fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 10:44
Ναι το ασπρο ψωμι του τοστ ειναι επισης σαβουρα οπως και τα μακαρονια.
Ψωμι ομως μπορεις να εχεις ποιοτικο.
Αυτο που σωζει τους Ιταλους ειναι οτι τρωνε λιγο,γυμναζονται και δεν καπνιζουν.Οχι η διατροφικη αξια της σαβουροπιτσας και των σαβουρομακαρονιων.
Τρώνε λίγο οι Ιταλοί;
Θα πυρποληθώ.
Παίζει να είναι πιο κοιλιοδουλοι κατά μέσο όρο και από μας τους δυο. Έχω την εντύπωση ότι είναι γονιδιακό. Αυτοί μεταβολίζουν υπερτέλεια τον υδατάνθρακα, αλλά μόλις έρθουν Ελλάδα και αρχίσουν τα τσιτσι, παιδοβουβαλιάζουν.
Και τα μακαρόνια δεν βγαίνουν μονο άσπρα. Προτείνω Ζωγράφου, εξαιρετικά. Και τα μπαρίλα τα ιντεγκράλε επίσης.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Και τα μακαρόνια δεν βγαίνουν μονο άσπρα. Προτείνω Ζωγράφου, εξαιρετικά. Και τα μπαρίλα τα ιντεγκράλε επίσης.
Αυτο καπως ψιλοσωζει την κατασταση αλλα και παλι γιατι να προτιμησω μακαρονια ιντεγραλε αποενα καλο ψωμι (Eλλαδα δυστυχως ειναι δυσκολο να βρεις);Οση λιγοτερη κατεργασια εχει ενα τροφιμο τοσο καλυτερα.
Aν ειναι να διαλεξω κατι απο ιταλικη κουζινα θα διαλεξω τα μαγειρευτα τους (εννοειται απο Ρωμη και κατω) που θα τα κανουν πιο ελαφρια απο εμας γιατι δεν ειχαν τις ανατολιτικες επιρροες. (oυσιαστικα η κουζινα που μου αρεσει πλεον γιατι θελω το φαγητο να εχει μεν λαδι αλλα να μην κολυμπα και φυσικα απουσια ανατολιτικων μπαχαριων ή δυτικων κρεμων)
Aντικειμενικα πιτσες και ζυμαρικα ειναι σαβουροφαγητο ειτε φτιαχνονται στην Ιταλια ειτε απο Τουρκο που εχει αγορασει τρατορια στη Γερμανια.
Ναι στην Ιταλια μπορει να εχει καλυτερη γευση,τεχνικη και υλικα αλλα δεν παυει να ειναι σαβουροφαγητο.Αυτο το πραγμα δεν μπορει να ονομαστει κουζινα .Ειναι σαν να λεμε τα πιτογυρα κουζινα.
Σιγουρα εχουν οι νοτιοιταλοι αξιολογα φαγητα και κουζινα αλλα δεν ειναι αυτα.
Μπες στο Μουσείο μόνος σου και κλειδώσου σε μια κρύπτη
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Aντικειμενικα πιτσες και ζυμαρικα ειναι σαβουροφαγητο ειτε φτιαχνονται στην Ιταλια ειτε απο Τουρκο που εχει αγορασει τρατορια στη Γερμανια.
Ναι στην Ιταλια μπορει να εχει καλυτερη γευση,τεχνικη και υλικα αλλα δεν παυει να ειναι σαβουροφαγητο.Αυτο το πραγμα δεν μπορει να ονομαστει κουζινα .Ειναι σαν να λεμε τα πιτογυρα κουζινα.
Σιγουρα εχουν οι νοτιοιταλοι αξιολογα φαγητα και κουζινα αλλα δεν ειναι αυτα.
Μπες στο Μουσείο μόνος σου και κλειδώσου σε μια κρύπτη
Ε τι να κανουμε τωρα δεν θεωρουμε ολοι γευστικη πανδεσια τις καρμποναρες κι τις μαργαριτες.
Εχουμε καποιες απαιτησεις για να θεωρουμε κατι φαγητο.
Χειροτερος και απο κρητικος εισαι Ερμη στο θεμα του τοπικισμου.Δεν ειπαμε οτι οι νοτιοιταλοι δεν εχουν καλη κουζινα.Ειπαμε οτι τα συγκεκριμενα φαγητα δεν ειναι φαγητα της προκοπης.
Αυτο ειναι και το κακο με τους Ιταλους.Ενω μεχρι πριν μερικες δεκαετιες ηταν πρωτοπορια χανουν συνεχως εδαφος στον παγκοσμιο ανταγωνισμο λογω του τοπικισμου τους.
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 11:23
Χειροτερος και απο κρητικος εισαι Ερμη στο θεμα του τοπικισμου.Δεν ειπαμε οτι οι νοτιοιταλοι δεν εχουν καλη κουζινα.Ειπαμε οτι τα συγκεκριμενα φαγητα δεν ειναι φαγητα της προκοπης.
Αυτο ειναι και το κακο με τους Ιταλους.Ενω μεχρι πριν μερικες δεκαετιες ηταν πρωτοπορια χανουν συνεχως εδαφος στον παγκοσμιο ανταγωνισμο λογω του τοπικισμου τους.
Είμαι τοπικιστής στο φουλ και απο τις δύο καταγωγές μου.
Στο φαγητό και στις γεύσεις όμως δε θα βρεις πιο πολυπολιτισμικές απόψεις απο τις δικές μου.
Σου είπα, μου θυμίζεις Κόκορα που έλεγε την παρμεζάνα ώς μια κακή και υπερεκτιμημένη γραβιέρα. Το επόμενο είναι να μου πεις το Σαν ντανιέλε μια κακή και υπερεκτιμημένη μορταδέλα ή που δε πιάνει μία μπροστά στη πάριζα Πασσιάς.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Αποφευγω να τρωω κατεργασμενα κρεατα ειτε λεγονται Σαν ντανιελε ειτε λεγονται Πρασσιας.Aνηκουν και τα δυο στην κατηγορια σαβουροφαγητου.Το οτι του Πρασσια μπορει να ειναι δεκα φορες χειροτερο δεν σημαινει οτι θα ετρωγα του Σαν ντανιελε.
Φαγητο για μενα ειναι ψαρια και ψαροειδη μη τηγανισμενα,φιλετο κρεας,λαδερα,μαγειρευτα.Ειμαι σιγουρος οτι οι νοτιοιιταλοι εχουν καλη κουζινα σε αυτα.
Μεγαλύτερη απάτη από τα παντός τύπου λουκάνικα, παγκοσμίως, δεν υπάρχει!
Εκτός αν τα φτιάχνεις μόνος σου.
Ομοίως και για όλα τα αλλαντικά. Τι πίτουρα που ταϊζουν τα γουρούνια βάζουν μέσα, τι διογκωτικά, τι ουρές - χείλη, μπλιαξ!
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Μπίστης έγραψε: 05 Απρ 2018, 11:38
Oι ξένοι που συναναστέφεστε είναι τόσο σνόμπ ;
Δεν υπάρχουν καρμπονάρες στους κατάλογους εξωτερικού ;
Καμια σχεση με σνομπ.
Εγραψα οτι θεωρω π.χ. τα λαδερα και τα μαγειρευτα ως πραγματικα φαγητα.Δως μου μπαμπιες ή φασολακια με κρεας και παρε μου την ψυχη.Ενας σνομπ δεν θα τα θεωρουσε αυτα φαγητα.
Απο διατροφικης αξιας τα κρινω και λεω οτι μακαροναδες,πιτσες,πιτογυρα,σαλαμια και τα συναφη ειναι σαβουροφαγητο.
Ερμής έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:04
Δλδ να τρως λαδερό με μαγειρεμένο τσιγαρισμένο λάδι και μισή φραντζόλα ψωμουμπα σε λαδομούσκια, είναι η επιτομή της υγιεινής διατροφής.
Το κουβά με τη φέτα ξέχασες.
Σγχώρα με καβαλιέρε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ερμής έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:04
Δλδ να τρως λαδερό με μαγειρεμένο τσιγαρισμένο λάδι και μισή φραντζόλα ψωμουμπα σε λαδομούσκια, είναι η επιτομή της υγιεινής διατροφής.
Το κουβά με τη φέτα ξέχασες.
Σγχώρα με καβαλιέρε.
Πρώτον, δεν είναι ανάγκη να τσιγαρίσεις για τα λαδερά.
Δεύτερον, εάν το ψωμί είναι "καλό" ΕΙΝΑΙ η επιτομή της υγιεινής διατροφής.
Τρίτον, όση φέτα και να φας ανθυγιεινό δεν το λες.
Τέλος, τα φασολάκια και οι μπάμιες δεν είναι τα αρνητικά στη διατροφή, είναι όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.
Ουσιαστικά, αναφέρομαι στην ποιότητα των όσων καταναλώμουμε.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Isomnia έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:12
Πρώτον, δεν είναι ανάγκη να τσιγαρίσεις για τα λαδερά.
Δεύτερον, εάν το ψωμί είναι "καλό" ΕΙΝΑΙ η επιτομή της υγιεινής διατροφής.
Τρίτον, όση φέτα και να φας ανθυγιεινό δεν το λες.
Τέλος, τα φασολάκια και οι μπάμιες δεν είναι τα αρνητικά στη διατροφή, είναι όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.
Ουσιαστικά, αναφέρομαι στην ποιότητα των όσων καταναλώμουμε.
Με το που πετάξεις το ποτήρι με το λάδι στην κατσαρόλα, για να το κάνεις "λαδερό", διατροφικά το φαί είναι για τον κάλαθο.
Στα υπόλοιπα με τις ποσότητες συμφωνώ. Γι'αυτό μιλάμε για φρατζόλες και κουβάδες. Κανείς δε σχολίασε αρνητικά τη μία φετα ψωμί και τα 30 γρ φέτα (που θες απαραίτητα πρωτεΐνη σε αυτό το πιάτο).
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”