Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Eίναι απλό .
Στήν πρώτη φωτογραφία φαίνεται το δοχείο ετοιμασίας κάρβουνου.
Υπάρχει εσωτερικά και πάνω απο τις γρίλιες αερισμου στη βάση περιμετρικα - σχάρα εσωτερική που κάθονται τα κάρβουνα .
Ανάβεις περιμένεις δέκα λεπτα να γίνουν τινάζεις τη στάχτη - έχεις την μπριτζόλα σε ταψάκι και τοποθετηθείς πάνω της το δοχείο.
Ετσι δεν έχεις λίπη να πέφτουν πάνω της και να πετάγονται φλόγες που την καίνε + ότι είναι η καλύτερη θέση για έναν από τους τρείς τρόπους που ψήνουν τα κάρβουνα , της ακτινοβολίας .
Πάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 23:19
από perseus
Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή
και καλοψημενη και μαλακη δυσκολα τα πραγματα ,τηγανι και φουρνο ειναι ο δρομος σου.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
τι ειναι το 110 ? τι ψηνεις ,τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπεστατα ,καπνισμα κανεις παρα ψησιμο.
Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή
και καλοψημενη και μαλακη δυσκολα τα πραγματα ,τηγανι και φουρνο ειναι ο δρομος σου.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
τι ειναι το 110 ? τι ψηνεις ,τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπεστατα ,καπνισμα κανεις παρα ψησιμο.
Πάρε μια ιδέα απο αυτή τη φωτογραφία.
πες της και ποσο κανει
Λιωνωωω
Αρχοντα της χύτρας πάρε μυρωδιά .
* ΤΟ δοχείο προετοιμασίας κάρβουνων που είναι και μίνι ψησταριά κοστίζει από 26 -30 ευρώ στα καταστηματα,
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 07:12
από perseus
η πρωτη ειναι καλοψημενη ακριβως οπως την θελει η Ιφιδα...
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 07:41
από Isomnia
Παιδιά, εμένα που το πρόβλημά μου είναι η μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή, επειδή ψητάς δεν είμαι, έχω καταλήξει ότι το μυστικό βρίσκεται στο σίτεμα.
Αφού το πάλεψα με τα ψησίματα και είδα ότι άκρη δεν βγαίνει, δοκίμασα τα σιτέματα και πέτυχα το θαύμα!
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 07:51
από Αγις
Η πρώτη τεχνική ειναι η αγαπημένη μου - αργηηηηη αλλά το αποτέλεσμα παράδεισος
Καλοψημένο ο καθένας μας μπορεί να το εννοεί διαφορετικά για αυτό υπάρχουν τα καθιερωμένα όρια εσωτερικής θερμοκρασίας για να συνενοούμαστε με ακρίβεια.
Η ιδανική είναι γνωστη επιστημονικά για όλα τα κρέατα - στην περίπτωση μας 54-57 βαθμούς εσωτερικά αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του .
Ενας πίνακας και με τις θερμοκρασίες για να είναι ασφαλή. https://amazingribs.com/more-technique- ... mperatures
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 07:55
από Αγις
Isomnia έγραψε: 12 Μάιος 2018, 07:41
Παιδιά, εμένα που το πρόβλημά μου είναι η μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή, επειδή ψητάς δεν είμαι, έχω καταλήξει ότι το μυστικό βρίσκεται στο σίτεμα.
Αφού το πάλεψα με τα ψησίματα και είδα ότι άκρη δεν βγαίνει, δοκίμασα τα σιτέματα και πέτυχα το θαύμα!
Μάλιστα.
Για λέγε...
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 07:59
από Isomnia
Αγις έγραψε: 12 Μάιος 2018, 07:55
Μάλιστα.
Για λέγε...
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
Αγις έγραψε: 12 Μάιος 2018, 07:55
Μάλιστα.
Για λέγε...
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
Αγις έγραψε: 12 Μάιος 2018, 07:55
Μάλιστα.
Για λέγε...
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
Περίμενα πιο αγριο τρολλάρισμα .
Δεν τρολάρω, βρε Άγη, σοβαρά μιλάω... Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. όταν τρολάρω βάζω πάντα δυνατό γέλιο. αυτό:
Μοσχάρι και άλλα κρέατα (συνήθως τα πολύ φρέσκα που δεν έχουν σιτέψει) που σκληραίνουν στο ψήσιμο, είτε τα μαρινάρουμε είτε όχι, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιτέψουν με φέτες ακτινίδιου. Γίνονται βαμβάκι!
Περίμενα πιο αγριο τρολλάρισμα .
Δεν τρολάρω, βρε Άγη, σοβαρά μιλάω... Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. όταν τρολάρω βάζω πάντα δυνατό γέλιο. αυτό:
Ε τότε .. εντάξει.
Θα πουλήσω τα ψυγεία ξηρής ωρίμανσης και θα φυτέψω αβοκάντο.