κατακλυσμού ως τοπικού φαινομένου, κι άλλα πολλά.
Ήταν τότε που αυτοξεφτιλίστηκες κανονικά, με την "ανακάλυψη" στην Ερυθρά θάλασσα του πνιγμένου στρατού του Φαραώ! :
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
tanipteros έγραψε: 03 Δεκ 2019, 23:21
και εγώ που νόμιζα ότι η Γέννεσις μιλούσε για την δημιουργία όλου του Κόσμου...τώρα έμαθα ότι μιλάει για το Ηλιακό μας σύστημα μόνο....τι άλλο θα εφεύρει η ρητορική σας για δικαιολογία...
όταν σε ένα Μεγάλο Εσπερινό άκουσε το «Φως ιλαρόν» ψαλλόμενο από τους ιερείς, είχε συντονισθεί η ευαισθησία του στο ρυθμό εκείνο του αρχαίου ύμνου, που κυριολεκτικά ρίχνει τα τείχη της Ιεριχώ. Είχε πάρει το μήνυμα των αιώνων ο Τσαρούχης· και βγαίνοντας έξω, μετά τον Εσπερινό, είπε: «Αυτό είναι το αληθινό μαστούρωμα. Εδώ να έλθουν οι νέοι που το ζητούν ματαίως με χίλιους άλλους τρόπους».
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
GReaper έγραψε: 01 Δεκ 2019, 16:45
Η ύπαρξη της ιεράς συνόδου είναι βεβήλωση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδας απευθύνεται απευθύνεται στους Χριστιανους Ελληνορθόδοξους.Δεν απευθύνεται σε εσένα.Δεν μπορεί κάποιος να θέλει να καεί και να έχει απαίτηση να κηδευτεί Ορθόδοξα. Απλά πράγματα!
όταν σε ένα Μεγάλο Εσπερινό άκουσε το «Φως ιλαρόν» ψαλλόμενο από τους ιερείς, είχε συντονισθεί η ευαισθησία του στο ρυθμό εκείνο του αρχαίου ύμνου, που κυριολεκτικά ρίχνει τα τείχη της Ιεριχώ. Είχε πάρει το μήνυμα των αιώνων ο Τσαρούχης· και βγαίνοντας έξω, μετά τον Εσπερινό, είπε: «Αυτό είναι το αληθινό μαστούρωμα. Εδώ να έλθουν οι νέοι που το ζητούν ματαίως με χίλιους άλλους τρόπους».
Και πολύ καλά κάνει η Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής εκκλησίας.Πρέπει να ξεκαθαρίζει την θέση της.Αν κάποιος θέλει να κηδευτεί από την Ελλαδική Ορθόδοξη εκκλησία θα πρέπει να ξέρει τι θα πρέπει να κάνει και το να μην κάνει. Η Ορθοδοξία λέει ξεκάθαρα πως κηδεία=ταφή. Δεν γίνεται να διαβάσει νεκρώσιμη ακολουθία ο παπάς σε τεφρες