!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μέλι

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Μέλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

stergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:11
stergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:07 https://www.google.com/maps/place/%CE%A ... 30.0542331

Εχω μεγαλη ποσοτητα μελιου απο εδω.
Μιας και τα μελια ειναι ολα ιδια οποιος ενδιαφερεται ας στειλει π.μ.
Κρατα μου ντενεκεδες θα τους ανταλλαξω με 10 ντενεκεδες ελαιολαδο
Τρελος εισαι μου φαινεται που θα παρω λαδι απο τα Lidl.
Προτιμω το Τσερνομπιλ.
Τα Lidl δεν εχουν λαδι σε ντενεκεδες
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

Japetus έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:06
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:02 Βλέπω το Λιντλ, πουλάει κάτι μέλια Γλυκάνθη για 3.99(!) το κιλό :D , είναι αληθινό μέλι, έστω κατωτερης ποιότητας, αυτό το πράγμα;
Το πρόβλημα είναι ότι είναι μέλι... Τελευταία γίνονται αθρόες εισαγωγές και εξευρωπαϊσεις μελιών από το εξωτερικό, τα κάνουν όλα ένα μίγμα και τα πουλάνε ακολουθώντας τους κανόνες του υπουργείου για τη σήμανση ως μέλι 'ανθέων και δάσους προερχόμενου από χώρες ΕΕ και εκτός ΕΕ΄
Άρα είναι μείγμα από διάφορες τριτοκοσμικές χώρες. Αυτό δεν το κάνει όμως από μόνο του επικίνδυνο ή κακό. Πόσο χειρότερης κλάσης είναι από αυτό που αγοράζουμε από τον παραγωγό, 8 ευρω το κιλό μαύρα;
Βtw δεν το υπερασπίζομαι, για ρακόμελα το είχαμε πάρει και ήταν σε υγρή μορφή, το πετάξαμε.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

To αγοραζουν ομως ντενεκεδες.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14 Οκ να δεχτώ ότι το πευκομελο είναι καλό για χάρη της κουβέντας και μόνο. Μου κάνει πολύ περίεργο αυτο που ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν ποιότητες στο μέλι.
Αφού τότε ειναι όλα πάνω κάτω τα ίδια γιατί το ένα κάνει Χ και το άλλο 3Χ; μόνο για να τα παίρνουν από εμάς που δε ξερουμε;
Για το πεύκο συγκεκριμένα μόνο εδώ το έχω ακούσει ότι θεωρείται από τα καλά. Αν είναι έτσι να το προτιμούμε γιατί από ότι έχω δει είναι και αρκετά πιο συμφέρον.

Σχετικά με το μέλι δεν είμαι γνώστης, στα φρούτα όμως που κάτι σκαμπαζω θα σας πω πως δεν είναι τυχαίο που η τάδε τομάτα κάνει 0.50 και η άλλη 3€. Επίσης δεν είπε κάνεις πως θα πάθεις κάτι τρώγοντας τομάτα υδροπονιας αλλά δε μπορώ να την βάλω ίσα και όμοια με την οργανική ντόπια ποικιλία Σαντορίνης που έχει μεγαλώσει σε εντελώς άλλο περιβάλλον. Αν σε ενδιαφέρει απλά να φας τομάτα και τπτ άλλο τότε πάρε υδροπονιας που θα σου βγει κ πιο φτηνά. Δε θα πάθεις κάτι.
Η ποσότητα ρίχνει την τιμή στο πεύκο και την ανεβάζει στη βανίλια.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Την τιμή την φτιάχνει η ζήτηση εκτός της ποσότητας.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

stergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2019, 21:59 Εγω;
Τιποτα απολυτως.Απλως λεω οτι εχεις ποιοτικοτατο μελι.
Όταν έχεις λεμονιές κάνεις λεμονάδα... Εκεί που είμαι περιστοιχίζομαι από βαμβακοκαλλιέργειες.
Γιατί δεν είναι ποιοτικό το μέλι; Είναι καιρός να πάψει αυτή η καραμέλα.. Συμφωνώ ότι κάποιος που δεν ξέρει μόλις ακούσει το όνομα, δεν μπορεί να συνδυάσει ένα κλωστικό φυτό με κάτι που τρώγεται.. Πέρα από αυτό όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Οι παράνομοι ψεκασμοί; Οι ελάχιστες περιπτώσεις που μέλισσα που ψεκαστεί δεν πεθάνει επί τόπου -αυτό ήταν πάντα το κύριο πρόβλημα των μελισσοκόμων στον κάμπο, ο αποδεκατισμός των κυψελών- δεν μπαίνει μέσα στη κυψέλη καθώς της απαγορεύουν οι φρουροί την είσοδο.. Οποιαδήποτε ανάλυση διαβάσεις τέτοιου μελιού θα σε πείσει..
Βλέπω όμως ότι συνετίστηκαν τελευταία οι βαμβακοπαραγωγοί και δεν ψεκάζουν μέρα.. Το βαμβάκι δίνει και νέκταρ και γύρη και ευτυχώς από τότε που απαγορεύτηκε το gaucho άρχισαν οι μελισσοκόμοι να επανέρχονται στους κάμπους...
stergiosbik

Ok.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Έγραψα και πριν, στο μέλι παίζει τρομερό μάρκετιγκ.. Κοίτα τους Νεοζηλανδούς μελισσοκόμους τί κατάφεραν να πετύχουν προμοτάροντας το μέλι Μανούκα.. Ψάξε και δες πόσο πωλείται..
Το μέλι δεν είναι ντομάτα να έχει ποιότητες ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειες. Δεν μπορείς να έχεις έλεγχο στο πού πετάει η μέλισσα και από τί φυτά θα μαζέψει νέκταρ.. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους προσφέρεις τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσουν και από εκεί και πέρα η συγκομιδή είναι δική τους υπόθεση..
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Japetus έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:26 Έγραψα και πριν, στο μέλι παίζει τρομερό μάρκετιγκ.. Κοίτα τους Νεοζηλανδούς μελισσοκόμους τί κατάφεραν να πετύχουν προμοτάροντας το μέλι Μανούκα.. Ψάξε και δες πόσο πωλείται..
Το μέλι δεν είναι ντομάτα να έχει ποιότητες ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειες. Δεν μπορείς να έχεις έλεγχο στο πού πετάει η μέλισσα και από τί φυτά θα μαζέψει νέκταρ.. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους προσφέρεις τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσουν και από εκεί και πέρα η συγκομιδή είναι δική τους υπόθεση..
Το μανούκα είναι το ακριβότερο στον κόσμο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:15
Ορέστης 35 έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:11
Εχω βρει με 8 το κιλο
Απο 13 και πανω βρισκω εχω αγορασει αναματομελο
Πευκομελο πρεπει να ναι
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14 Οκ να δεχτώ ότι το πευκομελο είναι καλό για χάρη της κουβέντας και μόνο. Μου κάνει πολύ περίεργο αυτο που ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν ποιότητες στο μέλι.
Αφού τότε ειναι όλα πάνω κάτω τα ίδια γιατί το ένα κάνει Χ και το άλλο 3Χ; μόνο για να τα παίρνουν από εμάς που δε ξερουμε;
Για το πεύκο συγκεκριμένα μόνο εδώ το έχω ακούσει ότι θεωρείται από τα καλά. Αν είναι έτσι να το προτιμούμε γιατί από ότι έχω δει είναι και αρκετά πιο συμφέρον.

Σχετικά με το μέλι δεν είμαι γνώστης, στα φρούτα όμως που κάτι σκαμπαζω θα σας πω πως δεν είναι τυχαίο που η τάδε τομάτα κάνει 0.50 και η άλλη 3€. Επίσης δεν είπε κάνεις πως θα πάθεις κάτι τρώγοντας τομάτα υδροπονιας αλλά δε μπορώ να την βάλω ίσα και όμοια με την οργανική ντόπια ποικιλία Σαντορίνης που έχει μεγαλώσει σε εντελώς άλλο περιβάλλον. Αν σε ενδιαφέρει απλά να φας τομάτα και τπτ άλλο τότε πάρε υδροπονιας που θα σου βγει κ πιο φτηνά. Δε θα πάθεις κάτι.
Ο καθένας χρεώνει αναλόγως.

Το πευκομελο συνήθως βγαίνει σε μεγάλες ποσότητες και υπερκαλυπτεται και το κόστος μετακινήσεων κλπ.

Όταν θα πας όμως στο βουνό να εκμεταλλευτείς ορεινή ανθοφορία με τον καιρό να είναι απρόβλεπτος,οι αρκούδες να παραμονεύουν και εσύ να τρέχεις μέρα νύχτα για να βγάλεις τον ιδρώτα όλων των προηγούμενων μηνών για να τα έχεις έτοιμα για την κυρία ανθοφορία..προφανώς ή τιμή θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του πευκου.

Το ίδιο ισχύει και για τις ανθοφοριες κάμπου.
Γιατί δεν είναι μόνο τα ραντισματα που άντε πες τα γλυτώνεις.
Είναι οι κλεψιές.
Είναι κάποιοι ανάποδοι τσοπανηδες.
Είναι να μην φυσήξει ο καταραμένος δυτικός άνεμος και τα στεγνώσει όλα.
Είναι πολλά.

Και η παραγωγή πευκομελου έχει τα ρίσκα με τις φωτιές/πλημυρρες στην Εύβοια κλπ .
Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro »

Ολα ειναι μεεελι!
Golden Age έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.
stergiosbik

Japetus έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:26 Έγραψα και πριν, στο μέλι παίζει τρομερό μάρκετιγκ.. Κοίτα τους Νεοζηλανδούς μελισσοκόμους τί κατάφεραν να πετύχουν προμοτάροντας το μέλι Μανούκα.. Ψάξε και δες πόσο πωλείται..
Και γιατι παρακαλω δεν εχεις ελεγχο στο που θα βοσκησει η μελισσα;
Οπου πας το μελισσι,εκει και θα βοσκησει.
Εχει συγκεκριμενη ακτινα δρασης η μελισσα.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14 Μου κάνει πολύ περίεργο αυτο που ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν ποιότητες στο μέλι.
Πρόσεξε όμως λίγο, ένα μέλι μπορεί να είναι υποβαθμισμένο αν είναι πολύ παλιό -αυξάνει η HMF που περιέχει-, αν περιέχει μή επιτρεπτές ουσίες -νοθεία ή έγινε καταπολέμηση ασθενειών με παράνομα φάρμακα-, ή αν έχει απωλέσει ωφέλιμα συστατικά λόγω θέρμανσης -μέλια ζαχαροπλαστικής-. Αυτά είναι κατώτερης ποιότητας, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ανθική προέλευση του μελιού..
Το μέλι είναι θέμα γούστου, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος.. Πρέπει να δοκιμάσεις όμως για να δεις ποιο σου αρέσει..
stergiosbik

taliban έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:31

Ο καθένας χρεώνει αναλόγως.

Το πευκομελο συνήθως βγαίνει σε μεγάλες ποσότητες και υπερκαλυπτεται και το κόστος μετακινήσεων κλπ.

Όταν θα πας όμως στο βουνό να εκμεταλλευτείς ορεινή ανθοφορία με τον καιρό να είναι απρόβλεπτος,οι αρκούδες να παραμονεύουν και εσύ να τρέχεις μέρα νύχτα για να βγάλεις τον ιδρώτα όλων των προηγούμενων μηνών για να τα έχεις έτοιμα για την κυρία ανθοφορία..προφανώς ή τιμή θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του πευκου.

Το ίδιο ισχύει και για τις ανθοφοριες κάμπου.
Γιατί δεν είναι μόνο τα ραντισματα που άντε πες τα γλυτώνεις.
Είναι οι κλεψιές.
Είναι κάποιοι ανάποδοι τσοπανηδες.
Είναι να μην φυσήξει ο καταραμένος δυτικός άνεμος και τα στεγνώσει όλα.
Είναι πολλά.

Και η παραγωγή πευκομελου έχει τα ρίσκα με τις φωτιές/πλημυρρες στην Εύβοια κλπ .
Οσοι δεν ειναι επαγγελματιες μελισσοκομοι και ζουν σε ορεινα μερη,τρυγανε 1 φορα τον χρονο.
Οσοι ειναι πιο χαμηλα 2 φορες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”