!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πεσκανδρίτσα.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ

Re: Πεσκανδρίτσα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ »

Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:43
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:34 Αδιόρθωτος ο κυριος....
με το πμ τι θα γινει ; θα το ανεβασεις;
Με το κορόιδευες δεν εννοω εμενα ρε Μαλέα
Εννοώ δεν το εννοούσες οτι πουλάς, πλάκα εκανες να τσιμπησει κοσμος, δεν σε κατηγόρησα για απατεώνα αλλα για χαβαλετζη
Αδύνατον ν τ ανεβάσω, 100 λογαριασμούς πισω ητανε....
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 30 Νοέμ 2019, 01:59
O Αδάμ φταίει για όλα Χόρχε μου.
Άβαταρ μέλους

Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:40
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Τα ψάρια ιχθυοτροφείου πχ τσιπούρες λαυρακια αξίζουν ή τα ταΐζουν με κακές τροφές;
άμα θες να φας κοτόπουλο, πάρε κοτόπουλο

τα ίδια σκατά τα ταΐζουν

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Μερικα που τα λενε "πελαγισια" και οντως εχουν μια ελαχιστα διαφορετική γεύση αλλα η τιμη ειναι για ιχθυοτροφειου, τι παίζει; τα κρέατα "ελευθέρας βοσκής" πες τα αμολανε μια μέρα σε ελευθερα βοσκη πριν την σφαγή, στα ψάρια τι σκατα κάνουν;
φαγγριά, μυτάκια, λαβράκια

δεν τα έχουν περιορισμένα, αλλά τα ταΐζουν καθημερινώς σε συγκεκριμένους τόπους όπου και τα παγιδεύουν όταν φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος

μακριά

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Νέος μπακουρονοικοκυρης εδω, μαγειρεύω πολλα χρονια αλλα από θαλασσινά δεν εχω ιδέα, τωρα ξεκιναω

Δεν μ αρέσουν τα τηγανητά εκτος γλώσσας ξερωγω
Ούτε τα πολυ μικρά με κοκκαλακια
Ο Σολωμός λενε οτι ειναι ανθυγεινος
Τα φρέσκα σε καρβουνο ειναι απλησιαστα
Για προσιτη τιμη και φουρνο, τι προτείνετε;

Μονο μπακαλιαρο με καπονια σούπα εχω εμπειρία και γλωσσα φιλέτο τηγανι που αρεσει και στον κ.Τελη
50 είδη ψαριού βγάζει το Αιγαίο, τι τον θες τον σολωμό; (και σιγά τη νοστιμιά)

για φούρνο, σαρδέλα - οικονομικότατη, νοστιμότατη, υγιεινότατη και ευκολότατη να τη βρεις (τις πρώτες φορές κινδυνεύεις να σου πασάρουν φρίσσες, αλλά μετά θα μάθεις)

Εάν είσαι Αθήνα και μπορείς κάποιο από τα πρωινά μέχρι τις 2:30, πήγαινε Βαρβάκειο - φρεσκότατα, οικονομικότατα και, προπάντων, τρελή ποικιλία. Εάν είσαι Πειραιά, πήγαινε αντίστοιχα στην ψαραγορά αριστερά όπως κατεβαίνεις τη Γούναρη. Εάν είσαι Κερατσίνι, είσαι στον παράδεισο...

Μάλιστα, θα παω Κερατσίνι

Εγω ρωτηξα ποια ψάρια αποκλειεται να ειναι ιχθυοτροφειου μωρε . Και το βασικό αν περα απο διαφορα στην γεύση, ειναι και ανθυγιεινά

Εχεις πμ για το αλλο
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:39
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:34 Αδιόρθωτος ο κυριος....
Εννοώ δεν το εννοούσες οτι πουλάς, πλάκα εκανες να τσιμπησει κοσμος, δεν σε κατηγόρησα για απατεώνα αλλα για χαβαλετζη
ετσι ναι - το κτημα το εχουμε για εμας κ οτι διαθετουμε ειναι για να βγαινουν τα εξοδα του κ να μενει και κατι τις :8) -
δλδ βασικα αυγα κ η προσφορα ειναι ελαχιστη σε σχεση με την ζητηση - τα αγοραζουν για τα παιδια τους.
Για τα ψαρια ισχυει οτι εγραψα - επαγγελματιες ειναι οι συγγενεις με αλιευτικα σκαφη κ καταστηματα .
Το ωραιο ειναι οτι και η συντροφος σπανια τρωει ψαρια κ πολυ επιλεκτικα αν και μεγαλωσε με το να τα εχει σε αφθονια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους

Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:47

ετσι ναι - το κτημα το εχουμε για εμας κ οτι διαθετουμε ειναι για να βγαινουν τα εξοδα του κ να μενει και κατι τις :8) -
δλδ βασικα αυγα κ η προσφορα ειναι ελαχιστη σε σχεση με την ζητηση - τα αγοραζουν για τα παιδια τους.
Για τα ψαρια ισχυει οτι εγραψα - επαγγελματιες ειναι οι συγγενεις με αλιευτικα σκαφη κ καταστηματα .
Το ωραιο ειναι οτι και η συντροφος σπανια τρωει ψαρια κ πολυ επιλεκτικα αν και μεγαλωσε με το να τα εχει σε αφθονια

Ωραια, δώσε διεύθυνση μαγαζιου και τι να πω κλείνοντας το ματι για να μου πασαρουν το καλο πράγμα

Κυριακή εχω τραπεζι και υποσχέθηκα και πιάτο με ψάρι, σκέφτομαι να κοτσαρω ψαροκροκετες με καρότο και γιαούρτι αλα Ναιδα, γαμω το κερατο μου
Άβαταρ μέλους
Αγις

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:50
Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:47

Ωραια, δώσε διεύθυνση μαγαζιου και τι να πω κλείνοντας το ματι για να μου πασαρουν το καλο πράγμα

Κυριακή εχω τραπεζι και υποσχέθηκα και πιάτο με ψάρι, σκέφτομαι να κοτσαρω ψαροκροκετες με καρότο και γιαούρτι αλα Ναιδα, γαμω το κερατο μου
αγ παρασκευη βολευει ;

* μην ξεχασεις να βαλεις κρεμα γαλακτος και προπαντος κετσαπ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Παιδιά, εγώ γτ όλα τα ψάρια τα κάνω ψητά με λάδι κ λεμόνι ;
Τόσο φάουλ είναι ;
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Αγις

lyna έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 04:14 Παιδιά, εγώ γτ όλα τα ψάρια τα κάνω ψητά με λάδι κ λεμόνι ;
Τόσο φάουλ είναι ;
οχι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 01:52
Τι κι όμως ρε στεριανοι;
Πεσκανδριτσα κάνανε στο σόι από το 60 που θυμάμαι εγώ και σίγουρα κι άλλα πενήντα χρόνια πίσω.
Για νησιώτες μιλάμε, όχι για μωραιτες που τους έλεγες για ψάρι και σου λέγανε γουρνοπουλα
αληθες.

πρωτη φορα που συναντησαμε στα ψαρευτικα μας βηματα, ενα θεριο πανω απο 10 κιλα, το βαρεσε ενας της παρεας. το ανεβασαμε στη βαρκα και το κοιταζαμε σα χαζοι, λεγαμε να το πεταξουμε, τι ασχημοραμα ειναι αυτο, μην ειναι και δηλητηριωδες;
οτι ειχαν πρωτοκυκλοφορησει κινητα τηλεφωνα, ειχαμε ενα στην παρεα, και πηρα τηλ εναν γεροντα, παλιο ψαρα που μας δασκαλευε γενικως. εκανα περιγραφη, και του ειπα οτι λογαριαζουμε να το πεταξουμε.

-σκλεπου ειναι ρε βλαμμενα, γιδια, τσοπαναραιοι, φερτε το δω νας σας το κανω στα καρβουνα να πιουμε ενα βαρελι κρασι. ακομη και τωρα οταν τυχαινει να συναντιομαστε, μας κραζει, "τα βλαμμενα που θελανε να πεταξουνε τη σκλεπου"
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:25 Kala θα σας δεθξω εγω θα δείτε τι θα παθετε
Μελετώ για λιθρινια τωρα, λογικά βγαίνουν μονο πελαγισια ε;
ναι.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:25
ναι - κ ειναι τα ιδια σκατα με λιμανισιους κεφαλους
Πελαγισιο λαυρακα - λυκο δεν θα βρεις - εκτος αν ... :8)
τα λιμανισια οτι και ναναι, σκατα θαναι.

τα λαυρακια δεν τρωνε ποντικια. ολα τα κυνηγοψαρα, τρωνε οτι κινηται. δεν ειναι αδυνατον να βρεθει ποντικι στη θαλασσα και να του την πεσει καποιο κυνηγοψαρο, αλλα αυτο δεν θα ειναι απαραιτητα λαυρακι, και ειναι αλλωστε τοσο σπανιο, που δεν αξιζει να συζητιεται. για να μην αρχισουμε με το τι τρωνε τα γουρουνια και οι κοτες.

πελαγισια λαυρακια φυσικα και υπαρχουν.

Άβαταρ μέλους

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:40

φαγγριά, μυτάκια, λαβράκια

δεν τα έχουν περιορισμένα, αλλά τα ταΐζουν καθημερινώς σε συγκεκριμένους τόπους όπου και τα παγιδεύουν όταν φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος

μακριά

δεν το εχω δει ουτε ακουσει ποτε και πουθενα αυτο.

τσιπουρα, λαυρακι, μυλοκοπι, φαγκρι, καλλιεργουνται κανονικα σε κλουβια με ταισμα ιχθυαλευρο.

τσιπουρα λαυρακι κεφαλος, συλλαμβανονται μαζικα σε διβαρια (λιμνοθαλασσες που πανε για να γεννησουν) αλλα τρωνε απο μονα τους, δεν τα ταιζει κανεις.

αυτο που λες εσυ μοιαζει αδυνατον.

Άβαταρ μέλους

Ναι και ξαναρωτω, ειναι ανθυγιεινο ενα Λαυρακι ιχθυοτροφειου πλην υποδεεστερης γεύσης;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:45
Μάλιστα, θα παω Κερατσίνι

Εγω ρωτηξα ποια ψάρια αποκλειεται να ειναι ιχθυοτροφειου μωρε . Και το βασικό αν περα απο διαφορα στην γεύση, ειναι και ανθυγιεινά
τα ειδη που εγραψα στο παραπανω ποστ καλλιεργουνται συστηματικα. για αλλα ειδη δεν εχω ακουστα, νομιζω δεν ειναι ευκολο να επιβιωσουν σε αιχμαλωσια.

ανθυγιεινα, δε νομιζω. σιγουρα εχουν παραπανω λιπος απο το πολυ φαι, και μαλλον θα τρωνε και καμμια αντιβιωση η αλλο φαρμακο, αλλα δεν νομιζω να μπορει να φτασει αρκετη ποσοστητα στο πιατο μας ωστε να ειναι ανιχνευσιμη.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

lyna έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 04:14 Παιδιά, εγώ γτ όλα τα ψάρια τα κάνω ψητά με λάδι κ λεμόνι ;
Τόσο φάουλ είναι ;
καθολου, αλλα ταλαιπωρια να βαζεις καρβουνο. ευτυχως τωρα θα αναψουμε τα τζακια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”