Τα Lidl δεν εχουν λαδι σε ντενεκεδεςstergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14Τρελος εισαι μου φαινεται που θα παρω λαδι απο τα Lidl.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:11Κρατα μου ντενεκεδες θα τους ανταλλαξω με 10 ντενεκεδες ελαιολαδοstergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:07 https://www.google.com/maps/place/%CE%A ... 30.0542331
Εχω μεγαλη ποσοτητα μελιου απο εδω.
Μιας και τα μελια ειναι ολα ιδια οποιος ενδιαφερεται ας στειλει π.μ.
Προτιμω το Τσερνομπιλ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μέλι
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Re: Μέλι
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
- Υπερκουλτουριάρης
Άρα είναι μείγμα από διάφορες τριτοκοσμικές χώρες. Αυτό δεν το κάνει όμως από μόνο του επικίνδυνο ή κακό. Πόσο χειρότερης κλάσης είναι από αυτό που αγοράζουμε από τον παραγωγό, 8 ευρω το κιλό μαύρα;Japetus έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:06Το πρόβλημα είναι ότι είναι μέλι... Τελευταία γίνονται αθρόες εισαγωγές και εξευρωπαϊσεις μελιών από το εξωτερικό, τα κάνουν όλα ένα μίγμα και τα πουλάνε ακολουθώντας τους κανόνες του υπουργείου για τη σήμανση ως μέλι 'ανθέων και δάσους προερχόμενου από χώρες ΕΕ και εκτός ΕΕ΄Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:02 Βλέπω το Λιντλ, πουλάει κάτι μέλια Γλυκάνθη για 3.99(!) το κιλό, είναι αληθινό μέλι, έστω κατωτερης ποιότητας, αυτό το πράγμα;
Βtw δεν το υπερασπίζομαι, για ρακόμελα το είχαμε πάρει και ήταν σε υγρή μορφή, το πετάξαμε.
-
stergiosbik
To αγοραζουν ομως ντενεκεδες.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Η ποσότητα ρίχνει την τιμή στο πεύκο και την ανεβάζει στη βανίλια.Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14 Οκ να δεχτώ ότι το πευκομελο είναι καλό για χάρη της κουβέντας και μόνο. Μου κάνει πολύ περίεργο αυτο που ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν ποιότητες στο μέλι.
Αφού τότε ειναι όλα πάνω κάτω τα ίδια γιατί το ένα κάνει Χ και το άλλο 3Χ; μόνο για να τα παίρνουν από εμάς που δε ξερουμε;
Για το πεύκο συγκεκριμένα μόνο εδώ το έχω ακούσει ότι θεωρείται από τα καλά. Αν είναι έτσι να το προτιμούμε γιατί από ότι έχω δει είναι και αρκετά πιο συμφέρον.
Σχετικά με το μέλι δεν είμαι γνώστης, στα φρούτα όμως που κάτι σκαμπαζω θα σας πω πως δεν είναι τυχαίο που η τάδε τομάτα κάνει 0.50 και η άλλη 3€. Επίσης δεν είπε κάνεις πως θα πάθεις κάτι τρώγοντας τομάτα υδροπονιας αλλά δε μπορώ να την βάλω ίσα και όμοια με την οργανική ντόπια ποικιλία Σαντορίνης που έχει μεγαλώσει σε εντελώς άλλο περιβάλλον. Αν σε ενδιαφέρει απλά να φας τομάτα και τπτ άλλο τότε πάρε υδροπονιας που θα σου βγει κ πιο φτηνά. Δε θα πάθεις κάτι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Όταν έχεις λεμονιές κάνεις λεμονάδα... Εκεί που είμαι περιστοιχίζομαι από βαμβακοκαλλιέργειες.
Γιατί δεν είναι ποιοτικό το μέλι; Είναι καιρός να πάψει αυτή η καραμέλα.. Συμφωνώ ότι κάποιος που δεν ξέρει μόλις ακούσει το όνομα, δεν μπορεί να συνδυάσει ένα κλωστικό φυτό με κάτι που τρώγεται.. Πέρα από αυτό όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Οι παράνομοι ψεκασμοί; Οι ελάχιστες περιπτώσεις που μέλισσα που ψεκαστεί δεν πεθάνει επί τόπου -αυτό ήταν πάντα το κύριο πρόβλημα των μελισσοκόμων στον κάμπο, ο αποδεκατισμός των κυψελών- δεν μπαίνει μέσα στη κυψέλη καθώς της απαγορεύουν οι φρουροί την είσοδο.. Οποιαδήποτε ανάλυση διαβάσεις τέτοιου μελιού θα σε πείσει..
Βλέπω όμως ότι συνετίστηκαν τελευταία οι βαμβακοπαραγωγοί και δεν ψεκάζουν μέρα.. Το βαμβάκι δίνει και νέκταρ και γύρη και ευτυχώς από τότε που απαγορεύτηκε το gaucho άρχισαν οι μελισσοκόμοι να επανέρχονται στους κάμπους...
-
stergiosbik
Ok.
Έγραψα και πριν, στο μέλι παίζει τρομερό μάρκετιγκ.. Κοίτα τους Νεοζηλανδούς μελισσοκόμους τί κατάφεραν να πετύχουν προμοτάροντας το μέλι Μανούκα.. Ψάξε και δες πόσο πωλείται..
Το μέλι δεν είναι ντομάτα να έχει ποιότητες ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειες. Δεν μπορείς να έχεις έλεγχο στο πού πετάει η μέλισσα και από τί φυτά θα μαζέψει νέκταρ.. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους προσφέρεις τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσουν και από εκεί και πέρα η συγκομιδή είναι δική τους υπόθεση..
Το μέλι δεν είναι ντομάτα να έχει ποιότητες ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειες. Δεν μπορείς να έχεις έλεγχο στο πού πετάει η μέλισσα και από τί φυτά θα μαζέψει νέκταρ.. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους προσφέρεις τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσουν και από εκεί και πέρα η συγκομιδή είναι δική τους υπόθεση..
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Το μανούκα είναι το ακριβότερο στον κόσμο.Japetus έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:26 Έγραψα και πριν, στο μέλι παίζει τρομερό μάρκετιγκ.. Κοίτα τους Νεοζηλανδούς μελισσοκόμους τί κατάφεραν να πετύχουν προμοτάροντας το μέλι Μανούκα.. Ψάξε και δες πόσο πωλείται..
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
-
Ορέστης 35
Πευκομελο πρεπει να ναι
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Ο καθένας χρεώνει αναλόγως.Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14 Οκ να δεχτώ ότι το πευκομελο είναι καλό για χάρη της κουβέντας και μόνο. Μου κάνει πολύ περίεργο αυτο που ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν ποιότητες στο μέλι.
Αφού τότε ειναι όλα πάνω κάτω τα ίδια γιατί το ένα κάνει Χ και το άλλο 3Χ; μόνο για να τα παίρνουν από εμάς που δε ξερουμε;
Για το πεύκο συγκεκριμένα μόνο εδώ το έχω ακούσει ότι θεωρείται από τα καλά. Αν είναι έτσι να το προτιμούμε γιατί από ότι έχω δει είναι και αρκετά πιο συμφέρον.
Σχετικά με το μέλι δεν είμαι γνώστης, στα φρούτα όμως που κάτι σκαμπαζω θα σας πω πως δεν είναι τυχαίο που η τάδε τομάτα κάνει 0.50 και η άλλη 3€. Επίσης δεν είπε κάνεις πως θα πάθεις κάτι τρώγοντας τομάτα υδροπονιας αλλά δε μπορώ να την βάλω ίσα και όμοια με την οργανική ντόπια ποικιλία Σαντορίνης που έχει μεγαλώσει σε εντελώς άλλο περιβάλλον. Αν σε ενδιαφέρει απλά να φας τομάτα και τπτ άλλο τότε πάρε υδροπονιας που θα σου βγει κ πιο φτηνά. Δε θα πάθεις κάτι.
Το πευκομελο συνήθως βγαίνει σε μεγάλες ποσότητες και υπερκαλυπτεται και το κόστος μετακινήσεων κλπ.
Όταν θα πας όμως στο βουνό να εκμεταλλευτείς ορεινή ανθοφορία με τον καιρό να είναι απρόβλεπτος,οι αρκούδες να παραμονεύουν και εσύ να τρέχεις μέρα νύχτα για να βγάλεις τον ιδρώτα όλων των προηγούμενων μηνών για να τα έχεις έτοιμα για την κυρία ανθοφορία..προφανώς ή τιμή θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του πευκου.
Το ίδιο ισχύει και για τις ανθοφοριες κάμπου.
Γιατί δεν είναι μόνο τα ραντισματα που άντε πες τα γλυτώνεις.
Είναι οι κλεψιές.
Είναι κάποιοι ανάποδοι τσοπανηδες.
Είναι να μην φυσήξει ο καταραμένος δυτικός άνεμος και τα στεγνώσει όλα.
Είναι πολλά.
Και η παραγωγή πευκομελου έχει τα ρίσκα με τις φωτιές/πλημυρρες στην Εύβοια κλπ .
Ολα ειναι μεεελι!
-
stergiosbik
Και γιατι παρακαλω δεν εχεις ελεγχο στο που θα βοσκησει η μελισσα;Japetus έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:26 Έγραψα και πριν, στο μέλι παίζει τρομερό μάρκετιγκ.. Κοίτα τους Νεοζηλανδούς μελισσοκόμους τί κατάφεραν να πετύχουν προμοτάροντας το μέλι Μανούκα.. Ψάξε και δες πόσο πωλείται..
Οπου πας το μελισσι,εκει και θα βοσκησει.
Εχει συγκεκριμενη ακτινα δρασης η μελισσα.
Πρόσεξε όμως λίγο, ένα μέλι μπορεί να είναι υποβαθμισμένο αν είναι πολύ παλιό -αυξάνει η HMF που περιέχει-, αν περιέχει μή επιτρεπτές ουσίες -νοθεία ή έγινε καταπολέμηση ασθενειών με παράνομα φάρμακα-, ή αν έχει απωλέσει ωφέλιμα συστατικά λόγω θέρμανσης -μέλια ζαχαροπλαστικής-. Αυτά είναι κατώτερης ποιότητας, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ανθική προέλευση του μελιού..Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14 Μου κάνει πολύ περίεργο αυτο που ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν ποιότητες στο μέλι.
Το μέλι είναι θέμα γούστου, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος.. Πρέπει να δοκιμάσεις όμως για να δεις ποιο σου αρέσει..
-
stergiosbik
Οσοι δεν ειναι επαγγελματιες μελισσοκομοι και ζουν σε ορεινα μερη,τρυγανε 1 φορα τον χρονο.taliban έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:31Ο καθένας χρεώνει αναλόγως.Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 22:14 Οκ να δεχτώ ότι το πευκομελο είναι καλό για χάρη της κουβέντας και μόνο. Μου κάνει πολύ περίεργο αυτο που ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν ποιότητες στο μέλι.
Το πευκομελο συνήθως βγαίνει σε μεγάλες ποσότητες και υπερκαλυπτεται και το κόστος μετακινήσεων κλπ.
Όταν θα πας όμως στο βουνό να εκμεταλλευτείς ορεινή ανθοφορία με τον καιρό να είναι απρόβλεπτος,οι αρκούδες να παραμονεύουν και εσύ να τρέχεις μέρα νύχτα για να βγάλεις τον ιδρώτα όλων των προηγούμενων μηνών για να τα έχεις έτοιμα για την κυρία ανθοφορία..προφανώς ή τιμή θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του πευκου.
Το ίδιο ισχύει και για τις ανθοφοριες κάμπου.
Γιατί δεν είναι μόνο τα ραντισματα που άντε πες τα γλυτώνεις.
Είναι οι κλεψιές.
Είναι κάποιοι ανάποδοι τσοπανηδες.
Είναι να μην φυσήξει ο καταραμένος δυτικός άνεμος και τα στεγνώσει όλα.
Είναι πολλά.
Και η παραγωγή πευκομελου έχει τα ρίσκα με τις φωτιές/πλημυρρες στην Εύβοια κλπ .
Οσοι ειναι πιο χαμηλα 2 φορες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 349 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-