!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2021

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2021

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

alexandroso έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:26
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:03 Το ερώτημα είναι στα πόσα χρόνια εργασίας θα μπορεί κάποιος να θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτή τη στιγμή είναι τα 40 χρόνια. Πρόκειται να το αυξήσουν κι αυτό;
Προφανώς. Εναλλακτικά θα σου πουν ότι θα πάρεις σύνταξη στα 72 κι ας έχεις συμπληρώσει 40 χρόνια απ τα 60 σου. Τι θα κάνεις στο μεταξύ για να ζήσεις; Θα δουλεύεις μαύρα, αν μπορείς, για να μπει ακόμα πιο μέσα το σύστημα.
Εσύ κόλλησες στα 72, έτσι; Αν διαβάσεις προσεκτικά όλο το άρθρο, θα διαπιστώσεις ότι αυτό αφορά στο 2060.

Τη δική μου άποψη την έγραψα πιο πάνω. Ένα ταμείο με κλίμακες επιλογής. Από τη στιγμή που δεν θα μπουν σε διαδικασία να το φτιάξουν λόγω πολιτικού κόστους (που είναι βέβαιο), το καθυστερούν όσο γίνεται και συνεχίζουν να ταϊζουν τους μεν από το υστέρημα και τα περισσότερα χρόνια εργασίας των δε, το αν θα μπει ή δεν θα μπεί μέσα το σύστημα είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:18
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:03

Το ερώτημα είναι στα πόσα χρόνια εργασίας θα μπορεί κάποιος να θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτή τη στιγμή είναι τα 40 χρόνια. Πρόκειται να το αυξήσουν κι αυτό;
Ανεξαρτήτως ηλικίας σήμερα, πρέπει να έχεις 42. :lol:

Και ακριβώς γι' αυτό από ένα σημείο και μετά, όσοι μπορούν θα κρατήσουν μόνον μια μίνιμουμ τυπική σχέση με την κρατική ασφάλεια γιατί είναι μαζοχιστική βλακεία.
είμαι 99% πως είναι 40
40 είναι
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
alexandroso

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:36
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:03 Το ερώτημα είναι στα πόσα χρόνια εργασίας θα μπορεί κάποιος να θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτή τη στιγμή είναι τα 40 χρόνια. Πρόκειται να το αυξήσουν κι αυτό;
Προφανώς. Εναλλακτικά θα σου πουν ότι θα πάρεις σύνταξη στα 72 κι ας έχεις συμπληρώσει 40 χρόνια απ τα 60 σου. Τι θα κάνεις στο μεταξύ για να ζήσεις; Θα δουλεύεις μαύρα, αν μπορείς, για να μπει ακόμα πιο μέσα το σύστημα.
Εσύ κόλλησες στα 72, έτσι; Αν διαβάσεις προσεκτικά όλο το άρθρο, θα διαπιστώσεις ότι αυτό αφορά στο 2060.

Τη δική μου άποψη την έγραψα πιο πάνω. Ένα ταμείο με κλίμακες επιλογής. Από τη στιγμή που δεν θα μπουν σε διαδικασία να το φτιάξουν λόγω πολιτικού κόστους (που είναι βέβαιο), το καθυστερούν όσο γίνεται και συνεχίζουν να ταϊζουν τους μεν από το υστέρημα και τα περισσότερα χρόνια εργασίας των δε, το αν θα μπει ή δεν θα μπεί μέσα το σύστημα είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό μου.
Εχεις δίκιο. Αλλάζει εντελώς το πράμα αν είναι στα 71.

Κι άμα σκάσει κάποια στιγμή το όλο σύστημα, γιατί τις εισφορές οι καινούριοι θα τις πληρώνουν στις ιδιωτικές και όχι το κράτος, και πούνε λεφτά για συντάξεις γιοκ θα δεις πως θα γίνει και δικό σου το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

να καταργηθούν οι συντάξεις
πιο τίμιο από αυτές τις μαλακίες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

alexandroso έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:36
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:18

Ανεξαρτήτως ηλικίας σήμερα, πρέπει να έχεις 42. :lol:

Και ακριβώς γι' αυτό από ένα σημείο και μετά, όσοι μπορούν θα κρατήσουν μόνον μια μίνιμουμ τυπική σχέση με την κρατική ασφάλεια γιατί είναι μαζοχιστική βλακεία.
είμαι 99% πως είναι 40
40 είναι
Για όσους έκλεισαν τα 60 το 2015. Τσεκάρετε πάλι και τα λέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
alexandroso

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:44
alexandroso έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:36
είμαι 99% πως είναι 40
40 είναι
Για όσους έκλεισαν τα 60 το 2015. Τσεκάρετε πάλι και τα λέμε.
https://ec.europa.eu/social/main.jsp?ca ... ageId=4567

Πότε μπορώ να διεκδικήσω;

Για να δικαιούστε σύνταξη γήρατος πρέπει να είστε ορισμένης ηλικίας και να έχετε συμπληρώσει ορισμένο αριθμό ημερών ασφάλισης. Το δικαίωμα στη σύνταξη μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε και έως τότε ο ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να εργάζεται.

Το γενικό όριο ηλικίας είναι το 67ο έτος και ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης τα 15 έτη (4.500 ημέρες εργασίας). Ως γενική προϋπόθεση πλήρους συνταξιοδότησης καθορίζεται η συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης (12.000 ημέρες εργασίας) και του 62ου έτους της ηλικίας.

Επίσης, τα προστατευόμενα μέλη δικαιούνται υπό προϋποθέσεις ένα επιπλέον ποσό κάθε μήνα.
Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρώ;

Πλήρης σύνταξη: πλήρη συνταξιοδότηση δικαιούστε εφόσον έχετε συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης (12.000 ημέρες ασφάλισης) και είστε 62 ετών ή εφόσον έχετε συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης (4.500 ημέρες ασφάλισης) και είστε 67 ετών.

Για τις γυναίκες: 12.000 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 10.000 θα έχουν συμπληρωθεί από την 1/1/2013 και έπειτα, και στο 62οέτος ηλικίας, όριο που θα αυξηθεί σταδιακά στα 67 έτη μέχρι το 2022.

Για τους άντρες: 10.000 ημέρες ασφάλισης και στο 67οέτος ηλικίας.

Για τις μητέρες και τους χήρους πατέρες ανήλικων τέκνων: 5.500 ημέρες ασφάλισης και στο 67ο έτος ηλικίας.

Μειωμένη σύνταξη: δικαιούστε μειωμένη σύνταξη εφόσον έχετε συμπληρώσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης και είστε 62 ετών.

Επίσης, εάν ασφαλιστήκατε για πρώτη φορά μετά την 1/1/1993 δικαιούστε πρόωρη μειωμένη σύνταξη στα 62 έτη εάν είστε μητέρα ανήλικου ή ανάπηρου παιδιού και έχετε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης (6.000 ημέρες εργασίας).

Αν είστε ασφαλισμένος πριν την 1/1/1993 μπορείτε να λάβετε μειωμένη πρόωρη σύνταξη με τους ακόλουθους όρους:

στην ηλικία των 62 ετών εφόσον έχετε συμπληρώσει 15 χρόνια ασφάλισης (4.500 ημέρες ασφάλισης) από τις οποίες οι 100 κατά τη διάρκεια των 5 ετών που προηγούνται της σύνταξης.
στην ηλικία των 62 ετών εάν είστε άντρας και έχετε συμπληρώσει 10.000 ημέρες ασφάλισης και στην ηλικία των 62 ετών, εάν είστε γυναίκα και έχετε συμπληρώσει 12.000 ημέρες ασφάλισης, από τις οποίες 100 ανά έτος κατά τη διάρκεια των 5 ετών που προηγούνται της σύνταξης.
στην ηλικία των 62 εφόσον έχετε συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης (10.500 ημέρες ασφάλισης) από τις οποίες οι 7.500 σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία.
στην ηλικία των 50 ετών εάν είστε μητέρα ή χήρος πατέρας με ανάπηρο παιδί και έχετε συμπληρώσει 18 έτη ασφάλισης (5.500 ημέρες ασφάλισης).

Τα διαστήματα χορήγησης αναπηρικής σύνταξης, επιδομάτων ασθένειας και ανεργίας συνυπολογίζονται, αν χρειάζεται, με τις ημέρες ασφάλισης για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Υπό ορισμένες συνθήκες, συνυπολογίζονται και τα πλασματικά έτη ασφάλισης.

Οι συντάξεις υπόκεινται σε φορολογία.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

alexandroso έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:38

Κι άμα σκάσει κάποια στιγμή το όλο σύστημα, γιατί τις εισφορές οι καινούριοι θα τις πληρώνουν στις ιδιωτικές και όχι το κράτος, και πούνε λεφτά για συντάξεις γιοκ θα δεις πως θα γίνει και δικό σου το πρόβλημα.
Αυτό πρέπει να απασχολήσει τους ειδήμονες και όσους παίρνουν ψηλές συντάξεις που δεν είναι ανταποδοτικές, όχι εμένα. Αυτό που πρότεινα ήταν μια απολύτως δίκαια λύση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Αυτό με το κοινό ταμείο το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές. Και να είναι κοινό και για μισθωτούς και για ΕΕ .

Κάτι αντίστοιχο είχαν προτείνει στα μέσα του 2000 με κάποιες διαφορές και ο Καρατζαφέρης και ο Μάνος
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
alexandroso

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:51

Αυτό πρέπει να απασχολήσει τους ειδήμονες και όσους παίρνουν ψηλές συντάξεις που δεν είναι ανταποδοτικές, όχι εμένα. Αυτό που πρότεινα ήταν μια απολύτως δίκαια λύση.
Βασικά εσύ έχεις ένα στυλάκι του τύπου "εγώ πήρα σύνταξη, εσείς να πα να κουρευτείτε" συνεπικουρούμενου απ το "μέχρι να σκάσει το σύστημα εγώ θα χω πεθάνει (χτύπα ξύλο) οπότε κόφτε το λαιμό σας", πράγμα που δεν βοηθάει ιδιαίτερα τη συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Σύνταξη μόνο για μπουμερς. Τι περιμένετε, σε μπουμεροκεντρικο κουζινοκαποταλισμο ζουμε.

Αν δνε βρεθεί το κόλπο να χοροπηδαμε σαν κατσίκια στα 70 μας, την πατήσαμε.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:57 Σύνταξη μόνο για μπουμερς. Τι περιμένετε, σε μπουμεροκεντρικο κουζινοκαποταλισμο ζουμε.

Αν δνε βρεθεί το κόλπο να χοροπηδαμε σαν κατσίκια στα 70 μας, την πατήσαμε.
Εικόνα
Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

'Γω έχω μια απορία: την σύνταξη δεν την έπαιρνε ο κόσμος γιατί το κράτος του' λεγε "άντε ρε άθρωπε να χαρείς λίγο την ζωή σου πριν πεθάνεις". Την έδινε με το σκεπτικό ότι από μία ηλικία και μετά δεν μπορείς πια να δουλέψεις. Τώρα τι έγινε; Ανέβηκαν κι οι ικανότητές μας μετά από μια ηλικία; Θα έχεις τον παππού να πρέπει να σου βγάλει το πρωτόκολλο, θα σου ζωγραφίζει καθετήρες και τα φιλελέρια θα κλαψομουνιάζουν που το δημόσιο είναι δυσλειτουργικό.
Πιο πιθανό το βλέπω να ιδιωτικοποιηθούν όλα, κι όταν δεν μπορούμε να δουλέψουμε πια να απολυόμαστε (που έχει ελευθερωθεί τελείως ο νόμος περί απολύσεων, γιατί σιγά οι "επενδυταί" μην έχουν στην αγία επιχείρησή τους τον άχρηστο τον γέρο) και, χωρίς σύνταξη, να πηγαίνουμε να ψοφήσουμε σαν τον κυρ- Μέντιο. Όλοι ξέρετε ότι έχω δίκιο, αλλά κάποιοι είστε στ' αρχίδια σας τα φράγκα του κεφαλαίου πάνω απ' όλα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

alexandroso έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 14:51

Βασικά εσύ έχεις ένα στυλάκι του τύπου "εγώ πήρα σύνταξη, εσείς να πα να κουρευτείτε" συνεπικουρούμενου απ το "μέχρι να σκάσει το σύστημα εγώ θα χω πεθάνει (χτύπα ξύλο) οπότε κόφτε το λαιμό σας", πράγμα που δεν βοηθάει ιδιαίτερα τη συζήτηση.
Μα ΔΕΝ έχω πάρει σύνταξη.
Απλώς δεν είχα καμμία πρόθεση να πληρώνω σαν μαλάκας μέχρι τα 62, αν είχα συμπληρώσει 40 χρόνια για να ενισχύσω τα ταμεία που δίνουν συντάξεις με λιγότερα από μισά χρόνια ενσήμων σε νεώτερες ηλικίες. Για να μην αναφέρω καν το ύψος της σύνταξης που θα έπαιρνα με τα 42 χρόνια σε σχέση με μειωμένες κλπ

Το αρχικό όριο ήταν τα 37 πληρωμένα χρόνια, με νεώτερη ηλικία εξόδου τα 58. Και τότε ήταν "άδικο" αλλά το είχα αποδεχθεί. Από τη στιγμή όμως που είδα ότι ανέβασαν τα όρια σε ένσημα και ηλικία του δικού μου ταμείου για να διατηρήσουν τις πρόωρες συντάξεις στα ζουζουλίνια τους και σύγκρινα το ύψος αυτών των συντάξεων με αυτήν που θα έπαιρνα με 40 (που έγιναν τελικώς 42 χρόνια) :D είπα "άι σιχτίρ" και έκανα διακοπή εργασιών. Ε, όσοι ήταν γύρω στα 60 θα το συνέχιζαν, λογικό είναι. Από τους νεώτερους όμως, που μπαίνουν τώρα ή είναι λίγα χρόνια στον χώρο, είναι χλωμό να περιμένουν και μεγάλη ασφαλιστική συνείδηση, αν συνεχίσουν έτσι.

Αναφορικά με τη συζήτηση, επαναλαμβάνω, ότι έχω κάνει ήδη μία πρόταση που θεωρώ λογική και δίκαια για το μέλλον.

Αιθεροβάμονες είναι αυτοί που τα στηλώνουν στο συγκεκριμένο σύστημα, αντιπαραθέτοντας αερολογίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 11 Οκτ 2019, 15:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
alexandroso

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 15:22 Μα ΔΕΝ έχω πάρει σύνταξη.
Οκ, σόρι. Πιπίνι δηλαδή. :smt047
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

alexandroso έγραψε: 11 Οκτ 2019, 15:25
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2019, 15:22 Μα ΔΕΝ έχω πάρει σύνταξη.
Οκ, σόρι. Πιπίνι δηλαδή. :smt047
Όταν λες "πιπίνι" υπονοείς κάτι σε στράτα-στρατούλα με πι; :P

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν συνταξιούχες που είναι πιο πιπίνια από μένα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”